Η ρηχότητα των νέων σήμερα, σε κάθε είδους σχέση και ο ρόλος της παιδείας. - Page 4
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Page 4 of 10 FirstFirst ... 23456 ... LastLast
Results 46 to 60 of 144
    Banned
    Quote Originally Posted by ΕΛΠΙΔΑΨ View Post
    Μπα, δεν νομίζω να σου επιτεθεί κανείς σε εσένα προσωπικά..αλοίμονο...απλά γίνονται κάποιοι ομηρικοί καβγάδες άνευ λόγου και αιτίας και μερικοί το διασκεδάζουν και το θεωρούν δημιουργική απασχόληση και ίσως εκτόνωση....εγώ πάλι όχι, επομένως απέχω..δεν γράφτηκα στο forum για να συμμετέχω σε τέτοιου επιπέδου συζητήσεις αλλά ούτε μπορώ να στέκομαι απαθής θεατής, συνεπώς θα αργήσω πολύ να ξαναμπώ....Απλά σαν νέο και ανυποψίαστο μέλος θεώρησα καλό να σε ενημερώσω και να σε προετοιμάσω ώστε να μην έχεις υψηλές προσδοκίες...από την άλλη αν βρεις 2 , 3 άτομα στο ίδιο μήκος κύματος με σένα, πιστεύω θα είσαι οκ.
    Έτσι κι αλλιώς Ελπίδα, δεν είμαι άνθρωπος που θα τσακωθεί εύκολα, θεωρώ πως σε όλα υπάρχει μία λογική εξήγηση. Εκτός από την θρησκεία που είναι υπέρλογη, δηλαδή πολύ βαθιά λογική.

Senior Member
    Quote Originally Posted by GiannisNik3 View Post
    Συναισθηματικός και ιδεαλιστής, θα προσέθετα...
    Ίσως πάνω από το μέσο όρο!
    Αλλά επειδή υπάρχουν ομάδες που ακριβώς εκμεταλλεύονται αυτό τον ιδεαλισμό, γι αυτό του είπα να προσέχει!
    Την πάτησα εγώ, ας μη την πατήσει κι άλλος...
    Οντως , ' κακος ' συνδυασμος , και πραγματι , αν εισαι απειρος , θα υπαρξουν καποιοι που θα προσπαθησουν να σεκμεταλευτουν ........ καλα του ειπες να προσεχει ...

Senior Member
    Quote Originally Posted by Macgyver View Post
    Αμα δεν ειχα κτθλψη , δεν θα ξαναμπαινα ποτε σε φορουμ , δεν συμπαθω τις συνομιλιες μεσω η/υ ......[προτιμω τις γνησιες διαπροσωπικερς σχσεσεις ........
    ok,καταλαβαίνω...δεκτό και σεβαστό Inspector...

Banned
    Συναισθηματικός και ιδεαλιστής, θα προσέθετα...
    Ίσως πάνω από το μέσο όρο!
    Αλλά επειδή υπάρχουν ομάδες που ακριβώς εκμεταλλεύονται αυτό τον ιδεαλισμό, γι αυτό του είπα να προσέχει!
    Την πάτησα εγώ, ας μη την πατήσει κι άλλος...
    Έχεις δίκιο πάνω σε αυτό Γιάννη, προτιμώ ελεύθερος και σκεπτόμενος, παρά σε κάτι τέτοιες οργανώσεις. Και να ξέρεις ότι η εκκλησία, αποτελείται από ανθρώπους, όχι Αγίους. Άρα όλα τα συναισθήματα που έχει ένας άνθρωπος, θα τα βρείς και στην εκκλησία. Αυτό το αναφέρω, γιατί ο περισσότερος κόσμος περιμμένει από την εκκλησία, να είναι με ένα φωτοστέφανο από πάνω. Όχι, δεν είναι έτσι. Εγώ θα ήμουν ο πρώτος που θα διαπληκτιζόμουν με κάτι τέτοιους, γιατί ξέρω τι είναι θεολογικά ορθό και τι όχι και εκείνοι πολλές φορές δεν είναι ορθοί (θεολογικά πάντα).

Senior Member
    Προσπαθω να κανω κουβεντα , αλλα δεν μου βγαινει , ζητω συγγνωμη , εν οιδα οτι ουδεν , δεν μου ' πανε ' τα φορουμς , η ηιλικια βλεπεις ...........

Banned
    Καταλαβα ............διαβαζοντας τα ποστ σου , καταλαβαινω οτι εισαι πολυ συναισθηματικος ανθρωπος , και πολυ ωριμος για την ηλικια σου , το υπερβολικα συναισθηματικος , δεν το θεωρω στα συν , εχεις μια ανασφαλεια , εχω περασει απο το σταδιο που εισαι , δεν ημιουν ποτε ιδιαιτερως συναισθηματικοςς, , φαινεσαι παιδι με ανησυχιες ..............εμενα , η λεξη που με χαρακτηριζει , αν υπηρχε τετοιο πραμ,α , ειναι η λεξη ΄φιλοσοφω ' .....ειμαι 55 χρ. οποτε πιστευω οτι μπορουμε να συζητησουμε .....
    Χμ, δεν έχεις και άδικο, όχι όμως σε εξαιρετικά υψηλό βαθμό. Ο κόσμος δεν σε θέλει συναισθηματικό πια, αλλά "βίαιο" και κάθετο.

Banned
    Προσπαθω να κανω κουβεντα , αλλα δεν μου βγαινει , ζητω συγγνωμη , εν οιδα οτι ουδεν , δεν μου ' πανε ' τα φορουμς , η ηιλικια βλεπεις ...........
    Γιατί να ζητάς συγνώμη, από την στιγμή που δεν έκανες κάτι;

Senior Member
    Quote Originally Posted by Εν οίδα, ότι ουδέν οίδα View Post
    Γιατί να ζητάς συγνώμη, από την στιγμή που δεν έκανες κάτι;
    Καλά ο Mac ειναι και ο σεβάσμιος πρόεδρος του forum..φυσικά και θα κάνει συζήτηση μαζί σου, απλά προφανώς την συγκεκριμένη στιγμή δεν θα είχε την διάθεση, για αυτό και εκφράστηκε έτσι...

Senior Member
    Έχεις δίκιο πάνω σε αυτό Γιάννη, προτιμώ ελεύθερος και σκεπτόμενος, παρά σε κάτι τέτοιες οργανώσεις. Και να ξέρεις ότι η εκκλησία, αποτελείται από ανθρώπους, όχι Αγίους. Άρα όλα τα συναισθήματα που έχει ένας άνθρωπος, θα τα βρείς και στην εκκλησία. Αυτό το αναφέρω, γιατί ο περισσότερος κόσμος περιμμένει από την εκκλησία, να είναι με ένα φωτοστέφανο από πάνω. Όχι, δεν είναι έτσι. Εγώ θα ήμουν ο πρώτος που θα διαπληκτιζόμουν με κάτι τέτοιους, γιατί ξέρω τι είναι θεολογικά ορθό και τι όχι και εκείνοι πολλές φορές δεν είναι ορθοί (θεολογικά πάντα).
    Θα σου πρότεινα να διαβάσεις Θερμό, Φάρο, Γιανναρά, Χρυσόστομο Σταμούλη, Μπερντιάγιεφ, Ευδοκίμωφ, Άντονυ Μπλουμ.
    Αυτό που λες είναι πολύ σωστό, όμως μεγαλώνοντας θα καταλάβεις ότι τα πράγματα είναι πιο περίπλοκα απ' όσο φαίνονται!
    Θα σε παραπέμψω σε δύο link για να καταλάβεις τι εννοώ και τι θέλω να σου πω... http://methexi.gr/articles.html
    http://methexi.gr/01-5-pws-aisthanes...-ekklisia.html

Διάβασε τα προσεκτικά και θα με καταλάβεις.
    Last edited by GiannisNik3; 14-05-2017 at 20:57.

Senior Member
    Χμ, δεν έχεις και άδικο, όχι όμως σε εξαιρετικά υψηλό βαθμό. Ο κόσμος δεν σε θέλει συναισθηματικό πια, αλλά "βίαιο" και κάθετο.
    Οχι βιαιο , λαθος πιστευεις , σε θελει αποφασιστικο , σκληρο και ευαισθητο οταν πρεπει , και να πατας γερα στα ποδια σου ......... προσωπικα , που τα παω και τα πηγαινα καλα με τους ανθρωπους , πολυ κοινωνικος , ειμαι πολυ επικοινωνιακος , χωρις να σκιζομαι για τον αλλον , τον συνδραμω μεν , αλλα δεν οικειοποιουμαι ποτε το προβλημα του , θολωνει την κριση μου , ειμαι εξαιρετικος ακροατης , και θεωρω οτι ο σημαντικοτερος ανθρωπος στο κοσμο , για μενα φυσικα , ειμαι εγω .......χωρις ιχνος επαρσης .....

Senior Member
    Η εκκλησια , αποτελειται απο ανθρωπους , ακομη κι η ΚαινηΔιαθηκη , ειναι γραμμενη απο ανθρωπους ......αυτο δεν με απασχολει , εγω εχω την πιστη μου , ισχυρη και ακμαια , και δεν μενδιαφερει τι λεει η εκκλησια ......ο Θεος ειναι παντου , οχι στην εκκλησια , αυτα ειναι κατασκευασματα ανθρωπων ............

Senior Member
    Θα σου πρότεινα να διαβάσεις Θερμό, Φάρο, Γιανναρά, Χρυσόστομο Σταμούλη, Μπερντιάγιεφ, Ευδοκίμωφ, Άντονυ Μπλουμ.
    Αυτό που λες είναι πολύ σωστό, όμως μεγαλώνοντας θα καταλάβεις ότι τα πράγματα είναι πιο περίπλοκα απ' όσο φαίνονται!
    ς.
    Γιατρι εγω που ειμαι μεγαλυτερος , βλεπω οτι τα πραματα ειναι πολυ απλα ? οι ανθρωπινες σχεσεις ειναι περιπλοκες .......

Senior Member
    Γιατρι εγω που ειμαι μεγαλυτερος , βλεπω οτι τα πραματα ειναι πολυ απλα ? οι ανθρωπινες σχεσεις ειναι περιπλοκες .......
    Εννοούσα εκείνα που είπε για την Εκκλησία...
    Κατά τα άλλα κι εγώ το ίδιο βλέπω!
    Τα πράγματα είναι απλά, οι άνθρωποι τα κάνουν περίπλοκα..

Banned
    εγω απο ολο το κειμενο σου που διαβασα, θα ηθελα να σε ρωτησω αν τελικα σπουδαζεις φιλοσοφια......!!

Senior Member
    Όταν ήμουν στην ηλικία σου φίλε μου κι έβλεπα και καταλάβαινα την αδικία και το κακό που υπάρχει στον κόσμο, παρηγοριόμουν με τη σκέψη ότι ο Θεός είναι δίκαιος και κάποια μέρα η δικαιοσύνη θα θριαμβεύσει!
    Αυτά στα 17-18.... Τώρα που είμαι 28 κι έχω περάσει πολλά σκαμπανεβάσματα η πίστη μου αυτή, καθώς και η έννοια του Θεού έχει δεχτεί πολλά πλήγματα, έχει αναθεωρηθεί πολλές φορές και γενικότερα έχει αμφισβητηθεί πολύ έντονα κι από μένα τον ίδιο.....
    Για ένα διάστημα ήμουν και άθεος.
    Αλλά ακόμα και σήμερα είναι πολλές στιγμές που αναρωτιέμαι που είναι ο Θεός, που υποτίθεται ότι αγαπάει όλους;
    Γιατί αφήνει να συμβαίνουν τόσο φριχτά πράγματα, όχι μόνο στους ανθρώπους γενικά, αλλά και στις θρησκείες;
    Από εκκλησιαστικούς σκοταδισμούς μέχρι πολέμους στ' όνομά Του;
    Γιατί υπάρχουν τόσες ερμηνείες επάνω στο θέλημά Του;
    Γιατί υπάρχουν τόσες θρησκείες;
    Δεν θα ήταν πιο "βολικό" να δώσει μία θρησκεία σε όλους, η οποία να ερμηνεύεται το ίδιο;
    Χωρίς αντιφάσεις και χωρίς διενέξεις;

Page 4 of 10 FirstFirst ... 23456 ... LastLast