Results 106 to 120 of 357
Thread: Έρωτας: Μύθος ή πραγματικότητα;
-
20-06-2017, 12:00 #106
Αχ ρε Ναταλία σε αυτή τη λέξη κόλλησες; Και το σκέφτηκα όταν την έγραψα να το διόρθωσω, το φαντάστηκα πως θα κολλήσεις εκεί χαχα
Την πίστη σου στον έρωτα που λεει κι ο elis, στους ανθρώπους, στην ζωή γενικότερα, όπως θες πάρτο.
Είναι λογικό και επόμενο όταν σου τυχαίνει μια προδοσία εκεί που είχες δώσει όλο σου το είναι, να κλονίζονται όλα αυτά μετά και να χτίζεις άμυνες. Αυτες οι άμυνες σημαντικές είναι κι απαραίτητες καμιά φορά, αλλά αν είναι να σε κρατάνε από την ζωή, τι να τις κάνεις; Ξέρεις πόσες άμυνες είχα εγώ; Αμέτρητες! και χωρίς να έχω πάθει κιόλας, από μόνη μου, μη τυχόν και πάθω και πιαστώ κορόιδο. Και περνούσε η ζωή και γω την κοιτούσα σα το χαζό και καμάρωνα που δεν με έπιασε κανείς κορόιδο....σοβαρό κατόρθωμα! Να το βράσω, αφού δεν ζούσα, ερωτευόμουν και ούτε τότε δεν άφηνα τον εαυτό μου και περίμενα στην γωνία πότε θα μου την κάνει ο άλλος, πότε θα βρει άλλη, πότε θα με βαρεθεί, πότε θα του περάσει...βλακείες! Μη τυχόν και με πει ο άλλος ευκολόπιστη, ρομαντική, ευαίσθητη.... ε σκοτίστηκα πια κι αν θα με πει! Είμαι από όλα αυτά και σ όποιον αρέσω!
Το Γκέμμα θυμήθηκα τώρα του Λιαντίνη, το χεις διαβάσει; Εκεί που μιλάει για τον έρωτα ως το αντίδοτο του θανάτου, ως την πηγή της ζωής και έλεγε πως έξω από τον έρωτα και τον θανατο ΄τίποτα άλλο πρωταρχικό δεν υπάρχει. Αν δεν το χεις διαβάσει, στο προτείνω.
- 20-06-2017, 12:22 #107
Έτσι λένε όλοι, αλλά εγώ πιστεύω πως είναι ένας πρόσκαιρος θαυμασμός προς τον άλλον. Συνήθως θαυμάζουμε στον άλλον, πράγματα που δεν έχουμε εμείς και ούτε θα τα αποκτήσουμε ή αν τα αποκτήσουμε θα γίνει με πολύ κόπο. Πχ, εγώ θαυμάζω τις γυναίκες που είναι εξωστρεφείς γιατί εγώ είμαι εσωστρεφής, είναι ένας θαυμασμός αυτό κοκ.
20-06-2017, 12:24 #108
Είναι καλό να ελπίζουμε, ο έρωτας όπως ανέφερες είναι ζωή. Για τους άλλους θα προσθέσω εγώ. Οι άλλοι ζούνε την ηλικία τους, εγώ όχι και έχω γίνει ένας γερό-μίζερος, επειδή ευθύνομαι πρώτα εγώ και μετά οι άλλοι. Άρα ας βοηθάει στην ζωή τους ο "θεός" έρωτας, τους άλλους και ας αφήσει εμάς στην ησυχία μας.
20-06-2017, 12:30 #109
Τις άμυνες κυρίως οι άλλοι μας τις έβαλαν στον εαυτό μας και εμείς τις αποδεχτήκαμε ως εύκολη λύση στα προβλήματά μας. Όταν ο άλλος σε κοροϊδεύει πχ ότι είσαι χοντρός ή ότι είσαι άσχημος, αυτομάτος μετά από λίγο καιρό, δεν θέλεις να βλέπεις τον εαυτό σου στον καθρεύτη και όταν βγαίνεις έξω, βάζεις αρκετά ρούχα για να καλύψεις το πάχος σου.
20-06-2017, 12:36 #110
Δίνεις δύναμη στον άλλον όταν το σκέφτεσαι αυτό. Είναι σα να του εναποθέτεις την ζωή σου και την ευθύνη που έχεις μέσα από αυτήν.
Το καταλαβαίνω αυτό που λες, είναι λογικό, σε όλους συμβαίνει, αλλά είναι παγίδα. Όχι δεν σου βάζει κανείς άμυνες, δεν σε κάνει κανείς να απογοητευτείς ή να εγκαταλείψεις, εσύ το κάνεις στον εαυτό σου! Και λέγοντας 'εσύ" εννοώ τον καθένα από μας ξεχωριστά.
Όταν το καταλάβεις αυτό, τότε θα μπορέσεις να το αλλάξεις κιόλας. Όσο το ρίχνεις στους άλλους δεν θα αλλάξει ποτέ τίποτα. Πάντα θα βρίσκεται κάποιος να πει μια κακία.
20-06-2017, 12:45 #111
20-06-2017, 14:25 #112
Μας επρηξες με τον θαυμασμο λες και ειναι κακο πραγμα. (Μην παρεξηγηθεις αστειευομενη το λεω το μας επρηξες)...ο θαυμασμος δεν ειναι κακο πραγμα. Και γιατι πρεπει σωνει και καλα να ειναι προσκαιρος; Δεν εχεις στη ζωη σου ανθρωπους που θαυμαζεις γενικα οσος καιρος και αν περάσει οτι και αν κανουν οσες αδυναμιες και αν εχουν; Ολοι εχουν αδυναμιες αυτο δεν σημαινει πως παυεις να τους θαυμάζεις. Αμα δεις τις αδυναμιες του αλλου και παψεις να θαυμάζεις ναι, μαπα ηταν το καρπουζι. Αμα δεις τις αδυναμιες του αλλου αλλα μπορεις να συνεχιζεις να θαυμάζεις αυτον τον ανθρωπο και να τον σεβεσαι παρα την οποια αδυναμια, που ειναι το κακο; Γιατι να το απαξιωσουμε ως κατι το ασημαντο αυτο;
20-06-2017, 14:43 #113
Δεν το απαξιώνω ως κάτι κακό, απλά το απομυθοποιώ από τα παραμύθια. Υπάρχουν άδοξοι έρωτες, υπάρχουν και έρωτες από την μία πλευρά μόνο και υπάρχει και ο έρωτας που είναι εκατέρωθεν. Απλά η όλη μου περιέργεια είναι ότι οι άντρες ερωτεύονται όταν δουν από την πλευρά της γυναίκας κάποιο ενδιαφέρον, (άρα με απλά λόγια να μας δώσετε σημασία) και από την άλλη οι γυναίκες επιλέγουν ποιούς θα ερωτευτούν. Οι ταινίες και τα παραμύθια, αναφέρουν για έναν έρωτα που έρχεται ξαφνικά στην ζωή του ατόμου και με τα πολλά και με τα λίγα καταλήγουν μαζί. Ενώ στην πραγματικότητα, οι γυναίκες επιλέγουν σε ποιούς θα δώσουν ένα ενδιαφέρόν και οι άντρες δεν ερωτεύονται τόσο την κοπέλα, όσο το ενδιαφέρων που τους δείχνει. Τα νέα τα ζευγάρια, άμα τους ρωτήσεις τι είναι αυτό που σας δένει ή τι βρήκες στην άλλη μόλις την είδες κλπ, δεν θα υπάρχει ξεκάθαρη απάντηση, γιατί όλη η αλήθεια κρύβεται στο ενδιαφέρον της κοπέλας. Άρα για ποιόν έρωτα μιλάμε; Τον "έρωτα" του ενδιαφέροντος; Γιατί τον έρωτα των ταινιών, θα παραμείνει στις ταινίες και όχι στην πραγματική ζωή. Ο θαυμασμός είναι πρόσκαιρος, άλλο ο ερωτικός θαυμασμός που είναι πρόσκαιρος και άλλο ο θαυμασμός πχ θαυμάζω ένα τοπίο και άλλο είναι ο απλός θαυμασμός ενός ατόμου, που έτσι και αντιληφθεί ότι τον θαυμάζεις, θα του δημιουργηθεί εγωϊσμός.
20-06-2017, 15:18 #114
Ο άντρας ερωτεύεται το ενδιαφέρον της κοπέλας; Μήπως κρίνεις εξ ιδίων τα αλλότρια;Δεν το λέω ειρωνικά . Εσυ σαν "έν οιδα" θες κάτι , ένας άλλος θέλει κάτι διαφορετικό . Εσυ μπορεί να είσαι συναισθηματικός και να θέλεις την φροντίδα και το χάδι , άλλος να είναι επιφανειακός και να μασάει με ένα ζευγάρι πράσινα μάτια και γυμνασμένες γάμπες ή με ένα πτυχίο που στις περισσότερες φορές δεν λέει κάτι για το άτομο. Βλέπεις κάποιους που έχουν τελειώσει ΑΕΙ να μην ξέρουν να γράψουν μια αράδα και παρόλα αυτα υπερηφανεύονται που έχουν ανώτατη μόρφωση. Ο τρίτος θέλει την πράγματι καλλιεργημένη με ενδιαφέροντα για να κάνουν πράγματα παρέα και να επικοινωνούν . Ο τεταρτος τα θέλει όλα μαζί .Για αυτό παρόλο που όλοι είμαστε διαφορετικοί και μοναδικοί καταφέρνουμε και ερωτευόμαστε και μας ερωτεύονται , γιατί όλοι ψάχνουμε διαφορετικά πράγματα .
Last edited by bellezza; 20-06-2017 at 15:38.
20-06-2017, 15:36 #115
Δεν διαφωνώ σε αυτό, αλλά όσους γνωρίζω, που δεν είναι πολύ ερωτεύονται το ενδιαφέρον κυρίως. Όμως πράγματι υπάρχουν πολλές διαφορετικές περιπτώσεις που ερωτεύονται έναν άλλον άνθρωπο. Μπορεί να ερωτεύεται ένας άντρας το γυμνασμένο σώμα της γυναίκας, αλλά αν δεν δείξει ενδιαφέρον εκείνη, θα παραμείνει ο άντρας στον κόσμο της φαντασίας του και θα φύγει ήσυχος. Όσον αφορά για το πτυχίο, είναι η πρώτη φορά που ακούω να λένε έρωτας επειδή έχει ο άλλος πτυχίο. Χαζός λόγος για να ερωτευτείς έναν άντρα ή μια γυναίκα. Πράγματι το πτυχίο, είναι μια πιστοποίηση σε μια εξειδίκευση, αυτό δεν λέει απαραίτητα, ότι είναι μορφωμένος κάποιος, αφού η μόρφωση είναι κάτι γενικό. Είναι μορφωμένος μόνο στον τομέα που εξειδικεύτηκε. Αλλά έρωτας λόγω πτυχίου, πρώτη φορά το ακούω.
20-06-2017, 15:43 #116
Είχα μια συμφοιτητρια που έψαχνε να βρει άντρα από ιατρική , αρχιτεκτονική κλπ.
Ευκατάστατη και η ίδια βέβαια ,αλλά χωνοτανε σε παρέες από τέτοια τμήματα για να βρει αγόρι και κοίταζε αν το σπιτι του έχει πισίνα κλπ , τοτε ο εκάστοτε τύπος έπαιρνε και πόντους . Και της έλεγα "μην κολλάς σε τέτοια , 19 ετών είσαι" Και μου έλεγε "αν είχες δυο άντρες ολοιδιους που ο ένας είναι υδραυλικός και ο άλλος γιατρός ποιον θα διαλέγες Εσυ;" Παίζει πολύ το θέμα των σπουδών ! Στα χρόνια μου τουλάχιστον έπαιζε .
20-06-2017, 16:04 #117
Αυτό το μετέφερε η μάνα στην κόρη, το συγκεκριμένο το έχω ξαναδεί σε άλλη περίπτωση, αλλά παρόμοια κατάσταση, αλλά εκεί τα έλεγε η μάνα στην κόρη της και η κόρη της, έψαχνε έναν τέτοιο, να είναι γιατρός, πλούσιος, αλλά να είναι και χαζός για να τον κάνουμε ό,τι θέλουμε, έτσι της έλεγε της κόρης της, η μάνα και η κόρη προσπαθούσε να βρει έναν τέτοιο. Τελικά έμεινε μόνη της...
20-06-2017, 16:25 #118
Καταρχην εγωισμο εχουμε ολοι δεν μας δημιουργειται και δεν ειναι και κακο, ειναι φυσιολογικοτατο και υγιεστατο αν μιλας απλα για το να εκτιμαει καποιος τον εαυτο του και να θελει το καλυτερο για αυτον.
Οταν λεμε "ειναι εγωιστης" με την κακη εννοια εννοουμε πως δεν βαζει τον εαυτο του στη θεση του αλλου και δεν σκεφτεται τι συνεπειες εχουν οι πραξεις του στους γυρω του (και τα λογια του φυσικα).
Αλλο το νιωθω καλα με τη παρτη μου και νοιαζομαι για εμενα και αλλο το εγω και μονο εγω πανω απο ολα.
Και οχι, δεν γινεται εκμεταλλευτης, πλεονεκτης και παρτακιας οποιος αντιλαμβανεται οτι τον θαυμαζει καποιος αλλος... Πρωτον υπαρχουν ανθρωποι που μπορουν να το δεχτουν με χαρη και αξιοπρεπεια. Δευτερον ο θαυμασμος ξερεις μπορει να ειναι αμοιβαιος...αμα δεν ειναι αμοιβαιος ο θαυμασμος χαιρω πολυ, δεν θα ειναι υγιης η σχεση. Το οτι σου ετυχε εσενα αυτο δεν σημαινει οτι ετσι συμβαινει σε ολους.
Επισης το οτι σου τραβηξε εσενα το ενδιαφερον η κοπελα επειδη ενδιαφερθηκε για εσενα δεν σημαινει πως ετσι συμβαινει σε ολους. Σημαινει πως η δικη σου ελξη ηταν ρηχη. Και μην παρεξηγεισαι δεν ειναι κακο, νεος εισαι και θες να ανακαλυψεις τον εαυτο σου, τις δυνατοτητες σου και δυστυχως την "αξια" σου μεσα απο τη συναναστροφη σου με αλλους...ολοι πεφτουμε σε αυτη τη παγιδα καποια στιγμη στη ζωη μας.
Επισης το οτι δεν υπαρχει ο ερωτας τον ταινιων δεν σημαινει πως δεν υπαρχει γενικα, απλα δεν ειναι οπως νομιζεις οτι πρεπει να ειναι. Και αυτο δεν ειναι κακο. Ποιος ειπε πως αυτος των ταινιων ειναι ο, τι καλυτερο;
Ισα ισα ειναι ρηχος και χαζος, επειδη βασιζεται στην τελειοτηττα η στο "γραφτο"...στη ζωη ειναι γεματος ατελειες και προβληματα επειδη οι ανθρωποι ειναι γεματοι ατελειες και προβληματα και θελει δουλεια και δεν εχει εγγυησεις τυπου "θα σ'αγαπω για παντα τζακ, αϊ εμ φλάινγκ" :P
Οι ατελεις ανθρωποι κανουν και θα κανουν ατελεις μισες δουλειες...και ολοκληρη τη ζωη σου να ζησεις με καποια θα παει η μαλακω και θα πεθανει. Και; Σημαινει οτι δεν αξιζε;
Και η ζωη οπως ο ερωτας δεν ειναι τελεια, εχει προβληματα και σιγουρα τελειωνει. Ε τι να κανουμε να παμε να πεθανουμε μια ωρα αρχυτερα;
Δεν γινεται να προκυψει κατι βαθυ οπως το θες με την ταχυτητα και ρηχοτητα που εγινε με τον Τζακ και την Ροουζ στον τιτανικο λολ...φαινεται τελειο και αληθινο ε; Ε που στο διατανο προλαβανε να φτιαξουν κατι αληθινο και βαθυ μεσα σε μερικες εβδομαδες με τις μπουρδες που κάνανε και λεγανε; Αμα δεις την οποια ταινια ξανα θα δείς πως τα ζευγαρια σε αυτες δεν μοιραζονται πολλα αληθινα πραγματα (εκτος αν μιλαμε για ταινια με χωρισμο λολ)...Απο τη θολουρα απο τη καυλα του πηγε και πεθανε ο βλακας ο Τζακ χαχαχα
Ουτε υποχρεωσεις τους βλεπεις να μοιραζονται στην οθονη, ουτε πονοκέφαλο εχουνε ποτε αμα θελει σεξ ο συντροφος στην οθονη, ουτε τσακωνονται στην οθονη, ουτε την τριβη της πραγματικοτητας και της καθημερινης ζωης εχουν στην οθονη, ζουνε σε ψυχεδελικη ντοπα και περνανε τελεια μαζι 24 ωρες το 24ωρο. Ωραιο να χαιρεσαι σε μια σχεση και γενικα, αλλα για να μπορεις να χαιρεσαι γενικα πρεπει που και που στα μεσοδιαστηματα να ηρεμεις λιγο ε; Η να υπαρχει μια εναλλαγη, μια ποικιλια βρε αδερφε. Αμα δεν εχεις την δυσκολια να ξεπερασεις και να την αντιπαραθεσεις μετα με μια ομορφη στιγμη τοτε δεν θα εκτιμησεις και την ομορφη στιγμη...ετσι δουλευει ο ανθρωπινος εγκεφαλος. Δες το και φιλοσοφικα το πραγμα...γιν γιαν, φως σκοταδι, καλο κακο λολ...
Δε γινεται το ενα χωρις το αλλο.
Η απολυτοτητα σου και η επιμονη σου στο τελειο, στο "υψιστο αγαθο" (μιας και γουσταρεις πλατωνα) ειναι που σου κανουν τη ζημια...ωραιο, ρομαντικο ιδεωδες, δεν εισαι μιζερος γερος οπως λες καπου σε ενα σχολιο, ισα ισα ενας πεισματαρης νεος με λαχταρα για το καλυτερο των καλυτερων εισαι.
Αλλα τσεκαρε και λιγο αριστοτελη που μιλαει για το μετρο... :)
20-06-2017, 17:12 #119
Έχεις δίκιο σε αυτά που μου ανέφερες, με μια μικρή διευκρύνηση όμως, δεν ψάχνω το τέλειο. Έψαξα και τα δυο είναι η αλήθεια. Και το τέλειο που φυσικά και δεν υπάρχει, το ύψιστο αγαθό που βρίσκεται μόνο στο "φως" της φιλοσοφίας και το μη τέλειο, δηλαδή με μειονεκτήματα και πλεονεκτήματα. Το πρόβλημα είναι ότι δεν μου δίνουν σημασία, γιατί εκνευρίζομαι κάπως, όταν με "γράφει" η άλλη ή μου λέει ψέματα και συνεχώς και τα δύο τα βρίσκω μπροστά μου. Ειδικά το "γράψιμο".
20-06-2017, 17:29 #120
Και ποια ειναι αυτη η αλλη που δεν σου εδωσε σημασια η σε εγραψε και σου ελεγε ψεμματα που θα σε κανει να μη πιστευεις στον ερωτα; Γιατι ακριβως εχει τοση επιρροη και σημασια πανω σου και στα πιστευω σου και γιατι να επηρεασει ενας ανθρωπος που περασε απο την ζωη σου στο ασχετο και ολη την υπολοιπη τοσο πολυ πια; Εφαγες απορριψη στο λυκειο/στη σχολη σου η οπου την εφαγες τελοσπαντων. Και; Αυτο θα τα καθορισει ολα; Θα μας τρελανεις; Γιατι πιστευεις οτι με μια δυο αποτυχημενες εμπειριες που ετυχε να μη σου δωσουν σημασια η να σε ξεγελασουν τα ξερεις ολα και τα ειδες ολα;
Δεν βλεπεις πως αυτο ειναι αδυνατο και σχεδον αστειο οταν το ισχυριζεσαι;
Εχω πει κι εγω τετοιες μαλακιες και ακομα λεω αραια και που αλλα η ισοπεδωση για την οποια μιλας εσυ δεν στεκει με την καμια...το προβλημα δεν ειναι ουτε οι αλλοι, ουτε το οτι δεν υπαρχει ερωτας, ουτε το "που παει ωρε ο κοσμος"...
Το προβλημα ειμαστε εμεις. Ο φοβος, οι ατελειες, οι ανασφαλειες μας, το οτι δεν τα ξερουμε ολα και το οτι δεν μαθαμε να τα διαχειριζομαστε ακομα ολα. Και αυτο δεν ειναι κακο, ειναι οκ, οσο ζεις μαθαινεις...
Ο μεγαλυτερος μας εχθρος (γενικα οχι ο δικος σου κ ο δικος μου) ειναι ο ιδιος μας ο εαυτος. Τους αλλους αστους στην ησυχια τους, εχουν τον δικο τους εαυτο να πολεμησουν. Μεχρι να αποδεχτεις οτι αυτο ειναι το προβλημα δεν προκειται και να αποδεχτεις τους αλλους με τα καλα και τα στραβα τους, και δυστυχως θα μενεις στην επιφανεια...τι σου κανανε, τι σου ειπανε, ποσο ρηχοι μαλακες ειναι...αλλα κακο δεν τους κανεις, στον εαυτο σου κανεις κακο που δεν μπορεις να χαρεις τιποτα οπως ειπε και η ελισαβετ σε ασχετο θεμα που συζητουσαμε (ελισαβετ μη χαιρεσαι αλλο ηταν το θεμα μας :P)