Results 16 to 30 of 34
-
19-03-2018, 20:21 #16
Γειά σου,
Δεν θα ήθελα να ξαναεμπλακω με την περίπτωση μου τώρα πάλι, γιατί μου φέρνει άσχημες αναμνήσεις!
Αν ξέρεις καλούτσικα αγγλικά, μπες στην ιστοσελίδα survivingantidepressants.org, γράψε την περίπτωση σου, και ζήτησε οδηγίες για την πολύ σταδιακή διακοπή τους,.
Εμένα με βοήθησαν πολύ!
Αν είσαι νέος, προσπάθησε το δραστικά τώρα, γιατί όσο περνάει ο καιρός, γίνεται όλο και πιο δύσκολο.
Εγώ τα ξεκίνησα στα 40*και τώρα είμαι 64.
Σου εύχομαι ότι καλύτερο.
- 19-03-2018, 21:01 #17
https://en.m.wikipedia.org/wiki/Biol...ion#Monoamines
Πολύ ενδιαφέρον
19-03-2018, 21:49 #18
Οχι, δεν ειναι καθολου αυτο το συμπερασμα.
1) Δεν ειναι δεδομενο οτι θα δυσκολευτεις να τα κοψεις, αναφερεται συχνα απο πολλες μαρτυριες, αλλα δεδομενο δεν ειναι.
2) Αν εχεις μονιμη καταθλιψη ή συνεχεις υποτροπες χρειαζεσαι αγωγη, πραγματικη αγωγη, οχι ματζουνια και αερα κοπανιστο.
Στη θεωρια μια χαρα ειναι να λες για βοτανακια και σοκολατιτσες(Για την τρυπτοφανη). στην πραξη ομως κανεις δεν εχει βελτιωθει αισθητα με τη χρηση τους και οσοι τα εχουν δοκιμασει, εχουν τελικα επιστρεψει στα χημικα.
Πολλα δε απο αυτα, εχουν παενεργειες που στο ιντερνετ σπανια αναφερονται και κάποια άλλα βασιζονται στην ιδια δραστικη ουσια με καποια χημικα, αυτο ομως με την ταμπελα "φυσικο" εχει 10πλασια τιμη και λογω μαρκετινγκ μπορει να πλασαριστει σαν καλο και αθωο σε συγκριση με καποιο παμφθηνο κοινο φαρμακο. Συμβαινουν και αυτα.
Δε θησαυριζουν μονο οι κατασκευαστικες χημικων φαρμακων. Και οι κατασκευαστικες "φυτικων" σκευασματων μια χαρα τα πανε... αλλά απο αποτελεσματα λειψα εως ανυπαρκτα.Everything that irritates us about others can lead us to an understanding of ourselves C G Jung
19-03-2018, 23:10 #19
κατσε ρε συ φιλε... εκει στο 2 που λες που ξερεις εσυ οτι τα αντικαταθλιπτικα ειναι πραγματικη αγωγη? εγω σου δηλωνω οτι ουτε αυτα ειναι πραγματικη αγωγη, και αρα ειναι αχρηστα.... τα πηρα και τα ξερω οτι δεν θεραπευουν.... απο εκει και περα εχεις αναλογιστει οτι τα σκατο ταμεια μας δεν καλυπτουν καν την συμμετοχη στα φυτικα, οποτε εισαι αναγκασμενος να τα πληρωσεις το ποσο εξ ολοκληρου... αντιθετα τα αντικαταθλιτπικα εχουν μια μεση τιμη ολα γυρω στα 20Ε, υπαρχουν και τα φθηνα με τα 3Ε υπαρχουν και τα πιο ακριβα με τα 50...
η κουβεντα μου φαινεται θα γινει μαχη αναμεσα στους πολεμιστες υπερ των χημικων και υπερ των φυτικων... καντε οτι θελετε, κοψτε το λαιμο σας!!! θελετε να τα παρετε, παρτε τα!! θελετε να δοκιμασετε κατι φυτικο, δοκιμαστε!!! Αντε πια....
19-03-2018, 23:16 #20
20-03-2018, 09:35 #21
ήρεμα ρε παιδιά, δεν έβαλα το ποστ για να μαλώσουμε. εμπειρίες από μακροχρόνιους χρήστες θέλω. εγώ έχω ΙΨΔ και το 2014 πήρα για πρώτη φορά για λίγους μήνες κι αμέσως πετούσα. τα διέκοψα και μετά από λίγους μήνες ξαναπήρα γιατί έπεσα ξανά. έπειτα για δύο χρόνια δεν ξαναπήρα μέχρι που φέτος το φθινόπωρο έπεσα πολύ πάλι και τα ξανάρχισα. παίρνω ένα την ημέρα, κάποιες φορές το ξεχνάω να το πάρω κιόλας... δοκίμασα να παίρνω μισό την ημέρα, αλλά έγινε κάτι που με στρέσαρε πολύ κι ο γιατρός μου είπε να μείνω στο ένα την ημέρα και να τα παίρνω κανονικά κι όχι όποτε θυμάμαι. είμαι καλά τώρα. αλλά πάλι παίρνω θάρρος μόλις ανεβαίνω και σκέφτομαι να τα κόψω όπως τα είχα κόψει για δύο χρόνια. απλά συνήθως όταν τα κόψω μετα από λίγο καιρό μπορεί να μου μπεί μια κακιά σκέψη και να με κάνει χάλια κι άνω κάτω. εκεί πρέπει να βρω τη δύναμη να ανταπεξέλθω χωρίς αυτά.
20-03-2018, 14:53 #22
20-03-2018, 20:08 #23
γιατί μετά από λίγο καιρό ένιωθα καλά και σίγουρη. και έλεγα γιατί να φορτώνω τον εαυτό μου με αυτά. ήθελα να μπορώ μόνη, να μην εξαρτιέται η διάθεση μου από ένα χάπι. συν του ότι φοβάμαι πάντα για τι προβλήματα μπορεί να μου δημιουργήσει με τα χρόνια.
20-03-2018, 20:24 #24
20-03-2018, 20:34 #25
Αυτό μπορεί να συμβεί, γιατί με την παρουσία του φαρμάκου ο οργανισμός κάνει αρκετές αλλαγές για να προσαρμοστεί.
Όταν το σταματάς, προσπαθεί να επιστρέψει σε ομοιοσταση. Στην προσπάθεια του αυτή επεμβαινεις πάλι με το φάρμακο και τον αναγκάζεις να ξανά αλλάξει την κατάσταση.
Έτσι μπορεί κάποια στιγμή να αντιδράσει με όχι καλές συνέπειες!
20-03-2018, 22:14 #26
μην σε βασανιζει αυτο σαν σκεψη. τα λαντοζ τα παιρνω πιο συστηματικα απο τελη του 2005 μετα την τελευταια βαρια υποτροπη που κοντεψα να δωσω τελος τοτε..αν και τα τελευταια χρονια ειναι η αληθεια δεν τα παιρνω πια καθημερινα αλλα δυο τρεις φορες την εβδομαδα για να ειμαι ειλικρινης.οσον αφορα λοιπον τις παρενεργειες μην σε ανησυχει δεν εχω εντοπισει τιποτα .ουτε σε νεφρα κτλ. και κανω εξετασεις για ολα μια φορα το χρονο .
Dum spiro spero (?)
21-03-2018, 01:52 #27
Και μια Κρητική μαντινάδα για να ευθυμησουμε...Γεια σου μαγικό λαντοζ που έκαμες το γκρι να μοιάζει ροζ !!!!
13-04-2018, 17:44 #28
Μη εντάξει τώρα μην βγάζουμε τους ψυχιάτρους αλμπανηδλες, (αν και είναι γεγονός ότι εύκολα γράφουν συνταγές) αυτοί ξέρουν λόγω εμπειρίας αυτό που θα σου πω από έρευνες που έκανα. Άκουσε λοιπόν και ψάξε το να δεις. Ο γενετικός κώδικας μεταφέρει κληρονομικότητα γενιές πίσω οπότε μπορεί εσένα γονείς αδέλφια να είναι νορμάλ αλλά εσύ να βγαλεις την γενετική προδιάθεση σε ένα στρεσογόνο γεγονός που άλλοι θα αντιδράσουν φυσιολογικά εσένα να σου βγάλει μελαγχολία ή χειρότερα, επειδή είναι κατασκευασμένος ο εγκέφαλος αλιωτικα και να αποκλίνει πολύ από το φυσιολογικό σε παραγωγή χημείας και σε αρχιτεκτονική νευρώνων, υποδοχέων και περιοχών. Για αυτό το λόγο οι ψυχώσεις δεν θεραπεύονται ποτέ ούτε με βαριά φάρμακα απλώς ελέγχονται εφ όρου ζωής τα συμπτώματα και ο κίνδυνος αυτοκτονίας. Αυτά οι γιατροί τα ξέρουν και από εμπειρία και από θεωρία . Δηλαδή σε βλέπουν για τελειωμένη υπόθεση αλλά βέβαια δεν στο λένε για να μην πέσεις σε κατάθλιψη και προτιμούν να γράψουν ένα βαρύ φάρμακο από την αρχή μήπως προλάβουν την κατάσταση και σώσουν από χειρότερα. Βέβαια δεν μιλώ για εσένα, δεν σε γνωρίζω, μιλώ για συμπτώματα ψυχωσικά, η για μανιοκαταθλιψεις. Εκεί βέβαια δεν αποκλείω να γράφτηκε βαρύ φάρμακο για μια παρονυχιδα, ίσα ίσα το έχω πάθει και εγώ σε ηλικία 18 ετών μου έγραψαν βαριά ψυχωτικά φαρ!μάκα χωρίς να έχω τίποτα!!! Αλλά αυτά συμβαίνουν, δεν τα πήρα και τοις μετρητοίς.. εγώ δεν έχω τίποτα λέω τότε και δεν τα πήρα. Δεν ξέρω τώρα αν έκανα καλά, δεν γνωρίζει κανείς γιατί η αντίδραση του καθενός είναι διαφορετική, παίζει πολύ ρόλο και οι συνθήκες ζωής, αν είσαι καθήμενος στα πούπουλα κτλ..
13-04-2018, 17:51 #29
Επίσης απαντώ και στην savatage, τελικά παιδιά αποφασίστε, η κατάθλιψη προκαλεί αυτοκτονίες όποτε θέλει φάρμακα ή είναι Φλωρικη ασθενεια οπότε καλά κάνουν και αυτοί που είναι εναντίον στα φάρμακα, αποφασίστε όμως όχι όπως το θέλω το γυρναω.
13-04-2018, 17:54 #30
Τα φαρμακα σ δινουν εικοσι χρονια ποιοτικησ ζωησ μετα γεια σασ
Φιλικά ο φτωχόΜπίνες της διπλανής πόρτας :)))