τη γνωμη σας για το πως φτασαμε εδω - Page 4
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Page 4 of 4 FirstFirst ... 234
Results 46 to 47 of 47
    Senior Member
    Εγώ πάλι νομίζω ότι η προσωπικότητά μας αλλάζει διαρκώς δίχως να το καταλαβαίνουμε. Τι σημαίνει προσωπικότητα? Ή χαρακτήρας? Είναι πράγματα αναλλοίωτα, που παραμένουν ολόιδια όλη μας τη ζωή? Τον ίδιο χαρακτήρα έχω τώρα με αυτόν που είχα στα δέκα μου? Οι εμπειρίες μου δεν μου αλλάζουν καθόλου τον "πυρήνα" μου? Λέω πως του αλλάζουνε τα φώτα. λολεν
    "Δε με νοιάζει να έρθουν όλοι οι ξένοι στην Ελλάδα και οι Έλληνες να πάνε αλλού. Θεωρώ ότι πατρίδα μας είναι η γη. Από μικρό παιδί απέρριπτα τα σύνορα."
    Σπύρος Μπιμπίλας

Senior Member
    Quote Originally Posted by RainAndWind View Post
    Εγώ πάλι νομίζω ότι η προσωπικότητά μας αλλάζει διαρκώς δίχως να το καταλαβαίνουμε. Τι σημαίνει προσωπικότητα? Ή χαρακτήρας? Είναι πράγματα αναλλοίωτα, που παραμένουν ολόιδια όλη μας τη ζωή? Τον ίδιο χαρακτήρα έχω τώρα με αυτόν που είχα στα δέκα μου? Οι εμπειρίες μου δεν μου αλλάζουν καθόλου τον "πυρήνα" μου? Λέω πως του αλλάζουνε τα φώτα. λολεν

Χαχα,

σίγουρα αλλάζει πολύ πιο έντονα και δυναμικά μέχρι κάποια ηλικία (25-30) όπου και παγιώνεται αρκετά και η ανάπτυξη του προμετωπιαίου λοβού (για να χώσω και την νευροψυχολογία μέσα :P) αν και ο εγκέφαλος πάντα αλλάζει. Από εκεί και πέρα οι αλλαγές είναι αρκετά πιο αργές, αν και είναι και ανάλογα το άτομο και το πόσο ανοιχτός είναι σε νέες εμπειρίες (και αυτό ένα στοιχείο της προσωπικότητας που όμως είναι από τα πιο "έμφυτα"- γνωστά και ως "openess" και "novelty seeking"), καθώς και από άλλα προηγούμενα χαρακτηριστικά όπως τάση για διαφωνία-συμφωνία με τους άλλους, προσαρμοστικότητα (σε ξένα περιβάλλοντα) και γνωστική ευκαμψία (το να μην υπάρχει προσκόλληση σε κανόνες και συνήθειες αλλά να βλέπεις πιο "flexible" τα πράγματα). Οπότε ίσως και η συνεχής εξέλιξη να εξαρτάται και από προηγούμενα στοιχεία προσωπικότητας η "χαρακτηρολογικές τάσεις"

Page 4 of 4 FirstFirst ... 234