Results 121 to 135 of 142
-
21-01-2017, 23:58 #121
- 21-01-2017, 23:59 #122
22-01-2017, 00:00 #123
08-02-2017, 00:38 #124
update: τελικα μου ειπαν πως εχω χρονια αποφρακτικη νοσο πνευμονων. απτο καλο στο καλυτερο. θα πεθανω μεστα φλεματα νεα.
08-02-2017, 00:41 #125
08-02-2017, 00:44 #126
08-02-2017, 01:03 #127
08-02-2017, 20:37 #128
08-02-2017, 22:24 #129
Καλησπέρα ! Η μητέρα μου είχε ΧΑΠ για πάρα πολλά χρόνια. Δεν ήταν καπνίστρια, ούτε κανείς κάπνιζε σπίτι μας. Το είχε πάθει από πολύ νέα επειδή είχε περάσει φυματιώδη αδενοπάθεια στα 12. Την ασθένεια θα πρέπει να την είχε από τα 20 γιατί μου έλεγε οτι από τότε ένιωθε οτι δεν της φτάνει το οξυγόνο όταν βρισκόταν σε ένα κλειστό για ώρες δωμάτιο. Επίσης, πάντα είχε μεγάλο πρόβλημα σε χώρο που κάπνιζαν, δεν μπορούσε να σταθεί. Η μητέρα μου πέθανε στα 64 από καρκίνο στο πάγκρεας (άσχετο). Τα τελευταία δύο χρόνια έβαζε μάακα μόνο στον ύπνο της και αυτό όχι επειδή αισθανόταν δύσπνοια αλλά επειδή βρήκαν οι γιατροί σε μια εξέταση οτι έχει διαστήματα με άπνοιες στην διάρκεια του ύπνου της και ξυπνούσε με πονοκέφαλο. Τέλος πάντων, θέλω να πω οτι δεν είχε κανένα ιδιαίτερα μεγάλο πρόβλημα με αυτό, απλά πρόσεχε πάντα μην κρυώσει και ταλαιπωρήσει τους πνεύμονες και εκανε πάντα το εμβόλιο της γρίπης.
Αλλά, βρε πουλάκι μου, δεν έρχεσαι εδώ να επαναλάβεις την εξέταση, ή τουλάχιστον πήγαινε εκεί σε ένα άλλο ιατρικό κέντρο, πάρε και μια δεύτερη γνώμη. Σώνει και καλά να σε βγάλουν άρρωστη!
Όσο γι αυτό με το μάτι, εμένα μου έχει τύχει τρεις φορές αυτό το πράγμα, μετά από παρακολούθηση στο p.c. το βράδυ με σβηστά φώτα. Εγώ το κατάλαβα κι από μόνη μου, δεν πανικοβλήθηκα αλλά για καλό και για κακό πήγα στον οφθαλμίατρο την άλλη μερα και μου επιβεβαίωσε οτι το ένα μάτι μου δεν υγραινόταν όσο έπρεπε και γιατί στον υπολογιστή το βλέμα καθηλώνεται και τα μάτια δεν κάνουν τόσο συχνά την αντανακλαστική κίνηση άνοιξε-κλείσε. Τόσο δύσκολο ήταν να το καταλάβουν αυτοί οι γιατροί; Θέλω να πω γιατί το μυαλό τους δεν πήγε πρώτα στο πιο απλό και μετά στο πιο σύνθετο; Κοινή λογική βρε παιδί μου!
Μην ανησυχείς και πολύ και ξαναψάξτο το θέμα.
08-02-2017, 22:44 #130
καταρχας λυπαμαι πολυ για τη μαμα σου. ειναι ενθαρρυντικο να ακουω πως εζησε 40 και χρονια με αυτο. γιατι εκανα το λαθςο και το γκουγκλαρα και ειδα κατι για 5 χρονια προσδοκιμο και δεν συμαζευετε. οι υπολοιπες εξετασεις που κανανε, ακροασθηκα σπιρομετρηση, digital xray κτλ ειναι καλα. οποτε ελπιζω πως ακομα ειμαι στην αρχη. αλλα επειδη εχω κουραστει και με το προηγουμενο ειμαι φρικαρισμενη. τους ρωτουσα..μηπως ρε γιατροι απλα το ματι κουραστηκε? και επεμεναν πως οχι. προφανως ειναι ηλιθιοι η ηταν κυκλωμα να βγαλουν λεφτα. τελικα ηταν και μενα οτι δεν ειχε υγρο το ματι κ εκανε μυωπια.
μου ειπαν για το εμφυσημα πως δεν μπορει ναναι κατι αλλο. γιατι ξαναρωτησα..μηπως φαινεται σαν εμφυσημα αλλα ειναι κατι αλλο? και επιμενουν πως οχι. οποτε πρεπει να δεχτω τη διαγνωση. απλα μου ειναι δυσκολο. η πρωτη σκεψη μου ηταν διαθηκη. ευτυχως εχω κοψει το καπνισμα και δεν μου λειπει
09-02-2017, 18:17 #131
Πάντως τώρα πρέπει να ηρεμήσεις, έτσι ή αλλιώς, και κάποια στιγμή πήγαινε την εξέταση να την δει και κανένας άλλος γιατρός ή επανάλαβέ την.
Να σου πω οτι και ένας πρώτος εξάδελφος έχει ΧΑΠ (αυτός ήταν πολλά χρόνια καπνιστής) και διαγνώστηκε κάπως αργά, λίγο προχωρημένη κατάσταση. Εν τούτοις, είναι πέντε χρόνια που έχει την πάθηση και είναι σε στάσιμη κατάσταση. Απλώς, επειδή είναι προχωρημένη η νόσος, το βράδυ κοιμάται με μάσκα αλλά δεν έχει κανένα πρόβλημα στις δραστηριότητές του, κάνει ό,τι έκανε και πριν.
Βασικά, αυτή η μάσκα είναι μια ηλεκτρική συσκευή (μικρή σχετικά) που στέλνει αέρα μέσα από δύο σωληνάκια που προσαρμόζονται στην μύτη. Κάθε φορά που ο αισθητήρας της αντιλαμβάνεται οτι δεν αναπνέεις καλά στον ύπνο σου στέλνει αέρα και έτσι αναπνέεις κανονικά. Η μητέρα μου δεν την φόραγε και κάθε βράδυ, απλά αν είχε 3 ή περισσότερες μέρες να την βάλει μετά ξυπνούσε με πονοκέφαλο επειδή δεν οξυγονονόταν ο εγκέφαλος από τις νυκτερινές άπνοιες, ή σηκωνόταν το πρωί και ένοιωθε κούραση. Θέλω να πω οτι δεν ένοιωθε κάτι ιδιαίτερο χωρίς την συσκευή, δεν ένοιωθε οτι δεν μπορούσε να αναπνεύσει χωρίς αυτήν. Και την έπαιρνε και στα ταξίδια όταν ήταν περισσότερο από 3-4 μέρες.
Αν τελικά έχεις ΧΑΠ αυτό που πρέπει να προσέξεις είναι τα κρυώματα και οι διάφορες γρίπες με βήχα γιατί στην ΧΑΠ, αν δεν κάνω λάθος, ό,τι ταλαιπωρεί τους πνεύμονες χειροτερεύει την ΧΑΠ. Να σου πω όμως οτι πιστεύω οτι μπορεί και να είναι λάθος η διάγνωση.Last edited by ΚΑΣΣΑΝΔΡΑ; 09-02-2017 at 18:55.
09-02-2017, 19:55 #132
δεν εχω κανενα συμπτωμα παντως. οποτε ελπιζω αν ειναι αυτο ναναι πολυ αρχη. το μονο που περασα απο αρρωστια ηταν μια ελαφρυα πνευμονια. μου ειπαν κατι για scar tissue βεβαια το γκουγκλαρα :p κ γραφει απο εμφυσημα ως και κρυωμα να τοχει κανει αυτο. παραιτηθηκα σημερα για ναρθω ελλαδα για εξετασεις τον μαρτη. φοβαμαι πως αυτο ειναι γιατι διαβασα πως δεν μοιαζει με τπτ αλλο στην εξςταση :( αλλα ελπιζω στο οτι δεν ςχω συμπτωματα πω; θα προλαβω να ζησω καμια εικοσαετια
09-02-2017, 22:26 #133
Μόνο εικοσαετία; Μια χαρά θα σαι, ξέχασέ το! Ακόμη κι αν έχεις ΧΑΠ, θα προσέχεις λίγο και όλα θα πάνε καλά.
Αλλά, αφού θα έρθεις Ελλάδα την Άνοιξη ξανακάνε την εξέταση γιατί μπορεί και να μην έγινε και σωστά. Γιατί μου κάνει εντύπωση που λες οτι δεν έχεις συμπτώματα. Η μητέρα μου π.χ. και ο εξάδελφός μου είχαν συμπτώματα, πρωινούς πονοκεφάλους, δυσφορία σε κλειστούς χώρους, αίσθημα οτι δεν σου φτάνει η αναπνοή που παίρνεις και ο εξάδελφός μου είχε και κάτι σαν άσθμα. Αυτός κάπνιζε όμως και 35 χρόνια σαν φουγάρο και η μητέρα μου είχε περάσει φυματιώδη αδενοπάθεια και είχε φτάσει στον θάνατο, δικαιολογείται δηλαδή. Εσύ πότε πρόλαβες και έπαθες ΧΑΠ, τόσο μικρή και χωρίς να έσεις αρρωστήσει σοβαρά; Από μια απλή μικρή πνευμονία;
Άλλη μια περίπτωση που ξέρω είναι ο πατέρας μια φίλης μου που πέθανε από ΧΑΠ 73 χρονών, 50 χρόνια καπνιστής. Και μια τελευταία περίπτωση, ο πατέρας της γειτόνισσάς μου που μένει στον κάτω όροφο από εμάς, που έχει ΧΑΠ, είναι 78 ετών και το έπαθε από κάποια υποτροπή σοβαρής ασθένειας των πνευμόνων, αλλά δεν θυμάμαι αλριβώς τί και λεπτομέρειες.
Τέλος πάντων, δεν είμαι και γιατρός αλλά μου φαίνεται οτι τελικά να δεις, μια χαρά θα είσαι, μην ανησυχείς. Καλά κάνεις κι έρχεσαι τον Μάρτιο, θα είναι και Άνοιξη, χαρά Θεού! Να δεις πώς θ αλλάξει η ψυχολογία σου!
09-02-2017, 23:08 #134
σεευχαριστω για τα ενθαρρυντικα σου λογια. μου ακροασθηκαν τα πνευμονια και μου ειπαν οτι ειναι τελειως νορμαλ. οποτε μουπαν πως το εμφυσημα ειναι μαλλον πολυ αρχικο ακομα και ισως ειναι γεννετικο...η αληθεια ειναι πως εχω περασει τις τελευταιες νυχτες κλαιγοντας και ξυπναω να δω αν αναπνεω ακομα. ειμαι σε τοσο ασχημη φαση που μονο μετρα για το φερετρο δεν μου εχω παρει.
οποτε καλυτερα να ερθω να το δω ελλαδα να κανω και ενα διαλειμμα.
10-02-2017, 04:27 #135
Έτσι μπράβο! Να δεις που όταν εκτιμηθεί πλήρως η κατάσταση θα καταλάβεις οτι δεν πρέπει να ανησυχείς καθόλου γι αυτό. Είναι τόσο αρχικό που μπορεί να είναι ουσιαστικά μια προδιάθεση. Και να δεις που ίσως στο τέλος να φανεί οτι δεν έχεις τίποτα, ή ίσως να είναι ένα υπόλειμμα της ελαφριάς πνευμονίας και τίποτα παραπάνω.
Μα κι αυτοί οι γιατροί τί έκαναν τώρα; Σε αναστάτωσαν και σε απορρύθμισαν τελείως ψυχολογικά και πρακτικά με τις διαγνώσεις τους! Σε έκαναν άνω κάτω.
Άντε, όλα θα πάνε καλά από δω και πέρα, ξέχνα το!