Πως μας αντιμετωπιζουνε οι γυρω μας και η κοινωνια γενικοτερα
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Page 1 of 2 12 LastLast
Results 1 to 15 of 21
    Senior Member

Πως μας αντιμετωπιζουνε οι γυρω μας και η κοινωνια γενικοτερα

Εχω παρατηρησει οτι σε οσους εχω πει οτι εχω σχιζοφρενεια για πχ σε ενδοκρινολογο που πηγα για εξεταση αιματος, με αντιμετωπιζουν καπως σαν να μην εχω νοημοσυνη.Σου λενε αυτος δεν επικοινωνει.Σχιζοφρενεια σοβαρη ασθενεια και ετσι μας περιθωριοποιηθουν.
    Κρατος προνοιας δεν υπαρχει δηλαδη εμεις πως θα ζησουμε οταν φυγουν οι γονεις απο τη ζωη?
    Σε φιλους δεν εχω τολμησει να το πω πως εχω σχιζοφρενεια γιατι ξερω πως θα με αντιμετωπιζουν με οικτο και ισως και να απομακρυνθουν.
    Για σχεση με κοπελα ουτε λογος.Βλεπω φιλους μου που ειναι καλα και τους φερονται χαλια ποσο μαλλον εγω να τολμησω να πω οτι εχω σχιζοφρενεια σε κοπελα,θα φυγει χιλιομετρα μακρια.
    Λες και φταιμε που αρρωστησαμε.Μας λενε και τεμπεληδες που δεν μπορουμε να δουλεψουμε λογω της αρρωστειας. Γενικα ειμαστε οι ατυχοι της ζωης εγω ετσι το βλεπω τωρα πια.

Senior Member
    Κοίτα, όπως το πάρει κανείς.

Αν βρεις κάτι που σου αρέσει και αφιερωθείς ολότελα σε αυτό, δεν θα είσαι και τόσο άτυχος.
    Αν είσαι καλός στη ζωγραφική, στη μουσική, σε κάποια επιστήμη, συνέχισέ το.
    'Η μάθε μια ξένη γλώσσα, έστω και μόνος σου, μέσω διαδικτύου.

Σήμερα στο ΣΚΑΪ, στην Πρώτη Γραμμή, έδειχνε ένα τυφλό παιδί, που σπουδάζει στο Φυσικό του ΑΠΘ.
    Είναι στο 3ο έτος, έχει περάσει ΟΛΑ τα μαθήματά του, δεν χρωστάει τίποτα και έχει μέσο όρο 9,53 (!!!).
    Τον δέχθηκε το Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης, σε ένα καλοκαιρινό τμήμα που έχει και που το επισκέπτονται
    οι καλύτεροι προπτυχιακοί φοιτητές φυσικής παγκοσμίως.

Και να φανταστείς, ότι το 2013, η Γενική Συνέλευση του Τμήματος τον απέρριψε γιατί, υποστήριξε,
    ότι δεν θα τα κατάφερνε να τελειώσει τις σπουδές και ότι θα δυσκολευόταν πολύ.
    Τελικά, το 2014 τον δέχτηκαν δοκιμαστικά για ένα χρόνο.
    Τον πρώτο χρόνο το παιδί τα πέρασε όλα και είχε μέσο όρο 10.

Μην απελπίζεσαι. Κοίτα τι πάθος έχουν άλλοι που τους λείπει η όρασή τους!

Σήμερα αυτή η ιστορία μου έφτιαξε τη μέρα. Πραγματικά!
    Κάνε την αδυναμία σου, ΔΥΝΑΜΗ.

Senior Member
    Positiveway καλη και η ζωγραφικη αλλα αυτα τα εκανα οταν νοσηλευτηκα σε κλινικη τωρα ειμαι καλυτερα και απλα εχω βιοποριστικο προβλημα δεν μπορω να παω να μαθω ξενη γλωσσα ουτε ζωγραφικη γιατι εχω αλλα στο μυαλο μου αν με καταλαβαινεις.
    Τεσπα αλλο ειναι το θεμα.Το πως μας αντιμετωπιζουν που μας εχουν ξεγραμενους.

Senior Member
    Αν είναι να αλλάξει κάτι πρεπει η αλλαγή να προκύψει απο μέσα μας.Εμείς είμαστε η κοινωνία.

Η κοινωνία έχει τα καλά κ τα κακά της,τα στερεότυπα χρονων κ τις προκαταλήψεις της.

Καλουμαστε εμείς πρωτα να γίνουμε η αλλαγή.Αν δεν τα έχουμε καλά με τον εαυτό μας είναι δική μας ευθύνη.Αν αυτό στιγματίζομαστε,αυτοθυματ� �ποιουμαστε δεν φταίει απαραίτητα η κοινωνία αλλά η οπτική μας.

Στο παράδειγμα του positive wave το Παιδι αυτό κάλλιστα θα μπορούσε να τα παρατήσει κ να αρχίσει τις δικαιολογίες κ τα παράπονα για την "αδικία". Επέλεξε όμως τον δρόμο των ονείρων κ της αλλαγής. Έγινε πρότυπο να δουμε τις δυνατότητες αυτών των ανθρώπων με αλλά ματια. Στα ματια του δεν είναι κάτι σκοτεινό που δεν αξίζει αλλά κάτι που μπορεί να δώσει φως.
    It is no measure of health to be well adjusted to a profoundly sick society. J.Krishnamurti

Senior Member
    Και "υγιής" να ήσουν, ξεγραμμένο θα σε είχαν, έτσι κι αλλιώς.
    Αν ο άλλος είναι παρτάκιας, τι το θες; Θα του αλλάξεις τα μυαλά;

Στο είπα και πιο πάνω, μέσω διαδικτύου, ΔΩΡΕΑΝ, μπορείς μόνος σου να μάθεις μια ξένη γλώσσα, έστω σε βασικό επίπεδο
    (το πολύ Β2, όχι Γ1 και πάνω, μη γελιόμαστε). Θα σου αρέσει, αρκεί να βρεις κίνητρο.
    Αν σου αρέσουν τα manga, μάθε Ιαπωνικά, αν είσαι μεταλάς, μάθε φινλανδικά, αν είσαι φίλος του "ξανθού γένους", μάθε ρώσικα, κλπ.

Senior Member
    Edit: Κατά λάθος δημοσίευσα το ίδιο μήνυμα δυο φορές, λόγω τεχνικού λάθους.

Senior Member
    Να σε λυπηθεί κανεισ ξέχνα το και μην το έχεις καν στο μυαλό σου επίσης ιστορίες επιτυχίας είναι όλα μουφεσ κι αυτός ο φοιτητής δεν μπορεί να βιοποριστει η αλήθεια είναι αυτή που ζεις διαλέγεις κάποια στιγμή αν θα ζήσεις η όχι
    Φιλικά ο φτωχόΜπίνες της διπλανής πόρτας :)))

Senior Member
    η ελλαδα εχει ενα εκατομμυριο ανεργους τη λες θα ασχολειθουν με σενα επειδη εχεις σχιζοφρενεια η με μενα επειδη εχω ψυχωση η κοινωνια ειναι ζουγκλα δεν υπαρχει ηθικη οποιος επιβιωση, εμεις κουβαλαμε ενα φορτιο παραπανω οπως και οι υπολοιπη αμεα και ειμαστε βαρυδια αν καταφερεις και παρεις αναπηρικη συνταξη αλλιως πρεπει να βρεις δουλεια οπως ολλοι......

εγω εχω μερικους φιλους με προβληματα αγχους... η με συγκενικα τους ατομα που εχουν προβληματα ψυχιατρικα και με αυτους επικοινωνο και κουβεντιαζω που και που αλλα αν ειναι μια χαρα χωρις προβληματα καποιος δεν προκειται να καταλαβει γενικος εχει τυχη πολλες φορες να με κοροειδεψουνε στη παρεα για τα φαρμακα που περνω

Senior Member
    Οπωσ το λέει βάλτο στο μυαλό σου με μεγάλα γράμματα οποίος επιβιώσει

Senior Member
    Quote Originally Posted by elis View Post
    Να σε λυπηθεί κανεισ ξέχνα το και μην το έχεις καν στο μυαλό σου επίσης ιστορίες επιτυχίας είναι όλα μουφεσ κι αυτός ο φοιτητής δεν μπορεί να βιοποριστει η αλήθεια είναι αυτή που ζεις διαλέγεις κάποια στιγμή αν θα ζήσεις η όχι
    Δεν την αντέχω τη μιζέρια σου ώρες, ώρες!
    Επίσης δεν αντέχω αυτό τον ξερολισμό και την συνωμοσιολογία που διακατέχει όλη την ελληνική κοινωνία.
    Το έτσι, το αλλιώς, το παραλλιώς...

Γράψε στο Google "Αργύρης Κουμτζής" και "Το ταλέντο άνοιξε όλες τις πόρτες" και αν σου φανεί μούφα, το συζητάμε.
    Το παιδί έχει ταλαιπωρηθεί πολύ, αλλά τα κατάφερε.
    Αμ ο Κουρουμπλής; Τυφλός, σπούδασε Νομική και έφτασε μέχρι και υπουργός!

Επίσης, μια κοπέλα με σύνδρομο down είναι γραμμένη και παρακολουθεί μαθήματα στη σχολή μου
    και είναι πολύ συνεπής στις υποχρεώσεις τις, σε αντίθεση με άλλους που τα έχουν όλα και πάνε όλη μέρα για καφέ.

Υπάρχουν φωτεινά παραδείγματα, άσχετα αν εμείς είτε ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΜΕ είτε ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΜΕ!

Senior Member
    Άσε μεγάλε αυτοσ αν είναι αλήθεια είναι ένας στους χίλιους κ βάλε αθλητής είμαι λεσ να μην ξέρω θα σου πω για αθλητισμό αυτοί που βλέπεις δεν είναι οι καλύτεροι οπωσ νομίζεις ρώτα κανένα φίλο σου αθλητή να σου πει

Senior Member
    Quote Originally Posted by elis View Post
    Άσε μεγάλε αυτοσ αν είναι αλήθεια είναι ένας στους χίλιους κ βάλε αθλητής είμαι λεσ να μην ξέρω θα σου πω για αθλητισμό αυτοί που βλέπεις δεν είναι οι καλύτεροι οπωσ νομίζεις ρώτα κανένα φίλο σου αθλητή να σου πει
    Αν και Γαύρος, έχω πολλούς φίλους που παίζουν (και που έπαιζαν) στον Παναθηναϊκό.
    Μερικοί συνεχίζουν επαγγελματικά στον ΠΑΟ και παίζουν μέχρι και σήμερα, ενώ άλλοι είναι Γ' Εθνική.
    Όσοι είχαν πιο δυνατό χαρακτήρα, ήταν πιο φουριόζοι και τσαμπουκαλήδες, προχώρησαν και έκαναν και καριέρα σαν διεθνείς.
    Οι πιο αδύναμοι και κλειστοί χαρακτήρες, κατέληξαν στα τοπικά.

Αν δεν πιστεύεις στον εαυτό σου και δεν είσαι παθιασμένος, δεν πας μπροστά.
    Επίσης, να έχεις λίγο μυαλό στη γκλάβα σου.
    Υπήρχαν μερικοί που από ταλεντάρες και "Έλληνες Μέσι", σήμερα είναι στα αζήτητα (καταλαβαίνεις για ποιον μιλάω...!).

Senior Member
    Εντάξει ψηλε ένα πράγμα θα σου πω κ σταματάω την ξερολιαση αν δεν το κανεισ δεν ξέρεις ότι κ να νομίζεις ότι κ να σου πουν

Senior Member
    σαν σκουπίδια

Senior Member
    Αυτή είναι η αλήθεια

Page 1 of 2 12 LastLast