Επιτελους βρέθηκε μια λυση
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Page 1 of 2 12 LastLast
Results 1 to 15 of 17
    Banned

Επιτελους βρέθηκε μια λυση

Δεν ξέρω αν ήταν μπροστά μου και δεν το είδα, αλλά νομίζω βρήκα την λύση στο πρόβλημα της χρήσης αντικαταθλιπτικων.
    Λοιπόν όσοι κάνουν μακροχρόνια χρήση χωρίς να βρίσκουν θεραπεία. Όσοι δεν βρήκαν λύση με την ψυχανάλυση και με τις ψυχολογικές συζητησεις- ενδυναμώσεις, κτλ..Όσοι θέλουν να βρουν μια φυσική λύση χωρίς παρενέργειες στον πολύτιμο εγκέφαλο τους.
    Πρέπει να διαβάσουν παρακατω

Senior Member
    Βαλτο εγω δεν το βλεπω
    Φιλικά ο φτωχόΜπίνες της διπλανής πόρτας :)))

Παρακάτω ;

Banned
    Η τρυπτοφάνη είναι μια φυσική ουσία η οποία απορροφάται από το πεπτικό σύστημα υπό προϋποθέσεις και μετατρέπεται σε σεροτονίνη επιδροντας μέσα στον εγκέφαλο.
    H τρυπτοφάνη είναι η μοναδική πηγή από την οποία ο εγκέφαλος συνθέτει σεροτονίνη. Αυτός είναι ένας λόγος που ανήκει στα 'απαραιτητα αμινοξεα'.
    Η μέθοδος πρόσληψης της από τις τροφές, δεν ενδείκνυται για το σκοπό που θέλουμε να την χρησιμοποιήσουμε. Αυτό διότι δεν απορροφάται από τον εγκέφαλο αλλά χρησιμοποιείται σε άλλες δουλειές όπως στην επισκευή των κυττάρων που φθείρονται καθημερινά.
    Ο τρόπος για να φτάσει η τρυπτοφάνη στον εγκέφαλο είναι να την πάρουμε σε καθαρη μορφή, χωρίς άλλες προσμίξεις, κυρίως χωρίς άλλες πρωτεΐνες, συνεπώς το πρωί και με λίγο τσάι ή νερο, μέλι κτλ.

Banned
    Πολύ ενδιαφέρον βρήκα και αυτό:
    http://http://psi-gr.tripod.com/choc_11_ser_trypt.html

Senior Member
    ελα βρε 'τζιμ"...
    εχει ΠΑΡΑ πολλα χρονια που εχουν ειπωθει αυτα.
    εχεις γνωρισει ομως πασχοντες να εχουν θεραπευτει, τρωγοντας μαυρη σοκολατα?

Banned
    Quote Originally Posted by Remedy View Post
    ελα βρε 'τζιμ"...
    εχει ΠΑΡΑ πολλα χρονια που εχουν ειπωθει αυτα.
    εχεις γνωρισει ομως πασχοντες να εχουν θεραπευτει, τρωγοντας μαυρη σοκολατα?
    Ελα βρε , ''remedy'', τόσο προβλέψιμη πια,

Senior Member
    Quote Originally Posted by jim7 View Post
    Ελα βρε , ''remedy'', τόσο προβλέψιμη πια,
    ε τι να σου πω σε τετοιες κοινοτοπιες που γραφεις?

αυτα εχουν ειπωθει εδω και 20 χρονια.
    ειδες κανεναν να γινεται καλα με σοκολατα?

Senior Member
    1) η σεροτονινη δεν ειναι το προβλημαστην κτθλψη , εχουν γινει νεκροψιες σε κτθλπτικους , και δεν βρεθηκε ελλειψη σεροτονινης , και 2) και ναταν αυτη το προβλημα , η τρυπτοφανη δεν μπορει να διαπερασει το brain barrier ( εγκεφαλικο φραγμο ? ) .......ειναι σαν να πινεις σεροτονινη .......η μαυρη σοκολατα , φτιαχνει λιγουλακι την διαθεση , πιο πολυ η γυμναστικη , που εκκρινεται ενδορφινη ......... μακαρι ναταν τοσο ευκολα τα πραματα , δυστυχως η επιστημη ειναι πολυ πισω στην αντιμετωπιση της κτθλψης , και προσανατολιζονται σε γονιδιακη θεραπεια ...... ψαχνουν να βρουν το ενοχο γονιδιο ......
    εχεις καλη θεληση jim7 να βοηθησεις , αλλα δεν ........... τοχω ψαξει και θεωρητικως , και εμπρακτως , πιο πολυ απο γιατρο ..... εχω δοκιμασει τα παντα .......

Banned
    Καλυτερα να είχαμε άποψη απο κάποιον που να' χει δοκιμάσει για ένα ικανό χρόνο κο διάστημα.
    Τέλος πάντων, δεν έβαλα το θέμα για να αρπαχτω.
    . Και δεν ξέρω την προϊστορία του θέματος εδώ αλλά σίγουρα η τρυπτοφάνη ΔΕΝ είναι EPA, ουτε βιταμίνη ουτε λιπαρό οξυ. Για αυτά πράγματι τα θέματα υπάρχει προϊστορία εδώ. Εγώ ανεβάσει και εγώ στοιχεία απο πρωτογενείς πηγες (Συγκεκριμένα απο το site του υπουργείου υγειας των ΗΠΑ οπου έχει υποχρεωτικά τις αυθεντίκες δημοσιεύσεις των ερευνητικων ομάδων των ΔΗΜΟΣΙΩΝ πανεπιστημίων και γενικά επωνύμων ερευνητών και με αποτελέσματα και μεθοδολογίες που αν μη τι άλλο ελεγχονται και επαληθεύονται απο κάθε ενδιαφερόμενο.)
    Τώρα για την τρυπτοφάνη. Αυτή δεν παραγεται απο αλλη πηγή. Απορροφάται απο το τροφές. Φτανει στον εγκέφαλο, οπου εκεί σε ειδικα κύτταρα μετατρέπεται σε σεροτονίνη.
    Ο εγκεφαλος δεν μπορεί να παράξει σεροτονίνη αν δεν διαθέτει σε περίσσευμα τρυπτοφάνη απο τις τροφές
    Εκανα μια παραδοχή που έρχεται αντίθεση με καποιες απόψεις μου. Θεώρησα οτι η κατάθλιψη οφείλεται ΜΟΝΟ σε ελλειψη σεροτονίνης. Ο πνιγμένος πιάνεται απο τα μαλλια του ..

Banned
    Eδω εξηγείται η συσχέτιση κατάθλιψης σεροτονίνης σύμφωνα με την παλιά θεωρια και τις νεότερες προσαρμογές της (υπαρχουν πολλοί νευροδιαβιβαστές, οι οποίοι ΑΛΛΗΛΕΠΙΔΡΟΥΝ.
    Serotonin and Mood
    Lowered mood is one of the major symptoms of depression, an affective disorder which is the leading cause of disability worldwide, affecting approximately 20% of the world’s population [15]. The major therapeutic agents for treating depression are antidepressants, mostly selective serotonin reuptake inhibitors or combined serotonin/noradrenaline reuptake inhibitors [16]. The mechanism of these medications is believed to be in part by increasing synaptic levels of monoamines, mainly serotonin and noradrenaline and subsequent activation of serotoninergic and noradrenergic postsynaptic and autoreceptors [17]. The therapeutic benefits of increased levels of monoamines were discovered in the middle of last century, when monoamine oxidase inhibitors and tricyclic antidepressants showed efficacy in treating depression. This led to the monoamine hypothesis where depression was thought to be caused by a deficiency in monoamine neurotransmitters [18]. However, antidepressants are only partly effective in the treatment of depression of moderate and greater severity in adults (response rates of approximately 48% compared with 30% for placebo) [19,20], suggesting that the monoamine hypothesis only partially explains depression [21,22].

The effect of serotonin on mood has been investigated using an acute tryptophan depletion technique where lowering dietary tryptophan levels causes a lowering of brain serotonin levels, allowing analysis of serotonin-dependent behaviour [23]. This is discussed in more detail below.

Banned
    πολυ ενδιαφρον το κειμενο ,το λινκ, τωρα καταλαβα γιατι τροω τοσο πολυ σοκολατα οταν ειμαι φρικαρισμενος, η οταν ερχομουν απο ταξιδια -δλδη οταν με επιαναν ι "μαυρες" μου.
    Επισης αυτο που δεν ηξερα απο το λινκ κι ξενερωσα ειναι οτι δεν θα κοψω πωτε το τσιγαρο!!! αφου λεει οτι βοηθαει στην εκριση σεροτονινης κι οτι αν δεν μειωνει αρα??? αστα να πανε
    ΤΖΙΜ ,ειναι πολυ καλο κι μπραβο που αναιβαζεις τετοια λινκ, μακαρι να το καναμε και αλλοι αυτο.Ομως θα σου πω τι μου λεει ο τελευταιος μου γιατρος που ειναι πολυ καλος -για μενα παντα - λεει οτι ο καθε ανθρωπος εχει ενα συγκεκριμενο προβλημα υγειας για εμας καταθληψη η αλλη ψυχικη νοσο οπου ειναι ο συνδιασμος του προσωπικου του ιστοριου, μετα ειναι ο μεταβολισμος του, μετα το περιβαλον οπου ζει κι αναπνεει , μετα οι τροφες ,κι μετα η βιοχειμια του οργανισμου του, αρα ειναι δυσκολο κατις να ειναι γενικα επιτυχης για ολους μας, ο καθε ενας μας πρεπει να βρει την λυση ξεχωριστα.! αυτο ομως δεν παει να πει οτι οι πιο πολλοι δεν θα εχουμε την ιδια θεραπεια!! εννοειτε κι θα εχουμε ιδιο τροπο να γινουμε καλα !! αλλα το πως θα το ανακαλυψουμε αυτο ειναι ολη η "μαγκια"
    Υ.Γ. ωραιο κειμενο ,κι παντα οι αμερικανοι ειναι μπροστα σε τετοια θεματα αφου αυτοι μας αρρωστησαν!!

Banned
    Quote Originally Posted by giorgos panou View Post
    Επισης αυτο που δεν ηξερα απο το λινκ κι ξενερωσα ειναι οτι δεν θα κοψω πωτε το τσιγαρο!!! αφου λεει οτι βοηθαει στην εκριση σεροτονινης κι οτι αν δεν μειωνει αρα??? αστα να πανε
    To κάπνισμα το κόβεις με συνδιασμό θετικών σκέψεων, διατροφής άσκησης σωματικής.
    Σήμερα είναι μια καλή μέρα για θαλάσσια σπορ λόγω ζέστης. Η σεροτονίνη που παράγεται από ένα δυωρο στην θάλασσα με τρέξιμο,ρακέτες,βόλεϋ κτλ είναι πολύ περισσότερη από αυτή που σου δίνει το κ@@@@τσιγαρο. Άμα δεν σε αρέσει το έξω, πάρε ένα διάδρομο, κοστίζει όσο 1 έτος τα τσιγάρα σου.(πόσα χρόνια καπνίζεις;).
    Εκτός από σωματική καταπόνηση, βοηθάει η πλήρης διατροφή με φρέσκα είδη, λαχανικά φρούτα και ψάρι.
    Υπόψη τροφές με πολύ αλάτι ή ζάχαρη ή πολλά λιπαρά, προκαλεί αύξηση της σεροτονίνης, αλλά μην ανταικαταστας μια κακή συνήθεια με μια άλλη..

Banned
    Quote Originally Posted by giorgos panou View Post
    ο καθε ανθρωπος εχει ενα συγκεκριμενο προβλημα υγειας για εμας καταθληψη η αλλη ψυχικη νοσο οπου ειναι ο συνδιασμος του προσωπικου του ιστοριου, μετα ειναι ο μεταβολισμος του, μετα το περιβαλον οπου ζει κι αναπνεει , μετα οι τροφες ,κι μετα η βιοχειμια του οργανισμου του, αρα ειναι δυσκολο κατις να ειναι γενικα επιτυχης για ολους μας, ο καθε ενας μας πρεπει να βρει την λυση ξεχωριστα.! αυτο ομως δεν παει να πει οτι οι πιο πολλοι δεν θα εχουμε την ιδια θεραπεια!! εννοειτε κι θα εχουμε ιδιο τροπο να γινουμε καλα !! αλλα το πως θα το ανακαλυψουμε αυτο ειναι ολη η "μαγκια"
    Απλώς λέω να έχεις ανοικτό το μυαλό γιατι είναι πολλά που δεν γνωρίζουμε και λίγα αυτά που γνωρίζουμε. Ειδικά η μελέτη του εγκεφάλου είναι στάσιμη. Όπως γράφω στην αρχή το θέμα μου αφορά όσους αποφεύγουν τα χημικά φάρμακα, δεν προσπαθώ να πείσω κανένα μας κόψει τα φάρμακα και να το ρίξει στην γυμναστική. Ειδικά όσοι έχουν τάσεις αυτοκτονίας δεν πρέπει καν να ασχολούνται.
    Πιστεύω πολύ στην γενετική προδιάθεση. Επίσης και οι συνθήκες ζωής παίζουν πολύ μεγάλο ρόλο, εφόσον όμως υπάρχει ήδη γενετική προδιάθεση. Η μορφολογία του εγκεφάλου είναι γενετικά προδιαγεγραμμένη, και υπεύθυνη για την κατάθλιψη και άλλες ασθένειες. Αυτό το λίγο που μπορούμε να αλλάξουμε με χημικά , κτλ, αλλά με παρενέργειες, ενώ αντίθετα, η γυμναστική, και η πρόσληψη καθαρής τρυπτοφάνης δεν έχουν παρενέργειες στον εγκέφαλο.

Banned
    Συμφωνω, καθε αποψη ειναι σωστο να την φερνουμε εδω, εξαλου δεν ειναι κακο να γραφουμε ο καθε ενας τη γνωμη μας ,για αυτο ειναι το φορουμ κ ο σκοπος του.
    JIM, μακαρι να μπορουσα να κοψω το τσιγαρο, εδω πριν μια εβδομαδα ψανα εκαμα υποτροπη σε ουσιες βαριες, ναρκωτικα οπου επερνα χρονια κι ειχα ταματησει τον τελευταιο χρονο, αλλα δυστυχως λογο καποιον προσωπικων προβληματων βρηκα δικαιολογια κι ξανα κυλησα, ευτηχως το εσωσα γρηγορα ,αρα καταλαβαινεις οτι το τσιγαρο θελει καιρο ακομα να ασχοληθω
    Οσο για την γυμναστικη που λες, συμφωνω απολυτα, προσωπικα ειμουν αθλητης εκαμα προταθλητισμο ειχα κι διακρησεις στα νιαταμου ,δεν μπορω να πω λεπτομεριες λογο οτι φωτογραφιζω το ποιος ειμαι αλλα μεχρι τα 19 μου δεν καπνιζα καλα καλα, οπως κι στον στρατο παρα το οτι ειχα αρχησει τα ναρκωτικα πηγα ειδηκ δυναμεις κι μπορουσα να βγαζω τα μιλια τρεχωντας οπου ζητουσαν τα σχολεια. ομως μεχρι καποια ηλικια αντεξα μετα τα 25 ο οργανισμος μου εγινε οπως ενος απλου χρηστη .
    Τελευταια ξανα αρχησα να καμω γυμναστικη ,αν κι με πιανει μεγα στεναχορια με τις επιδωσεις μου πλεον, χαχα
    τον καλο καιρο που τον ειδες??? εκτως αν εισαι απο τους τυχερους οπου ζουν στην Κρητη , διοτι αθηνα παντως κανει κρυο!!

Page 1 of 2 12 LastLast