Εσύ πού βλέπεις τον εαυτό σου? Παγίδες ζωής - Page 4
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Page 4 of 4 FirstFirst ... 234
Results 46 to 59 of 59
    Senior Member
    Quote Originally Posted by savatage View Post
    Το εχω και εκτυπωμενο με τονισμενα με φωσφοριζε μαρκαδορο οσα σημεια ειμαι εγω αλλα και οσα δεν ειμαι σιγουρη αν ειμαι και θελω να ανακαλυψω.
    Το να ταυτίζεται κανείς με γεγονότα (δηλαδή να λέει κάποιος κάτι και να λες "ναι, εγώ είμαι έτσι") είναι το ένα θέμα. Που στην ουσία δεν λέει τίποτα ουσιαστικό, το τι ήμαστε και τι περνάμε το ξέρουμε έτσι κι αλλιώς από μόνοι μας. Δεν αποτελεί κάποια εξυπνάδα.
    Διάβασα λίγο από το κείμενο, και αν εξαιρέσουμε την ταύτιση που ανέφερα προηγούμενα, εγώ βρίσκω τεράστιες ανακρίβεις. Δώσε προσοχή μην σε παρασύρουν.
    It's hard to speak the truth, in a world full of people that don't realize they 're living a lie.

Senior Member
    Quote Originally Posted by John11 View Post
    Το να ταυτίζεται κανείς με γεγονότα (δηλαδή να λέει κάποιος κάτι και να λες "ναι, εγώ είμαι έτσι") είναι το ένα θέμα.
    Σε ποια γεγονοτα αναφερεσαι? Κανε μου παραθεση καποιο ΓΕΓΟΝΟΣ που διαβασες στο θεωρητικο κειμενο του Young.

Που στην ουσία δεν λέει τίποτα ουσιαστικό, το τι ήμαστε και τι περνάμε το ξέρουμε έτσι κι αλλιώς από μόνοι μας. Δεν αποτελεί κάποια εξυπνάδα.
    Εσυ ξερεις απο μονος σου τι εισαι και τι περνας και παρολαυτα θεωρεις οτι δεν εισαι εξυπνος? Και αφου εχεις τετοιο βαθμο πληρους αυτογνωσιας, γιατι δεν φτανεις στην επιλυση των προβληματων σου?
    Διάβασα λίγο από το κείμενο, και αν εξαιρέσουμε την ταύτιση που ανέφερα προηγούμενα, εγώ βρίσκω τεράστιες ανακρίβεις. Δώσε προσοχή μην σε παρασύρουν.
    Παρακαλω παραθεσε μου τις ανακριβειες εστω απο αυτο το λιγο που δε βαρεθηκες να διαβασεις.

Ευχαριστω για την προτροπη σου να μη με παρασυρει ο Young.
    Everything that irritates us about others can lead us to an understanding of ourselves C G Jung

Senior Member
    Savatage τι έγινε ξυπνησεσ ;αποκλείεται
    Φιλικά ο φτωχόΜπίνες της διπλανής πόρτας :)))

Senior Member
    Τωωωρα ειμαι στο 2ο εσπρεσσο.
    Everything that irritates us about others can lead us to an understanding of ourselves C G Jung

Senior Member
    Κι εγώ αυτό βλέπω
    Φιλικά ο φτωχόΜπίνες της διπλανής πόρτας :)))

Senior Member
    Επιστρεφω το νημα ξανα εντος θεματος... Στη θεραπεια σχηματων λοιπον

Η θεραπεία σχημάτων συνοπτικά, αποτελείται από δύο φάσεις, την φάση εκτίμησης και εκπαίδευσης και την φάση αλλαγής. Στην πρώτη φάση, ο θεραπευτής βοηθά τον ασθενή να εντοπίσει τα σχήματά του, να κατανοήσει την προέλευσή τους και να τα συνδέσει με τα παρόντα προβλήματά του. Στη δεύτερη, ο θεραπευτής χρησιμοποιεί γνωσιακές, εμπειρικές, συμπεριφορικές και διαπροσωπικές στρατηγικές για να θεραπεύσει τα σχήματα, και για να αντικατασταθούν οι δυσπροσαρμοστικοί τρόποι αντιμετώπισης με πιο υγιείς συμπεριφορές.
    ...(λειπει μερος του αρθρου)
    Εκτός από τους υποστηρικτές της παραδοσιακής γνωσιακής - συμπεριφορικής θεραπείας, κριτική για τη θεραπεία σχημάτων έχει ασκηθεί από εκπροσώπους σχεδόν όλων των θεραπευτικών προσεγγίσεων. Οπαδοί της ψυχανάλυσης την περιγράφουν ως μια ''επανεφεύρεση'' της ψυχανάλυσης (Pretzer, 2001b). Ο Young (2003) αναρωτιέται πώς το υποστηρίζουν αυτό όταν βασικές τεχνικές της θεραπείας σχημάτων, όπως ο ενεργητικός και διορθωτικός ρόλος του θεραπευτή μέσα στη σχέση, είναι σε αυτούς ''αποστροφικές''. Αναφέρει ταυτόχρονα, πως κατανοεί έως ένα ορισμένο σημείο την κριτική αυτή διότι η θεραπεία σχημάτων ενσωματώνει τεχνικές από διάφορες σχολές και σε ένα βαθμό ενδεχομένως να υπάρχει επικάλυψη.

http://psychotherapygr.blogspot.gr

Δυστυχώς τα μοτίβα που διαμορφώθηκαν και φυτεύτηκαν στο υποσυνείδητο μας στην παιδική μας ηλικία, προσαρμοσμένα ως αυτοματοποιημένες ανεξήγητες στη λογική κινήσεις στις μετέπειτα φάσεις/καταστάσεις/περιστατικά/γεγονότα της ζωης μας, μας κατευθύνουν μάλλον στο εσαεί. Γι αυτό, όποτε κάτι πάει στραβά ή όποτε συμβεί κάτι που θεωρούμε ως αποτυχία, μας έρχεται η σκέψη πως επαναλαμβάνουμε τα ίδια λάθη. Νομίζω πως αυτό είναι ο πυρήνας, η κεντρική ιδέα, του άρθρου αυτης της ανάρτησης, κι έτσι συμφωνώ. Απ εκει και πέρα παλεύει ο καθένας μας για αυτοβελτίωση.
    γιάννης

Senior Member
    Quote Originally Posted by ioannis2 View Post
    Δυστυχώς τα μοτίβα που διαμορφώθηκαν και φυτεύτηκαν στο υποσυνείδητο μας στην παιδική μας ηλικία, προσαρμοσμένα ως αυτοματοποιημένες ανεξήγητες στη λογική κινήσεις στις μετέπειτα φάσεις/καταστάσεις/περιστατικά/γεγονότα της ζωης μας, μας κατευθύνουν μάλλον στο εσαεί. Γι αυτό, όποτε κάτι πάει στραβά ή όποτε συμβεί κάτι που θεωρούμε ως αποτυχία, μας έρχεται η σκέψη πως επαναλαμβάνουμε τα ίδια λάθη. Νομίζω πως αυτό είναι ο πυρήνας, η κεντρική ιδέα, του άρθρου αυτης της ανάρτησης, κι έτσι συμφωνώ. Απ εκει και πέρα παλεύει ο καθένας μας για αυτοβελτίωση.
    Πιστευω ειναι λιγο πιο πολυπλοκο διοτι και να αυτοβελτιωθεις σιγουρα μπορεις θα βελτιωθεις καπως, αλλα εκτος του οτι για καποιο λογο συνηθως ελκυεις τον ιδιο τυπο συντροφου που σου ξυπναει τον πυρηνα, σε περιπτωση που βρεις καποιον πιο ανεκτικο πιο ωριμο ισως, θα το δει οτι καπου ζοριζεσαι κατι δε παει καλα, θα το μυριστεις κι εσυ και παλι μια απο τα ιδια.
    Μιλαω για πιο σοβαρες περιπτωσεις, δηλαδη ο οριακος χαρακτηρας, ο διπολικος, ο ιδεοψυχαναγκαστικος, δεν μπορει να κρυφτει απο τον αλλο οση αυτοβελτιωση και να κανεις, ατην καλυτερη να εκτιμησει την προσπαθεια σου και να σε δεχτει, σπανιο βεβαια. Οποτε χωριο κανεις συνηθως με καποιον που εχει κι αυτος θεμα σε μια σχεση μαζι δε κανουμε και χωρια δε μπορουμε.

GeorgeGr1, φαίνεται έχεις δίκιο. Εξ αρχής δυσκολευόμαστε να φτιαξουμε σχέση με άτομο που χαίρει άκρας ψυχικής υγείας, διότι από νωρίς μας γενιεται η πεποιθηση πως δεν ταιριάζουμε, ενώ επιθυμούμε τετοια σχέση. Ή καταβάλλουμε τεράστα εσωτερική προσπάθεια, στην πρίζα που λένε, να σκεφτόμαστε και να πράττουμε ως πλήρως υγιεις και να ανταποκρινόμαστε στο δικό του ψυχικό επίπεδο.
    Στις φιλίες, ειναι καπως πιο εύκολο να φτιαξεις φιλίες με άτομα ακρας ψυχικής υγείας αφού δεν προϋποθέτει στενή σύνδεση όπως σε μια σχεση. Ισως όμως το πρόβλημα είναι η ικανοτητα για σχεση, το ταλέντο να ελκύεις ατομα του αλλου φιλου, ταλέντο που πιθανον να ναι διακριτο σε σχεση με προβληματα ψυχικης υγειας και προφανως δεν μιλάω για σοβαρες καταστασεις προβληματων.
    γιάννης

Banned
    πως βλεπω τον εαυτο μου? ως πηγη για να εμπνεονται οι περισσοτεροι οσο κανω πραγματα ακυρα και ως μοναχικο φιλοσοφο οταν σκεφτομαι πραγματα σημαντικα..
    εγω δε μπορω να τους καταλαβω παντως προσπερνουν οτι σημαντικο σκεφτομαι και ασχολουνται με την αεραλογια
    :-/

Αυτοί που είναι ευτυχισμένοι με τη ζωη τους, δεν ξέρουν από φιλοσοφία της ζωης, εκτός κι αν πέσεις σε κανα πολύ πνευματώδη. Διαφορετικά, με φιλοσοφία ζωης ασχολούνται αυτοί που δεν είναι ευτυχισμένοι με τη ζωη τους και η φιλοσοφία ζωης γι αυτούς λειτουργεί ως καταφυγή γαλήνης και αυτοδικαιολόγησης.
    γιάννης

Senior Member
    Το ζητουμενο μεσα απο τη θεραπεια σχηματων ειναι να μπορουμε να αναγνωριζουμε απο τι προερχονται τα συναισθηματα μας, να μπορουμε να τα εκλογικευουμε και οταν χρειαζεται να τα αναιρουμε και να βελτιωνομαστε χωρις να ερμηνευουμε λαθος αυτα που μας συμβαινουν και χωρις να συμπεριφερομαστε με τροπους που τελικα μας βγαινουν σε κακο για τον αλφα ή βητα λογο. Εν περιληψει...

Δεν μπαινω στη διαδικασια να σχολιασω τι κανουν οι ΑΛΛΟΙ οι ανθρωποι, οι"ευτυχισμενοι", οι "ψυχικα υγιεις" κλπ. Δεν ειναι δυνατον να ξερουμε τι ειναι, τι κανουν και τι σκεφτονται και νιωθουν οι αλλοι ανθρωποι. Ειναι ενα βουνο να το πετυχει αυτο κανεις για τον ιδιο του τον εαυτο, το να μπαινει στη διαδικασια να ΝΟΜΙΖΕΙ οτι ξερει τι ειναι οι αλλοι, ειναι υπεκφυγη και δυσχεραινει την κατασταση του η μονιμη συγκριση και ακομα περισσοτερο ο φθονος.

Quote Originally Posted by ioannis2 View Post
    Αυτοί που είναι ευτυχισμένοι με τη ζωη τους, δεν ξέρουν από φιλοσοφία της ζωης, εκτός κι αν πέσεις σε κανα πολύ πνευματώδη. Διαφορετικά, με φιλοσοφία ζωης ασχολούνται αυτοί που δεν είναι ευτυχισμένοι με τη ζωη τους και η φιλοσοφία ζωης γι αυτούς λειτουργεί ως καταφυγή γαλήνης και αυτοδικαιολόγησης.
    Μολις πρωτοδιαβασε την απαντηση σου ο Αλεξαντρος , τον φανταζομαι να πηρε τετοια εκφραση.

https://giphy.com/gifs/life-germany-YVPwi7L2izTJS

Banned
    αν και δεν ειδα την εικονα μη νομιζεις οτι με ενδιαφερει τι λεει ο οπιος να ναι εδω εμενα το ιδιο μου κανει...

Page 4 of 4 FirstFirst ... 234