Δεν αντέχω άλλο να φοβάμαι! - Page 2
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Page 2 of 5 FirstFirst 1234 ... LastLast
Results 16 to 30 of 67
    Senior Member
    Η διατροφή όντως βοηθαει πολύ έχω ξεκινήσει με διαιτολόγο απλά δεν την ακολουθούσα σωστά θα δώσω περισσότερη βάση. Οχι δεν είναι ότι κάνω σούπερ διατροφή απλά αυτή η γιατρος μάλλον έχει θέματα

Senior Member
    Quote Originally Posted by vickie_victoria View Post
    Καλησπέρα είμαι καινούργια θέλω να μου πει κάποιος αν έχει ανάλογες εμπειρίες. Εχω φόβιες με την καρδιά μου από 14 χρόνων κάποτε φεύγουν κάποτε έρχονται. Εχω κάνει εξετάσεις μου βρήκαν ένα αθώο φύσημα αλλά επειδή έχω γενικά χαμηλό σίδηρο ευθύνεται αυτό κ γενικά δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας. Αλλά εγώ ελέγχω συνεχώς τους σφυγμούς κ μόλις έχω ταχυπαλμία τρέμω μου έρχεται να λιποθυμήσω νομίζω ότι θα πεθάνω. Γενικά είχα μάθει να ελέγχω τις κρίσεις πανικού αλλά πέρυσι με έπιασε μια δυνατή κ από τοτε μου ξύπνησαν όλες οι φοβίες αγοραφοβία καρδιοφοβια κρίσεις πανικού κ αρρωστωφοβια. Πηγα σε ψυχίατρο μ εδωσε αντί καταθλιπτικά δεν τα πηρα κ πηγα σε ψυχολόγο κάναμε συμπεριφορικη ψυχοθεραπεία βοήθησε αρκετα μετα απο μια κρίση πανικού παλι τα ιδια. Γενικευμένη αγχώδη διαταραχή ειπε ο ψυχίατρος
    Τρέμουν τα ποδια μου οπότε αγχώνομαι η πρέπει καπου να παω. Ταχυπαλμία κ ο φοβος της καρδιάς με γονατίζει. Καθε σύμπτωμα που νιωθω ενα απλό κρυολόγημα το νιωθω αφόρητο σαν να επέρχεται ο θάνατος. Στο μυαλο μου συνέχεια ο φοβος της λιποθυμίας. Ποτε δεν εχω λιποθυμήσει κ μονο στην ιδέα τρέμω. Ο οργανισμός μου έχει εξαντλήθει ειμαι συνέχεια κουρασμένη κακοκεφη περιμενωντας να μου συμβει κατι κακο. Υπάρχει κανείς να έχει βιώσει παρομοια κατάσταση να με παρηγορήσει λιγο? Συγγνώμη για το κατεβατό κειμενο αλλα είπα την κατάσταση 10 χρονων περιληπτικά. Ευχαριστώ για την κατανόηση.
    Αγαπητή Βίκη, Οταν ήμουν 15 -18 ετών έκανα πολλές αυστηρές δίαιτες μόνη μου χωρίς διαιτολόγο. Αυτό έγινε η αιτία να πάθω υπογλυκαιμίες και διάφορες ελλειψεις στον οργανισμό μου με αποτέλεσμα να λιποθυμώ τότε αρκετά συχνά. Σ εκείνη την ηλικία δε με πείραζε καθόλου, ούτε με φόβιζε γιατί πάντα συνερχόμουν. Κ μέχρι πριν 1,5 χρόνο λιποθύμησα σε μια εκκλησία απο ορθοστατική υπόταση. Εχω λιποθυμήσει συνολικά πάνω απο 15 φορές. Απο μια λιποθυμία, αν δε χτυπήσεις, δε μπορείς να πάθεις κάτι άλλο....και εγώ οταν κάνω κρίσεις πανικού...αυτό φοβάμαι μη λιποθυμήσω...Καποια στιγμή λοιπόν έκανα μια συμφωνία μαζί μου...ωραία..δε θα ξαναπάθεις κρίση πανικού σε μετρό κλπ γιατί κ να λιποθυμήσεις, ολο κ κάποιος θα βρεθεί να σε σώσει....Οπότε στα γράφω ολα αυτά για να σε χαλαρώσω απ τη φοβία της λιποθυμίας. Ρώτα κ ένα γιατρό να δεις, βλέπεις μεγάλους ανθρώπους κ λιποθυμούν, μετά απο δευτερόλεπτα συνερχονται...οχι εσύ που εισαι μικρό κοριτσάκι και δεν εχεις προβλήματα υγείας!

Senior Member
    Αμα εχεισ χαλια διαθεση παρε μαγνησιο mag2 βοηθαει διατροφη οχι επεξεργασμενα μπορεισ να παρεισ τοπικα προιοντα
    Φιλικά ο φτωχόΜπίνες της διπλανής πόρτας :)))

Senior Member
    Εντάξει λογικό να μη μιλάει κανείς Έλληνας γιατρός για διατροφή κλπ γιατί θα χάσει τις προμήθειες που έχει από τα φάρμακα κλπ + οτι αμα γίνεις καλά θα σε χάσει και από πελάτη...
    Και για τα συμπληρώματα η κουβέντα είναι πολύ μεγάλη... αλλα όπως και να το κάνουμε είναι καλύτερα και πιο αθώα από φάρμακα.
    Για να στο προχωρήσω και άλλο ποσταρω αυτό το link
    https://www.health.harvard.edu/disea...ain-connection
    Είναι από το Harvard... οπότε λογικά είναι έγκυρο...
    Αναφέρει την σύνδεση εγκεφάλου και εντέρου...
    και πόσο επηρεάζει το ένα το άλλο.
    Για να μην μακρυγορω πάλι... με κακή διατροφή...αλκοόλ, τσιγάρο... στρες κλπ κλπ κάνουμε πολύ κακό στο έντερο... και χαλάμε την χλωρίδα του, κάτι που μπορεί να έχει κακές συνεπείες στο μέλλον (είμαστε διαφορετικοί οργανισμοί).
    Για να επαναφέρουμε την χλωρίδα... διατροφή αν γίνεται χωρίς γλουτενη και λακτόζη... πρεβιοτικα και προβιοτικα... Με πιτουρο ρυζιού και βρώμης ταΐζεις τα καλά βακτήρια του εντέρου και με κεφιρ, τουρσια κλπ εγκαθιστάς τα απαραίτητα προβιοτικα...

Είναι σίγουρο ότι πολλοί θα με βλέπουν σαν εξωγήινο ή άσχετο... μπορεί και να είμαι και να τα βγάζω όλα από το μυαλό μου... (Εχω μεγάλη φαντασία)

Δυστυχώς ή Ευτυχώς έχω αναγκαστεί να ψαχτω παααρα πολύ κυρίως σε αμερικανικά sites και φορουμ...
    Γιατί κάποτε πήγαινα εδώ στην Ελλάδα σε γιατρούς και μου λέγανε οτι είμαι ανάπηρος και να μάθω να ζω έτσι κλπ κλπ... ενα σωρό βλακειες... Για όλα υπάρχει λύση....
    Υπομονή και Επιμονή

Στάλθηκε από το K920 (CN) μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Senior Member
    Quote Originally Posted by Elendar123 View Post
    Είναι σίγουρο ότι πολλοί θα με βλέπουν σαν εξωγήινο ή άσχετο... μπορεί και να είμαι και να τα βγάζω όλα από το μυαλό μου... (Εχω μεγάλη φαντασία)

Δυστυχώς ή Ευτυχώς έχω αναγκαστεί να ψαχτω παααρα πολύ κυρίως σε αμερικανικά sites και φορουμ...
    Γιατί κάποτε πήγαινα εδώ στην Ελλάδα σε γιατρούς και μου λέγανε οτι είμαι ανάπηρος και να μάθω να ζω έτσι κλπ κλπ... ενα σωρό βλακειες... Για όλα υπάρχει λύση....
    Εξωγηινο οχι, απλα ειναι λογικο να υπαρχει σκεπτικισμος απεναντι σε ολες αυτες τις θεωριες.
    Για παραδειγμα, εσυ που εχεις ψαχτει, θα μπορουσες να μου πεις σε ποιες κλινικες μελετες βασιζεται η πεποιθηση οτι η γλουτενη εχει καποια σχεση με ολα αυτα ακομα και σε ασθενεις που ΔΕΝ εχουν δυσανεξια σε αυτην?
    Everything that irritates us about others can lead us to an understanding of ourselves C G Jung

Senior Member
    Quote Originally Posted by Anna137 View Post
    Αγαπητή Βίκη, Οταν ήμουν 15 -18 ετών έκανα πολλές αυστηρές δίαιτες μόνη μου χωρίς διαιτολόγο. Αυτό έγινε η αιτία να πάθω υπογλυκαιμίες και διάφορες ελλειψεις στον οργανισμό μου με αποτέλεσμα να λιποθυμώ τότε αρκετά συχνά. Σ εκείνη την ηλικία δε με πείραζε καθόλου, ούτε με φόβιζε γιατί πάντα συνερχόμουν. Κ μέχρι πριν 1,5 χρόνο λιποθύμησα σε μια εκκλησία απο ορθοστατική υπόταση. Εχω λιποθυμήσει συνολικά πάνω απο 15 φορές. Απο μια λιποθυμία, αν δε χτυπήσεις, δε μπορείς να πάθεις κάτι άλλο....και εγώ οταν κάνω κρίσεις πανικού...αυτό φοβάμαι μη λιποθυμήσω...Καποια στιγμή λοιπόν έκανα μια συμφωνία μαζί μου...ωραία..δε θα ξαναπάθεις κρίση πανικού σε μετρό κλπ γιατί κ να λιποθυμήσεις, ολο κ κάποιος θα βρεθεί να σε σώσει....Οπότε στα γράφω ολα αυτά για να σε χαλαρώσω απ τη φοβία της λιποθυμίας. Ρώτα κ ένα γιατρό να δεις, βλέπεις μεγάλους ανθρώπους κ λιποθυμούν, μετά απο δευτερόλεπτα συνερχονται...οχι εσύ που εισαι μικρό κοριτσάκι και δεν εχεις προβλήματα υγείας!
    Και εννοείται βέβαια να φτιάξεις πολυ τη διατροφή σου για να μην έχεις κανένα θέμα. Πολλά φρούτα κ λαχανικά μέσα στη μέρα!

Senior Member
    Αχ σ ευχαριστώ πολύ γιατί είναι η μεγαλύτερη μου φοβία ότι θα γίνω ρεζίλι κ μετά πρέπει να δώσω εξηγήσεις κτλ είναι ο φόβος επειδή δεν το έχω πάθει κ επειδη είμαι άτομο που θέλω να έχω πάντα τον έλεγχο κ να ελέγχω τι μου γίνεται. Οπως είπα κ πιο πάνω φοβάμαι τους ανθρώπους ότι δε θα με βοηθήσουν γιατί δεν είχα την βοήθεια και την προσοχή που ήθελα από τους δικούς μου.

Senior Member
    Quote Originally Posted by savatage View Post
    Εξωγηινο οχι, απλα ειναι λογικο να υπαρχει σκεπτικισμος απεναντι σε ολες αυτες τις θεωριες.
    Για παραδειγμα, εσυ που εχεις ψαχτει, θα μπορουσες να μου πεις σε ποιες κλινικες μελετες βασιζεται η πεποιθηση οτι η γλουτενη εχει καποια σχεση με ολα αυτα ακομα και σε ασθενεις που ΔΕΝ εχουν δυσανεξια σε αυτην?
    Ναι εύκολα... αρχικά μπορεί να έχει κάποιος δυσανεξία και να μην το ξέρει δλδ να μην προκαλεί κάτι ιδιαίτερο.. παρα μόνο ενα απλό φούσκωμα... αέρια κλπ... μονο όταν έχει κοιλιοκακη το ξέρει σιγουρα.
    Επίσης έλεγα πιο πάνω για το Τρίπτυχο Υποθαλαμος-Υποφυση-Επινεφριδια... Η Γλουτενη επηρεαζει δυστυχώς αρνητικά παααρα πολύ τα επινεφρίδια.
    Και φυσικά επειδή σκοπός είναι να αποκαταστήσουμε την χλωρίδα του εντέρου... η Γλουτενη δεν βοηθάει σε αυτό.. ιδιαίτερα κιόλας αν κάποιος έχει ευερεθιστο έντερο.
    Αν το googlareis θα βρεις πολύ εύκολα τις απαντήσεις σου... και δεν εννοώ στα ελληνικά!

Senior Member
    Quote Originally Posted by vickie_victoria View Post
    Αχ σ ευχαριστώ πολύ γιατί είναι η μεγαλύτερη μου φοβία ότι θα γίνω ρεζίλι κ μετά πρέπει να δώσω εξηγήσεις κτλ είναι ο φόβος επειδή δεν το έχω πάθει κ επειδη είμαι άτομο που θέλω να έχω πάντα τον έλεγχο κ να ελέγχω τι μου γίνεται. Οπως είπα κ πιο πάνω φοβάμαι τους ανθρώπους ότι δε θα με βοηθήσουν γιατί δεν είχα την βοήθεια και την προσοχή που ήθελα από τους δικούς μου.
    Αν θελεις διαβασε αυτο το νημα στο οποιο ειχαμε αναφερθει ακριβως στο ιδιο πραγμα. Κρισεις πανικου και ελεγχος καταστασης.
    https://www.e-psychology.gr/forum/th...89%CE%B3%CE%B7
    Everything that irritates us about others can lead us to an understanding of ourselves C G Jung

Senior Member
    Ναι εύκολα... αρχικά μπορεί να έχει κάποιος δυσανεξία και να μην το ξέρει δλδ να μην προκαλεί κάτι ιδιαίτερο.. παρα μόνο ενα απλό φούσκωμα... αέρια κλπ... μονο όταν έχει κοιλιοκακη το ξέρει σιγουρα.
    Επίσης έλεγα πιο πάνω για το Τρίπτυχο Υποθαλαμος-Υποφυση-Επινεφριδια... Η Γλουτενη επηρεαζει δυστυχώς αρνητικά παααρα πολύ τα επινεφρίδια.
    Και φυσικά επειδή σκοπός είναι να αποκαταστήσουμε την χλωρίδα του εντέρου... η Γλουτενη δεν βοηθάει σε αυτό.. ιδιαίτερα κιόλας αν κάποιος έχει ευερεθιστο έντερο.
    Αν το googlareis θα βρεις πολύ εύκολα τις απαντήσεις σου... και δεν εννοώ στα ελληνικά!
    Αναφερομαι σε ατομο που εχει κανει εξετασεις για κοιλιοκακη και εχουν βγει αρνητικες.
    Οποτε αν καταλαβα καλα δεν εχεις να μου πεις καποια επισημη κλινικη μελετη που να εχει αποδειξει την υποθεση οτι η γλουτενη επηρεαζει, γιαυτο μου λες να το ψαξω στη γκουγκλ?

Senior Member
    Αναφερομαι σε ατομο που εχει κανει εξετασεις για κοιλιοκακη και εχουν βγει αρνητικες.
    Οποτε αν καταλαβα καλα δεν εχεις να μου πεις καποια επισημη κλινικη μελετη που να εχει αποδειξει την υποθεση οτι η γλουτενη επηρεαζει, γιαυτο μου λες να το ψαξω στη γκουγκλ?
    Αντέχεις να μπεις πιο βαθιά??

Senior Member
    Αντέχεις να μπεις πιο βαθιά??
    Ναι, δεν προσπαθω να σε στησω στη γωνια για να αποδειξω οτι δε στηριζονται επιστημονικα αυτα που λες. Προσπαθω να μαθω κι εγω ΑΝ υπαρχει καποια επιστημονικη αποδειξη για να ξερω να το ψαξω μηπως και το δοκιμασω αν τελικα πειστω.

Senior Member
    Ναι, δεν προσπαθω να σε στησω στη γωνια για να αποδειξω οτι δε στηριζονται επιστημονικα αυτα που λες. Προσπαθω να μαθω κι εγω ΑΝ υπαρχει καποια επιστημονικη αποδειξη για να ξερω να το ψαξω μηπως και το δοκιμασω αν τελικα πειστω.
    Οκ επειδή είναι κάποια πράγματα που δεν θέλω να τα βγάλω εδώ... θα σου τα στείλω σε inbox...
    Και να ξέρεις κάτι όταν εγώ λέω αποφυγή γλουτενης δεν εννοώ εφορου ζωής... εννοω για κάποιο διάστημα!

Senior Member
    Οκ επειδή είναι κάποια πράγματα που δεν θέλω να τα βγάλω εδώ... θα σου τα στείλω σε inbox...
    Και να ξέρεις κάτι όταν εγώ λέω αποφυγή γλουτενης δεν εννοώ εφορου ζωής... εννοω για κάποιο διάστημα!
    Δεν μπορεις να στειλεις πμ οσο εισαι junior member, στο επομενο επιπεδο μετα τα 50 μηνυματα θα μπορεις. Αν θελεις βαλε 1 λινκ και μετα κανε εντιτ και σβηστο.

Senior Member
    διεγραμμενο μήνυμα

Page 2 of 5 FirstFirst 1234 ... LastLast