Ατομο υψηλης ευαισθησιας
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Page 1 of 2 12 LastLast
Results 1 to 15 of 17
    Senior Member

Ατομο υψηλης ευαισθησιας

Καλησπερα,

Γνωριζετε ποια ειναι τα χαρακτηριστικα των ατομων υψηλης ευαισθησιας? Κανοντας μια ερευνα καταλαβα οτι ανηκω σε αυτα και με το παραπανω.Εχω αδυναμια προσαρμογης στην καθημερινοτητα, η οποια με απελπιζει, δημιουργω φανταστικους κοσμους δικους μου και δεν αντεχω την κυνικοτητα, δεν μπορω να προσαρμοστω στο εκπαιδευτικο συστημα, πιεζομαι πολυ, ειμαι ευαισθητη σε εξωτερικα ερεθισματα και συχνα μελαγχολω και πεφτω σε καταθλιψη με τους γυρω να ρωτουν τι εχεις? Ολο αυτο με εκνευριζει και δε μπορω να αντιμετωπισω την πραγματικοτητα , προσπαθω να βρω τροπους φυγης.Τι προτεινετε?

Banned
    Εγώ προτείνω και αφού είσαι νέα κοπέλα, να βγαίνεις λίγο έξω από το σπίτι και να μην κάθεσαι συνέχεια μέσα. Κάνε κάποιο περίπατο στην Ακρόπολη, πήγαινε σε μουσεία και κάπου εκεί, θα χαλαρώσεις και θα ηρεμήσεις. Μην υπεραναλύεις τόσο τα πράγματα. Δεν είναι κακό, να δημιουργούμε δικούς μας κόσμους, το κακό είναι να νομίζουμε, ότι ενυπάρχουμε σε αυτούς τους "κόσμους". Άλλο πράγμα είναι η ευαισθησία, πάνω σε κοινωνικά προβλήματα και άλλο πράγμα, η ψυχική ευαισθησία. Βρες κάποιο χόμπυ, που να σε εκφράζει και γενικότερα, κάνε πράγματα, ώστε να μπορείς να νιώθεις ψυχική ικανοποίηση. Μην μένεις στην μόνο στην θεωρία, πράξε...

Senior Member
    Συμφωνω παραδοξως με τον Εν οιδα. Και να μην εισαι ατομο υψηλης ευαισθησιας, δεν κανει καλο, την υγεια σου χαλας που ειναι οτι πολυτιμοτερο εχεις. Τα λεω για να τα ακουσω κι εγω, τωρα αν γεννηθηκαμε ετσι δεν ξερω ομως δεν αξιζει να χαλιομαστε με το παραμικρο, θελει ψυχραιμια και επιμονη στα δυσκολα.

Senior Member
    δεν σε ξερω καλα αλλα γενικα τα ατομα με υψηλη ευεσθισια. ειναι ατομα που εχεουν οξυνει της αισθησεις τους. νιωθεις εσυ κατι τετοιο σε σενα? ρωταω γιατη μπορει κ να κανω λαθος

Εστάλη από Redmi 4A στο E-Psychology.gr Mobile App

Senior Member
    Πρέπει να σκληρυνεις είσαι κρέμα
    Φιλικά ο φτωχόΜπίνες της διπλανής πόρτας :)))

Miliva21
    Guest
    Ποσο χρονων εισαι περιπου...? Βρισκεσαι στην εφηβεια...?αν βρισκεσαι στην εφηβεια ειναι λογικο να νιωθεις λιγο αποσυντονισμενη ....ειναι η ηλικια που τα βλεπεις ολα πιο αναλυτικα και προβληματιζεσαι

Miliva21
    Guest
    Παρολα αυτα τα ατομα με υψηλη ευαισθησια....πιθανον ειναι ντροπαλα.....πιο κλειστα και συγκρατημενα ....ντρεπονται να μιλανε σε καινουριο κοσμο δλδ σε ατομα που δεν τα ξερουν καλα...πιθανοτατα ειναι ηπιων τονων....δεν κανουν ευκολα αισθητη τη παρουσια τους...εχουν υψηλη ενσυναισθηση....σεβονται και ειναι ευαισθητοι προς τους αλλους ειναι διακριτικοι δεν θελουν να ενοχλουν τους αλλους ..
    Δεν τους αρεσουν οι συγκρουσεις..

Πριν προβληματιστεις κ σκεφτεις οτι εχεις ολα τα κακα.της μοιρας σου να σε ενημερωσω χωρις να θελω να σε παρηγορησω πως παρα πολλα ατομα ειναι ετσι και οτι μπορεις να βελτιωθεις και να δουλουψεις με τον εαυτο σου

Κατα ενα βαθμο κ γω ειμαι ετσι ομως οσο μεγαλο νιωθω να το εχω ολο και λιγοτερο...επδ ισως κανω πραγματα....κοιταω...χωνομαι γ εμπειριες....πρεπει να παιζεις με τη φωτια οσο μπορεις και να εκτιθεσαι

Miliva21
    Guest
    Μη βλεπεις την ευαισθησια ως ελαττωμα....γιατι ειναι πολυ μεγαλη δυναμη.....σου χαριζει το δωρο της ενσυναισθησης...της υψηλης συναισθηματικης νοημοσυνης...μπορεις να ψυχολογεις ευκολα ανθρωπους και καταστασεις και να νιωθεις πως νιωθουν.......πιθανοτατα να εχεις κλιση στη τεχνη....να εισαι ατομο δημιουργικο....να εισαι περισσοτερο πνευματωδης απο τους γυρω σου....με σωστη και αναλυτικη σκεψη για τα πραγματα......

Φυσικα αν καπου δυσκολευεσαι θα ηταν καλο να το δουλεψεις ετσι??...

Senior Member
    Κι εγω την ευαισθησια την θεωρω προτερημα , οχι ελαττωμα ....................οντως υποδηλοι υψηλη ενσυναισθηση , δεν εχει καμμια σχεση με την αδυναμια χαρακτηρος , αλλο τονα , αλλο ταλλο ....

την υπερευαισθησια ομως , ακομη και στα Πατερικα βιβλια πουχω διαβασει , την θεωρουν μειονεκτημα για το ιδιο το ατομο .......βεβαια δυσκολο να ορισεις την υπερευαισθησια ........μπορει σε καποιον τομεα ναναμαοι υπευαισθητος , και σαλλον ναμαι αναισθητοις , ολοι εχουμε τις ευαισθησιες μαςε , δεν ειναι κακο , αρκει να μην οριζει η ευαισθησια την ζωη μαςε την ιδια ....

Junior Member
    Δε ξέρω... μακάρι να ξερα κ για μένα δηλαδή αλλά πολλές φορές στο παρελθόν είπα στον εαυτό μου οτι "οκ...γνηίνε σκληρή" κ δεν τα κατάφερα ιδιαίτερα κ αυτο με πονούσε πιο πολύ... Βέβαια όταν υποσυνείδητα έτρεφα μέσα μου το "γινε πιο αναίσθητη" ήρθε τελικά από μόνο του και ούτε που κατάλαβα πως και κατάφερα το εξής επίτευγμα... να μην με νοιάζει κάνεις,τίποτα κ να αποσυρθω απ τη καθημερινότητά ...
    Αρα, διαφωνώ κάθετα με το "γίνε σκληρή" . Κ εμένα μ ζητήθηκε απο φιλους κ στην ουσια ειναι σαν να ζητάς στον αλλον να γίνει κάτι που δεν είναι... εγώ τους απαντάω να αλλάξουν χρώμα στα ματια τους κ με κοιτάνε σαν ουφο
    Γι αυτο το να εισαι "σκληρή" το ξεχνάμε... ψοφαω να γυρίσω πίσω στην ευαισθησία μου και το προσπαθώ με νέους όρους...
    Όπως πχ να δεχτώ ότι η πλειοψηφία του κόσμου δεν είναι έτσι , ότι οι άνθρωποι φοβούνται να εισχωρήσει κάποιος άλλος σε κομμάτια του εαυτού του που ουτε ο ιδιος δε θέλει να δει (εχουμε ταλέντο σε αυτό :ρ ) , οτι δν ειναι αναγκαίο ο αλλος να θέλει την βοήθεια μας, ότι δεν κατανοεί τον τρόπο με τον οποίο απορροφούμε τον δικό του πόνο, οτι δεν μπορούμε να παίρνουμε τα πράγματα αψηφιστα κ αλλα πολλά...
    Άρα μάλλον πρέπει να βρουμε τρόπο να διοχετευσουμε ολο αυτό το συναίσθημα (που καταπιεζεται κιολας) , να κτήσουμε ουσιαστικές άμυνες κ όχι φανταστικούς κόσμους (ποσο αδεια όμως η καθημερινότητά χωρίς αυτούς...Χαχαχαχαχα.. καθαρη τέσσερις μήνες :ρ ) κ να κανουμε ολη αυτη την ευαισθησία δύναμη... πφφφφ δύσκολο :ρ
    Αλλα αναίσθητη ποτε... γκουντ λακ να ευχηθώ :ρ

Senior Member
    Ολα αυτα παιδια τα εχω πραγματι και με δυσκολευουν.και με τις αισθησεις και την ενσυναισθηση κτλ. , ντροπαλοτητα , εσωστρεφεια αλλα με δυσκολευουν πολυ .Παροτι λετε να το δουλεψω ειναι κομματι του εαυτου μου που δεν αλλαζει και το λεω γτ απο πολυ παλια προσπαθω και παλι γυριζω στο ιδιο σημειο .Κι απο οσους μου το ζητανε τους διωχνω πλεον αφου δε με καταλαβαινουν .Δεν μπορω να κανω κατι.

Εστάλη από SM-J510FN στο E-Psychology.gr Mobile App

Junior Member
    Κοίτα εγώ μαζί σου σε αυτό... Δεν αλλάζει η ευαισθησία... Είναι ψυχική επιδεξιότητα -εγώ έτσι το βλέπω τουλάχιστον- και δν γίνεται να κάνεις πως δεν υπάρχει ,ούτε να το αλλάξεις... απλά θέλει "θωράκιση" για να γίνει δύναμη...
    Σίγουρα ένας ειδικός θα σε βοηθήσει σε όλο αυτό. Όπως όλα τα άτομα με κάποια επιδεξιότητα πρέπει να μάθουν να την θωρακίζουν κ να φροντίζουν για αυτή , έτσι κ συ. Γτ δύο τινά υπάρχουν. Ή θα δουλέψει ένας τέτοιος άνθρωπος με τον εαυτό του και θα διαπρέψει κ θα είναι κ περήφανος για την ευαισθησία του -ας το πούμε έτσι- ή θα καταρρεύσει...
    Δεν αντέχεται γενικά να είναι μονίμως ανοιχτά τα ραντάρ σου...θέλουν συντήρηση κ αυτά χαχαχαχαχα... δυσκολο ρε αλλα...
    Σε ενα γυμναστήριο ψυχής πήγαινε γτ εμάς τα "βλαμμένα" χαριτολογώντας παιδάκια π βλέπουμε σκοτωμένο μυρμήγκι στο δρόμο κ μας πιάνουν τα υπαρξιακά μας για τον επόμενο μηνα, μας χρειάζεται :ρ

Senior Member
    Ψάξε για τα άτομα HSP. Ορίστε και ένα σχετικό άρθρο:
    http://enallaktikidrasi.com/2014/06/...iste-ki-eseis/

Senior Member
    Quote Originally Posted by Poet View Post
    Ψάξε για τα άτομα HSP. Ορίστε και ένα σχετικό άρθρο:
    http://enallaktikidrasi.com/2014/06/...iste-ki-eseis/
    Το εχω διαβασει και διαθετω ολα τα χαρακτηριστια! Γιουπι!

Senior Member
    Εγώ πάλι μόνο το 2ο χαρακτηριστικό δεν έχω. Αλλά έχω όλα τα υπόλοιπα, με μικρές αλλαγές όπως τα περιγράφουν στο άρθρο.

Page 1 of 2 12 LastLast