Results 91 to 105 of 140
Thread: Τυπικος ή διαχυτικος θεραπευτης;
-
10-01-2017, 17:11 #91
- Join Date
- Jun 2016
- Posts
- 2,911
- 10-01-2017, 17:13 #92
- Join Date
- Dec 2015
- Location
- Everywhere
- Posts
- 4,853
10-01-2017, 17:14 #93
- Join Date
- Jun 2016
- Posts
- 2,911
ρε συ Νεφελη σορρυ κιολας... 3 φορες τη βδομαδα??????? εδω σε νοσοκομειο να πας με βαρια διαταραχη μια στις 15 το πολυ να σε παρακολουθει ο ψυχιατρος...
δηλαδη εσυ εσκαγες 120 ευρω τη βδομαδα??? για ποιο λογο? να ακους τις παπαριες για το σπηλαιο του Πλατωνα??
Χωρις να θελω να σε προσβαλλω, χρειαζεται λιγη κοινη λογικη...Στον καλυτερο ιδιωτη ψυχιατρο να πας, αντε να παρει επισκεψη 100 ευρω μια φορα το μηνα, οχι 120 τη βδομαδα... Και τα φαρμακα σου θα εχεις και θα σε ρυθμισει και ολα!Dream bigger.Work harder.Complain less.Look for opportunities.Focus on effort.Be grateful!
10-01-2017, 17:18 #94
- Join Date
- Jun 2016
- Posts
- 2,911
Dream bigger.Work harder.Complain less.Look for opportunities.Focus on effort.Be grateful!
10-01-2017, 17:22 #95
- Join Date
- Dec 2015
- Location
- Everywhere
- Posts
- 4,853
10-01-2017, 18:59 #96Nefeli28GuestNick,
το γεγονος οτι μια σχεση δεν ειναι στα καλυτερα της δεν δ σημαίνει απαραιτητα οτι.θα βγεις στη γυρα για κατι αλλο. Ειναι θεμα χαρακτηρα και ιδιοσυγκρασιας το πως θα σταθείς απεναντι στα όποια προβληματα μιας σχεσης.
Δεν ψαχνομουν ερωτικα ή σεξουαλικα οταν πηγα στον ψυχοτετοιο. Η ζωη μου ειχε γινει αφορητη απο την διαταραχη μου. Ειχα χτυπησει κοκκινο. Δεν μπορουσα να λειτουργησω σε τιποτα.
Το τελευταιο πραγμα που με απασχολουσε ηταν οι ερωτες.
Δεν με ενοιαζε τίποτα. Μονο τα πλυσιματα, οι αρρωστιες, οι ιδεες που ειχα και οι καταναγκασμοι που μου ετρωγαν ολη την ωρα μεσα στο 24 ωρο. Όποιος πασχει απο αυτο μπορει να με καταλαβει.
Δεν με ελκυσε ερωτικά/σεξουαλικα ο τυπος. Δεν ηταν ωραιος και ουτε ο τυπος μου. Αν τον γνωριζα δηλ ενα βραδυ σε ενα μπαρ, θα γελαγα με το αστειο παρουσιαστικο του και αν ειχε διπλα γυναικα θα απορούσα πως βρηκε θηλυκο να ριξει αυτος ο τυπος.
Δεν ενιωσα σεξουαλικη επιθυμια για αυτον. Η εξάρτηση δεν ηταν τετοιας χροιας.
Εδω εχω αναφερει αρκετές φορες πως δεν ξερω καν ΑΝ ηταν ερωτικο αυτο που ενιωθα.
Για να ειναι ερωτικο δεν πρεπει να θες/σκέφτεσαι/φαντασιωνεσαι τον αλλον σε ερωτικες καταστασεις;
Εγω δεν το ενιωθα αυτο. Ένιωθα οτι τον θελω διπλα μου να του μιλαω συνεχεια, να με κανει να νιωθω πως ο,τι και να ειμαι, ειμαι αποδεκτή. Ηθελα να ειμαι κοντα του για να νιωθω ασφαλεια. Σαν να ηταν ο φύλακας μου, ο καλύτερός μου φιλος, ο σωτηρας μου, η αδελφη ψυχη μου.
Ηθελα να υπάρχει με εναν περίεργο ανεξηγητο τροπο κοντα μου. Σαν καποιον που επειδη εχει τις γνωσεις (λεμε τωρα) να επιβεβαιωνει οτι αξιζω, οτι ειμαι αξιολογος ανθρωπος, οτι ειμαι αξια να με κανει καποιος παρεα και να με εχει στη ζωη του.
Αυτα ηθελα. Γι 'αυτο κολλησα μαζι του. Για να εχω ενα στηριγμα,αποκουμπι, δεκανικι. Τον ηθελα στη ζωη μου σαν κατι πανω απο ολες τις σχεσεις.
Μαρα, ισως αυτα απαντουν και στο γιατι εσκαγα 120 ευρω την εβδομαδα για να τον βλεπω και να του μιλαω και να τον ακουω εστω στα φιλοσοφικα κουραφεξαλα. Νομιζεις πως ειχα συναισθηση οτι πληρωνω; Αν με ρωταγες μπορεί και να σου ελεγα οτι πηγαινα τζάμπα.
Δεν με ενοιαζε τι εδινα, αρκει να ημουν εκει.
Οσο για την ΙΔΨ, Nick, οι εμμονες ειναι εμμονες και μπορει να περιλαμβανουν τα παντα. Ασφαλώς και προσωπα οπως στην περιπτωση μου.
Ενα απο τα πολλα για τα οποια τον κατηγορω, ειναι οτι πατησε πανω στη διαταραχη μου και δημιουργησε κι αλλη ενοχη πανω στις ηδη υπαρχουσες. Αντι να με βοηθησει να μειωσω την ένταση, με επνιξε στα ενοχικά και επαιξε το παιχνιδακι της εξάρτησης πολυ καλα. Αυτο το ηξερε αλλωστε πολυ καλα να το κανει.
Πηρε τρια χιλιαρικα και δοξαστηκε στην ανημπορια μου.
Ποσο πιο ΑΘΛΙΟΣ να ειναι ενας "ειδικος";
10-01-2017, 19:06 #97
- Join Date
- Jun 2016
- Posts
- 2,911
10-01-2017, 19:13 #98
- Join Date
- Jun 2016
- Posts
- 2,911
Νεφελη, θα μου πεις τωρα οτι σου τη λεω... αλλα βρε παιδακι μου δεν ησουν εστω και λιγο συνειδητοποιημενη? δηλαδη τα λεφτα δεν πεφτουν απο τον ουρανο...120 ευρω τη βδομαδα, δηλαδη 480 ευρω το μηνα, ειναι παααααααααρα πολλα λεφτα για εναν που δεν εχει τις περγαμηνες για οσα λεει οτι κατεχει...
Στον καλυτερο ψυχιατρο του Κολωνακιου να πηγαινες, ή σε καθηγητη πανεπιστημιου ψυχιατρο, 120 θα σου επαιρνε για το μηνα, και αν... Μη σου πω οτι η στανταρ επισκεψη ειναι 100... με τα φαρμακακια σου, με τη ρυθμιση σου, με τα ολα σου. Και αφου ερχοσουν στα ισα σου, εβρισκες μια ψυχολογο να ρυθμισεις και τον τροπο που σκεφτεσαι...
Αν το μυαλο σου ειναι χιλια κουβαρια, πως να σε βοηθησει ο ψυχολογος να ξεμπλεξεις το λαβυρινθο?? εσυ θα καταπονηθεις πρωτα απο ολα, και δουλεια δεν θα γινει. Και να γινει, δεν θα κρατησει. Οχι επειδη εσυ εισαι ανικανη αλλα επειδη στο εντονο μακροχρονια αγχος που δημιουργει τετοιους ψυχαναγκασμους-καταναγκασμους, δεν ειναι αρρωστο μονο το μυαλο αλλα και το σωμα...Dream bigger.Work harder.Complain less.Look for opportunities.Focus on effort.Be grateful!
10-01-2017, 19:31 #99
- Join Date
- Dec 2015
- Location
- Everywhere
- Posts
- 4,853
ενταξει κοριτσια μην βαρατε...
εγω παντως αυτο το συμπερασμα εβγαλα....
10-01-2017, 20:26 #100
- Join Date
- Dec 2016
- Posts
- 446
10-01-2017, 20:26 #101
- Join Date
- Sep 2009
- Posts
- 23,451
Νεφέλη το πρόβλημά σου λοιπόν είναι η αποδοχή μόλις σου δώσουν αποδοχή αρχίζεις και εξαρτασαι αυτό είναι το κύριο πρόβλημα σου όταν σχετιζεσαι με τον κόσμο πρέπει να μάθεις να το διαχειριζεσαι
Φιλικά ο φτωχόΜπίνες της διπλανής πόρτας :)))
10-01-2017, 21:54 #102
- Join Date
- Mar 2012
- Posts
- 284
H συχνότητα των συνέδριών, όπως και το ποσόν της αμοιβής, παίζει στη χώρα μας.Από τριάντα ευρώ, ως ογδόντα η κάθε συνεδρία. Στα κέντρα υγείας είναι δωρεάν, όμως σε βλέπει όποιος έχει βάρδιά.
Δεν είναι κακό η εξάρτηση τον πρώτο καιρό, ακουμπάς κάπου για να μάθεις ή να ξαναμάθεις να περπατάς με τα δικά σου πόδια. Με τον ψυχολόγο αναλύεις και επεξεργάζεσαι μεθόδους, για να δουλέψεις με τον εαυτό σου. Κι αυτό δεν είναι καθόλου εύκολο και συναρπαστικό, όπως το παρουσιάζουν μπεστ σέλερ μυθιατορημάτων.
Για τον πρώτο καιρό δεν έχουμε να προσάψουμε στη Νεφέλη. Ομως, ύστερα απαιτείται σκληρή δουλειά με τον εαυτό σου.
Επίσης, αν υπάρχει ερωτικό στοιχείο, όλοι οι της ψυχικής υγείας σε στέλνουν αμέσως σε συνάδερφό τους.
Δεν ξέρουμε τις παραμέτρους, αυτά τα γνωρίζει και καλό είναι να τα επεξεργαστεί με τον εαυτό του, αυτός που βίωσε το όλο θέμα.
"Αποκούμπι" στην αρχή ο ψυχολόγος, κατόπιν σύμμαχός σου στο να κερδίσεις τον ώριμο και υγιή εαυτό σου.
Σε μια συνεδρία μπορούν να ειπωθούν τα πάντα, ποτέ όμως εξυβρισμούς από πλευράς θεραπευτή. Οι ψυχαναλυτές ίσως σου δώσουν μια αγκαλιά όταν κλαις για κάτι δύσκολο που αναδύθηκε. Οχι από ψυχοθεραπευτή.Last edited by Αναζητηση; 10-01-2017 at 22:52.
10-01-2017, 22:55 #103
- Join Date
- Jun 2016
- Posts
- 2,911
10-01-2017, 23:27 #104Nefeli28GuestΑυτο που καταλαβαινω οσο περναει ο καιρος και παιρνω μια αποσταση πρακτικη και συναισθηματικη απο το ολο θεμα, ειναι οτι αυτο που εγινε ΔΕΝ ηταν σε καμια περιπτωση ψυχοθεραπεια.
Βρεθηκα μετα κοπων και βασανων στο γραφειο ενος ειδικου που μου συστησαν, τον εμπιστευτηκα απολυτα ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΑΠΟΓΝΩΣΗ του να γινω καλα, επεσα με τα μουτρα στη διαδικασία, αφησα τον εαυτο μου να χαθει σε περιεργα μονοπατια και στο τελος ολα εγιναν χειροτερα απο πριν.
Δεν βγαζω τον εαυτο μου εκτος ευθυνων. Θα επρεπε να εχω φυγει νωρίτερα. Θα επρεπε να εχω ακουσει τη φωνη μεσα μου που φωναζε οτι κατι δεν παει καθολου καλα.
Τη μεγαλύτερη ομως ευθυνη τη φερει εκεινος. Ο θεραπευτης που αναλαμβανει να σε βοηθησει, πληρωνεται για να κανει ΤΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΤΟΥ και δεσμευεται να σε διδαξει αυτα που δεν μπορείς εσυ να δεις και να πορευτει μαζι σου σε αυτο το ταξιδι αυτογνωσιας.
Ο συγκεκριμενος δεν ηταν θεραπευτής αλλα απατεωνας.
Ο αξιος και αρτιος ειδικος δεν υποσχεται λαγους με πετραχηλια, δεν αυτοπροβαλλεται σε καθε συνεδρια, δεν τρωει το χρονο του θεραπευομενου για να αναλυει φιλοσοφικα ρευματα, δεν καταπατα τις αξιες και τα πιστευω του ασθενη του, δεν βρίζει την οποια θρησκεια του πελατη του, δεν μιλαει για την προσωπικη του ζωη, δεν αναπτυσσει οποιουδηποτε ειδους προσωπικη σχεση με τον ασθενή, δεν λεει ψεματα, δεν κανει παραλληλα συνεδριες εν αγνοια του ασθενη με προσωπα του περιβαλλοντος του ασθενη, δεν αφηνει τον θεραπευομενο να διαλύεται και εαν κατι δεν μπορει ΤΟΝ ΠΑΡΑΠΕΜΠΕΙ σε συναδελφο του.
Εντιμοτητα, ηθικη, συνεπεια, ανθρωπιά.
Αυτα πιστευα οτι εχουν οι θεραπευτες.
Επεσα εξω παταγωδως.
10-01-2017, 23:32 #105
- Join Date
- Jun 2016
- Posts
- 2,911
Nεφελη, δεν ειναι θεραπευτης, συμβουλος ψυχικης υγειας ειναι. Με καποιο πτυχιο φιλοσοφιας-φιλολογιας, και αν το εχει...
Να σε ρωτησω, σου υποδεικνυε και φιλοσοφικα βιβλια για μελετη στο σπιτι?
Μονο για Πλατωνα σου ελεγε? απο νεοτερους φιλοσοφους?Dream bigger.Work harder.Complain less.Look for opportunities.Focus on effort.Be grateful!
Similar Threads
-
Ομοιοπαθητικός θεραπευτής-τρια στην Αθήνα.
By Ingrid in forum Κατάθλιψη - ΔυσθυμίαReplies: 1Last Post: 07-12-2016, 15:30 -
Να ένα τεστ που αν το συμπληρώσε θα καταλάβετε αν ο γνωσιακός συμπεριφοριστής θεραπευτής σας είναι τίμιος ή απατεώνας
By εγώ_είμαι_η_συνείδησή_σου in forum Ψυχομετρία - Ψυχομετρικά ΤεστReplies: 13Last Post: 22-02-2009, 13:53 -
ΚΑΤΑΛΛΗΛΟΣ ΘΕΡΑΠΕΥΤΗΣ;;
By gina1sk in forum Ψυχολογική Υποστήριξη & ΑυτοβοήθειαReplies: 1Last Post: 26-03-2008, 18:50 -
αναλυτικος θεραπευτης
By demis-demis in forum Ψυχολογική Υποστήριξη & ΑυτοβοήθειαReplies: 1Last Post: 05-10-2007, 14:42
Οι δυνατοί ήχοι από μηχανάκια με κάνουν έξαλλο-το έχει...
05-08-2025, 02:12 in Stress, Αγχος, Φόβος, Γενικευμένη Αγχώδης Διαταραχή