Results 31 to 45 of 86
Thread: Ονειρα για το μέλλον!
-
28-01-2017, 23:56 #31
Σε κάποιον τοίχο έγραψα με κόκκινο μελάνι, πως η καρδιά μου δεν χτυπά αφού εσένα χάνει.
- 28-01-2017, 23:57 #32
29-01-2017, 00:04 #33
29-01-2017, 00:05 #34
29-01-2017, 00:08 #35
29-01-2017, 00:13 #36
29-01-2017, 00:14 #37
29-01-2017, 00:15 #38
29-01-2017, 00:16 #39
και σε καληνυχτω με ενα τραγουδι...θα σε εξετασω τις επομενες ημερες να μου πεις το νοημα
Σε κάποιον τοίχο έγραψα με κόκκινο μελάνι, πως η καρδιά μου δεν χτυπά αφού εσένα χάνει.
29-01-2017, 00:30 #40
29-01-2017, 00:37 #41
Το θεμα πηγε απο εκει που ηρθε παλι !!!
29-01-2017, 08:09 #42
Σε 10 χρονια εεε...
Μμμμ λοιπον να εχω μια σταθερη δουλεια που να με γεμιζει και να με ευχαριστει. Να εχω αρκετα λεφτα να μπορω να ζησω και οχι να παλευω να επιβιωσω...
Να εχω την γυναικα που θελω.... Ή τουλαχιστον καποια που να με αγαπαει.... Ισως και κανενα παιδι.... Αν και δε με τρελαινει η ιδεα ακομα....Υπάρχουν άνθρωποι στον κόσμο που προτιμούν την μοναξιά, αλλά κανένας που να μπορεί να την αντέξει
29-01-2017, 08:15 #43
Υπάρχουν άνθρωποι στον κόσμο που προτιμούν την μοναξιά, αλλά κανένας που να μπορεί να την αντέξει
29-01-2017, 15:55 #44
Μαρια ελενη ειδα τωρα τη συζητηση και αυτο το σχολιο σου ερχεται πολυ κοντα στο δικο μου σκεπτικο...τα λογια σου θα μπορουσαν να ηταν δικα μου...πριν φαω το αγγουρι λολ. Θα ειμαι ειλικρινης και οσο πιο αντικειμενικη γινεται.
Η γυναικα που περιγραφεις ειναι ωραιο προτυπο, ειναι και δικο μου προτυπο. Με την προυποθεση αυτο να γινεται με τροπο που σε κανει πραγματικα ευτυχισμενη. Γιατι αυτο ειναι το ζητουμενο στο κατω κατω με τον ενα η τον αλλο τροπο, η ευτυχια.
Το τι θελει ο καθενας για να νιωθει τη καρδια και τη ζωη του γεματη νοημα διαφερει απο ανθρωπο σε ανθρωπο. Ωστοσο πιστευω οτι δεν μπορουν να λειπουν απο την εξισωση δυο πραγματα: 1)δημιουργικοτητα/παραγωγικοτητα και 2) αλλοι ανθρωποι (ακομα και ο πιο εσωστρεφης ανθρωπος ειναι στη τελικη κοινωνικο ον, το ειπε κι ο Αρίστος :P)
Πιστευω υπαρχουν δυο τροποι για να το πετυχεις αυτο (ο καθενας με ενα σωρο παρακλαδια φυσικα):
1) Να εχεις εναν επαγγελματικο προσανατολισμο στον οποιο διαπρεπεις/τα πας καλα, σου αρεσει και σε κανει να αισθανεσαι οτι δημιουργεις-προσφερεις κατι (αρα η κλασσικη απασχοληση για τα προς το ζην που εχει ο περισσοτερος κοσμος φευγει απο το παραθυρο) και να εχεις εναν υγιη κυκλο ανθρωπων γυρω σου, φιλων και συγγενων για να μοιραζεσαι χαρες και λυπες και τους καρπους των κοπων σου ή
2) Να εχεις μια οποιαδηποτε απασχοληση με την οποια αισθανεσαι οκ και εναν ανθρωπο διπλα σου με τον οποιο ισως κανεις οικογενεια (οποιουδηποτε ειδους, εσεις οι δυο, εσεις κι ο σκυλος σας, εσεις και τα παιδια σας)...σε αυτη τη περιπτωση ακομα και αν η δουλεια σου δεν κανει καμια διαφορα σε τιποτα, η αναγκη για δημιουργικοτητα και παραγωγικοτητα εκφραζεται στην μεριμνα σου για τους ανθρωπους για τους οποιους νοιαζεσαι και για τα κοινα σας ονειρα/τους κοινους σας στοχους. Το να προσφερεις κατι θετικο στη ζωη καποιου αλλου η να ριξεις το λιθαρακι σου στον ρου του κοσμου με το να μεγαλωσεις ενα δυο παιδια που τουλαχιστον δεν θα γινουν σκατα ανθρωποι ειναι αυτο το κατι που θα κανει τον μεσο ανθρωπο χαρουμενο. Ειναι ο πιο βασικος τροπος με τον οποιο προσπαθει να ικανοποιησει τις δυο αναγκες για παραγωγικοτητα και κοινωνικοτητα ο καθε γιωργος μακης λακης κι η καθε μαρια κι ελενη της διπλανης πορτας. Αμα υπαρχει και ενας υγιης κυκλος ανθρωπων γυρω απο αυτη την οικογενεια ακομα καλυτερα.
Ενας αλλος τροπος που μπορω να φανταστω ειναι να εχει καποιος μια οκ δουλεια για τα προς το ζην, να μην εχει συντροφο αλλα να εχει ενα παθος, ενα χομπι, κατι που του επιτρεπει να διοχετευει την δημιουργικοτητα του, να ΚΑΝΕΙ κατι, και οχι να φυτοζωεί. Επισης σιγουρα χρειαζονται και παλι καποιοι ανθρωποι κοντα σου.
Το θεμα ειναι οτι λιγοι ανθρωποι εχουν ενα τοσο συγκεκριμενο παθος/χομπι/ξερουν τι τους αρεσει/τι θελουν...επισης λογοι ανθρωποι εχουν τη δυνατοτητα/ικανοτητα να κανουν μια παραγωγικη δουλεια που τους γεμιζει πραγματικα. Επισης ειναι δυσκολο απο ενα σημειο και μετα να εχεις εναν κυκλο φιλων/ανθρωπων κοντα σου καθως η προτεραιοτητα των περισσοτερων θα ειναι με τις οικογενειες τους...εσυ εισαι το αλατι στη ζωη τους και στο τελος της ημερας κοιμασαι μονος... Για αυτο ο περισσοτερος κοσμος ψαχνει την ευτυχια του στο πλανο νουμερο 2 που σου περιεγραψα.
Οποτε οχι δεν ειναι ο μονος τροπος να εισαι ευτυχισμενος αλλα ειναι ο πιο "προσβασιμος" για πολλους, ασχετα που στη πραξη βλεπουμε οτι ουτε αυτο πιανει γιατι ο κοσμος το προσεγγιζει επιφανειακα το θεμα...οτι "α αμα βρω εναν ανθρωπο θα ειμαι ευτυχισμενος"...δεν παει ετσι, αυτο μονο δεν αρκει. Υπαρχει δουλεια που πρεπει να γινει ειτε προκειται να εισαι μονος ειτε προκειται να εισαι με καποιον.
Το ζητουμενο λοιπον θελω να πω ειναι να μην προδικαζεις το αν θα εισαι μονη η με συντροφο, αλλα να δεις τι τροπους εχεις για να εισαι ευτυχισμενη και να ικανοποιουνται οι αναγκες που σου περιεγραψα παραπανω. Σε μια ειλικρινη συζητηση με τον εαυτο σου και οχι με τα μελη του φορουμ σκεψου τι απο αυτα μπορεις να κανεις...; Και να εισαι ανοιχτη σε παν ενδεχομενο...
Εγω ας πουμε εχω πιασει πατο σε ολα τα πλανα και περναω γιγαντοτεραστια υπαρξιακη κριση λολ για αυτο και θελησα να σου τα γραψω αυτα...οι δουλειες που κανω με σκοτωνουν μεσα μου, δε με γεμιζουν (χτες περασα μιση ωρα μεσα σε παγωμενο ψυγειο-δωματιο καθαριζοντας και σηκωνοντας/τακτοποιωντας 15κιλα καφασια) , το πλανο που ειχα για κατι καλυτερο σε αυτο τον τομεα προσφατα πεθανε (δεν θα τελειωσω ποτε το μεταπτυχιακο μου), δεν εχω κυκλο ανθρωπων εδω (καλα και στην ελλαδα μικροσκοπικος ειναι και δε νοιαζεται τοσο) και στη προσωπικη μου ζωη ανακαλυψα προσφατα πως δεν απλα δεν. Δε μπορω στη παρουσα φαση εστω. Δε πιστευω σε τιποτα, ουτε στην αγαπη. Ισως οπως κι εσυ τωρα...
Ναι αλλα αυτο ειναι αδιεξοδο...τι μας μενει;
Ουτε το φαρμακο για το καρκινο θα βρουμε ουτε θα παρταρουμε ολο το βραδυ καθε βραδυ με φιλους (που και να ειναι εφικτο τωρα για εσενα εστω μεγαλωνοντας θα παψει να ειναι)...ουτε στις σχεσεις πιστευουμε.
Το λογικο συμπερασμα ειναι λοιπον πως η θα πεθανουμε δυστυχισμενες (γιει εχω διαβασει το μελλον μου :P) η πως κατι, δεν μπορουμε να ξερουμε τι θα αλλαξει καποια στιγμη...καποιος ασταθμιτος παραγοντας που δεν βλεπουμε τωρα....
Εκτος αν εσυ εχεις τα δεδομενα για να εισαι ευτυχισμενη μονη σου ειτε απο το πλανο 1 ειτε απο το πλανο 3...μακαρι στο ευχομαι ολοψυχα αν αυτο θες και ειναι εφικτο. Γιατι κατι απο αυτα εχει λογικα αυτη η 45αρα που θαυμάζεις...απλα μην το δενεις κομπο οτι και αυτη δε κλαιει στο μαξιλαρι της το βραδυ αραια και που...δεν ξερεις τι κανουν οι ανθρωποι μονοι τους μακρια απο τα βλεμματα αλλων η σε τι ελπιζουν...
Κατα τα αλλα θα ελεγα απλα μην προδικαζεις τιποτα...
Το ξερω οτι απο τα λεγομενα μου φαινεται εγω να προδικαζω τη δικη μου πορεια και οντως δεν αισθανομαι και πολυ αισιοδοξη αλλα το να αφηνω ενα παραθυρακι τυπου "ποιος ξερει τι μου ξημερωνει η επομενη μερα" ειναι το μονο πραγμα που με κραταει απο το να πηδηξω απο τη ταρατσα :P
Σοβαρα χαχαχα
29-01-2017, 17:03 #45