Πώς να γλιτώσω τον φίλο μου από δήθεν πιστούς του Θεού?? - Page 4
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Page 4 of 5 FirstFirst ... 2345 LastLast
Results 46 to 60 of 70
    Senior Member
    Quote Originally Posted by giorgos35 View Post
    ακριβως σε ολοιδια περιπτωση επεσα και εγω στον αγιο δημητριο..οπου ο παπας ελεγε πως οσοι ειναι αλλοθρησκοι χρειαζοντε ψυχιατρο και πως μονο οι χρισταινοι ειναι υγιυεις..
    και κανενας αλλος..
    κσι μετα αρχισε να μιλαει για αγαπη....ποοοοο μεγαλυτεροι υποκριτες δεν υπαρχουν
    και μια φορα ετυχε να ειμαι μαρτυρας σε ενα περιστατικο οπου ο παπας εδιωξε ζητιανο που ζητιανεψε ψωμι...ο παπας τον εδιωξε και μετα ο ζητιανος τον εκραξε και τον εκανε ρεζιλι και δεν ηξερε απο που να φυγη ο παπας..καλα τον εκανε
    Το ποιος χρειαζεται ψυχιατρο να μην το συζητησουμε καλύτερα....
    Ο δικος μας, δεν ελεγε μονο αυτά, αλλα έσπερνε όπως καλά να ξέρουν να κάνουν, και την ενοχή στα πρόβατα που τον άκουγαν. Έλεγε πως αν συναντήσετε κάποιον αλλόθρησκο έχετε καθήκον να προσπαθήσετε να τον πείσετε για την αληθινή θρησκεία που είναι η ορθόδοξη φυσικά(προσηλυτισμός λέγεται αυτό και διώκεται από τον νόμο αλλά ξέχασε να το πει ο πάτερ). Αν αυτός πεισθεί, έχει καλώς. Αν δεν πεισθεί τότε οφείλετε να απομακρυνθείτε από αυτόν και να μην του ξαναμιλήσετε γιατί τότε θα έχετε και σεις ευθύνη!!!

Αυτό ήταν το κήρυγμα της αγάπης που βρήκε να κάνει! Όχι πως δεν έχουν ευθύνη τα ζώα που τους ακούνε και τους πιστεύουν αλλά η ευθύνη της εκκλησίας για όλα αυτά τα τέρατα είναι τεράστια.

Senior Member
    Quote Originally Posted by elisabet View Post
    Μπορεί να το έχω ξανα αναφέρει, δεν θυμάμαι. Βρέθηκα μια φορά για μια εδική περίσταση στην εκκλησία και έτυχε να είναι και μια μέρα γιορτινή όπου ο παπάς έβγαζε κήρυγμα που αφορούσε τους αλλόθρησκους. Το τι άκουσα δεν περιγράφεται! Το μίσος, ο ρατσισμός και η περιφρόνηση που έβγαζε ο εκπρόσωπος της θρησκείας της αγάπης, ήταν πέραν της φαντασίας μου. Όλα αυτά στα αυτιά ενός ανθρώπου με προβλήματα, ενός ευκολόπιστου κτλ...γίνονται βίωμα!
    Μα να δηλωνα και αλλοθρησκος να πω οκ. Χ.Ο. ειμαι απλα δε με απασχολει το θεμα θρησκεια θεος κτλ, δε νοιωθω την αναγκη να στραφω εκει, το βρισκω αδιαφορο.
    Λακισα μετα μια συζητηση για τα περι θρησκειας, πταν με ρωτησε γιατι δε σκοτωνω εναν ανθρωπο. Επειδη δε θελω λεω, δε μπορω να το κανω, επειδη ουτε εγω θελω να μου το κανουν, γιατι ειναι εξω απο την φυση μου.
    Αποκλειεται μου λεει δε σε καταλαβαινω, και εκει τρομαξα οταν συνειδητοποιησα οτι οντως δεν με καταλαβαινε.
    Οποτε ρωταω, συγνωμη εσυ γιατι δεν σκοτωνεις εναν ανθρωπο; Επειδη μου λεει φοβαμαι τον θεο και θα παω στην κολαση!
    Δηλαδη λεω αν δε πιστευες στην κολαση η δε σε εβαζαν φυλακη θα σκοτωνες; Ναι μου λεει γιατι οχι;
    Ενταξει λεω οκ, την εκανα με ελαφρα πηδηματακια

Senior Member
    εχω ακουσει και περιπτωσεις οπου η εκκλησια-παπαδες πειθανε πιστους να μεταβιβασουν την περιουσια τους στην εκκλησια γιατι αυτο ειναι αγαπη και οτι ετσι θα πανε ατο παραδεισο..δηλαδη προαγοραζουν το παραδεισο..και φυσικα αυτοι ως προβατα το επραταν..και μεινανε αφραγκοι και ταποι...
    τους τα πειρε ολα η εκκλησια

Banned
    αν καποιος συμφωνει με το κυριγμα ειναι ευκολο απειλωντας τον πλαγια θα εχετε εσεις την ευθυνη να τον κανει οτι θελει

γι αυτο και απειλες συνηθως πιανουν επειδη η θεληση των περισσοτερων ανθρωπων ειναι ενας πυργος στην αμμο

Senior Member
    και δυστυχώς δεν είναι αιρέσεις εκεί είναι το πιο κουφό
    «Κουφό» για όποιον δεν έχει «καεί». Είναι νομίζω γνωστό και σαφές ότι στους κόλπους της Εκκλησίας βρίσκουν καταφύγιο ακραία στοιχεία, χωρίς να εκπροσωπούν κάποια αίρεση. Υπάρχουν ιερωμένοι με ακραίες θέσεις σε διάφορα ευαίσθητα κοινωνικά θέματα και η «διδασκαλία» τους μόνο την αγάπη του χριστιανισμού δε θυμίζει.

Πάλι καλά να λες που επηρεάστηκε απλά φίλος σου και όχι κάποιος πιο κοντινός. Ξέρω περίπτωση που γιος στράφηκε εναντίον της μητέρας του με τις ευλογίες ανώτερου ιερωμένου.

Όσο για το φίλο σου, δε νομίζω ότι μπορείς να κάνεις κάτι. Με βάση τα όσα έγραψες, πιστεύω ότι δεν έχει νόημα να προσπαθήσεις καν. Στη θέση σου θα διέκοπτα κάθε επικοινωνία.

Banned
    δε νομιζω να στεκει αυτο που λες οτι κατηγορεις την εκλησια ενω αυτος βρισκετε εκει γιατι ειναι σα να τα απευθυνεις στον ιδιο αυτος τι κανει εκει μεσα μπρικια κολαει

Senior Member
    Quote Originally Posted by GeorgeGr1 View Post
    Δηλαδη λεω αν δε πιστευες στην κολαση η δε σε εβαζαν φυλακη θα σκοτωνες; Ναι μου λεει γιατι οχι;
    Ενταξει λεω οκ, την εκανα με ελαφρα πηδηματακια
    Και καλά έκανες γιατί, ποιος ξέρει, ίσως κάποτε να κατέληγες στον κάδο! Κυριολεκτικά όμως.

Άνθρωπος που εκφράζει τέτοιες διαθέσεις είναι απλά επικίνδυνος για τη σωματική ακεραιότητα των άλλων. Από μακριά κι ούτε αγαπημένοι.

Senior Member
    Quote Originally Posted by Vox View Post
    Και καλά έκανες γιατί, ποιος ξέρει, ίσως κάποτε να κατέληγες στον κάδο! Κυριολεκτικά όμως.

Άνθρωπος που εκφράζει τέτοιες διαθέσεις είναι απλά επικίνδυνος για τη σωματική ακεραιότητα των άλλων. Από μακριά κι ούτε αγαπημένοι.
    Οσο δε τα γουσταρω, εκει καταλαβα το λογο υπαρξης του φοβου της κολασης, πανω στον οποιο βασιζεται η θρησκεια και κατα συνεπεια και οι εκκλησιες.
    Αστες εκει που ειναι, καλες ειναι, κατι ξερουν οσοι στρεφονται εκει. Απλα οπως ειπες μακρια και αστους μεταξυ τους να τα βρουνε.

Senior Member
    «Κουφό» για όποιον δεν έχει «καεί». Είναι νομίζω γνωστό και σαφές ότι στους κόλπους της Εκκλησίας βρίσκουν καταφύγιο ακραία στοιχεία, χωρίς να εκπροσωπούν κάποια αίρεση. Υπάρχουν ιερωμένοι με ακραίες θέσεις σε διάφορα ευαίσθητα κοινωνικά θέματα και η «διδασκαλία» τους μόνο την αγάπη του χριστιανισμού δε θυμίζει.

Πάλι καλά να λες που επηρεάστηκε απλά φίλος σου και όχι κάποιος πιο κοντινός. Ξέρω περίπτωση που γιος στράφηκε εναντίον της μητέρας του με τις ευλογίες ανώτερου ιερωμένου.

Όσο για το φίλο σου, δε νομίζω ότι μπορείς να κάνεις κάτι. Με βάση τα όσα έγραψες, πιστεύω ότι δεν έχει νόημα να προσπαθήσεις καν. Στη θέση σου θα διέκοπτα κάθε επικοινωνία.
    πλακα κανεις??τοσο πολυ εε??ακομα και εναντιον της μητερας του??δεν λεω παλι καλα που εμπλεξε μονο ο φιλος μου διοτι με πονεσε παρα πολυ αυτο...απο χθες δςν βγενει απτο μυαλο μου..ειμασταν παρα πολυ φιλοι..και η πλακα ειναι οτι καταλαβενω οτι και εκεινος στεναχωριετε..πολυ πικραθηκα ρε παιδια...δεν μπρο να περιγραψω την λειπει μου τα συναισθημτα μου...χωρις καν να εχω κανει κατι κακο το παραδεχετε και ο ιδιος ετσι απλα διαγραψε την φιλια μας μετα απο δεκα εφτα χρονια...θα ξανα επικοινωνησω μαζι του...θα τον γλιτωσω απο αυτη την οργανωση....δεν μπορω να το χωνεψω

Senior Member

μια κουβεντα ειναι να διακοψο σλα στη θεση μου..αχ και τι δεν περασαμε μαζη σε αυτα τα 17 χρονια...αναρωτιεμε δεν του λειπω καθολου????

Senior Member
    πλακα κανεις??τοσο πολυ εε??ακομα και εναντιον της μητερας του??
    Ναι, τόσο πολύ. Συνέστησε μάλιστα ψυχιατρική βοήθεια για εκείνη. Η γυναίκα εντωμεταξύ είναι μια χαρά (την γνωρίζω).

Banned
    δε ξερω πως καταφερε να σε πεισει οτι διαφερει απο αυτους μαλον ειναι ετοιμος για το οσκαρ

Senior Member
    και ας μην ξεχναμε οτι οι παπαδες προδασαν πρωτοι τον χριστο παπαδες τον κατεδωσαν...θελουν να κανουν το κοσμο οτι θελουν...εμενα οχι δυο παπαδες χιλιαδεε παπαδες να μου λεγανε δεν θα παρατουσα κανεναν φιλο μου...μονο αν με τη δικη μου κριση δεν ηταν σωστοι μονο τοτε...αλλα και τι να πουμε θελει να εχεις κσι λιγο μυαλο να μην πιστευης σε οσα λενε..

Senior Member
    μια κουβεντα ειναι να διακοψο σλα στη θεση μου..
    Φοβάμαι ότι δεν μπορώ να έρθω στη θέση σου. Δεν έχω τέτοιο φίλο. Είμαι όμως γενικά υπέρ των δραστικών λύσεων, ειδικά σε περιπτώσεις όπως αυτή. Εξάλλου έκανες ήδη μεγάλη προσπάθεια.

Senior Member
    Φοβάμαι ότι δεν μπορώ να έρθω στη θέση σου. Δεν έχω τέτοιο φίλο. Είμαι όμως γενικά υπέρ των δραστικών λύσεων, ειδικά σε περιπτώσεις όπως αυτή. Εξάλλου έκανες ήδη μεγάλη προσπάθεια.
    σας πριζω και εσας απο χθες...αλλα ποναω παρα πολυ...μου στοιχησε παρα πολυ αυτη η ιστορια..εχουν κατσρεψει πολα σπιτια και πολλες οικογενειες οι εκκλησια...στο ονομα του θεου η καλητερα για τα θεματα θρησκειας εχει χυθει πολυ αιμα.
    πολκη ανθρωποι νομιζουν θα σωθουν μονο με το να λενε οτι ειναι χριστιανοι...ξεχνανε ομως το εργο τους και μενουν μονο στα λογια...συμφωνουν με το θεο αλλα δεν κανουν το θελημα τους...ο θεος δεν ειναι ρατσιστης να βαζει στο παραδεισο μονο χριστιανους...ουτε ξεχωριζη τους ανθρωπους με βαση τη καταγωγη η το χρωμα τους..ποσο κλειστα μυαλα ειναι..
    και μιλανε για αγαπη....αυτο πια με διαπερναει τελειος

Page 4 of 5 FirstFirst ... 2345 LastLast