Στρατο Ξηρας - Page 2
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Page 2 of 2 FirstFirst 12
Results 16 to 25 of 25
    Senior Member
    Quote Originally Posted by Anna M. View Post
    Συμφωνω μαζι σου απολυτα εμμανουηλ, ειναι ενας λογος που ευχαριστω τον Θεο που γεννηθηκα γυναικα. .

μπραβο αννα, οταν ο τουρκος σε γαμησει εσενα και τα παιδια σου οπως εκανε στην πολυπαθη κυπρο καλα που μας το ειπες εγω δεν θα σε βοηθησω, αλλα στα σιγουρα ουτε και ο εμμανουηλ

Senior Member
    Quote Originally Posted by nikos2 View Post
    μπραβο αννα, οταν ο τουρκος σε γαμησει εσενα και τα παιδια σου οπως εκανε στην πολυπαθη κυπρο καλα που μας το ειπες εγω δεν θα σε βοηθησω, αλλα στα σιγουρα ουτε και ο εμμανουηλ
    Ναι αν γινόταν πόλεμος με τον Τούρκο εσένα θα παίρναμε τηλέφωνο πρώτο πρώτο για βοήθεια....
    Ο Τούρκος από παντού μπάζει.Γυρω γύρω έχει εχθρούς.Ειδικα από τα βόρεια του και από τα ανατολικά.Τα βισματα στην Τουρκία παίρνουν μετάθεση στα σύνορα με Ελλάδα.Οποτε φτάνει αυτή η καραμέλα με τον Τούρκο τον εχθρό.Και στην τελική ο,τι μνημείο μας έχει μείνει στη Θεσσλονικη έγινε επί τουρκοκρατίας.
    Κι εγώ πήγα φαντάρος όπως οι περισσότεροι εδώ μέσα αλλά δεν θα εκθειασω κιόλας αυτό το έκτρωμα που λέγεται στρατός.
    Αυτά τα ολίγα από εμένα για όλους τους στρατοκαβλους.

Στάλθηκε από το SM-G935F μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Senior Member
    το θεμα ειναι οτι πηγες φανταρος αλλα μαλλον δεν καταλαβες γιατι.

βασικα πιστευω οτι ποτε κανεις δεν μπορει να μαθει κατι που δεν ξερει.
    για αυτο σχολιασα για την κυπρο και τιποτα αλλο μονο για να θυμησω τα αποτελεσματα της αδυναμιας, εναντι της δυναμης.

το να κανω μια συζητηση σχολιαζοντας πραγματα οπως................
    θα την βγαλω 8 μηνες εβρο η νησια
    9 μηνες φυλακη για ενα εγκλημ απου δε εχω κανει
    τιπαει να πει υπακοη στους ανωτερους μου????
    τι παει να πει πατριδα???
    αυτη η χωρα που ειναι ξεπουλημενη για 100 χρονια???
    δε μου αρεσει η ιδεα να φυλαω σκοπιες τη στιγμη που υπαρχουν καμερες
    να δινω τοσση σημασια σε ενα στρωσιμο κρεββατιου εν ετη 2013....

θα με κανει να αισθανομαι μαλακας ενω μαλλον δεν ειμαι.
    θα ειναι σαν να προσπαθω να συνενοηθω με τον πασαρη. ομως ειμαι αρκετα σοφος για να ξερω οτι δεν υπαρχει πεδιο συνεννοησης.
    ο εμμανουηλ ισως ελεγε διαφορετικα πραγματα αν ζουσε στην κυπρο η στο καστελοριζο

Senior Member
    Κι ομως ,ο στρατος σε ' ψηνει ' σαν ανθρωπο, εγω πηγα παλια 24 μηνες , αεροπορια , και ενω δεν ηθελα φυσικα να παω , κανεις δεν θελει , περασα πολυ καλα , εχω τις καλυτερες αναμηνσεις τωρα πουμαι μεγαλος , απο φιλους , απο φασεις , και δεν ηταν οι συνθηκες οπως τωρα , εκανε ενα ψοφοκρυο στην Τριπολη , κρυυυος εκεινος ο χειμωνας , μεχρι κρυοπαγημα επαθα στο μεγαλο δαχτυλο του ποδιου , δεν ειχε θερμανση καθολου , και ιγμοριτιδα επαθα ...........................ηταν φιλικοι οι ανωτεροι , δεν ειχε καψονια οπως στο πεζικο .......ουτε κινητα ειχαμε , ειμασταν μια ομαδα , ενωμενοι, ομοιοπαθουντες , αλλα το διασκεδασαμε τελικως , 30 χρονια μετα ανακαλυπτω .......

αμα μεγαλωσεις , θα τον αναπολεις τον στρατο , πιστευω , ενωτο σχολειο, αν και καλος μαθητης , χωρις μπουλιιν, δεν το αναπολω καθολου ...........

Senior Member
    Εγω 12μηνο εκανα πεζικο σαν εμπειρια καλη ηταν αλλα αυτο που καταλαβαινεις απο τον πρωτο κιολας καιρο ειναι οτι αν γινει το οτιδηποτε στην χωρα μας ειμαστε καταδικασμενοι.

Μας εφαγε το βυσμα στην ελλαδα και η καλοπεραση οι αξιωματικοι μας τουλαχιστον οσους ειδα εγω σε οσα στρατοπεδα και αν πηγα ηταν απλα απογοητευτικοι ο εξοπλισμος μας ειναι για τα σκουπιδια οι μονιμοι ΕΠΟΠ ειναι με μια τεραστια κοιλια και μπαινουν μεσα μονο για να πιουνε το καφεδακι τους και να σχολασουν κατα τις 12 με υπηρεσιακο δεν ξερουν να γραφουν ουτε το ονομα τους οι περισοτεροι.Οργανωση μηδεν.

Τα μονα σωματα στρατου που αξιζουν ειναι οι ειδικες δυναμεις η πολεμικη αεροπορια και οσοι ειναι στις φρεγατες και αυτοι οι λιγοι δεν θα μας σωσουν.

Senior Member
    Quote Originally Posted by Izanami View Post
    οτι αν γινει το οτιδηποτε στην χωρα μας ειμαστε καταδικασμενοι.

.
    καλησπερα, εαν αυτο που γραφεις ηταν σωστο τοτε θα ειχαμε ηδη καταδικαστει.
    -----------κανεις εχθρος μας δεν θα αφηνε την ευκαιρια να παει ανεκμεταλευτη.------------

αυτο που λεω ειναι ενα σωστο συμπερασμα γιατι στις σχεσεις μεταξυ των κρατων δεν υπαρχει ηθκη παρα μονο η ισχυς του δυνατοτερου.

οπως εσυ και εγω οταν αφησουμε την πορτα ανοιχτη ολο και καποιος θα μπουκαρει μεσα, ετσι και στα κρατη οταν η πορτα μεινει ανοιχτη θα βρεθουν αρκετοι για να μπουνε μεσα.

πχ η πορτα σημερα ειναι ανοιχτη για τους λαθρομεταναστες για αυτο πολλοι μπαινουν στην ελλαδα απο το αιγαιο.
    ομως ειναι κλειστη στον εβρο για αυτο απο εκει δεν μπαινει κανεις.
    να εισαι σιγουρος οτι αμα μπορουσαν θα εμπαιναν και οι τουρκοι απο οποια πορτα βρισκαν ανοιχτη.
    ειναι ενας απλος νομος της φυσεως.

Senior Member
    ο στρατος για μενα πρεπει να γινει επαγγελματικος και να υπαρχει μονο μια 3μηνη υποχρεωτικη εκπαιδευση για ολους και κατά καιρους καλεσμα 3-4 ημερων για ενημερωση πανω στα οπλα και για εγρηγορση οσων δεν εχουν παρει λευκο χαρτι.

εγω υπηρετησα 18 μηνες και περα από το κεντρο που εκανα 5 πραγματα πανω στα οπλα λογω γνωσεων με χωσαν στα γραφεια και περασα ολη την θητεια σε μια καρεκλα.

περα από 2 φιλους που μειναν από τοτε το θεωρω χασιμο χρονου το 18μηνο ακομα και το 12μηνο που είναι τωρα.

πλεον εχω λευκο χαρτι και αν ποτε γινει πολεμος πραγματικα αναρωτιέμαι αν θα παω εθελοντης εστω και στην υποστηριξη ή αν θα παρω τα βουνα. ο στρατος μας οσο αφορα τους γειτονες μας είναι ικανοποιητικος σε αμυντικο πολεμο, αλλα οσο αφορα τις υπερδυνάμεις ειμαστε για κλαματα.

πιστευω ότι αν πχ γινει τοπικος πολεμος με την τουρκια ας πουμε θα παω εθελοντης, αλλα αν μιλαμε για Γ'ΠΠ θα παρω τα βουνα. ΔΕΝ υπαρχει κανενας ηρωισμος όταν θα πεφτουν οι συγχρονες βομβες, στα βουνα λοιπον!!!

Senior Member
    Quote Originally Posted by nikos2 View Post
    καλησπερα, εαν αυτο που γραφεις ηταν σωστο τοτε θα ειχαμε ηδη καταδικαστει.
    -----------κανεις εχθρος μας δεν θα αφηνε την ευκαιρια να παει ανεκμεταλευτη.------------

αυτο που λεω ειναι ενα σωστο συμπερασμα γιατι στις σχεσεις μεταξυ των κρατων δεν υπαρχει ηθκη παρα μονο η ισχυς του δυνατοτερου.

οπως εσυ και εγω οταν αφησουμε την πορτα ανοιχτη ολο και καποιος θα μπουκαρει μεσα, ετσι και στα κρατη οταν η πορτα μεινει ανοιχτη θα βρεθουν αρκετοι για να μπουνε μεσα.

πχ η πορτα σημερα ειναι ανοιχτη για τους λαθρομεταναστες για αυτο πολλοι μπαινουν στην ελλαδα απο το αιγαιο.
    ομως ειναι κλειστη στον εβρο για αυτο απο εκει δεν μπαινει κανεις.
    να εισαι σιγουρος οτι αμα μπορουσαν θα εμπαιναν και οι τουρκοι απο οποια πορτα βρισκαν ανοιχτη.
    ειναι ενας απλος νομος της φυσεως.
    Καλημερα επειδη τυχαινει να εχω καταγωγη και απο εβρο το καλοκαιρι που ξερενεται το ποταμι περνουσαν ολοι και απο εκει.

Αν οντως ημασταν σε θεση να υπερασπιστουμε την εθνικη μας κυριαρχια δεν θα μιλουσαμε εως σημερα για τα ιμια ουτε για σημαιες που τις πηρε ο αερας.Και σιγουρα δεν θα ειχαμε 150 παραβιασεις την ημερα στον εθνικο εναεριο χωρο μας.

Αυτη ειναι η αποψη μου.

Senior Member
    τα ιμια ειναι ελλαδα για αυτο υπαρχουν ελληνικα λιμενικα σκαφη που απαγορευουν την προσεγγιση σε αυτα συμφωνα με το διεθνες ναυτικο δικαιο.
    οι παραβιασεις των αεροπλανων δεν σημαινουν τιποτα ειναι απλες συνοριακες διαφορες και ευκαιρια για εκπαιδευση.
    για τον εβρο δεν ξερω περισσοτερα, υποθετω οτι δεν μπορουν να περασουν τον φραχτη.
    ο ρολος και η σημασια της ελλαδος θα αναβαθμιστει στο μελλον οταν ξενες εταιρειες αρχισουν να βγαζουν πετρελαιο απο την θαλασσα.
    ετσι νομιζω

Και εγώ υπηρέτησα 18 μήνες και αν ήταν απλούστερο τότε στα 20 μου θα έπαιρνα χαλαρά ένα Ι5 αλλά ήθελε μια μακρά διαδικασία που εγώ δεν είχα όρεξη και χρόνο να μπλέξω καθώς ήδη είχα βρει επαγγελματική αποκατάσταση και έπρεπε να τελειώνω με αυτή την μλκ ώστε οι εργοδότες μου να μπορούν να μου κάνουν κανονική πρόσληψη..Με το που κατατάχθηκα λοιπόν στα 20 μου με είδαν πως ήμουν,με έστειλαν στην ψυχιατρική και μου έδωσαν διάγνωση διαταραχή ελλειματικής προσοχής μαζί με στοιχεία ΙΔΨ.Αυτό πήγαινε είτε για αναβολή και βλέπουμε..,είτε για Ι4 άοπλο και όσο αντέξω μέσα στο μπ...ο τους.Τελικά άντεξα όλο το 18μηνο.Απο άποψη των ανωτέρων μου όλοι μου φέρθηκαν άψογα σε αντίθεση με τους "συναδέλφους" Ι1 του θαλάμου όπου με κοροϊδευαν ως γιωτά...Στην αρχή μπορώ να πω ότι με ενοχλούσε πολύ αυτό,πολλές φορές σκέφτηκα να τα παρατήσω και να πάω να πάρω αναβολή αλλά πρακτικά και απο μικρός στο σχολείο πάντα για φάπες με είχανε και μου κάνανε διάφορες ιστορίες οπότε πρακτικά το περίμενα και ο στράτος να είναι μια πιο σκληρή ίσως μικρογραφία του σχολείου.Οπότε έσφιξα που λένε τα δόντια και είπα δε γμτ 18 κωλομήνες είναι θα περάσουν και τελικά πέρασαν και άντε γεια...

Page 2 of 2 FirstFirst 12