Results 1 to 15 of 17
Thread: shopping therapy
-
24-03-2017, 00:37 #1
shopping therapy
Ξερω , θα μου πειτε κατασκευασμα των πωλητων , τυπου Αγ. Βαλεντινος .........ειναι ομως ετσι , η το να ψωνιζεις , εχει καποια αγχολυτικη δραση , αν εχεις μετρο , και δεν ξετιναζεσαι ............... η ειναι μια προσκαιρη χαρα , και μετα ' τα κεφαλια μεσα ' ? για μενα , το να ψωνισω κατι , αποτελει ολοκληρη διαδικασια , οποτε καπου ξεδινω , και οσο ασχολουμαι , εχω μια απασχοληση , διοτι τα ψειριζω ........αρα για μενα φτουραει το shopping ............ αν ειχα ομως μια σχεση , η μια δουλεια ( δεν εχω κατι εκ των δυο ) μαλλον δεν θα εκανα τοσα ψωνια , η θακανα για την κοπελα μου , οποτε μηπως ειναι ενα φτηνο υποκαταστατο ελλειψεως ουσιαστικου νοηματος ζωης ? δεν ξερω ..... παντως οι επιθυμιες , υλικες η μη , ειναι μια ισχυρη κινητηριος δυναμη , της ολης ανθρωπινης υπαρξης ........
Last edited by Macgyver; 24-03-2017 at 05:56.
- 24-03-2017, 07:35 #2
Κανμλη σου μέρα
για εμένα τα ψωνια είναι αυτό που είπες ιεροτελεστία με πρόσκαιρη χαρά..που την απολαμβάνω σα μικρό παιδί.. ενέσεις τονωτικες ευφορίας και χαλάρωσης.. Φυσικά με αγχολυτικη δράση που επιτυχαινουν το σκοπό.. Δεν το θεωρώ φθηνό υποκατάστατο έστω και αν έχω η δεν εχω κάτι άλλο να σχοληθω γιατί είναι μια διαδικασία που με ενεργοποιεί χωρίς επιβάρυνση συναισθηματική εννοώ πως αποτελείται καθαρά από εμένα και δεν υπάρχουν συνέπειες.. το ίδιο είναι για εμένα και το θέμα των μαλλιών μου συχνά πυκνά κ ανάλογα τη διάθεση τα πειράζω άλλοι μου λένε πως ξεσπαω άλλοι πως βρίσκω διαφυγή νιώθω όμως πως ανανεωνομαι με ευχαριστει.. πόσες είναι οι απολαύσεις στη ζωή τελικά και με ποια κριτήρια κατατάσσονται με διαφορετικά κριτήρια για τον καθένα μας..
24-03-2017, 08:33 #3
για μενα , και τα δυο..
και αγχολυτικη δραση εχει, και προσκαιρη χαρα ειναι.
δεν εξρω αν με αλλες συνθηκες ζωης αλλαζαν τα πραγματα για σενα, αλλα σε μενα, δεν αλλαζει κατι το οτι ειμαι δεσμευμενη.
αντιθετα κιολας μπορω να πω. μου ανοιγει την διαθεση. ψωνιζω και για τον καλο μου, και για το σπιτι, χωρις να εχω μετριασει τα δικα μου ψωνια.
αν κατι μου χαλαει καθε διαθεση για ψωνια, ειναι η στεναχωρια.
24-03-2017, 10:26 #4
Εγω ειτε ειμαι μονη μου ειτε με καποιον τα ψωνια μου δινουν χαρα,οταν ειμαι στεναχωρημενη μου αρεσει να ψωνιζω!πως να στο πω,ασχολουμαι με τον ευατο μου!
Μπορω να παρω μια μπλουζα φτηνη,δεν εχει σημασια αλλα θα μου αρεσει πανω μου,θα αισθανθω ομορφρα!ελπιζω να το εξηγησα καλα!ναι σε μενα αντιδραει σαν αγχολυτικο!!No matter how you feel..Get up..Dress up..Show up and..NEVER GIVE UP!!
24-03-2017, 11:09 #5
Σε μένα έχει να κάνει με την φάση στην οποία βρίσκομαι. Συνήθως όταν είμαι πολύ χαρούμενη όπως πχ ερωτευμένη, τα ψώνια τα ξεχνάω εντελώς, δεν με νοιάζουν. Πετάω στα σύννεφα έτσι κι αλλιώς.
Όταν πάλι είμαι χάλια, πάλι δεν με νοιάζουν γιατί θεωρώ οτι δεν με βοηθάνε.
Εκτός από αυτά τα ακραία όμως, όταν είμαι σε μια μεσαία κατάσταση δρουν ως αγχολυτικό μέχρι ένα βαθμό και μου προσφέρουν μεγάλη χαρά! Ξέρω πως ειναι πρόσκαιρη αυτή η χαρά, αλλα και τι σημασία έχει; Έχουμε ανάγκη κι από τετοιες. Τα βάζω στην ίδια κατηγορία με το να ξυπνήσω το πρωί και να ασχοληθώ με την εμφανιση μου, να φτιαξω τα μαλλιά μου, το μακιγιαζ...τετοια πράγματα.
Θεωρώ πως όλοι έχουμε ανάγκη κι από κάποιες μικρές "πολυτέλειες" που και που, οπότε κάποιες φορές, ενώ δεν με θεωρώ υπερκαταναλωτική καθόλου, αφήνομαι να το χαρώ λίγο και ως ανταμοιβή στον εαυτό μου αγοράζοντας κάποια όχι και τόσο απαραίτητα πράγματα.
24-03-2017, 13:26 #6
για μενα τα ψωνια ειναι ο.τι καλυτερο υπαρχει!!
αγαπω να ψωνιζω εστω κ μια σκατουλιτσα..
ειδικα οταν παιρνω ρουχα κ παπουτσια..νταξ... πεταω!
νομιζω οτι αν ειχα πολλα λεφτα θα τα χαλαγα ολα σε ρουχα κ παπουτσια!!
αντε να πληρωθω να παρω το κατιτις..
δυστυχως με τον μισθο μου παιρνω λιγα κ φτηνα...
δεν με χαλαει ομως ουτε αυτο..μιας κ πλεον μπορω να βρω τα παντα πολυ φτηνα..
δεν ψωνιζω μαρκες..δεν με ενδιαφερουν καν..
εχω ομως απειρα φτηνα ρουχα που μπορουν να ντυσουν την μιση αθηνα.
το σπιτι μου εχει πηξει στο ρουχο..
θα βγω καμια μερα σε κανα δρομο να τα πουλησω οσα εχω βαρεθει..χααχα!
24-03-2017, 13:28 #7
για μενα τα ψωνια ειναι ο.τι καλυτερο υπαρχει!!
αγαπω να ψωνιζω εστω κ μια σκατουλιτσα..
ειδικα οταν παιρνω ρουχα κ παπουτσια..νταξ... πεταω!
νομιζω οτι αν ειχα πολλα λεφτα θα τα χαλαγα ολα σε ρουχα κ παπουτσια!!
αντε να πληρωθω να παρω το κατιτις..
δυστυχως με τον μισθο μου παιρνω λιγα κ φτηνα...
δεν με χαλαει ομως ουτε αυτο..μιας κ πλεον μπορω να βρω τα παντα πολυ φτηνα..
δεν ψωνιζω μαρκες..δεν με ενδιαφερουν καν..
εχω ομως απειρα φτηνα ρουχα που μπορουν να ντυσουν την μιση αθηνα.
το σπιτι μου εχει πηξει στο ρουχο..
θα βγω καμια μερα σε κανα δρομο να τα πουλησω οσα εχω βαρεθει..χααχα!
24-03-2017, 13:29 #8
τα ψωνια ειναι σαν τις τηγανιτες πατατες...οσες κ να φας ποτε δεν ειναι αρκετες...
24-03-2017, 13:51 #9
24-03-2017, 18:20 #10
24-03-2017, 18:21 #11
24-03-2017, 18:23 #12
25-03-2017, 02:08 #13kopela93GuestΤα ψώνια είναι ενα υποκαστατο σαν τα υπόλοιπα 1εκατομμυριο υποκατάστατα χαράς εκεί εξω που νομίζουμε οτι μας γεμίζουν αλλά δε μπορούν να το κάνουν γιατί δεν θέλουμε ουτε πραγματα και να γεμίζει το σπίτι μας σαβουρα ουτε φαγητο ουτε ποτό ουτε ναρκωτικά ουτε τίποτα. Αυτά είναι απλως υποκατάστατα. Εμείς απλως θέλουμε να νιώθουμε καλά και επειδή αυτά έχουν όλα μια δραση στο σωμα μας προσωρινή βεβαια , τα χρησιμοποιούμε κ μετα η δραση περνάει. Σαν τα ναρκωτικά. Δεν κανουν τίποτα όλα αυτά. Χρειαζόμαστε αγάπη. Όχι απο άλλο άνθρωπο. Απο τον εαυτό μας. Και κατανόηση και όλα!!! Θέλουμε να νιώθουμε καλά. Και τα ψώνια δε βοηθάνε. Γεμίζουν και τα ντουλάπια με άχρηστα πραγματα και μετα είναι και δύσκολο να καθαρίσουμε το σπίτι.
25-03-2017, 19:55 #14
Τα σκυλοβαριέμαι. Μου αρέσει όμως να είμαι καλοντυμένη, οπότε πηγαίνω σε συγκεκριμένα μαγαζιά που ξέρω ότι θα βρω αυτό που μου ταιριάζει χωρίς πολύ ψάξιμο.
Θα ήμουν ευτυχής αν τα διάλεγε μια στυλίστρια με γούστο και μου τα έστελνε σπίτι..
25-03-2017, 22:01 #15
Εισαι εξαιρεση , imagine ..........