Φιλία μεταξύ γυναικών-αντρών - Page 4
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Page 4 of 6 FirstFirst ... 23456 LastLast
Results 46 to 60 of 90
    Senior Member
    Quote Originally Posted by Tania96 View Post
    Δεν ζητώ τίτλο για το αν είμαι ή οχι αγοροκόριτσο. Μάλιστα αυτή η λέξη δεν μου αρέσει καθόλου, τι θα πει αγοροκόριτσο? Γιατί μία κοπέλα που μπορεί να μην ασχολείται τόσο πολύ με κούκλες και είναι πιο αθλητική, μπορεί να μιλάει με τα αγόρια χωρίς να έχει κάποιο πρόβλημα και όπως επίσης δεν έχει κανένα θέμα να εκτεθεί όπως το να μην είναι βαμμένη, να μην μπαίνει σε καλούπια.
    Γιατί πρέπει να υπάρχουν συγκεκριμένα στερεότυπα που θεωρούνται αποδεκτά και φυσιολογικά και να μην θεωρείται φυσιολογικό μία κοπέλα να έχει πολύπλευρη προσωπικότητα περιλαμβάνοντας τόσο γυναικεία όσο και αντρικά χαρακτηριστικά χωρίς να χαρακτηριστεί?
    Κοπελιά, ηρέμησε. Δεν απονέμουμε τίτλους εδώ. Εδώ σε βοηθάμε να βρεις την αλήθεια μέσα σου. Να λύσεις τα προβλήματα που σε απασχολούν και δεν έχουμε κανένα όφελος. Αντιθέτως, στη φιλοτιμία μας εξαρτάται αν θα συμμετάσχουμε και θα βοηθήσουμε ένα άλλο μέλος.

Δεν θα βγάλουμε ανακοίνωση στην τηλεόραση και ούτε θα σε διαπομπεύσουμε γυρίζοντάς σε γουλί και βάζοντάς σου ταμπέλα "είμαι αγοροκόριτσο". Θέλουμε να σε μάθουμε καλύτερα, για να δούμε γιατί βασίζεσαι σε φιλίες με αγόρια, σε αντρικές ασχολίες και είσαι πιο αθλητική... Τι σε έκανε να διαφέρεις από το πλήθος;

Δεν θεωρώ ότι είναι απαραίτητα κακό αυτό, αλλά ψάχνουμε να βρούμε την άκρη. Φιλικά πάντα, με πολλή κατανόηση.
    Κάνε την αδυναμία σου, ΔΥΝΑΜΗ.

Senior Member
    Και τους δύο αλλά περισσότερο τον μπαμπά μου. Δεν συγκρίθηκα κάποια συγκεκριμένη στιγμή, από την ημέρα που γεννήθηκα μέχρι τώρα έχω αυτό το συναίσθημα
    Δεν συκρίνομαι με συγκεκριμένο τρόπο απλώς θεωρώ στους τομείς που ανέφερα παραπάνω όπως στον αθλητισμό, στα θετικά μαθήματα, σε τομείς δηλαδή που γενικά θεωρούνται τα αγόρια καλύτερα από τα κορίτσια.
    Και να πω πως μου αρέσουν τα αγόρια.
    Έπαιρνες μέρος σε εκλογές του στυλ πενταμελές-δεκαπενταμελές; Είχες ηγετικό ρόλο ανάμεσα στις άλλες κοπέλες ή ήσουν πιο απόμακρη;

Σου άρεσε να ηγείσαι και να διακρίνεσαι, με άλλα λόγια;

Μου θυμίζεις έντονα τη συμμαθήτρια που σου έλεγα. Ήταν η καλύτερη σε όλα...!

Senior Member
    Δεν ξέρω γιατί το εξέλαβες ως ένταση, εκτιμώ ότι απαντάτε και είστε πρόθυμοι να βοηθήσετε ανιδιοτελώς, όμως επειδή το ακούω συχνά ίσως γι αυτό απάντησα με αυτόν τον τρόπο.
    Εκτός από αυτό, τι μέκανε να διαφέρω από το πλήθος? Καλή ερώτηση.
    Βλέποντας φωτογραφίες από πολύ μικρή ηλικία καταλαβαίνω πως δεν επηρεάστηκα από κάτι, για παράδειγμα το περιβάλλον απλώς ήταν έμφυτο όλο αυτό. Πιθανότατα ισχυροποιήθηκε γιατί δεν με πίεσε κανένας, για παράδειγμα η μητέρα μου να συμπεριφέρομαι σαν κλασικό κοριτσάκι.
    Πάντως πιστεύω πως υπάρχουν και άλλες κοπέλες σαν εμένα, έχω συναντήσει μάλιστα και κάναμε παρέα.

Senior Member
    Δεν ξέρω γιατί το εξέλαβες ως ένταση, εκτιμώ ότι απαντάτε και είστε πρόθυμοι να βοηθήσετε ανιδιοτελώς, όμως επειδή το ακούω συχνά ίσως γι αυτό απάντησα με αυτόν τον τρόπο.
    Εκτός από αυτό, τι μέκανε να διαφέρω από το πλήθος? Καλή ερώτηση.
    Βλέποντας φωτογραφίες από πολύ μικρή ηλικία καταλαβαίνω πως δεν επηρεάστηκα από κάτι, για παράδειγμα το περιβάλλον απλώς ήταν έμφυτο όλο αυτό. Πιθανότατα ισχυροποιήθηκε γιατί δεν με πίεσε κανένας, για παράδειγμα η μητέρα μου να συμπεριφέρομαι σαν κλασικό κοριτσάκι.
    Πάντως πιστεύω πως υπάρχουν και άλλες κοπέλες σαν εμένα, έχω συναντήσει μάλιστα και κάναμε παρέα.
    Έχεις κουραστεί Τάνια να το ακούς αυτό, λες και έχεις λέπρα... Σε καταλαβαίνω και συγγνώμη που σε παρεξήγησα. Είσαι εξαίρετη και ευγενικότατη κοπέλα.

Μόνη σου πήρες πρωτοβουλία να ασχοληθείς με τον αθλητισμό ή σε έβαλαν οι γονείς σου; Όπως και να' χει, το να καλλιεργείς στο παιδί νοοτροπία νικητή από μικρή ηλικία, είναι η καλύτερη επένδυση.

Senior Member
    Εγώ ακόμα δε σε κατάλαβα κ μου την σπάει που θεωρείς τα αγόρια ανώτερα αλλά ταλέντα έχει μια γυναίκα αλλά ένας άντρας πχ ένας άντρας μπορεί να είναι καλός αθλητής αλλά να πετάει κοτσανεσ επίσης μια γυναίκα να μην έχει σπουδάσει κ να έχει πιο πολύ μυαλό από καθηγητή πανεπιστημίου συνήθως αυτά ισχύουν
    Φιλικά ο φτωχόΜπίνες της διπλανής πόρτας :)))

Senior Member
    Ναι εγώ επέλεξα να ασχοληθώ με τον αθλητισμό, γιατί μου άρεσε πολύ. Παρακολουθούσα αγώνες με τους γονείς μου μπάσκετ και άλλων αθλημάτων και ίσως αυτό έπαιξε κάποιο ρόλο.
    Ακόμη δεν θεωρώ ούτε ανώτερο ούτε κατώτερο κάποιο από τα δύο φύλα μόνο ισότιμα

Senior Member
    Οι γυναίκες έχετε πιο πολύ μυαλό αλλά δεν είστε σκληρές είστε καλομαθημενεσ σκληρές είναι οι φτωχές κ τις λατρεύω
    Φιλικά ο φτωχόΜπίνες της διπλανής πόρτας :)))

Senior Member
    Ναι εγώ επέλεξα να ασχοληθώ με τον αθλητισμό, γιατί μου άρεσε πολύ. Παρακολουθούσα αγώνες με τους γονείς μου μπάσκετ και άλλων αθλημάτων και ίσως αυτό έπαιξε κάποιο ρόλο.
    Ακόμη δεν θεωρώ ούτε ανώτερο ούτε κατώτερο κάποιο από τα δύο φύλα μόνο ισότιμα
    Μπράβο και πολλά συγχαρητήρια κοπέλα μου. Ξέρεις κάτι, όταν ασχολείσαι με τον αθλητισμό και παράλληλα παρακολουθείς τα αθλητικά τεκταινόμενα, δεν αποκτάς κάποια είδωλα, κάποια πρότυπα;

Θαύμαζες κάποιον αθλητή;

Senior Member
    Ευχαριστώ, αν και δεν θεωρώ ότι έκανα κάτι σπουδαίο. Από τότε που ασχολούμαι με τον αθλητισμό θαύμαζα τους αθλητές που ήταν ταπεινοί, προπονούνταν πολύ, ήταν αφοσιωμένοι στο στόχο τους, πετύχαιναν και κατάφερναν να διακριθούν με την αξία τους. Μετρημένοι στα λόγια. Μία γυναίκα αθλήτρια που θαυμάζω είναι η Εβίνα Μάλτση έχει πολλά χαρακτηριστικά από όσα περιέγραψα

Banned
    αν εισαι ο νεξτ αινσταιν μπορει να μη χρειαζεσαι στερεοτυπα επειδη ομως ειναι πολυ δυσκολο να διαθετει καπος τοσο μυαλο αν δεν καταταξεις κατι καπου δε βγαζεις ευκολα ακρη πρεπει να βγαλεις καπιο σχεδιο στο μυαλο σου εχει αυτο και αυτο και αυτο.

Senior Member
    Ευχαριστώ, αν και δεν θεωρώ ότι έκανα κάτι σπουδαίο. Από τότε που ασχολούμαι με τον αθλητισμό θαύμαζα τους αθλητές που ήταν ταπεινοί, προπονούνταν πολύ, ήταν αφοσιωμένοι στο στόχο τους, πετύχαιναν και κατάφερναν να διακριθούν με την αξία τους. Μετρημένοι στα λόγια. Μία γυναίκα αθλήτρια που θαυμάζω είναι η Εβίνα Μάλτση έχει πολλά χαρακτηριστικά από όσα περιέγραψα
    Ήμουν σίγουρος ότι θα μου έλεγες για την Εβίνα Μάλτση, από γυναίκες αθλήτριες!

Άρα, οι μπασκετμπολίστες του NBA και της Ευρωλίγκας δεν σου κάνουν τόσο γκελ όσο μερικοί άλλοι που έχουν τα χαρακτηριστικά που μου λές.

Το ρώτησα, γιατί όλες οι γυναίκες που διαπρέπουν στον αθλητισμό, στις τέχνες, στο επιχειρείν, στις επιστήμες, πάντα έχουν και ένα ανδρικό πρότυπο αλλά και ένα γυναικείο πρότυπο.

Η κοπέλα που σου έλεγα, συνεχώς, μας έλεγε πόσο θαύμαζε τη Μαρί Κιουρί! Ήξερε με το νι και με το σίγμα κάθε πτυχή του έργου της και της ζωής της!

Senior Member
    Μπορείτε να γίνετε πιο σαφής? Τι ακριβώς εννοείτε?

Senior Member
    Στον αθλητισμό κυρίως επικεντρώνομαι στην Ελλάδα γιατί είναι διαφορετικές οι συνθήκες, παρακολουθώ περισσότερο τους αγώνες. Για εμένα δεν παίζει ρόλο τόσο πολύ η εικόνα που έχουν όλοι για έναν αθλητή πόσο διάσημος είναι, εάν είναι όμορφος και άλλα τέτοια αλλά αυτό που βγάζει για παράδειγμα στο παρκέ , η αθλητική παιδεία, η μορφή και τα χαρακτηριστικά του παίκτη. Γι αυτό από άντρες ως αθλητικό πρότυπο είναι ο Διαμαντίδης που παρά τις επιτυχίες και όσα έχει κατορθώσει διατηρεί χαμηλό προφίλ.
    Ειλικρινά γιατί πίστευες πως θα έλεγα την Εβίνα?

Senior Member
    Πάντως είναι ολόκληρη φιλοσοφία που έχεις χτίσει εδώ και χρόνια. Και νομίζω πως είσαι σωστή.
    Λίγα λόγια, πολλή δουλειά. Διάκριση με αξιοκρατικά κριτήρια.

Στην αρχή, σε είχα ψυχολογήσει αλλιώς. Αλλά αφού σου αρέσει να διακρίνεσαι και να παίρνεις αυτό που θες με σκληρή δουλειά, όσα σε προβληματίζουν θα τα αντιμετωπίσεις πιο εύκολα.

Αυτό που ρώτησα και πιο πάνω: Οι εμπορικοί παίκτες, τα μεγάλα ονόματα του μπάσκετ της δικής μας εποχής (Μπράιαντ, ΛεΜπρον, Γκασολ, Τζινόμπιλι, Νοβίτσκι, Σπανούλης, Διαμαντίδης) ήταν πρότυπά σου; Edit: Πέτυχα διάνα

Γιατί όσο να' ναι, το γυναικείο μπασκετ, όπως και όλα τα αθλήματα που αγωνίζονται γυναίκες στην Ελλάδα (εκτός του πόλο και του βόλλεϋ), πιστεύω ότι ακόμη και σήμερα δεν έχουν τόση αναγνωρισιμότητα. Τα μικρά κορίτσια, δυσκολεύονται να βρουν γυναικείο πρότυπο σε πολλά αθλήματα, λόγω της ελάχιστης προβολής από τα μίντια.

Πίστευα ότι θα έλεγες την Εβίνα, αφού σου αρέσει το μπάσκετ και λόγω της πρόσφατης επιτυχίας (ηγέτιδα ήταν η Μάλτση)...! Και γενικά, έχει σπουδαίες διακρίσεις στην καριέρα της.

Senior Member
    Οπότε τελικά ποιο είναι το πρόβλημα μου? Μήπως όλα είναι στο μυαλό μου και προβληματίζομαι χωρίς κανένα λόγο?
    Τελικά ύστερη από αυτή την εκτενή συζήτηση έβγαλες κάποιο συμπέρασμα? Για εμένα με τους άντρες, έχω θέμα ή όχι? Γιατί εν τέλει μπερδεύτηκα

Page 4 of 6 FirstFirst ... 23456 LastLast