Results 1 to 15 of 21
Thread: ΤED VIDEO για τις ψυχ.διαταραχες
-
12-03-2017, 01:46 #1
ΤED VIDEO για τις ψυχ.διαταραχες
Aν τα αντικαταθλιπτικα φαρμακα ειναι θεραπευουν γιατι τα ποσοστα των καταθλιψεων στους ανθρωπους παγκοσμιως ανεβαινουν;
Δειτε εδω σχετικο videohttps://youtu.be/3dqXHHCc5lA
- 12-03-2017, 01:47 #2
12-03-2017, 01:54 #3
τωρα θα ηθελα πολυ να ανεβασω το βιντεο τι κανουν τα αντικαταθλιπτικα στα αληθεια, αλλα μπορει να μου το κατεβασει καμια διαχειρηση αν το ριξω στο φως!!
12-03-2017, 02:23 #4
12-03-2017, 14:31 #5
12-03-2017, 19:01 #6
αν το δει κανεις ας γραψει κριτικες.....
!!!!
12-03-2017, 23:10 #7
Το χω δει. Υπάρχει μια σειρά από τέτοια ντοκιμαντέρ στο youtube. Η αλήθεια είναι πως μόλις τα πρωτοείδα μου φάνηκε σοκαριστικό. Στην ουσία περιγράφει οτι δίνονται φάρμακα χωρίς κανείς να ξέρει ακριβώς τι κάνουν, αν κάνουν κάτι, τι παρενέργειες μπορεί να έχουν ειδικά σε μικρές ηλικίες. Μάλιστα σε κάποιο από αυτά (δε θυμάμαι αν είναι σε αυτό που παρέθεσες ή σε κάποιο άλλο παρόμοιο γιατί είχα κολλήσει μια φάση και τα έβλεπα όλα) εξηγεί ότι πολλά από τα γνωστά περιστατικά βίας σε σχολεία κυρίως της Αμερικής, έγιναν από παιδιά που βρισκόταν υπο φαρμακευτική αγωγή.
Δεν ξέρω κατά πόσο ευσταθούν ακριβώς αυτά που λένε πάντως, εννοώ, δεν είμαστε γιατροί για να μπορούμε να κρίνουμε ακριβώς αλλά και το 1/1000 να ισχύει είναι σοκαριστικό.
12-03-2017, 23:21 #8
Πάντως αυτό που αξίζει να σημειωθεί και ίσως έχει κάποια αξία είναι οτι τα περισσότερα από αυτά τα βίντεο γίνονται από κάποια εταιρία (?) η οποία έχει ιδρυθεί από ατομα της εκκλησίας της Σαηεντολογίας. Δεν ξέρω αν αυτό έχει σημασία, απλά το αναφέρω γιατί και γω στην αρχή δεν το είχα προσέξει.
13-03-2017, 01:08 #9
[QUOTE=elisabet;663961]Πάντως αυτό που αξίζει να σημειωθεί και ίσως έχει κάποια αξία είναι οτι τα περισσότερα από αυτά τα βίντεο γίνονται από κάποια εταιρία (?) η οποία έχει ιδρυθεί από ατομα της εκκλησίας της Σαηεντολογίας. Δεν ξέρω αν αυτό έχει σημασία, απλά το αναφέρω γιατί και γω στην αρχή δεν το είχα προσέξει.[/QUOΤΕ
Nαι βεβαια εχει σημασια γιατι η Σαηεντολογια ειναι ενα ακομα ''δογμα''.
Παντως αυτη η ομιλητρια που βρηκα εγω στο TED ειναι κλινικη ψυχολογος κ μου εκανε καλη εντυπωση γιατι δεν ηταν φανατικη.
Για τα αλλα που ανεφερες τα εχω δει κ εγω.Δεν μου αρεσουν αυτοι οι τιτλοι τυπου ¨''οι απατες της ιατρικης''κ.λ.π.γιατι αντιπαθω τις γενικευσεις κ τους αφορισμους.Ολοι εχουν τα δικια τους εφοσον εχουν καλη θεληση.Εξαρταται κ το πως εχουν εκπαιδευτει.
Η συγκεκριμενη ομιλητρια λεει κατι πολυ απλο.Ο πρωτος γιατρος που συστησε στους ναυτικους να τρωνε λεμονια για να μην παθαινουν σκορβουτο χλευαστηκε απο την ιατρικη κοινοτητα.Χρειαστηκε 200 χρονια για να αποφασισει η Αγγλικη κυβερνηση να παρει αυτη την αποφαση ωστε να σωθουν ζωες.Το ιδιο κ για τον πρωτο γιατρο που ειπε οτι χρειαζεται να απολυμαινουν οι γιατροι τα χερια τους πριν το χειρουργειο ο οποιος φυλακιστηκε.Και λεει οτι ελπιζει να μην παρει αλλα τοσα χρονια ωστε να διαδοθει οτι η σωστη διατροφη κ τα συμπληρωματα μπορουν να θεραπευσουν τις ψυχικες διαταραχες.Επισης παρουσιαζει πολλες μελετες κ στατιστικες για αυτα που λεει.Δειτε το οσοι θελετε κ μας λετε την γνωμη σας.
13-03-2017, 01:23 #10
Γενικα ειναι η αντιληψη που λεει οτι βοηθαμε το σωμα μας να θεραπευτει χωρις να εξαρτομαστε μονιμως απο φαρμακα η να θεωρουμε οτι η καταθλιψη π.χ.ειναι μια αρρωστια κ εμεις αδυναμοι η ερμαια της.Γιατι αν εγω ''εδυθω''την ταμπελλα της καταθλιπτικης κ ασπαστω αυτη την ταμπελα πως θα γινω καλα;Πως θα κινητοποιησω τους μηχανισμους ιασης που εχει το σωμα μου;
13-03-2017, 15:55 #11
εγω απλα ανεβασα σε ενα κομματι απο τα παρομοια βιντεο που υπαρχουν.... το βιντεο εχει και συνεχεια και χωριζεται σε τρεις ενοτητες (μερος 1,2,3).... Αν το δει κανεις παρακατω, απλα σε κανει να πιστεψεις οτι τα ψυχοφαρμακα ειναι χαπια αχρηστα, που εκτος των πολλων παρενεργειων που εχουν, σε προσφερουν ελαχιστα, και ειδικοτερα μιλαει για ενα ειδος συνομωσιας που γινεται οταν μια φαρμακοβιομηχανια απλα προσπαθει να πεισει την αρμοδια Αμερικανικη Επιτροπη Φαρμακων [(FDA) κατι σαν τον δικο μας ΕΟΦ....] οτι το προιον τους ειναι αποτελεσματικο και θεραπευτικο, ενω απο πισω υπαρχουν κομπινες με μιζες και ανθρωποι κριτες της fda που ειναι απλα λαδωμενοι για να δωσουν το οκ, και να βγει το φαρμακο στην αγορα διχως προβλημα.... Απο εκει και περα ο καθενας αναλαμβανει μονος του την ευθυνη των πραξεων του....!! Ας παιρνει οτι θεωρει οτι βοηθαει... Εγω εχω δει ελαχιστη βοηθεια... και η αληθεια ειναι πως χρειαζομαι περισσοτερη...
αυτα εν ολιγοις, δεν σκοπευω να ασχοληθω περισσοτερο με αυτο το θεμα, γιατι απλα χανω τον χρονο μου, απλα για να λυσουμε ενα θεμα κατα ποσο η ψυχιατρικη ειναι ιατρικη και οντως μπορει και θεραπευει νοσηματα...!!!
14-03-2017, 01:19 #12
Από 2* συγγενικά μου πρόσωπα (είμαι ένα άτομο και μιλάω ήδη για 2 συγγενικά πρόσωπα και που μάλιστα εγώ η ίδια έχω βιώσει μπροστά μου τις συνέπειες) μπορώ να το επιβεβαιώσω χωρίς να είμαι γιατρός. Και οι γιατροί στην ουσία πειραματίζονται. Αν κάτσει, ό,τι κάτσει. Σοκαριστικό και πολλές φορές εγκληματικό λόγω κατάληξης, αλλά ισχύει. Τουλάχιστον να το έχουν στα υπόψην. Αν παίρνουν την ευθύνη ή όχι δεν το ξέρω αλλά αν έκανα αυτό το επάγγελμα και τύγχαινε (?) ένας ασθενής μου να αυτοκτονήσει ή να σκοτώσει κάποιον, θα σκότωνα κι' εγώ εμένα!
*Η μια είναι περίπτωση ΑΝΗΛΙΚΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ, και φυσικά από τον κύκλο μου ξέρω ήδη άλλα 2 λυπηρά περιστατικά με παιδιά.
**Δεν τα βάζω με την ψυχιατρική σαν επιστήμη και χρησιμότητα. Αλλά να λέμε και τις αλήθειες/εγκλήματα.
14-03-2017, 14:42 #13
Δεν έχω λόγο να σε αμφισβητήσω, έτσι κι αλλιώς είμαι δύσπιστη απέναντι στα κάθε είδους χάπια εκτός κι αν αυτά είναι απολύτως απαραίτητα.
Είναι δύσκολο θέμα και γενικώς επικρατεί πολύ άγνοια. Όταν είδα για παράδειγμα το "πάρε αυτά τα σπασμένα φτερά" εντυπωσιάστηκα γιατί δεν είχα ιδέα οτι μπορεί ακόμα και η σχιζοφρένεια να θεραπευτεί με ψυχανάλυση σε κάποιες περιπτώσεις. Η ευκολία κάποιων γιατρών να δίνουν χάπια με το παραμικρό, είναι άκρως εξοργιστική.
Από την άλλη υπάρχουν χιλιάδες περιπτώσεις ανθρώπων που βοηθήκαν και βοηθιούνται από τα χάπια, μιας και αυτά τους δίνουν την ευκαιρία να ζήσουν μια "φυσιολογική" ζωή.
Προφανώς η κάθε περίπτωση είναι ξεχωριστή και χρειάζεται πολύ προσοχή για να μπορέσει ο καθένας να βρει τι είναι αυτό που του ταιριάζει περισσότερο.
14-03-2017, 17:32 #14
Einai αοπιστευτη η ευκολια με την οποια μπορεις να προμηθευτεις συνταγογραφουμενα φαρμακα , σε οτι ποσοτητες σου κανει κεφι .....λιγο χρημα παραπανω, e voila ...............αυτο στην Ελλαδα , στο εξωτερικο ακομη και το ντεπον θελει συνταγη .....αμα αναφερω δω ταποθεματα ζαναξ πουχω, η θα με κλεισουν μεσα , η δεν θα το πιστευουν .......παντως σε μια μεγαααλη σακκουλα, χωρανε δεν χωρανε ......
14-03-2017, 21:18 #15
Παντως η ομιλιτρια στο βιντεο λεει οτι τα φαρμακα βοηθανε στην αρχη αλλα οχι σε συνεχομενη βαση.Εγω πιστευω οτι η διατροφη τελικα ειναι πολυ σημαντικη εφοσον η σεροτονινη δημιουργειται στο εντερο.Και ολοι ξερουμε οτι η σεροτονινη ειναι υπευθυνη για τη διαθεση.Εγω προσωπικα νοιωθω πολυ καλα με τη διατροφη,τα συμπληρωματα κ τα Ω3 κ την αλλη βδομδα που θα πω στο Αιγινητειο θα συζητησω με την ψυχιατρο τη σταδιακη μειωση κ τερματισμο των φαρμακων που παιρνω.