Results 46 to 54 of 54
-
21-08-2017, 16:38 #46
Κάνουν εγκλήματα οι παπάδες σε τέτοιες περιπτώσεις!!! Οχι πως δεν μπορούν να βοηθήσουν...θα μπορούσαν πχ- και γνωρίζω κάποιους που το κάνουν- απλά να μιλήσουν με τον άνθρωπο και σιγά σιγά να τον παροτρύνουν να δει κάποιον ειδικό. Είναι ντροπή όμως στις μέρες μας να ταλαιπωρούνται άνθρωποι άρρωστοι από τις ίδιες τις οικογένειες τους και οι παπάδες να το εκμεταλεύονται αυτό.
Εμένα ο πρώην μου άρχισε ξαφνικά, μέσα στα πολλά- να μου λέει οτι του το χω κάνει και μάγια! Δεν μπορώ να διανοηθώ τι θα συνέβαινε εκείνη την εποχή αν βρισκόταν κι ένας παπάς και του επιβεβαίωνε τις βλακείες. ¨Εψαξα και βρήκα μόνη μου έναν παπά που δεν ήταν βλάκας και ο άνθρωπος προσπάθησε να τον ηρεμήσει και να τον παροτρύνει να δει γιατρό.
- 21-08-2017, 16:47 #47
Αυτο θεωρω οτι ειναι και η πιο σωστη αντιμετωπιση...Ειναι κριμα να ταλαιπωρουνται αδικα ανθρωποι...Ο ανθρωπος που ανεφερα ειχε πει οτι ολα ξεκινησαν οτι βγηκε κατι σαν ρομβος απο την τηλεοραση του και οτι απο τοτε μπηκε μεσα του ο σατανας..Ηταν ολοφανερο οτι ειχε παραισθησεις...Κριμα που οι δικοι του αντι για ψυχιατρο τον πηγαν σε εκκλησιες.Τωρα εχω χασει επαφη μαζι τους και δε ξερω τι απεγινε... :(
Η άγνοια οδηγεί στην ευτυχία..
21-08-2017, 17:04 #48
Ναι εγω μιλησα μονο για προσευχη.η συζητηση για δαιμονισμενους καποιο μελος το ξεκινησε νομιζοντας οτι εκει το παω ενω δεν το πηγενα ακριβως εκει παραα .ονο σε μια ευχη ενος ιερεα
Τελοσπαντων θελω πολυ να βοηθηθη ο θεματοθετης και το καθε μελος με που θελει η σκεφτετε το θανατο.αλλο ειναι απλα να εισαι αρρωστος και αλλο ειναι να θελεις να πεθανεις.
Ειναι πολυ κριμα οταν βλεπω ανθρωπους να θελουν να πεθανουν στεναχωριεμε πολυ.το προτεινα ως εσχατη λυση.τελευταιο χαρτι ας πουμε.ανυσηχω ομως γιατι ο θεματοθετης ειναι αφαντος μππενει διαβαζη προφανος τα μηνυματα και δεν απανταει σε κανενα μη υμα δεν σημμετεχει καθολου.αυτο με κανει να σκεφτω δυο πραγματα.
Η μπηκε για να κανει φαρσα (πραγμα το οποιο ευχομε)
Η ειναι απολυτα αποφασισμενος(που δεν το ευχομε καθολου)
Αγαπητε θεματοθετη ειμαστε εδω για να σε βοηθησουμε.με τη σιωπη δεν κερδισεις τιποτα.
Απαντησε σε παρακαλω στα ποστ.συμμετηχε στη συζητησγ
21-08-2017, 17:50 #49
Ο θεματοθέτης είπε οτι θα το συζητήσει με τον γιατρό του. Αυτό είναι πολύ θετικό. Εκείνος ξέρει πως θα τον κατευθύνει και θα τον βοηθήσει.
Το να θέλει απλά να ενημερωθεί για την ευθανασία δεν το βρίσκω κακό. Αν όμως έχει απογοητευτεί τόσο που δεν πιστεύει οτι υπάρχει άλλη λύση, τότε ο γιατρός θα μπορέσει να τον βοηθήσει.
Και φυσικά το φορουμ για αυτο υπάρχει αν θέλει να το κουβεντιάσει.
21-08-2017, 17:57 #50
Καλησπέρα, καινούρια στο forum κι ακόμα προσπαθώ να "εξοικειωθώ" με τη δομή του, τη χρήση, το περιβάλλον του κλπ αλλά το παραπάνω θέμα μου κέντρισε την προσοχή. Η ευθανασία...τεράστιο θέμα. Μπορεί να φτάσει μακριά μια συζήτησή του. Για μένα προσωπικά είναι πολύ απλό θέμα και με σύντομη απάντηση. Όχι.
Για όποιον όμως το βλέπει ως διέξοδο, λύση στο βάσανό του, είναι απλά η έκφραση της απόγνωσης ενός ανθρώπου, μιας ψυχής. Πριν 2-3 χρόνια ένας καλός οικογενειακός φίλος 27χρ. με ψυχωσικά επεισόδια, με 5-6 χρόνια στη σειρά που μια φορά ήταν "καλά" και δέκα σε πλήρη παραληρήματα κλπ "ομορφιές" των ψυχώσεων θεώρησε πως η λύση του, η ωραία και οριστική του λύση ήταν η λοβοτομή. Την πίστευε, τη συζητούσε, τη ζήταγε λέγοντας πως δε μπορεί να δώσει άλλο χρόνο στα φάρμακα, δεν ήθελε να δώσει άλλο χρόνο στην αρρώστια του. Κάθε περίπτωση ασφαλώς είναι διαφορετική. Κι αυτή που συζητάμε εδώ επίσης. Κάθε ψυχισμός, κάθε ασθένεια, κάθε άνθρωπος είναι διαφορετικός. Κάθε φορά πρέπει να προσεγγίζουμε το πρόβλημα με τον ανάλογο τρόπο, πιστεύω. Η ευθανασία δε μπορεί να είναι ακόμα η επιλογή σου, πρώτα ο ψυχίατρός σου, η αγωγή και οι συστάσεις που θα σου δώσει, κι όσο για παπάδες κλπ, ...
κι αυτοί άνθρωποι είναι, άρα πέφτουν σε σφάλματα. Κατά τη γνώμη μου στα βαρύτερα. Όμως κάποτε μου είπαν "όταν έχεις ένα πρόβλημα που δε λέει να ξεκουνήσει από τη ζωή σου, ξεκίνα και πολέμα το απ'όλες τις μεριές. Από παντού!".
Την Τετάρτη λοιπόν, μετά την επίσκεψή σου στο γιατρό κι ενώ θα επιστρέφεις σπίτι σου, σταμάτα σε μια εκκλησία κι άναψε ένα κερί. Ένα κερί, μια καλησπέρα και φύγε. Ούτε χρόνο θα πάρει ούτε προσπάθεια.
Μετά θα ήθελα πολύ να δω τι απάντησε ο γιατρός αν θες να το μοιραστείς.
Εστάλη από SM-G355HN στο E-Psychology.gr Mobile App
21-08-2017, 20:13 #51
13-09-2017, 14:54 #52
Αγαπητέ davidh, δεν ξέρω αν έχεις διαβάσει την ιστορία μου, αλλά έχω κάνει απόπειρα.. έφτασα πολύ κοντά, μέσα βέβαια στο παραλήρημα μου. Αλλά και πάλι.
Δεν πιστεύω ότι είναι λύση, έχω νιώσει ξανά το ίδιο αυτά τα 2μιση χρόνια που παιδεύομαι, αλλα πίστεψέ με η ζωή είναι όμορφη και αξίζει να το προσπαθήσεις με όλες σου τις δυνάμεις.
Ποια ακριβώς είναι η διάγνωση σου αν επιτρέπεται? Ο ψυχίατρος σου τι είπε για αυτή σου την ιδέα?
17-09-2017, 03:52 #53davidhGuestΠαιδια ο γιατρος το πηρε σαν αστειο, και δεν ειχε ιδεα. Μου ελεγε κατι για αμερικη και πολυ ακριβα χωρις να ειναι γνωστης ομως, ενω εχει και στην ελβετια. Τσπ,οπως και να χει προς το παρον ζω και σκεφτομαι τι κι αν εισαι ονασης τι κ αν εισαι δαυιδ οταν τελειωσει η ζωη ολοι απλα την τελειωσαμε. ο ενας ετσι ο αλλος αλλιως, πιο δυσκολα πιο ευκολα δεν εχει σημασια στο ιδιο μερος θα καταληξουμε.
17-09-2017, 13:21 #54
Γλεντα τη ζωή όλοι δύο μέτρα παίρνουν γη
https://youtu.be/dfQVelPuph0Φιλικά ο φτωχόΜπίνες της διπλανής πόρτας :)))