Results 106 to 120 of 138
Thread: Επουλώνονται ολα τα τραυματα;
-
19-05-2017, 14:54 #106
Ούτε είπες ούτε εξήγησες
Είπες ''μίλα καλύτερα'' υπόδειξη δηλαδή
''Μπορώ να καταλάβω και χωρίς φανφάρες'', προσβολή δηλαδή.....
''Δεν σέβεσαι'', δική σου άποψη όπως και το να θεωρείς κάτι ''φανφάρα''.....
''Δεν με ενδιαφέρει να μάθω το γιατί'' και τι σε ενδιαφέρει δηλαδή από τον συνομιλητή σου εν τέλει θα πω εγώ? Μόνο να τον διορθώσεις ?
Αν έλεγες ''ρε ναταλία κάπου νιώθω ότι δεν με σέβεσαι, κάπου μου χτυπάνε άσχημα αυτές οι λέξεις'' θα ήταν σε θέση να το καταλάβει....γιατί θα της εξηγούσες ...ποτε κανένας δεν θα αλλάξει επειδή διεκδικείς κάτι με τέτοιο τρόπο εκτός αν σε φοβάται......
Δεν μου πέφτει λόγος κανονικά αλλά τι να γίνει......
- 19-05-2017, 14:58 #107
19-05-2017, 15:10 #108
Δεν μπορω να διαβασω την μακροσκελη στιχομυθια σας , αλλα προτεινω να θεωρησετε το θεμα ληξαν , χωρις μνησικακιες ...........ας την αποκαλεσουμε μια ατυχη στιγμη .........ο γραπτος λογος παρεξηγηται ευκολα ............
σορυ για την παρεμβαση ......
19-05-2017, 15:48 #109
ουτε εγω τα διαβασα αλλα επιμενω καποιοι σασ χρειαζονται οποτε ηρεμηστε
Φιλικά ο φτωχόΜπίνες της διπλανής πόρτας :)))
19-05-2017, 16:11 #110
19-05-2017, 16:14 #111
Παρακατω εξηγησα οτι θεωρω πως ειναι θεμα σεβασμου να μιλαει καποιος κοσμια. Δεν με ξερει ουτε κι εγω αυτην. Η τυπικοτητα με ανθρωπους που δεν ξερω, δεν μου φαινεται παραλογη, το αντιθετο. Δεν την εβρισα ποτε και πουθενα. Και ναι, ειτε το θελουμε ειτε οχι, εαν ζητας ενα πραγμα πρεπει να το κανεις εσυ πρωτα. Αν θες να σε σεβονται σεβασου κ αν δεν μπορεις μην κλαιγεσαι μετα που δε γινετε το δικο σου.
Αν την ενοχλησε η προστακτικη πασο αλλα εξηγησα τα αυτονοητα παρα πολλες φορες σε επομενα μηνυματα για να με λετε απο πανω και κακοποιητη. Εγω ουτε εβγαλα διαγνωση, ουτε οταν ελεγε κατι σχετικα με το θεμα των τραυματων ειπα "δεν μου λεει κατι" μετα απο καθε σχολιο, ουτε και εβρισα σαν λιμενεργατης. Για να ξερουμε και ποιος προσπαθει να επιβληθει και να κανει bulling. Χαλαρωστε λιγο.
Και ναι δεν ειμαι εδω για να διαβασω γιατι καποιος δε μπορει να συνταξει μια προταση χωρις βρισιες, υποτιθεται πως το θεμα ειναι αν τα ψυχικα τραυματα ξεπερνιουνται και αν υπαρχουν χαρακτηρες που προκαλουν το τραυμα. Ε ζωντανο παραδειγμα. Αμα θελει καποιοςνα το παιξει θυμα, πιανεται απο οτι βρει
19-05-2017, 16:21 #112
επειδη ειδικα αυτο με ενοχλησε παρα πολυ, η ταμπελα δηλαδη, και η καθε.....δεν θεωρω τον εαυτο μου καθε.....θα μπορουσες να με πεις με το ψευδωνυμο μου.....εχω δικαιωμα να εκφραζω την αποψη μου ΓΙΑ ΜΕΝΑ. εγω για μενα μιλησα! και εξεθεσα μια οπτικη για προβληματισμο και σκεψη.
Αν θελεις, το σκεφτεσαι. Αν δεν θελεις, πηγαινε στο παρακατω ποστ και χεσε με! αδιαφορω....
Φορουμ ειναι, δημοσιο ειναι, με ψευδωνυμα ειμαστε, διαλογο κανουμε, αν εισαι τσιτωμενη προσπαθησε να χαλαρωσεις, σκεψου τι γραφεται εδω μεσα, και στο ξαναλεω σκεψου και διαβασε προσεκτικα!, αν θελεις ριξε μια ματια και στο βιβλιο του Φρανκλ που λεω πιο πανω - εχει κατευθυνσεις σε ολες τις αποριες σου.Dream bigger.Work harder.Complain less.Look for opportunities.Focus on effort.Be grateful!
19-05-2017, 16:35 #113
Συνεχιζεις να αντλεις ευχαριστηση με το να επιβαλλεσαι, να δασκαλευεις και να βγαινεις απο πανω διατηρωντας ενα προσωπειο ευγενειας και τυπικοτητας ενω δεν κανεις διαλογο μαζι μου. Εγω βριζω αλλα προσπαθησα να κανω διαλογο. Εσυ μιλας ομορφα υποτιθεται αλλα κρινεις τον αλλον και μπλοκαρεις το καθε τι που θα σου πει.
Ποιος σου εδωσε την δικαιοδοσια δεν καταλαβα. Ποια εισαι για να μου πεις
1) Πως θα μιλησω (ειδικα οταν σου εξηγησα εκατο φορες γιατι δεν αξιζει να εκλαβεις ως προσβολη την ΜΙΑ αρχικη βρισια που χρησιμοποιησα και μαλιστα οχι εναντιον σου. Το οτι αλλο ειπα/αλλο καταλαβες συνεχιζεις να το αγνοεις επιδεικτικα)
2) Ποια εισαι εσυ για να με καθοδηγησεις/βοηθησεις
3)Ποια εισαι εσυ για να με διαγνωσεις κι ολας μολις τωρα στο τελευταιο σου μηνυμα.
Το καταλαβαινεις οτι στο τελευταιο σου μηνυμα παλι με κρινεις;
Δεν εχεις το δικαιωμα κουκλιτσα μου τι δε καταλαβες;
Μας νευριαζεις μας καταστρεφεις τη διαθεση μας βγαζεις απο τα ρουχα μας μας φερνεις στα ορια μας μας προκαλεις να σε κραξουμε και μετα λες "α δειτε με κραζει μου κανει μπουλινγκ". Μου θυμίζεις τη μανα μου που σηκωνε τα χερια της, τα επιανα σφιχτα καμια φορα για να αμυνθω και μετα γυριζε και ελεγε "κοιτα με χτυπαει, μου κοκκινισε τα χερια". ΕΣΥ κανεις το μπουλινγκ ΚΑΤΑΛΑΒΕΣ? Που σου απηυθηνα το λογο με επιχειρηματα παλι (και πολλες βρισιες που επαξια κερδισες μετα απο τοσα μηνυματα αλλα δεν παυει να ισχυει οτι σου απηυθηνα το λογο) και εσυ γυριζεις και λες "δειτε τι κανει και τι ρανει"...δικαιολογεισαι στα ματια των αλλων μελων, μη τυχον χαλασεις την εικονα σου. Αυτο σε μαρανε.
Οτι θελω θα παιξω και οτι θελω θα κανω δε ζητησα τη γνωμη σου. Και σε προκαλω να πας αυτη τη συζητηση στον ψυχολογο σου και να τον ρωτησεις αν αυτο που εκανες ηταν ενταξει. Θα κανω το ιδιο. Αντε γεια. Μη σε ξαναδω να γραφεις εδω γιατι δεν εχεις δει τιποτα απο βρισιες ακομα.
19-05-2017, 16:40 #114
Αν θελεις ξαναδιαβασε τι εγραψα....
Το παιδακι που εκανε ζημια, βιωσε το αποτελεσμα της πραξης του. Μαθαινει οτι το να μην υπολογιζει τα εξοδα των γονεων ειναι απορριπτεο. Υπαρχει η σχεση αιτιας-αιτιατου.
Αυτος που εχει βιωσει κακοποιηση, δεν εκανε τιποτα για να δεχθει τετοια συμπεριφορα. Του ηρθε ο ουρανος σφοντυλι κυριολεκτικα.
Επισης λες καπου αλλου, αφου νιωθω χαλια γιατι να νιωσω καλυτερα σκεπτομενη καρκινοπαθεις που σφαδαζουν απο τους πονους και αργοπεθαινουν? γιατι να νιωσω καλυτερα επειδη καποιος αλλος ειναι χειροτερα? η απαντηση ειναι στο να εκτιμας οσα εχεις. Εκτιμω που εχω 2 ποδια στη θεση τους και μπορω να σηκωθω το πρωι να παω τουαλετα, να κανω μια βολτα, να μυρισω ενα λουλουδι, κλπ. Και να μαθουμε να εκτιμαμε οσα εχουμε επειδη τα θεωρουμε δεδομενα ή νομιζουμε οτι η ζωη/κοινωνια μάς χρωσταει και μονο οταν τα χασουμε καταλαβαινουμε ποσο αλαζονες ημασταν..
και ερωτω, τη συγκριση που τη βλεπεις??????????????????
δυο διαφορετικες καταστασεις που τις εκθετω μαζι για να βγουν διαφορετικα συμπερασματα! και να επανεκτιμησεις οσα εχεις, να δεις οσα εχεις κατω απο νεα οπτικη....
Ο κανονας λεει οτι συγκρινεις ομοια πραγματα, ομοιες καταστασεις. Τις ανομοιες πως να τις συγκρινεις? δεν γινεται.
και κανεις δεν σου επιβαλλει να νιωσεις καλα επειδη ο καρκινοπαθης αργοπεθαινει. αν δεν θελεις να το ψαξεις, επιλογη σου! εσυ θα ζησεις με αυτα.
θες να ζεις με καταθλιψη?
θες να πεθανεις απο ασιτια?
θες να πηδηξεις απο την ταρατσα? δεν σε εμποδιζει κανεις, εχεις την ελευθερια της επιλογης.Dream bigger.Work harder.Complain less.Look for opportunities.Focus on effort.Be grateful!
19-05-2017, 16:41 #115
Εσυ να διαβασεις προσεκτικα τη παραθεση που μου εκανες και να μου πεις αν εχω αδικο επι της ουσιας. Απαντησε μου σε αυτο που ρωταω στο αρχικο μου μηνυμα ευθεως. Δεν μιλαω για εσενα. Ας πουμε την Χ την βιαζε ο μπαμπας της. Και πρεπει εγω να κατσω να συγκριθω με την Χ ενω ειμαι στις μαυρες μου; Για να καταλαβω τι; Οτι με καλυτερες υποτιθεται συνθηκες απο εκεινη (και το υποτιθεται το λεω επειδη ειναι σαν να συγκρινουμε σταφυλια με μηλα) εγω ειμαι τοσο αχρηστη που θελω να πεθανω ενω αυτη συνεχιζει να ζει τη ζωη της πιο λειτουργικα απο εμενα; Σε τι μου χρησιμευει αυτη η συγκριση; Ειναι ακυρη και αχρηστη εξαρχης.
19-05-2017, 16:57 #116
δεν ειπα αυτο που λες.... <<Ας πουμε την Χ την βιαζε ο μπαμπας της. Και πρεπει εγω να κατσω να συγκριθω με την Χ ενω ειμαι στις μαυρες μου; Για να καταλαβω τι; Οτι με καλυτερες υποτιθεται συνθηκες απο εκεινη (και το υποτιθεται το λεω επειδη ειναι σαν να συγκρινουμε σταφυλια με μηλα) εγω ειμαι τοσο αχρηστη που θελω να πεθανω ενω αυτη συνεχιζει να ζει τη ζωη της πιο λειτουργικα απο εμενα; >>.
Δεν το ειπα σε καμια περιπτωση!!!
Εγραψα αυτο....τα ξαναπαραθετω για να αποφυγω οποιαδηποτε παρεξηγηση!
<<Γιατι απλουστατα διαφερει η ενταση, η αιτια και οι συνεπειες, και αυτη ειναι η διαφορα της κακοποιησης.
Το παιδακι που εκανε ζημια, βιωσε το αποτελεσμα της πραξης του. Μαθαινει οτι το να μην υπολογιζει τα εξοδα των γονεων ειναι απορριπτεο. Υπαρχει η σχεση αιτιας-αιτιατου.
Αυτος που εχει βιωσει κακοποιηση, δεν εκανε τιποτα για να δεχθει τετοια συμπεριφορα. Του ηρθε ο ουρανος σφοντυλι κυριολεκτικα. >>
Και απαντω....
δεν ειναι θεμα να εχω/εις δικιο ή αδικο. Ειναι θεμα του αλλα λεμε και αλλα καταλαβαινουμε/ερμηνευουμε!
Και απαντω συγκεκριμενα στην ερωτηση σου, ΚΑΙ ΒΕΒΑΙΑ ΕΝΝΟΕΙΤΑΙ ΔΕΝ ΘΑ ΣΥΓΚΡΙΘΕΙΣ. και οχι δεν λεμε με την καμια οτι εισαι υποχρεωμενη να νιωθεις καλα επειδη ο ανωμαλος πατερας βιαζε και πουλουσε το 4χρονο σε ψυχανωμαλους....
Δεν ειστε ομοιες περιπτωσεις, να εχετε κοινα στοιχεια, να αναγνωρισεις κομματια του εαυτου σου σε αυτες τις περιπτωσεις για να ταυτιστεις και να παρεις μια οποια δυναμη/εμπνευση.
Με μια κουβεντα, δεν θα καταλαβεις τι βιωματα εχει ενα τετοιο παιδι ή μια τετοια ενηλικη προσωπικοτητα, αρα η οποια συγκριση ειναι ματαιηηηηηηηηηηη !
και ξανατονιζω ΔΕΝ ΣΥΓΚΡΙΝΕΣΑΙ>>>ΜΑΤΑΙΗ Η ΣΥΓΚΡΙΣΗ!
εφοσον λες οτι νιωθεις πχ αχρηστη, γνωμη μου να σκαψεις μεσα σου να βρεις την αιτια....να δουλεψεις πανω σε αυτην, να καταλαβεις τι προβληματα σου δημιουργει και μετα προσπαθεις να τα διαχειριστεις.... κλπ Δεν ειναι αγωνας εναντια στο ρευμα, οπως λες καπου αλλου, το ξαναλεω, αγωνας εναντια στο ρευμα ειναι οταν αρνεισαι να αποδεχθεις την αιτια και τις συνεπειες και επιμενεις να ζεις στην αγνοια.
αλλα δεν ξερω αν εχω καταλαβει καλα αν το θεμα μας ειναι το ΠΩΣ ή το ΑΝ επουλωνεται ενα τραυμα...ομολογω οτι μπερδευτηκα...Dream bigger.Work harder.Complain less.Look for opportunities.Focus on effort.Be grateful!
19-05-2017, 17:39 #117
Κανεις λάθος. Εσύ το έκανες ολόκληρο θέμα. Το μόνο που είπα και εξήγησα ήταν ότι δεν μου αρεσει να μιλουν υβριστικά και η τελευταία μου τοποθετηση στο θέμα πήρε απάντηση δική σου ότι δε θελω διάλογο γιατ΄λι αυτό είναι το τσιφλίκι μου (το ΘΕΜΑ ΜΟΥ είπες για να ακριβολογούμε) και φύγε.
Ο ΠΑΡΑΛΟΓΙΣΜΟΣ στο μεγαλείο του. Από την μια μου λες ότι μιλάω αγοραία χαρην αμεσότητας και αλληλεγγύης και μην με φιμώνεις, που η φίμωση είναι κάτι εντελώς διαφορετικό από το επικοινωνιακό πλαίσιο, και από την άλλη εσύ που θες αλληλεγγύη και και ελευθέρια του λόγου αν μπορούσες θα μου διεγραφες το ψευδώνυμο, γιατί θεώρησες σου επιτέθηκα επειδή διαφώνησα για την άποψη σου περι χρησης του λόγου. Το είπες κιόλας, φύγε από το θέμα μου, ενό η τελευταία που σχολίασε το θέμα πριν τον καυγά δεν ήσουν εσύ.
Εσύ ακυρώνεις όσα λες με την συμπεριφορά σου. Κανεις δε θα σε εκθέσει εκτος από τον εαυτό σου. Κάθεσαι και μου αναλύεις γιατί πρέπει να μιλάς σαν τσατσα και την άλλη στιγμή τα ακυρώνεις όλα. Πως να σε πάρει κανεις σοβαρα και να μην σε δικαιολογήσει τουλάχιστον θεωρώντας ότι απλά είσαι σε φάση τρομερού θυμού;; στην τελική το παραδέχτηκες και μόνη σου, λέγοντας πως εκφράζεις την οργή σου.
όχι κοπελιά, κανένας λογικός άνθρωπος στον κόσομ δεν είναι ανάγκη να ακούει βρισιές γα να συζητήσει ένα θέμα και να νοιώθει χαλαρός. Εγώ με τον αντρα μου πχ δεν καθόμαστε να μιλάμε σαν γυμνασιόπαιδα που προσπαθούν να ξεψαρώσουν, νιώθουμε οικιότητα και χωρίς αυτό. Η βία φανερώνει θυμό κα οργή. Ρώτα όποιον ψυχολόγο θέλεις.
Και όχι, εχω κάθε δικαίωμα ν σου πω πως θα μου μιλάς. Η ελευθερια του κάθε ανθρώπουθεκει που αρχιζει η ελευθερία τυ άλλου. Δεν είπα μην μιλάς, ειπα εφράσου καλύτερα. Εγώ δεν παραβιασα καμία εευερία σου, εσύ και λανθασμένα κατάλαβες κατι τετοιο και προσπάθησες να το κάνεις.
Δεν με ξέρεις λέε και θες να επιβληθες. Εσυ με ξέρεις; Όχι. Γγατί δεν είσαι τυπκή;; Ποση παράνοια πια; Και ναειβληθε πρσαε κποος με τη βία, μάντεψε ποιος χρησημοποίησε βία άρα πρσπάθησε και να επιβληθει..
19-05-2017, 17:57 #118
Καμία ευχαρίστηση δεν αντλώ. Δεν το ξεκίνη εγώ το όλο θέμα. Εγώ στο έμα σου άπαντούσα κα αλιστα εδωσατην τελευταία απάντηση σχετκάμε το θέμα σου. Εσύ που γα τν εαυτό σου θελει ελευθερία λόγου, αρνήσαι στους αλλους το δικαίωμα αυτό.
Επειδή μάλλον δεν ξέρες πως λειτουργεί η επικοινωνία, θα ου πω. Όταν βρίσεσαι σε ένα δημόσιο φόρουμ, όποιος θέλει μπορεί να σχολιάσει ότι θέλει μέσα σε ένα πλαίσιο κανόνων. Εγώ λοιπόν που σχολιάζω, ούτε εργάτης σου είμαι, ούτε αντικείμενό σου, ούτε και με ξέρεις από χθές, όπως δε σε ξέρω κι εγώ. Ωραία μέχρι εδώ; Επειδή ακριβώς δεν γνωριζόμαστε, οφείλουμε να είμαστε τυπικοί μεταξύ μας. Γι αυτό ακριβώς τον λόγο, σου ζητησα να μιλάς κόσμια. Εσύ θες να εκφραστείς έτσι, αλλά δεν μιλάς με την κολλητή σου. Από την άλλη εγώ έχω κάποια όρια που στη συγκεκριμένη περίπτωση αφορούν το επικοινωνιακό πλαίσιο της κουβέντας. Απλά πράγματα. Αν εχεις θυμό να το λύσουμε, εξάλλου φδορουμ υποστήριξης είναι εδώ, όχι βόθρος να πετά κανεις τα απόβλητά του. Δεν σου επέβαλλα να μιλήσεις με κανένα τρόπο ούτε να αλλάξεις, εσύ θέλεις να επιβάλλεις τον τρόπο σου, αλλά εγώ δεν θα σε βρίσω. Να σεβαστείς τα όριά μου σου είπα, γιατί στην τελική δεν είναι και κάτι κακό να μιλάς κόσμια.
Και αομα και αν σε προκαλούσα για κάτι, που δεν το έκανα, εσύ εψαχνες να πιαστείς από κάπου για να το κάνεις, εσύ γιατί μάσησες; Δεν ειχα προθεση να προκαλέσω, ποτέ δεν το έχω κάνει γιατί δεν το βρισκω χρησιμο. Αυτή που προκαλεί εισαι εσύ και μάλιστα συνεχώς΄με βισιες ειτε στο ξεκάρφωτο ε΄'ιτε επι προωπικού. Αρα ψαχεσα για μανούρα και απλώς εγω δεν μασάω
19-05-2017, 18:07 #119
Τι να πρωτοσχολιασω θα τα παρω κομματι κομματι. Δε μπορω να κανω σωστα quote τωρα οι απαντησεις μου ειναι κατω απο τα γραφομενα σου μεσα στο ιδιο το μπλε quote.
Το "κλαψομουνης" δεν ειναι βια, ηλιθια. Το ηλίθια ναι ας πουμε ειναι ψυχικη βια αν υποθεσουμε οτι σε νοιαζει η γνωμη μου. Και ναι με εχεις εξαναγκασει να φτασω σε σημειο να πρεπει να αμυνθω με το να με πατρονιζεις χωρις λογο λες και εισαι η μανα μου η η δασκαλα μου η το προτυπο μου η καποιος σε θεση να μου πει πως να μιλαω. Γιατι οσο και να επιμενεις για το αντιθετο το αρχικο σου γραπτο ειναι εκει, scripta manent: "να μιλας ομως καλυτερα". Ασκησες επιβολή με αυτό και εκει ξεκινησε το ολο προβλημα καταλαβες; Αλλο το "δε μου αρεσει να βριζουν προσπαθησε αμα θελεις οσο μιλαμε τουλαχιστον να το αποφυγεις" και αλλο το "μιλα ομως καλυτερα". Με συγχωρεις που σου σκαω τη φουσκα αλλα δεν ειναι υποχρεωμενοι οι αλλοι ανθρωποι να ζουν με τα δικα σου πιστευω. Και δεν μπορεις να τα επιβαλλεις σε κανεναν.
Ειμαι παραπανω απο ικανη να εκφραστω παρα πολυ καλα χωρις να βρισω, αλλα ΠΡΟΤΙΜΩ καποιες στιγμες να το κανω. Μου αρεσει και γουσταρω. Κατανοητο; Αν δεν εγινε κατανοητο μπορω να σου παραθεσω κοινωνιογλωσσολογικη βιβλιογραφια να ανοιξεις τα ματακια σου στο γιατι το γουσταρω και δεν προκειται να αποβαλω τις βρισιες απο το λεξιλογιο μου. Ειναι συνειδητη επιλογη. Αμα θελεις χωνεψε το οτι δε ζουν ολοι με τα δικα σου μετρα και σταθμα, αν οχι προβλημα σου.Last edited by Natalia_sups; 19-05-2017 at 18:25.
19-05-2017, 18:09 #120