Results 46 to 60 of 81
Thread: Ήμουν η χειρότερη μητέρα..
-
16-01-2018, 12:39 #46
- 16-01-2018, 13:22 #47
Ναι κύκνε...κι εγώ αυτό διαπίστωσα... Θέλει πολύ δουλειά αυτό είναι σίγουρο.. Και δε θα γίνει η αλλαγή γρήγορα.. Θέλει χρόνο.. Πρέπει να χτίσω την αυτοπεποίθηση του από την αρχή και να μην νιώθει όλη την Ώρα υπολόγος
16-01-2018, 14:29 #48
Να σου δωσω μια ερμηνεια γιατι ειναι τοσο ανεξελεγκτος οταν πειναει, γιατι μπορει να πειναει ενω εχει φάει αρκετα και γιατι ηρεμεί οταν φαει.
Συμφωνα με την διηγηση σου που διαβασα, οταν δεν του εδινες αγαπη σαν μωρο και σαν νηπιο, εμαθε να παίρνει ανακουφιση και παρηγορια με οτι του απεμεινε. Κι αυτα ηταν το φαι και ο υπνος. Γι αυτο και χειροτερευει οταν στρεσαρεται, οπως στο περιβαλλον με την γιαγια που τον απεριπτε.πιθανον να αρησε να αφησει την πιπιλα. Μηπως χαιδευει τα μαλλια του;
Προσεξε πως θα το χειριστεις κι εγω προτεινω με παιδοψυχολογο, γιατι τετοιες συμπεριφορες ανετα οδηγουν και σε διατροφικες διαραραχες καραμπινατες..
16-01-2018, 16:27 #49
Στέκεσαι εδώ, δυο μέτρα μακριά μου όμως για μένα αυτά τα δυο μέτρα είναι ένα αδύνατο ταξίδι...
16-01-2018, 16:34 #50
16-01-2018, 17:07 #51
[QUOTE=Κύκνος;980126]Να σχολιάζεις αλλά να μιλάς καλύτερα, ο τρόπος σου με εκνεύρισε που ήταν αγενέστατος και προσβλητικός, δεν νιώθω να έχω άδικο αλλά αν έτσι σε βολεύει να πιστεύεις και σε κάνει να νιώθεις καλύτερα be my guest...[/QUOT
μα δεν σε προσβαλα ειπα αυτο που πιστευω.ουτε σε εβρισα ουτε τιποτα..αφου δεν νιωθεις οτι εχεις αδικο εσυ ξερεις καλυτερα.εγω θα σου πω μεσα σου τι πραγματικα πιστευης??αλοιμονο..
εγω δοξα το θεο μια χαρα τα εχω βρει με τον εαυτο μου.
και δεν αλλαζω απευθειας αποψη μονο και μονο για να ειμαι αρεστος....
λεω τη γνωμη μου και σε οποιον αρεσει..
16-01-2018, 17:30 #52
[QUOTE=giorgos35;980135]Ναι, δεν έβρισες όντως αλλά επιθετικός ήσουν τώρα αν δεν το καταλαβαίνεις οκ, τι να κάνουμε...
Δεν έχω καμία ανάγκη να γίνω αρεστή σε άγνωστα μου άτομα... Τώρα αν εσύ δεν καταλαβαίνεις ούτε καν τι έγραψα και νομίζεις ότι άλλαξα γνώμη κι όχι ότι απλά στην δεύτερη μου απάντηση διευκρίνισα τι πραγματικά εννοούσα εσύ το έχεις το πρόβλημα... Αυτά από μένα, σε βαρέθηκα και σπαμάρουμε επειδή έχεις νευράκια και τα ξεσπάς όπου βρεις...κι εσύ εμένα δεν έχεις κανένα δικαίωμα να με επικρίνεις τη στιγμή που έβγαλες τρομερά μεγάλη κακία στην θεματοθέτρια...εγώ ούτε τα μισά δεν είπα... Και ναι, το να με συγκρίνεις με τον Τσίπρα που μας εξαπατά ασύστολα είναι προσβολή, τώρα αν τον ψήφισες και ξεγελάστηκες εκεί έχει ένα νόημα η σύγκριση σου...Στέκεσαι εδώ, δυο μέτρα μακριά μου όμως για μένα αυτά τα δυο μέτρα είναι ένα αδύνατο ταξίδι...
16-01-2018, 21:26 #53
[QUOTE=Κύκνος;980139]Α γι'αυτό ένιωσες προσβεβλημενη??για το Τσίπρα??
Όσο αφορά τη θεματοθετρια καλό της έκανα Κάκο δεν της έκανα...
Τα νευρα ξέρω πολύ καλά που τα ξεσπαω(αυτό δεν το λέω για εσένα)
Υ.Γ
Τελικά αυτόν τον Τσίπρα κανείς δεν τον ψήφισε..πως βγήκε δεν ξέρω...
16-01-2018, 23:29 #54
19-01-2018, 13:11 #55
Remedy. Αυτή την περίπτωση δεν την είχα σκεφτεί... Η αλήθεια ανταποκρινομουν πάντα στο θηλασμό και στο φαγητό του και του έδειχνα ενδιαφέρον διαβάζοντας του βιβλία.. Δεν μου άρεσε να κάνουμε πολλά.. Οπως είπα περνούσα όλη την ημέρα μόνη μαζί του... Πράγματι του αρέσει πολύ το φαγητό και το διάβασμα βιβλίων.. Ακόμη το κάνουμε.. Αλλά σχετικά με το φαγητό δεν το είχα σκεφτεί... Πιπιλουσε το δάχτυλο μέχρι την β δημοτικού.. Να προσπαθήσω δηλαδή πριν το φαγητό ή όταν έρχεται από το σχολείο να τον παίρνω στο δωμάτιό του για αγκαλιές και φιλιά; ώστε να κάθεται για φαγητό πιο ήρεμος; πραγματικά αυτό που λες είναι τόσο αληθινό...!!!! Προχθές ήμασταν μόνοι στο αυτοκίνητο και μου είπε πως νιώθει κατώτερος στην τάξη κι άλλα τέτοια. Δεν ξέρω αν έπραξα σωστά αλλά θεώρησα σωστό να του εξηγήσω γιατί αισθάνεται έτσι. Του είπα δηλαδή ότι συνήθως αισθανόμαστε έτσι όταν κάποιος κατακρίνει συνέχεια αυτά που κάνουμε και κάτι τέτοιο έκανε η γιαγιά σε μένα και μετά το έκανα κι εγώ σε σένα στήλη προσπάθεια μου να σε βοηθήσω να γίνεις καλύτερος, όμως δεν ήταν ο σωστός τρόπος... Και σταμάτησα. Η γιαγιά βέβαια το κάνει ακόμη γιατί νομίζει ότι έτσι σε βοηθάει. Του εξήγησα επίσης πως όλοι μέσα στην τάξη του είναι ίσοι, κι αν κάποιος τον κάνει να νιώσει άσχημα και τον προσβάλλει αυτός τότε έχει πρόβλημα μαζί του και ίσως τον ζηλεύει. Αλλά όπως μου είπε κανένα παιδί δεν τον κάνει να νιώθει άσχημα άρα του τόνισα πόσο τον συμπαθούν και τον αποδέχονται.
Αυτό που μου είπε με συγκίνησε... "Αυτό που μου αρέσει σε σένα μαμά είναι ότι αναγνωρίζεις τα λάθη σου και τα διορθώνεις!" Νομίζω για 10 χρονών παιδί αυτή η σκέψη ήταν ότι πιο ώριμο θα μπορούσε να πει... Και με έκανε κι εμένα να πιστεύω πως τίποτα δεν χάθηκε πια..
19-01-2018, 13:42 #56
19-01-2018, 14:03 #57
Τελικά εδώ γιατί βρέθηκες αφού πιστεύεις πως έχεις λύσει ή λύνεις σιγά σιγά το θέμα με το παιδί;
Αναρωτιέμαι γιατί βλέπω οτι γράφεις για διάφορες συμπεριφορές του παιδιού που ναι είναι ελπιδοφόρες και δείχνουν οτι το παιδί είναι αρκετά ώριμο για την ηλικία του, αλλά ενώ όλοι σχεδόν σου προτείναμε εδώ- μιας και ζήτησες την γνώμη μας- την βοήθεια από ειδικό και για το παιδί αλλά και για σένα, δεν αναφέρεσαι καθόλου σε αυτό το κομμάτι.
Το παιδί έχει διαγνωστεί με κάτι συγκεκριμένο, εσύ αναγνωρίζεις πως έκανες λάθη στο παρελθόν που δεν βοήθησαν, θεωρείς πως όλα αυτά μπορείς να τα χειριστείς πια χωρίς την βοήθεια ειδικού;
Με συγχωρείς που στο λέω ωμά, αλλά αν υπάρχει συγκεκριμένο πρόβλημα και εφόσον οι δικές σου συμπεριφορές είναι καλά ριζωμένες γιατί κάπως έτσι μεγάλωσες και εσύ από την δική σου μάνα, δεν αρκεί η συνειδητοποίηση των λαθών για να αλλάξει αυτό απ την μια μέρα στην άλλη. Φοβάμαι πως όση διάθεση κι αν έχεις και αγάπη για το παιδί σου που σίγουρα έχεις, μόλις πιεστείς θα επιστρέψεις σε γνώριμες συμπεριφορές που έχεις μάθει. Δεν γίνονται με μαγικό τρόπο αυτές οι αλλαγές επειδή ξυπνήσαμε μια μέρα και καταλάβαμε πόσο λάθος τα είχαμε κάνει όλα.
19-01-2018, 15:55 #58
Πηγαίναμε... Ενα χρόνο... Σε μια σταθερά και γενικά το θέμα το είχαμε υπεραναναλυσει με ψυχολογους (είχα και στην οικογένεια). Κανένας δεν μπόρεσε να δει αυτό που κατάφερα εγώ. Κανένας δεν είδε σε μένα ένα κόμματι του προβλήματος και όλοι ρίχναμε το φταίξιμο στο παιδί.. Δοκιμάσαμε τα πάντα... Όλους τους τρόπο διαπαιδαγωγησης... Ίσως όχι πετυχημένα.. Μήπως απλώς και το παιδί και εγώ θέλουμε λίγο την ησυχία μας; και ένα ήρεμο και σταθερό περιβάλλον χωρίς αβεβαιότητα και άγχος; Σίγουρα ο λόγος που αποφάσισα να γράψω είχε πηγή το αβάσταχτο συναίσθημα του ότι δέκα χρόνια δεν έδωσα την αγάπη που ζητούσε το παιδί μου, δεν χάρηκα το αγοράκι μου, που τώρα έχει μεγαλώσει... Σαν να μου έχουν κλέψει από τη ζωή μου εκείνα τα χρόνια και εγώ δεν μπορώ να γυρίσω πίσω να ζητήσω συγνώμη σε εκείνο το μικρό αγοράκι, να το σφιξω στην αγκαλιά μου και να το γεμίσω αγάπη...
19-01-2018, 15:56 #59
Δεν είναι βαθιά ριζωμένες...εχει ήδη αρχίσει το ξεριζωμα...!!!
19-01-2018, 16:03 #60
εισαι οντως η χειροτερη μητερα...τωρα και καλα γραφεις εδώ μπας και σου φυγουν οι ενοχες..πραγμα που δεν θα γινει γιατι μολις μεγαλωσει το παιδι θα είναι σμπαραλιασμενο...
τωρα ότι και να κανεις είναι αργα το κατεστρεψες το παιδι....όπως ειπε και ενας παραπανω από εμενα τετιοι γονεις θελουν κρεμασμα