Σας βάραγαν οι γονείς σας όταν ήσασταν παιδιά; - Page 17
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Page 17 of 28 FirstFirst ... 7151617181927 ... LastLast
Results 241 to 255 of 415
    Senior Member
    Quote Originally Posted by kounelaki1 View Post
    Σε ακραίες περιπτώσεις ναι... Εγώ μιλάω για φυσιολογικά επίπεδα.. [emoji16][emoji16]

Εστάλη από SM-A510F στο E-Psychology.gr Mobile App
    α δλδ το ξυλο το θεωρεις φυσιολογικο ε?χαχααα
    σε οποιο επιπεδο και να είναι μπορει να αφησει τραυματα στο αλλον...δεν ξερεις ποσο αδυναμο χαρακτηρα εχει...ειδικα σ ένα παιδακι

Senior Member
    Εντωμεταξύ και μένα με πιάσανε να "καπνίζουμε" με την τοτε παρέα μου στα 11-12. Δεν ήταν και το φοβερό έγκλημα, μικρά παιδιά ήμασταν κάναμε και βλακείες. Και το βάζω σε εισαγωγικά γιατί πολύ αμφιβάλλω για το αν ξέραμε να καπνίζουμε όντως, απλά κλεβαμε κάτι τσιγάρα απο τους γονείς μας και πηγαίναμε σε μια κρυψώνα που είχαμε και παίζαμε και παριστάναμε τους μεγάλους προσπαθώντας να καπνίσουμε. Μας αντιλήφθηκε πρώτη η μάνα της φίλης μου, ειδοποίησε και τις άλλες μανάδες και βρεθήκαμε χωρίς ποδήλατα για καμιά βδομάδα. Ετσι αποφασίσαμε να κόψουμε το κάπνισμα στα 11 !

Senior Member
    Quote Originally Posted by Xfactor View Post
    α δλδ το ξυλο το θεωρεις φυσιολογικο ε?χαχααα
    σε οποιο επιπεδο και να είναι μπορει να αφησει τραυματα στο αλλον...δεν ξερεις ποσο αδυναμο χαρακτηρα εχει...ειδικα σ ένα παιδακι
    Εντάξει αν έφαγες και μια σφαλιαρα δεν θα πάθεις και τπτ! Θα ήταν ολ οι με ψυχοφάρμακα τώρα... Δεν λέω για ξυλο.. Μην πας στα άκρα...

Senior Member
    Quote Originally Posted by elisabet View Post
    Εντωμεταξύ και μένα με πιάσανε να "καπνίζουμε" με την τοτε παρέα μου στα 11-12. Δεν ήταν και το φοβερό έγκλημα, μικρά παιδιά ήμασταν κάναμε και βλακείες. Και το βάζω σε εισαγωγικά γιατί πολύ αμφιβάλλω για το αν ξέραμε να καπνίζουμε όντως, απλά κλεβαμε κάτι τσιγάρα απο τους γονείς μας και πηγαίναμε σε μια κρυψώνα που είχαμε και παίζαμε και παριστάναμε τους μεγάλους προσπαθώντας να καπνίσουμε. Μας αντιλήφθηκε πρώτη η μάνα της φίλης μου, ειδοποίησε και τις άλλες μανάδες και βρεθήκαμε χωρίς ποδήλατα για καμιά βδομάδα. Ετσι αποφασίσαμε να κόψουμε το κάπνισμα στα 11 !
    Το ξαναρχισες ομως :P
    Everything that irritates us about others can lead us to an understanding of ourselves C G Jung

Senior Member
    Quote Originally Posted by kounelaki1 View Post
    Εντάξει αν έφαγες και μια σφαλιαρα δεν θα πάθεις και τπτ! Θα ήταν ολ οι με ψυχοφάρμακα τώρα... Δεν λέω για ξυλο.. Μην πας στα άκρα...

ενταξει μια σφαλιαριτσα δν θεωρείται ξυλο

Senior Member
    Quote Originally Posted by savatage View Post
    Το ξαναρχισες ομως :P
    Λες να έφταιγε που δεν έφαγα ένα γερό χέρι ξύλο τότε?
    Μου το είπε κάποτε ένας έξυπνος αυτό. Οτι έπρεπε να είχα φάει ξύλο για να είμαι καλύτερη τώρα.

Senior Member
    Quote Originally Posted by Xfactor View Post
    ενταξει μια σφαλιαριτσα δν θεωρείται ξυλο
    Σε μερικές περιπτώσεις κάνει καλό... Την θέλουμε [emoji23][emoji23] γκουχ γκουχ

Senior Member
    Λες να έφταιγε που δεν έφαγα ένα γερό χέρι ξύλο τότε?
    Μου το είπε κάποτε ένας έξυπνος αυτό. Οτι έπρεπε να είχα φάει ξύλο για να είμαι καλύτερη τώρα.
    Τωρα που το λες... αναρωτιεμαι αν τα αδελφια που λεγαμε πριν συνεχισαν να καπνιζουν ή αν το ξαναρχισαν αργοτερα, παρα την καπως "φρικαλεα" τιμωρια.
    Everything that irritates us about others can lead us to an understanding of ourselves C G Jung

Senior Member
    Τωρα που το λες... αναρωτιεμαι αν τα αδελφια που λεγαμε πριν συνεχισαν να καπνιζουν ή αν το ξαναρχισαν αργοτερα, παρα την καπως "φρικαλεα" τιμωρια.
    Χμ...ναι όντως.

Μπορώ να βρω όμως κι άλλη βλακεία που έκανα ως παιδί πάντως πολύ πιο σοβαρή από το τσιγάρο, και δεν ξανάκανα ποτέ μετά παρόλο που δεν έφαγα ξύλο και δεν είχα και καμιά τιμωρία, απλά μου εξήγησαν απλά κι όμορφα τι είχα κάνει και με έβαλαν να ζητήσω συγγνώμη.

Senior Member
    Χμ...ναι όντως.

Μπορώ να βρω όμως κι άλλη βλακεία που έκανα ως παιδί πάντως πολύ πιο σοβαρή από το τσιγάρο, και δεν ξανάκανα ποτέ μετά παρόλο που δεν έφαγα ξύλο και δεν είχα και καμιά τιμωρία, απλά μου εξήγησαν απλά κι όμορφα τι είχα κάνει και με έβαλαν να ζητήσω συγγνώμη.
    Δε θυμαμαι καθολου ουτε μια αφορμη για βιαιη τιμωρια, θυμαμαι τη φρικη της τιμωριας κατα τη διαρκεια, αλλα δεν εχω ιδεα ποιο ηταν το εγκλημα. Με την απορια εμεινα!

Senior Member
    Δε θυμαμαι καθολου ουτε μια αφορμη για βιαιη τιμωρια, θυμαμαι τη φρικη της τιμωριας κατα τη διαρκεια, αλλα δεν εχω ιδεα ποιο ηταν το εγκλημα. Με την απορια εμεινα!
    Εννοείς δεν καταλάβαινες ούτε τότε γιατί σε τιμωρούν ή ότι ήταν βλακεία η αφορμή κάθε φορά;

Εγώ έδινα αφορμές οφείλω να ομολογήσω κι αν σκεφτώ και το περιβάλλον και την εποχή (μιας κ είμαι πάνω από 30 τώρα) θεωρώ τέρατα υπομονής τους γονείς μου παρόλο που δεν είχαν και το αντίστοιχο μορφωτικό επίπεδο για να καταλάβουν καλύτερα κάποια πράγματα. Από ψυχολογική βία βέβαια, καλά πήγαμε. Αλλά ομολογώ πως κάποιες φορές έκανα μερικά πράγματα για τα οποία άνετα κάποιοι άλλοι γονείς στην θέση τους θα με σάπιζαν στο ξύλο.

Senior Member
    Εννοείς δεν καταλάβαινες ούτε τότε γιατί σε τιμωρούν ή ότι ήταν βλακεία η αφορμή κάθε φορά;
    Οχι, εννοω οτι δε μου εμεινε στη μνημη τι ηταν τελικα αυτο που δεν επρεπε να ξανακανω. Δεν εμεινε κανενα μαθημα δηλαδη, μονο η φρικη της τιμωριας.

Senior Member
    Οχι, εννοω οτι δε μου εμεινε στη μνημη τι ηταν τελικα αυτο που δεν επρεπε να ξανακανω. Δεν εμεινε κανενα μαθημα δηλαδη, μονο η φρικη της τιμωριας.
    Προφανώς γιατί η τιμωρία ήταν τόσο μεγάλη κάθε φορά αναντίστοιχα με το "έγκλημα", που τελικά σου έμεινε μόνο η φρίκη της τιμωρίας. Λογικό.

Εμένα ξέρεις ποια ήταν η χειρότερη τιμωρία μου; Το βλέμμα του πατέρα μου. Αυτό θεωρούσα πάντα την χειρότερη τιμωρία που μπορούσε να μου επιβάλλει. Είναι πολύ χαμηλών τόνων άνθρωπος, δεν τον θυμάμαι ποτέ να βγαίνει εκτός εαυτού, δεν θυμάμαι ποτέ βρισιές φωνές κτλ, θυμάμαι μόνο το βλέμμα του όταν έκανα βλακεία.

Senior Member
    Ο μεγαλος σαβ αρχισε ξανα, δεν ξερω και αν σταματησε. Ο μικρος που εφαγε την τιμωρια δεν καπνισε ξανα και δεν καπνιζει ακομα ποσα χρονια μετα.

Senior Member
    Quote Originally Posted by Natalia_sups View Post
    Ο μεγαλος σαβ αρχισε ξανα, δεν ξερω και αν σταματησε. Ο μικρος που εφαγε την τιμωρια δεν καπνισε ξανα και δεν καπνιζει ακομα ποσα χρονια μετα.
    Πιστευεις ότι είχε κάποια σχέση η εξέλιξη του καθενός με την τιμωρία που επιβλήθηκε τελικά;
    Το ρωτώ επειδή αναφέρεις για τον μικρό που δέχτηκε την τιμωρία οτι δεν κάπνισε ποτέ του. Ή μπορεί να είναι και τυχαίο;

Page 17 of 28 FirstFirst ... 7151617181927 ... LastLast