Metal Μουσικη,Διπολικη διαταραχη
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Page 1 of 2 12 LastLast
Results 1 to 15 of 24

Metal Μουσικη,Διπολικη διαταραχη

από οσο θυμαμαι τον εαυτο μου ακουω αυτη τη μουσικη φανατικα απο 8 χρονων.Η μουσικη αυτη εχει επηρεασει ιδιαιτερα τις αντιληψεις και την κοσμοθεωρια που εχω οι οποιες ερχονται σε συγκρουση με τα ηθη μιας κλασικης ελληνικης οικογενειας που συμφωνω σε ορισμενα.Γενικως δε ξερω τι γινεται στο κεφαλι μου νιωθω πως εχω δημιουργησει 2 προσωπα τα οποια το ενα απο αυτα ακουει rock, metal κανονικα και το αλλο ειναι απλα συντηρητικο και δεν ανεχεται να ακουει τετοια μουσικη εξαιτιας οικογενειακων προτυπων και αρνητικων περιστασεων της μουσικης που τον απωθουν εντελως.Βεβαια οταν πηγαινα καποτε σε ψυχολογο μου ελεγε να σταματησω να ακουω και πιστευω πως δεν ειχε και αδικο διοτι με κανει στενοχωρο ακουω και αλλα ειδη μουσικης οπως κλασικη rap trap electro και pop αλλα χωρις τη metal νιωθω οτι μου κοβεται το οξυγονο και δε μπορω να σταματησω και ειναι σαν αλλαζω συνεχεια χαρακτηρες γενικα δε μπορω να αποφασισω τι θελω εχω επηρεαστει πολυ απο διαφορα πραγματα τωρα ακουω μονο alternative rock μπαλαντες και υπαρχουν μερες που πηδαω απο το ενα genre στο αλλο φοβαμαι πως δε μπορω να καταληξω στο πως πρεπει να ειμαι και φοβαμαι αυτες τις δυο προσωπικοτητες μηπως ειναι συμπτωμα διπολικης διαταραχης η πολλαπλης προσωπικοτητας γενικα παντα αλλες φορες εχω ενεργεια και ειμαι πιο χαρουμενος απο ποτε και αλλοτε δεν εχω διαθεση για τιποτα.

Senior Member
    Γιατι χρειαζεσαι ταμπελες για να προσδιοριστεις;;
    Μηπως αν ησουν μονο μεταλας θα ενιωθες πιο ασφαλεια τηροντας την ζωη κ τα ιδανικα που πρεσβευει;; Δημιουργοντας μια "θρησκεια" η ιδεολογια;;
    Ειμαστε πολυπλευροι κ εχουμε πολλες πτυχες. Δες πως θα ανακαλυψεις τον εαυτο σου δοκιμαζοντας κ μεσα απο τις σχεσεις σου με τους ανθρωπους κ προσπαθωντας να γινεσαι καλυτερος ανθρωπος.
    αα πες κ στην ψυχολογο σου να πα να γ****ει.
    Νομιζω πως απλα εκμεταλευεται τις ανησυχιες σου.

Εγω ακουω απο black metal,alternative,grunge,new wave,southern rock, indie, trip hop, jazz ,deep house κ αλλα πολλα γιατι να βαλω συνορα σε κατι που δεν εχει;;
    Επισης δεν αυτοπροσδιοριζομαι σαν μεταλας η κατι αλλο.
    Πολλοι μπορει να μου βαλουν τις ταμπελες του αθεου, αναρχικου, ψευτοδιανοουμενου, ψευτοκουλτουριαρη αλλα δικο τους προβλημα γιατι βαζουν φραγμους να με γνωρισουν πραγματικα.
    Επισης οταν εγω βαζω τις δικες μου ταμπελες γινεται το ιδιο.

Ακου οτι γουσταρεις κ keep the horns up.
    It is no measure of health to be well adjusted to a profoundly sick society. J.Krishnamurti

ναι απλα ανησυχω για τη ψυχικη μου υγεια οτι επηρεαζεται απο ολο αυτο και οτι οι διαταραχες προκληθηκαν απο αυτο...... σε ευχαριστω για την απαντηση σου

Senior Member
    Δεν νομιζω πως απο μονη της η μουσικη δημιουργει ψυχικες παθησεις.
    Οπως κ η τηλεοραση. Δεν ειναι η τηλεοραση αλλα η απομονωση που δημιουργει αν γινεται καταχρηση κ πως ερμηνευουμε τα μην που λαμβανουμε απο αυτην.
    It is no measure of health to be well adjusted to a profoundly sick society. J.Krishnamurti

Senior Member
    Νομιζω αν παθεις κατι θα ειναι απο τις ψυχολογικες συγκρουσεις μεσα σου κ οχι απο την μουσικη.
    Η μουσικη δεν ειναι η αιτια κ νομιζω ειναι καραγκιοζης ενας γιατρος που μπορει να πιστευει κατι τετοιο.

Banned
    νιωθεις την αναγκη να υπηρετησεις ενα ρολο. το ρολο του μοντελου που πρεσβεβει η μουσικη σου. απο την αλλη υπαρχει ο πραγματικος σου εαυτος που ερχεται σε αντιθεση με αυτο.. μπορεις να κρατησεις οσα στοιχεια σου αρεσουν απο το μοντελο της μεταλ, προσαρμοζοντζς τα στον πραγματικο σου εαυτο. δεν ριναι υποχρεωτικο, ουτε χρειαζεται, λατρευοντας τη μεταλ να απσρνηθεις και να ξεχασεις τι σου κανει και τι σου αρεσει και τι οχι

μερικες φορες αισθανομαι πως ειναι κακο να ψαχνομαι τοσο πολυ μεσα μου και ευχομαι να ημουν ενα ατομο διχως ασχολιες η ενδιαφεροντα

Senior Member
    Quote Originally Posted by zeroend View Post
    Βεβαια οταν πηγαινα καποτε σε ψυχολογο μου ελεγε να σταματησω να ακουω και πιστευω πως δεν ειχε και αδικο διοτι με κανει στενοχωρο ακουω και αλλα ειδη μουσικης οπως κλασικη rap trap electro και pop αλλα χωρις τη metal νιωθω οτι μου κοβεται το οξυγονο και δε μπορω να σταματησω και ειναι σαν αλλαζω συνεχεια χαρακτηρες γενικα δε μπορω να αποφασισω τι θελω
    ναι απλα ανησυχω για τη ψυχικη μου υγεια οτι επηρεαζεται απο ολο αυτο και οτι οι διαταραχες προκληθηκαν απο αυτο......
    Γιατι σου ειπε να σταματησεις να ακους? Της ειπες οτι παθαινεις κατι παρα πολυ αρνητικο ας πουμε μονο οταν ακους καποιο συγκεκριμενο ειδος?? Απο τα πιο κουφα που εχω διαβασει στο φορουμ.
    Οι γονεις σου τι ακριβως σου λενε και εχεις επηρεαστει τοσο? Σου λενε να ακους κατι συγκεκριμενο? Κλασικη μουσικη ή γενικως οτιδηποτε εκτος απο μεταλ? Σε κανουν να νιωθεις ενοχικος οποτε επιλεγεις οτιδηποτε δεν εγκρινουν οι ιδιοι?
    Οχι, δεν εχει καμμια σχεση το ειδος μουσικης με διαταραχες προσωπικοτητας.
    Αλιμονο μας αν ολα τα εκατομμυρια που ακουμε μεταλ μουσικη παθαιναμε και διαταραχες λογω των ακουσματων μας...
    Everything that irritates us about others can lead us to an understanding of ourselves C G Jung

Senior Member
    Αποδεδειγμενα η μεταλ ηρεμει δεν σου προκαλει διαταραχες ακους τι λες? Ε αν δεν αντεχεις πηγαινε ακου κλαρινα και snik.....
    Metal will never die.....
    Εγω τα βραδυα για να ηρεμησω να κοιμηθω ακουω black metal
    Slipknot-Psychosocial......

αμα εξω βρεχει προφανως θα κατσω να ακουσω november doom η οτιδηποτε progressive και οσο πιο αργο γινεται τελος παντων μαλλον οτι δεν εχω ακομα βγει απτην εφηβεια και ακομα ψαχνομαι

Senior Member
    παντως μη αφηνεις να σου τρωνε τα φραγκα ψυχολογοι αμφιβολου ποιοτητας για εφηβικες ανησυχιες.
    εχουμε βαφτισει τα παντα αρρωστια.

Senior Member
    Quote Originally Posted by zeroend View Post
    αμα εξω βρεχει προφανως θα κατσω να ακουσω november doom η οτιδηποτε progressive και οσο πιο αργο γινεται τελος παντων μαλλον οτι δεν εχω ακομα βγει απτην εφηβεια και ακομα ψαχνομαι
    Ανηλικος εισαι?
    Everything that irritates us about others can lead us to an understanding of ourselves C G Jung

Senior Member
    Sorry δε θυμομουνα το username σου. Τωρα διαβασα οτι εισαι 18 κλπ.
    Ειδα και στο πρωτο σου νημα να αναφερεσαι στους γονεις σου
    δεν αντεχω αλλο αυτη τη ζωη μονο να πικραινω τους γονεις μου σε αυτο ειμαι καλος
    Εισαι γενικα ενοχικος και η αυτοεκτιμηση και η αυτοπεποιθηση σου ειναι μηδαμινες.
    Δυστυχως δεν υπαρχει περιπτωση μεσα απο αυτο το φορουμ να βρεις το δρομο σου.
    Σου ευχομαι παντως να βρεις μια μερα τη δυναμη να παλεψεις για τον εαυτο σου και να βρεις ποιοι σε εκαναν τοσο ενοχικο.
    Εισαι πολυ νεος και εχεις ολη τη ζωη μπροστα σου, ειναι κριμα κι αδικο να τη χανεις απλα υπομενοντας ολους τους αλλους και βαζοντας παντα προτεραιοτητα τα συναισθηματα ολων των αλλων, απο φοβο μην τους χασεις.
    Καλη δυναμη.

19 γινομαι σε 2 μηνες

Senior Member
    Πας σε καμμια μεταλ συναυλια να περασεις καλα?

Page 1 of 2 12 LastLast