Results 1 to 7 of 7
-
28-01-2014, 23:23 #1
Πανικοι will tear us apart..again.
Με μια αναφορα μου στον τιτλο στους Joy Division που τα αλμπουμ τους συνοδευουν τις περισσοτερες φορες τους πανικους μου ,ζηταω την αποψη σας ή τελοσπαντων ζηταω να με ακουσετε . Ναι ξαναεχω πανικους,ναι ειμαι σε αγωγη ( την οποια φυσικακαι μου διεκοψαν οι γονεις μου με δικη τους πρωτοβουλια απο τον αυγουστο οποτε θεωρητικα ημουν χωρις αγωγη απο τοτε και ημουν καλα σχετικα )ενω τωρα ολα ξαναξεκινησαν . Ναι ειμαι και 3η λυκειου και θελω την απολυτα συγκεκριμενη σχολη της ψυχολογιας. Δεν ξερω τι με αγχωνει αν ειναι τα μαθηματα ή ο,τιδηποτε αλλο , αλλα το αποτελεσμα ειναι ενα = Να παθαινω πανικους , να κλαιω πανω απο το βιβλιο της ιστοριας επειδη μετα απο τον πανικο μου που κραταει κανα 2ωρακι νιωθω τερμα δυσλειτουργικη-ζομπι ή τελοσπαντων σαν να ετρεχα μισο χιλιομετρο με την βασικη διαφορα οτι στην περιπτωση του πανικου δεν χανω γραμμαριο. Και κλαιω πανω απο το βιβλιο της ιστοριας οχι γιατι με συγκινει η διπλωματικοτατη πολιτικη του Ελευθεριου Βενιζελου αλλα γιατι δεν μπορω να παραδοθω στην μαυριλα μου.Παντα πρεπει να κανω κατι ,ειτε λεγεται μαθημα,ειτε λεγεται διαγωνισμα ειτε λεγεται σχολειο .Το κεφαλι μου ειναι ενα χαος απο μαυρες σκεψεις τις οποιες και δεν ελεγχω . Προφανως και η 3η λυκειου μπορει να επηρεαζει την κατασταση αλλα επειδη με ξερω,ξερω οτι αυτο το πραγμα θα ξεσπουσε ειτε με την 3η λυκ πανω απο το κεφαλι μου ειτε οχι . Διαβαζω μεχρι τη 1 στο καλυτερο και μπορει να κοιμηθω στις 3 λογω πανικων . Μουδιαζω,ζαλιζομαι, κρυωνω,τρεμω τα γνωστα καλα πραγματα.Βεβαια ξερω οτι ουτε θα πεθανω ουτε τιποτ αλλα σκεφτομαι οτι ΣΥΓΓΝΩΜΗ ΚΑΛΕ ΜΟΥ ΠΑΝΙΚΕ,ΕΧΩ ΝΑ ΒΓΑΛΩ 7 ΩΡΕΣ ΣΧΟΛΕΙΟΥ,4 ΩΡΕΣ ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟΥ ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ ΠΟΣΕΣ ΩΡΕΣ ΔΙΑΒΑΣΜΑΤΟΣ ΚΑΙ ΕΣΥ ΜΕ ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣΑΙ ΤΟ ΒΡΑΔΥ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΞΥΠΝΗΣΩ ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΗΜΕΡΑ ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΑΠΟΔΙΔΩ? Αυτο ειναι και το προβλημα μου λοιπον. Τα ζαναξ ,ωραια και καλα, δεν με πιανουν.Ουτε θελω να κανω καταχρηση .Τι γαλα με μελι , τι μουσικες,τι βιβλια για χαλαρωση οταν ο πανικος μου ειναι αποφασισμενος να ερθει,θα ερθει . Ψυχοθεραπεια πια κανω σπανια αφενος λογω ελλειψης χρονου,αφετερου γιατι θελω να τα παλεψω μονη μου . Ειναι μεσα μου οποτε αν δεν τα βρω εγω με τον εαυτο μου , ποιο το νοημα να πηγαινω και να ξαναπηγαινω! Δεν ξερω τι ζηταω να μου πειτε,αρκει που εκτονωθηκα και εκραξα λιγο την ψυχολογικη μου ανισσοροπια ! ευχαριστω πολυ
Α και εννοειται πια παιρνω την κανονικη μου δοση απο τα τσιπραλεξ !
- 29-01-2014, 01:37 #2
Αγαπητό ''άγχος προσωποποιημένο!'' καλησπέρα! Αρχικά, θα σου πω ότι, για εμένα, η πρώτη κίνηση που πρέπει να κάνεις, είναι να ψάξεις σε βάθος τι από όλα είναι η αιτία του άγχος σου! Καταλαβαίνω ότι η πίεση είναι ναι μεν μεγάλη, αλλά όλοι την έχουμε περάσει και αρκετοί μάλιστα με επιτυχία!! Αυτό όμως, είναι κάτι που πρέπει να δουλέψεις μόνη σου! Δεν προσπαθώ να σου το ''παίξω'' επαγγελματίας, σου μιλάω από εμπειρία! Σε μία κρίση πανικού το θέμα δεν είναι το αν θα πεθάνεις ή όχι αλλά το ότι, οι όποιες φοβίες σου, σε έχουν συνεπάρει σε τέτοιο βαθμό που δεν μπορείς να τις ''πατήσεις κάτω''. ΔΕΝ θα σου πρότεινα κάποια φαρμακευτική αγωγή (χωρίς τουλάχιστον τη συμβουλή ιδικού!) αλλά δεν χρειάζεται και να είσαι προκατειλημμένη: ''Τι γαλα με μελι , τι μουσικες,τι βιβλια για χαλαρωση οταν ο πανικος μου ειναι αποφασισμενος να ερθει,θα ερθει .'' Μήπως ο όλος σου φόβος μην σε πιάσει κρίση είναι και αυτό που την προκαλεί;;
29-01-2014, 20:34 #3
γεια σου υπομονη απλα πρεπει να δεις τα πραγματα αλλιως το ξερω θελει χρονο αλλα αν το θελουμε ολα γινονται οσο για την ψυχοθεραπεια θα σου προτεινα να ξεκινησεις κανονικα εννοειτε οτι αυτα τα θεματα τα λυνεις εσυ αλλα γιατι να μην σε βοηθησει καποιος να ανακαλυψεις τον εαυτο σου και την ριζα του προβληματος ετσι ωστε να το κατανοησεις και να το ξεπερασεις?
παντα μετα την βροχη βγαινει το ουρανιο τοξο!
29-01-2014, 23:32 #4
Συγνωμη τι θα πει να το παλεψω μονη μου?Το παλευεις με ζαναξ αλλα δεν καταδεχεσαι να πας σε μια ψυχολογο?Δεν καταλαβαινω γιατι να βασανιζεις ετσι τον εαυτο σου?Θα τρελαθω..Ακου λεει θελω να το παλεψω μονη μου..
Εγω λογω μαλακιας και αγνοιας εχασα πολλα ωραια χρονια λογω πανικων!Μονο με ψυχοθεραπεια λυνονται οι πανικοι,μπορει και με λιγα φαρμακα,αυτο θα το κρινει ο ειδικος,κυριως ομως ψυχοθεραπεια!!Πηγαινε ρε μικρο μην βασανιζεσαι τζαμπα γαμωτο..Δεν τα παλευουμε ολα μονοι μας.
Αν αισθανεσαι οτι η ειδικος που σε εβλεπε δεν σε βοηθησε καπου,πηγαινε αλλου!
29-01-2014, 23:37 #5
Προς Μανια..
Φυσικα και ο φοβος ενος επερχομενου πανικου δημιουργει πανικο!Αυτο ουσιαστικα παλευεις..Μονο ο πρωτος σου πανικος ειναι "ορφανος" να τον πω ετσι..Οι υπολοιποι ειναι λογω τρομαρας!!
30-01-2014, 00:33 #6
Καταρχην ευχαριστω πολυ για την αμεση απαντηση ! Μαλλον παρεξηγηθηκα. Εχω παει σε ειδικο και παιρνω την αγωγη μου παντα με συμβουλη γιατρου . Τα ζαναξ τα παιρνω επισης με πρωτοβουλια γιατρου , δεν κανω χαζομαρες μονη μου. Απο πεμπτη δημοτικου εχω πανικους. Δεν βασανιζω τον εαυτο μου με το να μην πηγαινω σε ψυχοθεραπευτη ( το εκανα αλλωστε για 2 χρονια συνεχομενα και τωρα οταν νιωθω την αναγκη) Βασανιζω τον εαυτο μου με το να ψαχνω αιτια και να μην βρισκω. Δεν πιστευω καν οτι υπαρχει παντου και παντα αιτια .Εχω σκαλισει παρελθον,μελλον,παρον και ο,τι αλλο μπορειτε να φανταστειτε. Οχι μονη μου αλλα και με τον ειδικο,τον οποιο και θεωρω απιστευτο σαν ψυχοθεραπευτη. Ξερω οτι εμενα η ρουτινα με αηδιαζει , το να νιωθω οτι στο τελος της ημερας δεν ειμαι δημιουργικη,δεν εκανα κατι για μενα με κανει σκατα. Οταν μαζευονται πολλες τετοιες ημερες σε συνδυασμο με το απειρο διαβασμα ερχονται και οι πανικοι . Για μενα ο πανικος ειναι η αντιδραση μου σε αυτο που βιωνω μεσα στην καθημερινοτητα του σχολειου,μεσα στην καθημερινοτητα του πρεπει να κανεις εκεινο και αυτο ,πραγματα που προφανως και δεν με ευχαριστουν.Το ξερω οτι στην ζωη δεν θα κανω παντα πραγματα που μου αρεσουν αλλα ξερω οτι θα μπορω να εξισσοροπω καπως τις καταστασεις.Ειτε αυτο θα σημαινει οτι ασχολουμαι με ενα επαγγελμα που γουσταρω,ειτε το ο,τιδηποτε . Αμα με ρωτησεις πως ημουν στην 1η λυκειου που επαθα το μεγαλο ξεσπασμα με πανικους αγοραφοβιες κλπ και το πως τους αντιμετωπιζω σημερα , εχω δει πολυ μεγαλη βελτιωση . Για μενα αυτο ειναι προοδος . Και ξερω οτι θα ηρεμησω οταν τελειωσει επιτελους το σχολειο . Δεν ειναι τυχαιο που τα Σ/Κ οσο διαβασμα και αν εχω ειμαι παρα πολυκαλα ενω καθε βραδυ καθημερινης παθαινω πανικο τοσο στο σχολειο οσο και το βραδυ που θα κοιμηθω . Απλα πρεπει καπως να παλεψω το τωρα γιατι δεν θελω σε καμια περιπτωση το γνωστο σε ολους αγχος να με παει πισω .
30-01-2014, 00:44 #7
Ναι ειναι προοδος και εισαι και παλικαρι!Αλλα μην σταματας αγχος..!Με την ψυχολογο ελπιζω να μην εψαχνες την αιτια (αν και καθε περιπτωση ειναι και διαφορετικη,ποσο μαλλον η δικη σου που σου ξεκινησαν σε τετοια τρυφερη ηλικια) πρωτα μαθαινουμε να τους διαχειριζομαστε..Την αιτια ειμαι σιγουρη θα την βρεις καποια στιγμη οπως την βρηκα και εγω κατα το τελος των πανικων μου..Δεν στο παιζω ξερολας,απλα τα εχω περασει..Πρωτα θα εχεις στο νου σου την θεραπεια της λαθος σκεψης που δημιουργει αγχος και κατα συνεπεια πανικο και υστερα το χαπακι!Μην αφηνεσαι και μην ξαναπεις οτι θα το παλεψω μονη μου..Ειναι εντελως λαθος,σε πολλα εισαι μονη σου,τους πανικους μονη σου τους βιωνεις,αλλα να κυνηγας αυτο το ειδικο χερακι που θα σε βγαλει στην επιφανεια πιο γρηγορα.