Results 1 to 14 of 14
Thread: νευρικη κριση & καταθλιψη
-
20-11-2017, 15:24 #1
νευρικη κριση & καταθλιψη
για σας παιδια, παιρνω 400 μγ σολιαν, λογο ενως ψυχωτικου επισοδειου πριν 4 χρονια, πριν 20 μερες ειχα παθη μια ιδιαιτερη νευρικη κριση μετα απο ποδηλασια, σημερα πηγα χωραφι εβγαλα πατατες, και επεστρεψα με το ποδηλατο πηρα το αγωνιστικο τη κουρσα (road bike) που ειχα καβαλησει και ειχα παθει τη νευρικη κριση πριν εικοσι μερουλες, και σε ποιο ελαφρυα μορφη ξαναεπαθα τα ιδια, λετε να φταιει η σταση που εχω πανω στο ποδηλατο, αυτη η σκυφτη σταση με πειραζει στα νευρα και στο καφα? αρχιζω και σκεφτομαι οτι μπωρει να με ενοχλει η πολυ σκυφτει σταση οδηγησης του ποδηλατου, με το αλλο ποδηλατο που συνηθως οδηγαω δεν εχω προβληματα, και αυτο ειναι ισιο τιμονη σε στηλ mountain bike, δε σκυβεις οταν οδηγας....
επισης, μπωρει να μην εχω συμπτωματα ψυχωσης, αλλα εχω αρχισει και παρατηρω οτι μουδιαζει το αριστερο χερι μου κυριως τα κατω δαχτυλα.... πριν 13 χρονια 25 χρονων οταν ειχα κανει θεραπεια για καταθλιψη τα χερια μου μουδιαζανε τα κατω δαχτυλα παρα πολυ συχνα, μηπως η καταθλιψη σταδιακα μου επανερχετε?
- 20-11-2017, 17:37 #2
Πεφτει βαρος στα χερια σου απλα φιλε, ειναι σκυφτη η θεση. Επειδη ασχολιομουν καποτε με ποδηλασια, ειναι γνωστο προβλημα της πιο αγωνιστικης θεσης. Βαλε αυρα τα κερατα που βαζουν στα ακρα του τιμονιου να αλλαζεις θεση λαβης η σηκωσε λιγο τον λαιμο του τιμονιου.
Δεν εχει σχεση με καταθλιψη αυτο που λες
20-11-2017, 17:49 #3
δεν ξερω τις φοβαμε τις νευρικες κρισεις, ακομα δεν εχω συνελθη, μεχρι να κοιμηθω θα ειμαι χαλια σημερα, πηρα το γιατρο τηλεφωνο και μου ειπαι να παρω λιγο πιο μεγαλη δοση σολιαν 600 μγ απο 400 που επαιρνα
αυτο με τη καταθλιψη με ανυσηχη που μουδιαζουν τα ακρα μου,, του το ειπα..... θα βρεθουμε την επομενη δευτερα να τα πουμε απο κοντα ως τοτε υπομονη,,,
21-11-2017, 00:40 #4
Ναι αλλα σου μουδιαζουν μονο στο ποδηλατο και μαλιστα στο συγκεκριμενο ποδηλατο, σωστα?
Νομιζω το εχεις συνδεσει με το τοτε μουδιασμα και αγχωθηκες πιθανως. Ευχομαι ολα καλα, που πιστευω ετσι θα ειναι.
21-11-2017, 07:57 #5
τα χερια μου μουδιαζουν ανεξαρτητα του ποδηλατου, νευρικι κρισι παθαινω μετα τη ποδηλασια με το αγωνιστικο
21-11-2017, 13:57 #6
Τι εννοείς όταν λες "νευρική κρίση"? ποια είναι τα συμπτώματα?
21-11-2017, 13:59 #7
Πόση ώρα ποδηλατείς? Πόσα χιλιόμετρα?
21-11-2017, 16:55 #8
ποδηλατο στη πρωτη νευρικη κριση που ηταν ποιο εντονη εκανα 1.30 ωρα και στη δευτερη χθες μιση ωρα
βασικα νοιωθω περιεργα τα νευρα και ειδικα στο πισω μερος του κεφαλιου στη βαση εκει που ενωνετε με το λαιμο.......
με το αλλο μου ποδηλατο που εχει ισιο τιμονι και δεν εισαι σκυφτος δεν το εχω παθει ποτε...... ολοι η ιστορια ξεκινησε με το αγωνιστικο ποδηλατο...
νομιζω οτι φταιει η σκυφτη θεσει οδηγησης....
21-11-2017, 18:25 #9
Κατ' αρχάς αυτό που αναφέρεις δεν σχετίζεται με το ψυχωτικό επεισόδιο που αναφέρεις. Πρόκειται για πόνο στον αυχένα που προέρχεται από την χαμηλωμένη θέση που έχεις πάνω στην κούρσα. Υποφέρω κι εγώ από αυτό το πρόβλημα επειδή ασχολούμαι με ποδήλατο δρόμου και κάνω πολλά χλμ. Δεν είναι τπτ για να ανησυχείς. Σήκωσε λίγο το τιμόνι και γενικά ψάξε την θέση σου πάνω στο ποδήλατο. Επίσης κάνε ασκήσεις ενδυνάμωσης του αυχένα και του πάνω μέρους του σώματος και διατάσεις. And enjoy the ride!
21-11-2017, 18:34 #10
Ρε παυλο αυτο το εχω κι εγω οταν ο ρυθμοσ δουλειασ ειναι υψηλοσ μπορω μονο στη νορμαλ ταχυτητα στο γρηγορο μουδιαζουν τα παντα
Φιλικά ο φτωχόΜπίνες της διπλανής πόρτας :)))
21-11-2017, 19:02 #11
επίσης, το μούδιασμα στα δάκτυλα του χεριού σχετίζονται με το αγωνιστικό ποδήλατο διότι πέφτει πολύ βάρος στα χέρια και περιορίζεται η κυκλοφορία του αίματος. Το ότι μουδιάζει το αριστερό σου χέρι δεν είναι τυχαίο. Το αριστερό χέρι μένει πολύ περισσότερη ώρα σε επαφή με το τιμόνι γιατί από την αριστερή πλευρά είναι το shifter που αλλάζει τα μπροστά γρανάζια τα οποία τα αλλάζουμε όχι και πολύ συχνά. Ενώ το δεξί χέρι αλλάζει συνέχεια ταχύτητες στη πίσω κασέτα και η επαφή του χεριού στο τιμόνι είναι πιο περιορισμένη. Θυμάμαι όταν είχα κάνει το πρώτο τριακοσάρι (15 ώρες στην σέλα), τα δύο δάχτυλα του αριστερού μου χεριού ήταν μουδιασμένα για μία εβδομάδα.
21-11-2017, 19:11 #12
Πάρε γάντι με πολύ καλό pad, βάλε καλής ποιότητας ταινία στο τιμόνι που να απορροφά τους κραδασμούς και διόρθωσε τον τρόπο που πιάνεις το τιμόνι. Θέλει λυγισμένους αγκώνες για να μην φτάνει η πίεση απο τους κραδασμούς στις παλάμες. Επίσης προσπάθησε να μην βάζεις βάρος στο τιμόνι και ίσως ελάττωσε λίγο την πίεση στα ελαστικά για να μην είναι σκληρό το ποδήλατο. Η ποδηλασία είναι πολύ αποτελεσματικό φάρμακο για την κατάθλιψη. Keep riding!!!
22-11-2017, 11:29 #13
Γεια σου pavlosla,
συμφωνώ με aeolus74, τσέκαρέ τα όλα αυτά, αφού κάνεις αγωνιστικό ποδήλατο, έχουν σημασία. Όταν κάνεις αρκετή ώρα μπορεί να πάθεις και "σούρωμα" που λένε οι ποδηλάτες, που μπορεί να σου εμφανίσει διάφορα συμπτώματα τα οποία εσύ να νομίζεις ότι είναι νευρική κρίση ή ψυχωτικά κλπ, αλλά είναι φυσιολογικό να σου συμβούν τα κάνει ο οργανισμός. Οπότε θέλει λίγο προσοχή απλά να μην εξαντλείσαι, να βλέπεις και τις αντοχές σου κάθε φορά, ιδιαίτερα αν έχεις δουλέψει και χωράφι πιο πριν, να μην είσαι και τελείως νηστικός.
Πιστεύω ότι δε θα έπρεπε να συνδέεις αυτά που μας περιγράφεις με παρελθοντική κατάθλιψη. Κάνεις την καλύτερη δουλειά που ασχολείσαι με το άθλημα, βρήκες φυσικό αντικαταθλιπτικό... Δες και το γιατρό σου και εξετάσεις καρδιάς κλπ αν δεν έχεις κάνει πρόσφατα, μια και αθλείσαι, και επίσης καλό είναι σε κάποιο ποδηλατάδικο να δεις αν έχεις όλα ρυθμισμένα σωστά και τη στάση σου πάνω στο ποδήλατο ή έστω μέσα από ποδηλατικά sites ή video στο ίντερνετ για να είσαι σίγουρος.
Καλή συνέχεια και καλή πορεία εύχομαι!
25-11-2017, 20:51 #14
παιδια ο ντοκτορ μου ειπαι να ανεβασουμε τη δωσει στα 600μγ σολιαν και τα μουδιασματα στο χερι μου περασαν........
για το ποδηλατο και τις μινι νευρικες κρισεις που παθαινω δεν ξερω ακομα....... μπωρει να φταιει το ποδηλατο μπωρει και οχι