Results 121 to 135 of 199
Thread: Καλα 40 ευρω!
-
29-10-2017, 18:02 #121
- 29-10-2017, 19:21 #122
29-10-2017, 19:58 #123
Λουλούδι η λογική σου μου θύμισε τα αριθμητικά του αείμνηστου Βέγγου στην ταινία θα σε κάνω βασίλισσα.https://www.youtube.com/watch?v=PRsT4VxmMiY
θεωρητικά πάει έτσι αλλά στην πραγματική οικονομία δεν είναι έτσι.Και στη τελική πρέπει να καταλάβουμε ότι έτσι είναι η ζωή στις σύγχρονες καπιταλιστικές κοινωνίες.Κάποιοι θα κάνουν ένα επάγγελμα που θα αμείβονται παραπάνω από τους άλλους.Σε εμπόδισε εσένα κανείς να γίνεις εσύ ψυχολόγος και να βγάζεις τα χρήματα που βγάζουν αυτοί? Εγώ πχ δεν είχα σκεφτεί να γίνω ψυχολόγος και δεν έγινα.Εγινα τεχνικός Η/Υ και εργάζομαι σε μια επίχειρηση 25 ημέρες το μήνα και παίρνω 800€ χωρίς καν να δουλεύω 8ωρο τις περισσότερες εκ των ημερών αυτών.Τι σημαίνει αυτό? Οτι πρέπει να κατηγορώ τους ψυχολόγους που μπορεί αυτά τα χρήματα να τα βγάλουν και σε λιγότερο απο μια εβδομάδα? Μαγκιά τους για όσους το καταφέρνουν.
29-10-2017, 20:00 #124
29-10-2017, 20:37 #125
[QUOTE=savatage;696841Τι να λεμε τωρα? Ξεφτιλα ειμαστε γιατι μαθαμε να μη μιλαμε. Δεν ειναι κακο να κανει ενας ασθενης/πελατης κουβεντα με τον ψυχολογο για καλυτερη τιμη, πολυ καλα εκανε ο "προσωπικες διαφορες" και το ρυθμισε.[/QUOTE]
Σε μια ελεύθερη αγορά ο καθένας που πουλάει μια υπηρεσία ή προϊόν πρέπει να μπορεί να το κοστολογεί όσο θεωρεί ότι το αξίζει και στο δικό μας χέρι είναι αν θα τον προτιμήσουμε έναντι κάποιου άλλου,φθηνότερου ή ακριβότερου.
Σε ότι αφορά εμένα,δεν είπα εγώ στην ψυχολόγο μου να μου κάνει καλύτερη τιμή αλλά εκείνη μόνη της μου το πρότεινε.Κανονικά 30 παίρνει και προσωπικά δεν είμαι αυτό το άτομο που θα πάει στον οποιοδήποτε επαγγελματία που πουλάει το οποιοδήποτε προϊόν ή υπηρεσία και θα του κάνω παζάρια.Αν αυτός θεωρεί ότι τόσο αξίζει η υπηρεσία του,καλώς κάνει.Στο χέρι μου είναι να αξιολογήσω αυτό που μου προσφέρει και αν δε μου αρέσει,θα προτιμήσω κάποιον άλλο.
Και να αναφερθώ λίγο και στον andreas1986 που ξεκίνησε το παρόν θέμα.Ανδρέα και εγώ πέραν των άλλων θεμάτων μου πάσχω και απο κοινωνική φοβία και ψάχνοντας στο ιντερνετ βρήκα την εν λόγω ψυχολόγο που διοργάνωνε ομαδικές συνεδρίες πέραν των ατομικών με μέγιστο αριθμό ατόμων γύρω στα 10 σε χαμηλό κόστος και σκέφτηκα ότι θα ήταν μια καλή ιδέα για να κοινωνικοποιηθώ σε ένα περιβάλλον όπου όλοι όσοι πάνε έχουν προβλήματα να αναφέρουν.Απο εκεί μέσα κατάφερα να κάνω φίλους και παρέες.
Αρχικά λοιπόν πήγαινα στις ομαδικές που ήταν 15€ το άτομο για ένα 3ωρο την πρώτη φορά και 10€ τις επόμενες και όταν ρώτησα την ψυχολόγο αν μπορώ να κάνω και ατομικές συνεδρίες μαζί της και με τι κόστος μου είπε χαρακτηριστικά "κανονικά παίρνω 30€ αλλά για σένα επειδή γνωρίζω ότι κάνεις κάθε φορά 300χλμ πήγαινε-έλα μπορώ να σου κάνω με 15€ την ώρα" και φυσικά δέχθηκα.Για την yoga που ανέφερα στο προηγούμενο μου μήνυμα,τόσο κοστίζει σε όλους το μήνα με 2 90΄ την εβδομάδα.
Και όλο αυτό με βοήθησε αρκετά θα έλεγα και κατάφερα να το μαμήσω για ένα μεγάλο διάστημα περίπου 8 μήνων (ξεκίνησα να πηγαίνω μάρτιο του 2016 και σταμάτησα φεβρουάριο 2017) επειδή γνώρισα μια 45αρα γυναίκα που με τον τρόπο της με έπεισε ότι είμαι μια χαρά,δεν χρειάζομαι ψυχολόγο και ότι εκείνη θα με βοηθούσε με όλα μου τα προβλήματα.Τελικά αποδείχθηκε τοξικό άτομο και τώρα πριν μια εβδομάδα ξεκίνησα και πάλι να πηγαίνω και πιάνουμε την κατάσταση απο εκεί που την είχαμε αφήσει τον φεβρουάριο.
Και σε ότι αφορά την μακροχρόνια συντήρηση που αναφέρθηκε απο κάποιους.Ναι προφανώς και μπορεί να ισχύει αυτό αλλά πολλοί απο έμας που αποφασίζουμε να πάμε επιτέλους στον ψυχολόγο έχουμε πολλά χρόνια κάποιο πρόβλημα.Προσωπικά λοιπόν δεν θεωρώ ότι ένα μακροχρόνιο πρόβλημα που έχει να κάνει με το πιο πολύπλοκο ίσως όργανο του ανθρώπινου οργανισμού δηλαδή τον εγκέφαλο μπορεί να λυθεί σε μερικές συνεδρίες.Χρειάζεται πολύ δουλειά εκ μέρους μας και κυρίως θέληση για να μπορέσουμε να βελτιωθούμε.
Εγώ πχ είμαι τώρα 41 χρονών και ξεκίνησα να πηγαίνω σε ψυχολόγο στα 40 μου!! πως λοιπόν να περιμένω σε τόσο μικρό χρονικό διάστημα να λύσω τα προβλήματα μου όταν ήδη έχω περάσει τα μισά χρόνια της ζωής μου με ένα παγιωμένο τρόπο σκέψης και κάποιες αντιλήψεις? Το ίδιο θεωρώ και για έναν που είναι ήδη πχ 30 χρονών και πάει για πρώτη φορά στον ειδικό ψυχικής υγείας.
29-10-2017, 20:57 #126Nefeli28GuestΣυμπερασματικα λοιπον, μπορούμε να πουμε οτι ολο αυτο που συζηταμε ειναι αρκετά σχετικό και χρειάζεται να εξεταστεί κατω απο αυτο το πρισμα.
Υπάρχουν άνθρωποι που επισκέπτονται ψυχολογο για βραχυχρόνιες συνεδρίες, με κάποιο θεμα το οποίο δεν απαιτεί μεγαλο διάστημα παραμονης στον ψυχολογο. Σε αυτη την περίπτωση, το κοστος που θα καταβάλει ο ασθενής δεν ειναι ασφαλως το ιδιο με καποιον που θα του παρει χρόνια η θεραπευτικη διαδικασία.
Επίσης, υπαρχουν οπως αναφέρθηκε παραπάνω, άνθρωποι οι οποιοι διανυουν μεγαλες αποστάσεις για να επθσκεφτουν εναν ειδικο. Σε καμία περίπτωση εκεί δεν μπορεί το κόστος να ειναι 40 και 50€.
Υπάρχουν περιπτωσεις και περιπτωσεις διαταραχων και προβληματων, τα οποία απαιτουν καθε φορα τον καταλληλο χειρισμό απο τον ειδικο. Δεν μπορούμε λοιπον να τα βαλουμε ολα στο ιδιο καζάνι. Ειναι αλλη η δουλειά ενός συμβούλου ψυχικης υγείας που παρεχει συμβουλες και τρόπους σε εναν ανθρωπο να βελτιωθεί σε κάποιον τομεα της ζωης του, άλλη η δουλειά ενος ψυχολόγου που βοηθάει τον ασθενή να ξεπερασει/διαχειριστει μια διαταραχή και αλλη η δουλειά ενος ψυχιάτρου να αντιμετωπίσει κατι πιο σύνθετο.
Συνεπως, ο εκάστοτε ασθενής με βαση ολα τα παραπάνω, την οικονομική του κατάσταση και το θεμα απο το οποιο πάσχει, θα αναζητήσει το καλύτερο γι'αυτόν "προϊόν".
29-10-2017, 21:41 #127
Προς τιμην της που προσφερθηκε να σου κανει τις συνεδριες στη μιση τιμη, αυτο βεβαια σημαινει οτι ειναι σε θεση να το κανει αυτο και να βγαζει αρκετο κερδος εστω κι ετσι, εφοσον ανεφερες οτι κανονισατε να ειναι αφορολογητη η πληρωμη της.
Δε θεωρω κακο να κανει κουβεντα ο πελατης με οποιονδηποτε "πωλητη" για θεματα τιμων σε οτιδηποτε, αλλωστε με αυτο τον τροπο δινεις και την ευκαιρια στον επαγγελματια να εκτιμησει αν προτιμαει να χασει εναν πελατη τελειως ή να τον εχει για 1-2 το πολυ συνεδριες το μηνα ή να συμφωνησει σε πιο προσιτη τιμη και να μην τον χασει.
Το ιδιο συμβαινει σε ολα τα επαγγελματα, ο καθε επαγγελματιας εχει καθε δικαιωμα να αρνηθει και να μην κανει πισω ή να αποδεχτει καποια αλλαγη στην πρωτη του "προσφορα".
Γενικα καλο ειναι να μην ντρεπομαστε και φοβομαστε στη ζωη μας και να μη δεχομαστε τα παντα ακριτα απο φοβο μη μας επικρινει καποιος και μας θεωρησει και καλα γυφτους που κανουν παζαρια. Δεν παει ετσι, αλλα βολευει αυτη η λογικη στο να μενει η αγορα για καποιους στασιμη.
Ον τοπικ, ειπα εξαρχης οτι το προβλημα ειναι οτι δεν παρεχεται και δημοσια η ψυχοθεραπεια και οχι οτι οι τιμες παιζουν απο 25-50€ στους ψυχολογους.Everything that irritates us about others can lead us to an understanding of ourselves C G Jung
29-10-2017, 22:20 #128Nefeli28GuestΕγω ας πουμε, ειμαι στη φαση να αναφερω οτι θα ηθελα μια μειωση στην τιμη.
Σκεφτομαι τι θα ηταν καλυτερο: μειωση τιμης ή μειωση συνεδριων; αντι 4 το μηνα ας πουμε 2 ή 3.
Τι θα επιλέγατε;
29-10-2017, 22:21 #129Nefeli28GuestΑναφερω και το σκεπτικό της μειωσης συνεδριών λογω έλλειψης χρόνου και πολυ πιεσμενου καθημερινου προγραμματος...
29-10-2017, 22:22 #130
29-10-2017, 22:24 #131
Εγω θα εθετα το διλημμα στην ψυχολογο για να δω και τη δικη της αποψη αλλα θα με προβληματιζε το ενδεχομενο να "χανεται" το μεγαλυτερο μερος της συνεδριας σε περιγραφη γεγονοτων 15 ημερων, εκτος αν μου εδινε την επιλογη να της δινω γραπτως τις περιγραφες ωστε οι συνεδριες να ειναι ποιοτικες πανω απο ολα, ακομη κι αν ειναι λιγοτερες. Ιδανικοτερο βεβαια θα ηταν η μειωση τιμης για να γινονται κανονικα εβδομαδιαιως.
Everything that irritates us about others can lead us to an understanding of ourselves C G Jung
29-10-2017, 22:25 #132Nefeli28GuestΚαι εαν αναφερεις μειωση τιμης και σου πει δεν γίνεται, τι κανεις;
Αλλαζεις ψυχολογο; Εισαι μαζι του τοσο καιρο και εχει γινει δουλεια και εισαι εν μέσω σοβαρής διαδικασιας μαζί του...
29-10-2017, 22:30 #133
29-10-2017, 22:42 #134
Νομίζω αν το συζητήσεις μαζί του θα σου προτείνει μείωση τιμής. Και από προσωπική εμπειρία στο λέω αυτό αλλά κι από φίλους/ες που το έχω συζητήσει έχω καταλάβει οτι γενικά δεν προτιμάνε να μειώνεται ο αριθμός των συνεδριών.
Εγώ για να πω την αλήθεια ντρέπομαι να ζητάω χαμηλότερη τιμή, αν και δεν θα έπρεπε το ξέρω, και ο δικός μου όταν του είχα ζητήσει να αραιώσουμε τις συνεδρίες, μου μείωσε την τιμή μόνος του. Μάλιστα μου είχε προτείνει επειδή μου είχαν τύχει κάποια εξτρά μαζεμένα έξοδα εκείνο το διάστημα, να μην πληρώνω και καθόλου μέχρι να επανέλθω στα κανονικά μου οικονομικά και να του τα έδινα αργότερα που θα μπορούσα, κάτι το οποίο δεν υπήρχε περίπτωση να δεχόμουν με τίποτα.
29-10-2017, 22:47 #135Nefeli28GuestΠω πω....μου θυμιζεις τον προηγούμενο. Ακριβώς τα ιδια μου ειχε πει. (Το' χουμε ξανασυζητησει μηπως ηταν ο ιδιος)
Θα μου πεις ειναι διαφορες τακτικες που ακολουθούν σχεδον ολοι.
Κι εγω παντως ντρέπομαι να ζητησω μείωση. Ίσως αναφερω οτι δυσκολευομαι γενικά, να δω πώς θα το χειριστεί...