Διπλωματια vs Ειλικρινεια - Page 2
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Page 2 of 3 FirstFirst 123 LastLast
Results 16 to 30 of 39
    Senior Member
    Quote Originally Posted by GeorgeGr1 View Post
    Υπαρχει και η διπλωματια του να εισαι ειλικρινης με αποδεκτο και μη προσβλητικο τροπο.
    το καλύτερο και το πιο δύσκολο ταυτόχρονα...

Senior Member
    Quote Originally Posted by ΕΛΠΙΔΑΨ View Post
    το καλύτερο και το πιο δύσκολο ταυτόχρονα...
    Αυτο ειναι χαρισμα .............

Banned
    Καλησπέρα είμαι νέο μέλος στο forum και με μία γρήγορη ματιά, είδα το θέμα και αισθάνθηκα ότι πρέπει να τοποθετηθώ. Αρχικά θα πρέπει να ορίσουμε τι είναι η φιλία. Πιστεύω ότι το κύριο σε αυτή την ερώτηση είναι, να δούμε ξεχωριστά το κάθε ερώτημα. Θεωρώ πως σε μία φιλία παραδοσιακού τύπου, θα πρέπει να υπάρξει μία χρυσή τομή. Δεν είμαι άνθρωπος των άκρων γι' αυτό και επιλέγω την μεσαία οδό. Θα πρέπει να υπάρξει διπλωματία και ειλικρίνεια και ειλικρίνεια με διπλωματία. Οι φιλίες ειδικότερα σήμερα, είναι δύσκολες και οι προσωπικότητες και οι διαθέσεις των ανθρώπων, τείνουν να κλειστούν σε μία ομάδα, ασχέτως αν τους ταιριάζει ή οχι, προκειμένου να ανήκουν κάπου. Που θέλω να καταλήξω λοιπόν, στο ότι οι άνθρωποι για να κρατήσουν έναν "φίλο" που είτε τους ταιριάζει, είτε οχι, κάνουν πράγματα που αυτοακυρώνουν την προσωπικότητά τους, προκειμένου να μην χάσουν τον φίλο τους. Εγώ προσωπικά επέλεξα την ειλικρίνεια, γιατί με την διπλωματία, αν και την χρησιμοποίησα στην αρχή, δεν μου βγήκε σε καλό. Προτίμησα την ειλικρίνεια, γι' αυτό και έμεινα μόνος (δηλ. χωρίς φίλους), εξ' αιτίας αυτού. Όσοι λοιπόν χρησιμοποιείται την ειλικρίνεια, και έχετε έναν φίλο,τότε αυτός ο φίλος, είναι πραγματικός.

Senior Member
    Quote Originally Posted by Εν οίδα, ότι ουδέν οίδα View Post
    Καλησπέρα είμαι νέο μέλος στο forum και με μία γρήγορη ματιά, είδα το θέμα και αισθάνθηκα ότι πρέπει να τοποθετηθώ. Αρχικά θα πρέπει να ορίσουμε τι είναι η φιλία. Πιστεύω ότι το κύριο σε αυτή την ερώτηση είναι, να δούμε ξεχωριστά το κάθε ερώτημα. Θεωρώ πως σε μία φιλία παραδοσιακού τύπου, θα πρέπει να υπάρξει μία χρυσή τομή. Δεν είμαι άνθρωπος των άκρων γι' αυτό και επιλέγω την μεσαία οδό. Θα πρέπει να υπάρξει διπλωματία και ειλικρίνεια και ειλικρίνεια με διπλωματία. Οι φιλίες ειδικότερα σήμερα, είναι δύσκολες και οι προσωπικότητες και οι διαθέσεις των ανθρώπων, τείνουν να κλειστούν σε μία ομάδα, ασχέτως αν τους ταιριάζει ή οχι, προκειμένου να ανήκουν κάπου. Που θέλω να καταλήξω λοιπόν, στο ότι οι άνθρωποι για να κρατήσουν έναν "φίλο" που είτε τους ταιριάζει, είτε οχι, κάνουν πράγματα που αυτοακυρώνουν την προσωπικότητά τους, προκειμένου να μην χάσουν τον φίλο τους. Εγώ προσωπικά επέλεξα την ειλικρίνεια, γιατί με την διπλωματία, αν και την χρησιμοποίησα στην αρχή, δεν μου βγήκε σε καλό. Προτίμησα την ειλικρίνεια, γι' αυτό και έμεινα μόνος (δηλ. χωρίς φίλους), εξ' αιτίας αυτού. Όσοι λοιπόν χρησιμοποιείται την ειλικρίνεια, και έχετε έναν φίλο,τότε αυτός ο φίλος, είναι πραγματικός.
    Καλησπέρα και καλώς ήρθες στο forum. Θα σου απαντήσω λακωνικά: Συμφωνώ απόλυτα και επαυξάνω!

Banned
    Χαίρομαι Ελπίδα, γι' αυτό, είναι πράγματι ενδιαφέρων το θέμα που διάλεξες!

Senior Member
    Quote Originally Posted by Εν οίδα, ότι ουδέν οίδα View Post
    Χαίρομαι Ελπίδα, γι' αυτό, είναι πράγματι ενδιαφέρων το θέμα που διάλεξες!
    Σ΄ευχαριστώ! Η αλήθεια είναι πως το εμπνεύστηκα με αφορμή μια διαφωνία που είχα με ένα αγαπητό μέλος του forum. Ευτυχώς όμως τελικά λύθηκε η παρεξήγηση και διατηρήθηκε η ιντερνετική φιλία μας η οποία αποδείχτηκε πραγματική από την πλευρά μου τουλάχιστον.

Senior Member
    τα παντρεύω: μή λες πάντα την αλήθεια χωρίς όμως να λες και ψέματα. πώς γίνεται: εύκολο αν σκέφτεσαι πριν μιλήσεις
    η αιτία του φόβου είναι η άγνοια

Senior Member
    H αληθεια πολλες φορες ειναι καλο να μην λεγεται .............το ποιες φορες , σηκωνει πολυ κουβεντα , εγω ξερω ποιες , αλλα που να γραφω τωρα , θα το βρειτε στην πορεια της ζωης σας ......

Senior Member
    Quote Originally Posted by Macgyver View Post
    H αληθεια πολλες φορες ειναι καλο να μην λεγεται .............το ποιες φορες , σηκωνει πολυ κουβεντα , εγω ξερω ποιες , αλλα που να γραφω τωρα , θα το βρειτε στην πορεια της ζωης σας ......
    Παντα αινιγματικός ο σοφός inspector μιλάει εκ πείρας....

Senior Member
    Quote Originally Posted by ΕΛΠΙΔΑΨ View Post
    Παντα αινιγματικός ο σοφός inspector μιλάει εκ πείρας....
    Οχι , δεν ρειμαι αινιγματικος , καθολου , θεκλεις να σου πω λοιπον ποτε πρεπει να λεγεται η αληθεια και ποτε οχι ?

Senior Member
    Οχι , δεν ρειμαι αινιγματικος , καθολου , θεκλεις να σου πω λοιπον ποτε πρεπει να λεγεται η αληθεια και ποτε οχι ?
    Εννοείται πως θέλω "δάσκαλε"! Διψάω για γνώση ...

Senior Member
    Ενταξει , και κοφτο το ' δασκαλε ' !!

Λοιποοοον , η αληθεια ειναι θεμα κρισης , αν εισαι σιγουρος οτι κατεχεις την αληθεια σε κατι , σε μια κατασταση , σε καποιο χαρακτηρισμο , και κρθινεις οτι ο αλλος ακουγοντας την αληθεια μπορει να αλλαξει προς το καλυτερο παντα , τοτε να την πεις ...........αμα κρινεις οτι ο αλλος , δεν μπορει ναλλαξει , απλως θα τον πικρανεις , πχ. λεγοντας τον επιπολαιο , που ειναι , καλυτερα μην πεις τιποτα , δεν αλλαζει ο ςεπιπολαιος ανθρωπος ...........οποτε συνοψιζοντας , θελει ναχεις καλη κριση για το αν ο αλλος μπορει να ωφεληθει απο την αληθεια που θα του πεις , ειδαλλως τον χαλας .........
    επσης , αυτο που θεωρω αληθεια για μενα , για σενα νμπορει να μην ειναι η αληθεια , υπαρχουν πολλες αληθειες , αναλογως την περισταση και την ιδιοσυγκρασια , σε αυτην την περιπτωση , καλυτερα να σωπασεις .......γενικα ειναι καλυτερα να σωπαινεις , εκτος αν ο αλλος σου ζηταει την γνωμη σου ,...........

Senior Member
    [QUOTE=Macgyver;671815]
    , "αν εισαι σιγουρος οτι κατεχεις την αληθεια σε κατι , σε μια κατασταση , σε καποιο χαρακτηρισμο , και κρθινεις οτι ο αλλος ακουγοντας την αληθεια μπορει να αλλαξει προς το καλυτερο παντα , τοτε να την πεις ...........αμα κρινεις οτι ο αλλος , δεν μπορει ναλλαξει , απλως θα τον πικρανεις , πχ. λεγοντας τον επιπολαιο , που ειναι , καλυτερα μην πεις τιποτα , δεν αλλαζει ο ςεπιπολαιος ανθρωπος ...........οποτε συνοψιζοντας , θελει ναχεις καλη κριση για το αν ο αλλος μπορει να ωφεληθει απο την αληθεια που θα του πεις , ειδαλλως τον χαλας ........."

Πολυ σωστή αποψη αυτη και φιλοσοφημενη... συμφωνω λοιπον σε αυτο!

Senior Member
    Καλο αυτο ...........................

Banned
    Ενταξει , και κοφτο το ' δασκαλε ' !!

Λοιποοοον , η αληθεια ειναι θεμα κρισης , αν εισαι σιγουρος οτι κατεχεις την αληθεια σε κατι , σε μια κατασταση , σε καποιο χαρακτηρισμο , και κρθινεις οτι ο αλλος ακουγοντας την αληθεια μπορει να αλλαξει προς το καλυτερο παντα , τοτε να την πεις ...........αμα κρινεις οτι ο αλλος , δεν μπορει ναλλαξει , απλως θα τον πικρανεις , πχ. λεγοντας τον επιπολαιο , που ειναι , καλυτερα μην πεις τιποτα , δεν αλλαζει ο ςεπιπολαιος ανθρωπος ...........οποτε συνοψιζοντας , θελει ναχεις καλη κριση για το αν ο αλλος μπορει να ωφεληθει απο την αληθεια που θα του πεις , ειδαλλως τον χαλας .........
    επσης , αυτο που θεωρω αληθεια για μενα , για σενα νμπορει να μην ειναι η αληθεια , υπαρχουν πολλες αληθειες , αναλογως την περισταση και την ιδιοσυγκρασια , σε αυτην την περιπτωση , καλυτερα να σωπασεις .......γενικα ειναι καλυτερα να σωπαινεις , εκτος αν ο αλλος σου ζηταει την γνωμη σου ,...........
    Αλλο να πεις ''είσαι επιπόλαιος'' στο άκυρο και να κρίνεις την ζωή του......
    Αν όμως πχ σε στήνει ένας φίλος σου στα ραντεβού σας του τα χώνεις ή όχι?
    Να του τα χώσεις εννοώ να πεις την αλήθεια που νιώθεις, πχ ''είσαι ένας μαλ@κας'' ή ''δεν μου αρέσει που με έχεις γραμμένο'' , να πεις αυτό που σκέφτεσαι, ότι και ναι, ναι ή όχι?

Page 2 of 3 FirstFirst 123 LastLast