Results 1 to 15 of 17
-
07-05-2018, 21:04 #1
Αγχος για επιλογη φοιτιτικης πολης
Γεια σας.
Ειμαι απο χανια κρητης δινω πανελληνιες σε 1 μηνα και η πολη που θα ηθελα και θα μου αρεσε πολυ να σπουδασω ειναι η Αθηνα.
Σε οσους το λεω ομως οτι θελω να σπουδασω εκει μου λενε να μην κανω αυτο το μεγαλο λαθος και παω γιατι ειναι λεει χαοτικη πολη, ζουγκλα αποπνηκτικη, ασχημη με εγκληματικοτητα(ναρκωτικα ληστειες κ.α.) και οτι οι περισσοτεροι φοιτητες ειναι Αθηναιοι και δεν ψαχνονται για νεες φιλιες κ.α.
Εμενα ομως 2 φορες που εχω παει δν με εχει ενοχλησει αυτο, αντιθετα μαλιστα μαρεσει πολυ το μεγαλο της μεγεθος, ο πολυς κοσμος, η πολη κινηση, το μετρό και γενικοτερα η πολη.
Δεν θα ηθελα να παω σε μια μικρη επαρχιακη πολη. Μου λενε ολοι να παω στο χημικο στο ηρακλειο.
Δεν ξερω ποιο χημικο(αθηνα η ηρακλειο) να βαλω πρωτο και σκεφτομαι μηπως τελικα για να λενε τοσοι πολλοι το ιδιο πραγμα για την αθηνα ισως να εχουν δικιο και οτι αν παω και ζησω εκει θα αλλαξω γνωμη και θα περναω χαλια καθε μερα και θα το μετανιωσω. Εχω και ασπεργκερ για οσους ξερουν τι ειναι οποτε ισως δυσκολευτω να κανω νεες φιλιες μπορει να μην κανω καθολου.
Και κατι τελευταιο που ελεγα να μην το πω αλλα θα το πω η αθηνα εχει καλητερη γκει ζωη και με ενδιαφερει εμενα αυτο Προκειτε για την φοιτητικη μ ζωη κ ετσι δεν θελω να κανω μια λαθος επιλογη.
- 07-05-2018, 21:07 #2
Κοιτα κ θεσσαλονικη σαν την κρητη με πιο πολλα μαγαζια
Φιλικά ο φτωχόΜπίνες της διπλανής πόρτας :)))
07-05-2018, 21:18 #3
Εχουμε κι εμεισ εναλακτικα στεκια παρεεσ θα βρεισ για σεξ δεν ξερω αναλογα τι ειναι πιο σημαντικο για σενα
07-05-2018, 21:27 #4
δεν ειναι ωραια αθηνα, το ηρακλειο ειναι καλυτερο για φοιτητηκη ζωη, αθηνα δεν θα μπωρεις να κυκλοφορης τοσο ευκολα....... εγω το ηρακλειο το θεωρο ιδανικη φοιτητουπολη
07-05-2018, 21:32 #5
Εχω ακουσει πολλα ασχημα λογια για την Αθηνα αλλα εμενα μαρεσει. Τωρα μαρεσει ομως αν παω και εγκαταστηθω εκει φοβαμαι μην αλλαξω γνωμη. Θεσσαλονικη δν μπορω ειναι μακρια και θα θελω πολλα λεφτα για να πηγαινω κρητη.
07-05-2018, 21:35 #6
φιλε σαν την αθηνα δεν υπαρχει τιποτα..θα στο πω που την εχω ζησει απο πολυ "μεσα"
24ωρα παρτυ-24ωρα συγκοινωνιες- ναρκωτικα-τανες-ξεπλυμα-κωλομπαρα- απειρες γυναικες....απειρες φοιτητριες....φοιτητικα παρτυ...τεραστια πολη...24ωρα φαγηταγικα....γενικα εχει τα πανταααααα....
εγω θα σου ελεγα με τα χιλια αθηνα...αλλα προυποθετει αμα ερθεις αθηνα να εχεις και καλη παρεα....και τοτε πραγματικα θα ζησεις φοβερη ζωη για 4-5 χρονια..θα το θυμασαι για παντα..
βεβαια αν δεν εισαι κανα ανιμαλ παρτυ μπορεις να μεινεις και κρητη....
υπαρχει και η χαλαρη ζωη της αθηνας....
μην μεινεις κρητη ..να ζησεις και κατι διαφορετικο...
επισης ωραια ειναι και λαρισσα...και πατρα....
για μενα πρωτα αθηνα μετα πατρα μετα λαρισσα η θεσσ...
αλλα τα πρωτα δυο αθηνα και μετα πατρα
07-05-2018, 21:35 #7
Θεσσαλονικη ειναι σαν την κρητη ομωσ σιγουρα εδω δε θα εχεισ προβλημα προσαρμογησ
07-05-2018, 21:42 #8
Με δουλευεις ετσι; Τι μου λες για ναρκωτικα και μαλακιες; Δεν ασχολουμε μαυτα και ουτε προκειτε
07-05-2018, 22:13 #9
σου λεω απλα τι γινεται
το αν θα ασχοληθεις ειναι δικο σου θεμα δεν με αφορα...εσυ πληροφοριες ρωτησες
07-05-2018, 22:15 #10
ωπα τωρα ειδα την τελευταια σειραα......
αμα εισαι γκει δν εχω ιδεα που πρεπει να πας...
07-05-2018, 22:28 #11
εχω ζησει στην Αθηνα για μερικους μηνες και εχω βρεθει εκει λογο δουλειας καμια 10αρια φορες... Ειναι μια πολη που αργησα να την συμπαθησω... Προτιμουσα την Θεσσαλονικη για μενα, επειδη την εχω ζησει λιγακι και αυτην, πίστευω οτι ο Πειραιας ειναι σε αλλη μοιρα γενικα απο την Αθηνα... Παρολα αυτα οπου και να πας να εισαι ετοιμος να βρεις καινουργιους φιλους, διαφορετικα δεν θα περασεις τοσο καλα................
08-05-2018, 09:39 #12
Σιγουρα οχι ηρακλειο αφου εισαι γκει και θες να περασεις καλα. Η κοινωνια της Κρητης ειναι μικρη , οι ντοπιοι δεν τα πολυγουσταρουν αυτα, συνεπως πας σε μια μεγαλη πολη για να χαθεις μεσα στο πληθος. Αφου γουσταρεις Αθηνα ,πας εκει.Διαθεση θελει πιο πολυ και το μερος δεν παιζει ρολο τοσο πολυ
08-05-2018, 10:05 #13
αυτο επρεπε να το πεις πρωτο, οχι τελευταιο.
αν θελεις την ανωνυμια της μεγαλης πολης γιατι εκει πιστευεις οτι θα στιγματιστεις και δεν θα μπορεις να ζεις οπως θελεις, φυσικα να φυγεις.
ολα τα αλλα συνηγορουν στο να μεινεις στον τοπο σου.
εφοσον εχεις ασπεργκερ, θα ησουν καλυτερα στο γνωριμο μερος και ισως και με την βοηθεια των δικων σου, αν συνηθιζατε να σε βοηθουν με τα θεματα σου.
οικονομικη ανεση υπαρχει ωστε να σε στηριζουν για καποια χρονια σπουδων?
συμφωνω κι εγω για θεσσαλονικη.
ειναι αρκετα μεγαλη πολη, ωστε να βρεις οσες παρεες θελεις χωρις να στιγματιστεις, κι αρκετα συμμαζεμενη για να μην νοιωθεις χαμενος. εχει λιγοτερη εγκληματικοτητα και προβληματα με τους μεταναστες απ οτι η αθηνα, εχει ΠΟΛΛΑ μαγαζια ολων των ειδων μικρες αποστασεις ωστε να μην σε τρωνε οι μετακινησεις και τα ταξι, ολο το κεντρο το γυρνας ανετα με τα ποδια, εχει θαλασσα, και την καλυτερη φοιτητικη ζωη ολης της χωρας.
08-05-2018, 13:19 #14
Λοιπον εγώ έχω να πω ότι όλοι αγαπάμε τον τόπο μας, αλλά αυτό το πράγμα που έχουν οι Κρητικοί να υποτιμούν όλα τα άλλα ποτέ δεν το κατάλαβα. Δεν μου αρέσει να γενικεύω, αλλά ας πούμε στην σχολή είχαμε ένα σωρό Κρητικούς, μέχρι και η συγκάτοικος μου την πρώτη χρονιά Κρητικιά ήταν και κάθε δεύτερη κουβέντα ήτανε "εμείς στην Κρήτη" και στην Κρήτη αυτό και στην Κρήτη το άλλο. Καθόμασταν παρέα πχ στην καφετέρια της σχολής 30 άτομα και οι 10 Κρητικοί θα αλληλοϋποστηρίζονταν μεταξύ τους μόνο και μόνο λόγω καταγωγής, ακόμα κι αν κάποιος έλεγε μια βλακεία, θα προσπαθούσαν σώνει και καλά να τον υποστηρίξουν απλά λόγω αλλυλεγγύης απέναντι στους άλλους και αρχίζαν πάλι για την Κρήτη. Δηλαδή έπρεπε εγώ να ζαλίζω τον κόσμο "εμείς στην Ρούμελη" κι ο άλλος "εμείς στην Θεσσαλία" και ξέρω γω τι; Αφού σας αρέσει τόσο η Κρήτη, μείνετε στην Κρήτη και τελειώντε επιτέλους.
Και θυμάμαι μου είχε κάνει πολύ άσχημη εντύπωση μια φορά, φίλη μου Κρητικιά χρειάστηκε να περάσουμε από κάτι σόγια στο κέντρο της Αθήνας κάτι να πάει να πάρει και πρώτα πήρε τηλέφωνο της μάνα της να ρωτήσει "Μάνα θα πάω από την θεία, να πάω μαζί με την Σόνια ή θα της κακοφανεί λες;" και λέει αυτή "να πάτε, αλλά να βγάλει το σκουλαρίκι από την μύτη και τα πάνω σκουλαρίκια από τα αυτιά πρώτα, μην την κακοχαρακτηρίσει η θεία σου και κάνει ένα μήνα να μου μιλήσει" και κάτι τέτοιες βλακείες. Και δεν μιλάμε ότι έχω και καμια εμφάνιση φρικιού, στον 21ο αιώνα ζούμε ή στον μεσαίωνα; Μην το πάρεις στραβά, έχω πάρα πολλούς φίλους Κρητικούς, απλά πιστεύω ότι σε κάποια πράγματα είναι λάθος και δύσκολα δέχονται την αντίθετη άποψη, έστω να ακούσουν μέσα σε μια συζήτηση.
Το Ηράκλειο από όσο ξέρω είναι η 4η μεγαλύτερη πόλη της Ελλάδας, δεν είναι μικρό μέρος, άρα δεν το λες και επαρχία. Και ακόμα και στην Αθήνα να είσαι, πάντα θα βρεθεί κι ένας γνωστός κάπου. Απλά γνώμη μου είναι να πας και κάπου αλλού να δεις πως είναι οι άνθρωποι και πως ζουν και κάπου που θα έχεις πιο πολλές επιλογές. Το ότι έχεις πιο πολλές επιλογές, δεν σημαίνει ότι δοκιμάζεις τα πάντα. Διαλέγεις και παίρνεις. Το τέλειο δεν υπάρχει πουθενά άλλωστε, όλα είναι μέσα στο μυαλό. Τώρα το χαοτική πόλη, ναρκωτικά και βλακείες, αυτοί έχουν ζήσει Αθήνα που στα λένε; Αν ναι, που ακριβώς; Και προσπάθησαν να προσαρμοστούν στην Αθήνα ή από την αρχή την συγκρίναν με την Κρήτη και γκρινιάζανε;
08-05-2018, 16:17 #15
Αυτο το εχουμε κι εμεισ οταν κατεβαινουμε κατω