Αλκοολ και λεξοτανίλ/ζαναξ - Page 2
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Page 2 of 2 FirstFirst 12
Results 16 to 25 of 25
    Senior Member
    Quote Originally Posted by Alice_1990 View Post
    Χαχαχα.. πραγματικα τα ξερεις καλυτερα και απο τους γιατρους!!! Μου ειπε επειδη επαιρνα 10 mg εως τωρα να αρχισω για 2 εβδομαδες 15mg και μετα να το κανουμε 20 και βλεπουμε.. εμενα ειναι μινι καταθλιψη αλλα κυριως διαταραχη πανικου...

Εστάλη από SM-J530F στο E-Psychology.gr Mobile App
    Επίσης μου είπε να συνεχίσω να παίρνω το rivotril και οτι ειναι το μοναδικο το οποιο δεν ειναι εξαρτησιογονο...

Senior Member
    Επίσης μου είπε να συνεχίσω να παίρνω το rivotril και οτι ειναι το μοναδικο το οποιο δεν ειναι εξαρτησιογονο...
    p[/URL]

Aληθεια ειναι αυτο για ριβοτριλ........... για την εσιταλοπραμη , αμα δεν σου κανουν τα 10 mg σχεδον τιποτα , ουτε τα 20 θα κανουν , ουκ εν τω πολλω το ευ .......... αλλα αφου αυτος ειναι ο γιατρος σου , καλως η κακως , αυτον θακουσεις ...... οτι καλο ειδες , το ειδες απο το ριβοτριλ ...... καλο ειναι .....

Senior Member
    Quote Originally Posted by Macgyver View Post
    Aληθεια ειναι αυτο για ριβοτριλ........... για την εσιταλοπραμη , αμα δεν σου κανουν τα 10 mg σχεδον τιποτα , ουτε τα 20 θα κανουν , ουκ εν τω πολλω το ευ .......... αλλα αφου αυτος ειναι ο γιατρος σου , καλως η κακως , αυτον θακουσεις ...... οτι καλο ειδες , το ειδες απο το ριβοτριλ ...... καλο ειναι .....
    Ρε συ εχω βελτιωση αρκετη απο τον πρωτο καιρο ειδικα στο θεμα της αποπραγματοποιησης. Φαντασου οτι οταν επαιρνα το rivotril στις αρχες δεν μου εκανε τιποτα σχεδον.. με ηρεμουσε αλλα η αποπραγματοποιηση υπηρχε σε εντονο βαθμο.. τωρα εχει πεσει κατα πολυ.. θα δοκιμασω μεχρι 20 mg ..εχω μια αισιοδοξια δεν ξερω γιατι..

Senior Member
    Ρε συ εχω βελτιωση αρκετη απο τον πρωτο καιρο ειδικα στο θεμα της αποπραγματοποιησης. Φαντασου οτι οταν επαιρνα το rivotril στις αρχες δεν μου εκανε τιποτα σχεδον.. με ηρεμουσε αλλα η αποπραγματοποιηση υπηρχε σε εντονο βαθμο.. τωρα εχει πεσει κατα πολυ.. θα δοκιμασω μεχρι 20 mg ..εχω μια αισιοδοξια δεν ξερω γιατι..

Όταν είπα ότι το escitalopram δεν μου έχει κάνει τίποτα ακόμα εννοούσα ότι δεν είμαι εντελώς καλά. Εγώ πίστευα ότι μέσα σε έναν μήνα θα μου έχουν φύγει όλα τα συμπτώματα μονομιάς.. αλλά δεν είναι έτσι.. την έκανα αυτή την κουβέντα με τον γιατρό μου χθες και μου το εξήγησε..

Banned
    Όλες οι βενζοδιαζεπίνες έχουν την ίδια δράση και τις ίδιες παρενέργειες...δυστυχώς. Είναι γνωστό 50 χρόνια τώρα. Το μόνο που αλλάζει ειναι ο χρόνος δράσης...

Senior Member
    Quote Originally Posted by jim7 View Post
    Όλες οι βενζοδιαζεπίνες έχουν την ίδια δράση και τις ίδιες παρενέργειες...δυστυχώς. Είναι γνωστό 50 χρόνια τώρα. Το μόνο που αλλάζει ειναι ο χρόνος δράσης...
    Και εδώ έχεις λάθος πληροφόρηση αγαπητέ μου. Το ζάναξ, λεξοτανίλ, ταβόρ κλπ ναι έχουν επιπτώσεις και είναι εξαρτησιογόνα. Όμως, μπορείς με σταδιακή μείωση της δόσης να ξεπεράσεις τα συμπτώματα στέρησης που διαρκούν μόνο 1-2 εβδομάδες και τα σταματήσεις όποτε εσύ επιθυμείς και νιώθεις έτοιμος. Το rivotril πάλι για να το πάρω πίστεψε με έκανα μεγάλη έρευνα και διαπίστωσα ότι ούτε εξαρτησιόγονο είναι και είναι και το πιο ελαφρύ αγχολυτικό που υπάρχει εκεί έξω. Η παραπληροφόρηση είναι κακό πράγμα. Μπορούμε βεβαίως να λέμε ο καθένας την άποψη του αλλά δεν μπορούμε να τα βάζουμε όλα στο ίδιο τσουβάλι όπως σου είπα και στο άλλο topic.

Senior Member
    Alice, το ερώτημα δεν είναι ποιο αγχολυτικό ή ποιό αντικαταθλιπτικό να πάρεις... αλλά αν τα ηρεμιστικά και τα αντικαταθλιπτικά είναι τα κατάλληλα για την καταπολέμηση.... την ριζική καταπολέμηση της διαταραχής πανικού.... Προφανώς δεν θα σταματήσεις την αγωγή σου, αλλά σε κάποια φάση θα μπορούσες να σκεφτείς τρόπους να αντιμετωπίσεις το άγχος σου κι όχι να το καταστέλλεις.
    Επίσης, δεν ξέρω αν θα γινόταν να παίρνεις μόνο το ατικαταθλιπτικό.... συνταγογραφούνται μαζί, διότι τα αντικαταθλιπτικά είναι upers και τα αγχολυτικά ή τα ηρεμιστικά downers.... το ένα στηρίζει το άλλο.....
    Όσο για τον εθισμό, ας μην ξεχνάμε ότι ξεκινά από την ψυχική εξάρτηση.

Senior Member
    Quote Originally Posted by Έρις View Post
    Alice, το ερώτημα δεν είναι ποιο αγχολυτικό ή ποιό αντικαταθλιπτικό να πάρεις... αλλά αν τα ηρεμιστικά και τα αντικαταθλιπτικά είναι τα κατάλληλα για την καταπολέμηση.... την ριζική καταπολέμηση της διαταραχής πανικού.... Προφανώς δεν θα σταματήσεις την αγωγή σου, αλλά σε κάποια φάση θα μπορούσες να σκεφτείς τρόπους να αντιμετωπίσεις το άγχος σου κι όχι να το καταστέλλεις.
    Επίσης, δεν ξέρω αν θα γινόταν να παίρνεις μόνο το ατικαταθλιπτικό.... συνταγογραφούνται μαζί, διότι τα αντικαταθλιπτικά είναι upers και τα αγχολυτικά ή τα ηρεμιστικά downers.... το ένα στηρίζει το άλλο.....
    Όσο για τον εθισμό, ας μην ξεχνάμε ότι ξεκινά από την ψυχική εξάρτηση.
    Επειδή με τον Jim έτυχε να μιλάμε σε άλλο topic και δεν είδες την συζήτηση που είχαμε προφανώς....
    Έλεγα λοιπόν, ότι γενικά είμαι κατά των φαρμάκων. Πάσχω από κρίσεις πανικού και αγοραφοβία εδώ και 10 χρόνια. Όλα αυτά τα χρόνια λοιπόν επειδή ήμουν και παιδί δεν πήρα ποτέ πριν θεραπεία με φάρμακα, ούτε επισκέφτηκα κάποιον γιατρό. Επειδή λοιπόν αυτήν την φορά η διαταραχή με ξαναχτύπησε για τα καλά πήρα την σοφή απόφαση να δω έναν ψυχίατρο. Δέχθηκα μόνο να πάρω φαρμακευτική αγωγή διότι με ενημέρωσε ότι όταν ένας άνθρωπος έρχεται απελπισμένος και με μυαλό θολωμένο από το άγχος δεν γίνεται να αποδώσει 100% στην ψυχοθεραπεία (όπου κάνω παράλληλα).
    Επομένως για να ηρεμήσω λίγο τα συμπτώματα τα πήρα. Και το μυαλό μου είναι πιο καθαρό πλέον και αποδίδω όντως καλύτερα στην ψυχοθεραπεία.
    Η ψυχοθεραπεία ως γνωστόν χτυπάει το πρόβλημα στην ρίζα του. Και αυτό θα κάνω. Βρίσκοντας το πρόβλημα θα αντιμετωπίσω το άγχος. Προφανώς και δεν θα έπαιρνα φάρμακα μόνο τα οποία καταστέλλουν τα συμπτώματα. Γιατί το πρόβλημα συνεχίζει να υπάρχει. Και ή υποτροπιάζεις όταν τα σταματήσεις ή πρέπει να τα παίρνεις για πάντα. Πράγμα που θεωρώ βλακώδες. Πρέπει κάποια στιγμή να αντιμετωπίσεις το πρόβλημα χωρίς υπεκφυγές. Όσο αφορά την ψυχική εξάρτηση είναι άλλο ζήτημα. Εγώ μιλούσα καθαρά για τα συμπτώματα εξάρτησης μερικών αγχολυτικών. Η ψυχική εξάρτηση εξαλείφεται όταν είσαι αποφασισμένος ότι μπορείς να σταθείς ξανά στα πόδια σου. Όλα επιλογές είναι.

Senior Member
    Η αλήθεια είναι ότι δεν έχω διαβάσει το θέμα στο αναφέρεσαι.....
    Ουσιαστικά, θα αντιμετωπίσεις το άγχος όταν εκτεθείς σε αυτό.... Εννοείς ότι η ψυχική εξάρτηση βρίσκεται στο μυαλό όποιου τη βιώνει;

Senior Member
    Quote Originally Posted by Έρις View Post
    Η αλήθεια είναι ότι δεν έχω διαβάσει το θέμα στο αναφέρεσαι.....
    Ουσιαστικά, θα αντιμετωπίσεις το άγχος όταν εκτεθείς σε αυτό.... Εννοείς ότι η ψυχική εξάρτηση βρίσκεται στο μυαλό όποιου τη βιώνει;
    Βέβαια στο μυαλό βρίσκεται. Είναι η εύκολη λύση το αγχολυτικό γι'αυτό και καταντάει ψυχική εξάρτηση.

Page 2 of 2 FirstFirst 12