Αγοραφοβια πως ξεπερνιεται; - Page 2
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Page 2 of 3 FirstFirst 123 LastLast
Results 16 to 30 of 34
    Member
    Αληθεια τοσο πολυ εμενα μου ειπε 3-5 μερες ταχα Αφου του ειπα τα συμπτωματα μου ειπε να παρω xanax των 0.25 αλλα ειναι λεει οτι ειναι μπαλωματα της θεραπειας αλλα δεν ξερει τι παρενεργειες θα μου φερει γιατι ειναι η πρωτη φορα που θα το παρω σε συνδιασμο με το αλλο ..Μια χαρα δηλαδη ή μενω με τους πανικους και καταληγω σε ψυχιατρειο ή ρισκαρω και τα συνδιαζω ενω θα πρεπει να ειμαι λειτουργικη και οχι με υπνηλια για να προσεχω τα μικρα

Senior Member
    Ο κάθε οργανισμός είναι διαφορετικός απλά κατά προσέγγιση τόσο κρατάνε τα αρχικά συμπτώματα.
    Άλλος μπορεί να μην έχει και καθόλου κι άλλος για εβδομάδες να τρελαθεί.Επίσης μπορεί και κάποιος να έχει παρενέργειες χωρίς καλυτέρευση με την πάροδο του χρόνου οπότε και διακόπτει την αγωγή.

Εσύ τώρα τι κάνεις?Παίρνεις εσκιταλοπράμη μαζί με Xanax ή δεν λαμβάνεις τίποτα?

Member
    Αληθεια τοσο πολυ εμενα μου ειπε 3-5 μερες ταχα Αφου του ειπα τα συμπτωματα μου ειπε να παρω ηπιο ηρεμιστικο αλλα ειναι λεει οτι ειναι μπαλωματα της θεραπειας αλλα δεν ξερει τι παρενεργειες θα μου φερει γιατι ειναι η πρωτη φορα που θα το παρω σε συνδιασμο με το αλλο ..Μια χαρα δηλαδη ή μενω με τους πανικους και καταληγω σε ψυχιατρειο ή ρισκαρω και τα συνδιαζω ενω θα πρεπει να ειμαι λειτουργικη και οχι με υπνηλια για να προσεχω τα μικρα

Senior Member
    Quote Originally Posted by Georgia78 View Post
    ακολουθησες θεραπεια; μπορεις να μου πεις ετσι καποια βηματα που εκανες ;εγω για παραδειγμα εχθες ημουν οπως παλια αλλα ειχα τον ανδρα μου μαζι σημερα που πηγα στο κρεοπωλειο με επιασε ο πανικος και μετα αφου γυρισαστο σπιτι με επιασε ο τρομος που ειμαι μονη με τα παιδια και τι θα κανω.Θελω να βγω οπως παλια αλλα χλωμο μου φαινεται
    Καμμια θεραπεια , τις πρωτες φορες που εβγαινα , δεν εβλεπα την ωρα να ξαναχωθω στην φωλια μου , αλλα με το εξω εξω , αρχισε να μου φινεται φυσιολογικο , μεσα σε 2-3 μηνες , κυκλοφορουσα ανέτως οπουδηποτε , αλλα κριση πανικου , δεν εχω παθει ποτε , ουτε ξερω με τι μοιαζει ........ουτε που ξαναπαθα αγοραφοβια ..........

Member
    Καλημερα δεν παιρνω κατι σημερα ειπα να ξεκινησω το χαπι και ο θεος βοηθος

Member
    εγραψα δυο φορες το μηνυμα γιατι νομιζα διαγραφηκε επειδη ανεφερα ονομα απο ηρεμιστικο .Το θεμα ειναι αν δεν παρω τα χαπια τι κανω ; Ενω ξερω οτι δεν κινδυνευω η ταραχη ειναι μεγαλη οταν με πιανει ο πανικος .Με το χαπι ηταν ακομη πιο μεγαλη 2 μερες .Αισθανομαι οτι θα μπω σε κλινικη εχει αλλαξει ριζικα η ζωη μου κσι επηρεασα και την οικογενεια μου .Το θαρρος ή το νευρο για να χαρω την ζωη γιατι δεν βρισκω .Απορω γιατι δεν θυμωνω μαζι μου και να πω μεχρι εδω και νιωθω σαν απροστατευτο μωρο ενω ειμαι ενηλικη

Member
    Nα μαι παλι .Σημερα το πονο ξυπνησα αρκετα περιεργα ενω καθομουν στην κουζινα και ουτε καν προλαβα να πιω καφε με επιασε εντονος πονος στην κοιλια .Ε λεω παρανεργεια απο το χαπι .Μια ταραχη τεραστια και κατευθειαν με ελουζε καυτο ιδρωτας σαν να με πετουσαν κουβαδες με καυτο νερο .Μου ηρθε ταση για λιποθυμια η καρδια μου χτυπουσε ανεξελεκτα στο καπακι πεφτω κατω και ετρεμα σαν το ψαρι .Ο ανδρας μου ξημερωματα με πηγε στα εκτακτα και μου εκαναν καρδιογραφημα και μου εδωσαν υπογλωσσιο ηρεμιστικο .Μεχρι ποτε θα παει αυτο το μαρτυριο μου κουραστηκα .Ελπιζω να με βοηθησει το χαπι .Οταν σας πιανει εντονη κριση πανικου τι κανετε παιδια ; Η γνωστικη συμπεριφοριστικη ψυχοθεραπεια βοηθαει ; Οποια συμβουλη καλοδεχουμενη

Member
    7 ημερα με το χαπι και ο πανικος τεραστιος η μια κριση πισω απο την αλλη .Γιατι δεν μπορω να το διαχειριστω .Με πηρε απο κατω θεωρω οτι μια ζωη θα ειμαι ετσι μια τρελλη με φοβιες .Ακομη και το αγχολυτικο φοβαμαι να το παρω .Καιγεται ολο το κορμι μου οι ζαλαδες τεραστιες το στομαχι φωναζει .Οσο σκεφτομαι οτι αυριο θα ξεκινησω με ολοκληρο χαπι πιο πολυ φοβαμαι .Αργει και το ρανεβου με τον ψυχολογο .Σος σε κατασταση πανικου τι κανετε μια συμβουλη παιδια

Junior Member
    Έχοντας και εγώ συμπτώματα αγοραφοβίας και κάνοντας μόνο συμπεριφοριστική το μόνο που μπορώ να σε συμβουλέψω είναι να βρεις τη δύναμη σιγά σιγά να είσαι συνεχώς έξω από το σπίτι σου..έστω και μικρές βόλτες για αρχή...έτσι θα βλέπεις ότι μπορείς και θα παίρνεις ψυχολογία..Το ξέρω είναι δύσκολο το έχω περάσει και λογικά θα το ξαναπεράσω.Όταν έρθει αυτή η δύσκολη στιγμή να παίρνεις μια ανάσα και να σκέφτεσαι συνεχώς ότι είσαι καλά και ότι όπως η δύναμη του μυαλού μας μας έφερε σε αυτό το σημείο(σκέψου πόσο δυνατό μυαλό έχουμε) μόνο αυτή μπορεί να μας επαναφέρει εκεί που ήμασταν.Εγώ προσωπικά σκέφτομαι κοίτα που σε ένα λεπτάκι θα είμαι καλά και προσπαθώ να σκέφτομαι κάτι άλλο. Υπομονή και επιμονή.Θα νικήσουμε!!Και εγώ και εσύ!!

Member
    Σε ευχαριστω Παναγιωτη οντως αρχισα σιγα σιγα να βγαινω πιστευω εξαιτιας της αγοραφοβιας μου καταντησα ετσι .Ελπιζω να τι ξεπερασουμε ολοι .

Member
    Εχθες πηγα στην θαλασσα με την οικογενεια μου ενω δεν ηθελα γιατι την προηγουμενη φορα ειχα φυγει μεσα σε μιση ωρα απο τον τρομο που ενιωθα εχθες τα περασα τελεια μετα απο ποσο καιρο .Ουτε η ζεστη με ενοχλουσε ουτε ενιωθα φοβο .Αυριο αποφασισα να μπω σε αστικο φοβαμαι ειναι η αληθεια απλα θελω να δω εαν μπορω να λειτουργω οπως παλια .Ο γιατρος μου δεν συμφωνει με αυτην την κινηση για να μην υπαρχει πισωγυρισμα και μου πεσει το ηθικο αλλα του εξηγησα οτι ηδη 2 κρισεις που επαθα δεν φοβηθηκα οτι πεθαινω και ουτε ζητησα να παω στο νοσοκομειο οπως παλια και ουτε αγχολυτικο πηρα γιατι μεχρι να δρασει εμενα ηδη μου ειχαν περασει .Νιωθω αισιοδοξη .Με τον ψυχολογο δεν μου αρεσε η συνεδρια και θα παω σε ιδιωτη

Senior Member
    7 ημερα με το χαπι και ο πανικος τεραστιος η μια κριση πισω απο την αλλη .Γιατι δεν μπορω να το διαχειριστω .Με πηρε απο κατω θεωρω οτι μια ζωη θα ειμαι ετσι μια τρελλη με φοβιες .
    Θέλω να σου πω ότι τα θέματα των φόβων, αγοραφοβίας, πανικός είναι απλά αποτελέσματα άλλων πραγμάτων. Εσύ προσπαθείς να αντιμετωπίσεις τα αποτελέσματα. Αυτό δεν βοηθάει κατά τη γνώμη μου. Βέβαια σε καταλαβαίνω, ο περισσότερος κόσμος έτσι αντιδρά. Θέλει πολύ αντοχή για να μπορεί να ψάξει κανείς τις αιτίες.

Για το xanax που ανέφερες. Δρα σε περίπου μια ώρα. Και η διάρκεια δράσης του είναι περίπου 3 ώρες. Μετά από 4 ώρες από τη λήψη του φέρνει υπνηλία. Τουλάχιστον αυτά έχω δει σε εμένα.

> Αυριο αποφασισα να μπω σε αστικο φοβαμαι ειναι η αληθεια απλα θελω να δω εαν μπορω να λειτουργω
    > οπως παλια .Ο γιατρος μου δεν συμφωνει με αυτην την κινηση για να μην υπαρχει πισωγυρισμα και μου
    > πεσει το ηθικο αλλα του εξηγησα οτι ηδη 2 κρισεις που επαθα δεν φοβηθηκα οτι πεθαινω και ουτε ζητησα
    > να παω στο νοσοκομειο οπως παλια και ουτε αγχολυτικο πηρα γιατι μεχρι να δρασει εμενα ηδη μου ειχαν
    > περασει .

Προσωπικά ούτε εγώ συμφωνώ με αυτό. Γιατί εστιάζεις στα αποτελέσματα και όχι στην αιτία. Αυτή τη στιγμή δεν έχεις γνώση του γιατί συμβαίνουν αυτά, και δεν γνωρίζεις το μηχανισμό που τα δημιουργεί. Νομίζω ότι η γνώση του "γιατί" είναι πιο σημαντική από το να μπεις σε αστικό.
    Να σου πω ένα παράδειγμα. Είναι σαν κάποιον που όταν πιει μισό ποτηράκι κρασί του συμβαίνουν εξαιρετικά έντονα πράγματα. Κάποια μέρα τυχαίνει να πιει μισό ποτηράκι και παρατηρεί ότι αυτή τη φορά δεν συνέβησαν τόσο έντονα πράγματα. Έτσι την επόμενη αποφασίζει να πιει ένα ολόκληρο ποτηράκι κρασί. Αυτό είναι παρόμοιο με αυτό που προσπαθείς να κάνεις.

Member
    John 11 σε ευχαριστω εχεις δικιο σε αυτο που μου λες και πραγματικα θελω να καταλαβω τις αιτιες που μου δημιουργησουν ολο αυτο για αυτο και ψαχνω να βρω αλλον ψυχολογο .Το αστικο ειναι μεσο μεταφορας για εμενα που αναγκαστικα αυτο το διαστημα χρησιμοποιω ταξι . αυτην την στιγμη προσπαθω να εκθετω τον εαυτο μου σιγα σιγα σε αυτα που φοβαμαι για να καταλαβω οτι ειναι απλοι φοβοι και οτι δεν κινδυνευω απο κατι .Ο ψυχιατρος μου ειπε οτι δεν μπορει να καταλαβει την αιτια και να κανω μικρα βηματα .Μου εξηγησε οτι απο τις κρισεις πανικου ολοι κερδιζουμε την προσοχη και την αγαπη κατι που αισθανομαστε οτι λειπει απο την ζωη μας κατι που δεν το νιωθω και ουτε μου αρεσει που ολοι επεσαν επανω μου λες και ειμαι μικρο παιδι .Παντως βλεπω που κανω βηματα εκει που φοβομουν να βγω απο το σπιτι τωρα ειμαι πιο λειτουργικη .

Senior Member
    ... και πραγματικα θελω να καταλαβω τις αιτιες που μου δημιουργησουν ολο αυτο για αυτο και ψαχνω να βρω αλλον ψυχολογο .

Το αστικο ειναι μεσο μεταφορας για εμενα που αναγκαστικα αυτο το διαστημα χρησιμοποιω ταξι . αυτην την στιγμη προσπαθω να εκθετω τον εαυτο μου σιγα σιγα σε αυτα που φοβαμαι για να καταλαβω οτι ειναι απλοι φοβοι και οτι δεν κινδυνευω απο κατι .
    Από τη μια λες ότι ψάχνεις. Και από την άλλη αυτό που κάνεις πράξη είναι να "προσπαθείς να εκθέτεις τον εαυτό σου σιγά σιγά".
    Και επίσης λες ότι το αστικό είναι [ανάγκη] αλλά ταυτόχρονα το ονομάζεις και [πρέπει] να το κάνω. Στην ουσία, όλοι μας, έχοντας μάθει να αντιδρούμε αρχικά έτσι, προσανατολιζόμαστε στα αποτελέσματα.

Ο οργανισμός μας είναι θαυμάσια φτιαγμένος (κατά καιρούς μπορεί να το διαπιστώνουμε). Παθαίνουμε κάτι, μια αρρώστεια, και ο οργανισμός αντιδρά και απ' ότι θα έχεις καταλάβει αντιδρά θαυμάσια και λύνει το πρόβλημα. Το ίδιο συμβαίνει και με αυτά ας τα πούμε "ψυχολογικά", δεν είναι η κατάλληλη λέξη. Ο οργανισμός πάλι αντιδρά. Άσε τον να αντιδράσει ελεύθερα. Παρόλο που είναι αυτό που δεν κάνουμε όπως είπα.

> Ο ψυχιατρος μου ειπε οτι ...

> ... για αυτο και ψαχνω να βρω αλλον ψυχολογο.

Δεν θα ήταν καλύτερο να δεις εσύ η ίδια το τι αισθάνεσαι, παρά να το περιγράψει κάποιος άλλος που πιθανόν να κάνει και λάθος? Αυτό που κατάλαβα είναι πως είναι σχεδόν αδύνατο να καταλάβει κάποιος άλλος για εμάς αυτά που μας συμβαίνουν. Εδώ λες σε κάποιους τι αισθάνεσαι και σου λένε αρλούμπες, κλπ. Εδώ δεν καταλαβαίνει σχεδόν κανείς αυτό που εσύ η ίδια ξέρεις και εξηγείς. Πόσο μάλλον να καταλάβει αυτό που δεν ξέρεις και δεν εξηγείς.
    Βέβαια πάμε και στον ψυχολόγο και στον ψυχίατρο. Θεωρούμε ότι αυτοί αφού αυτή είναι η δουλειά τους θα ξέρουν. Έχω διαπιστώσει ότι δεν ισχύει αυτό, τουλάχιστον στις περισσότερες περιπτώσεις. Συμβαίνει σπάνια κάποιος να μπορεί να μπει στις σκέψεις μας, στο τι αισθανόμαστε, στο τι συμβαίνει στο γύρω μας περιβάλλον ανθρώπων. Ίσως εξαιρετικά λίγοι άνθρωποι να μπορούν να το κάνουν αυτό.

Γιατί δεν βρίσκεις εσύ το τι συμβαίνει? Να απαντήσω εγώ σε αυτή την ερώτηση?
    Γιατί είναι δύσκολο?
    Γιατί δεν έχουμε μάθει να κάνουμε κάτι τέτοιο?
    Γιατί δεν βρίσκουμε ούτε την αρχή για να ξεκινήσουμε να ψάχνουμε?
    Γιατί αυτά είναι πράγματα που όλη η κοινωνία δυσκολεύεται να προσεγγίσει?
    Γιατί δεν έχουμε μάθει που να κοιτάμε και κοιτάμε αλλού?
    Αν είναι δύσκολο, αυτό σημαίνει ότι πρέπει να βάλουμε αρκετή προσοχή σε αυτό. Θ έλεγα, εξαιρετικά, εξαιρετικά μεγάλη προσοχή.

> Ο ψυχιατρος μου ειπε οτι δεν μπορει να καταλαβει την αιτια ...

Τιμιότατος. Ειλικρινής σε αυτό. Ελπίζω να συνεχίσει να είναι ειλικρινής και στο άμεσο μέλλον. Γιατί και ψυχολόγοι/ψυχίατροι δέχονται την πίεσή μας, "πες μου τι φταίει?", "πες μου τι αισθάνομαι?", "πες μου τι να κάνω να το λύσω σε μια μέρα?"
    Και από την άλλη, η άγνοια είναι εμφανής. Ποιός σε μια διάρροια θα σκεφτόταν: "τι να κάνω?", "ας προσπαθήσω να κρατιέμαι όσο περισσότερο μπορώ ώστε σιγά σιγά να το μειώσω". Το ίδιο συμβαίνει και με τα "ψυχολογικά". Αν κάτι χρειαστεί να "εκφραστεί" δεν το σταματάς με αυτό τον τρόπο.

Member
    John Αυτο που λες μου το ειπε και ο γιατρος μου για την ακριβεια μου ειπε απο την στιγμη που δεν εκφραζομουν για να βαλω ορια στους αλλους για να αναλαβουν τις ευθυνες τους και οχι να τρεχω εγω για αυτους ηρθε η αγοραφοβια και μου ελυσε το προβλημα μου .Να μαθω να μην πιεζω τον εαυτο μου ειδικα για αλλους αλλα να με κακομαθω γιατι με εχω παραμελησει .Και οντως με την αγοραφοβια ηρεμησα απο τους τριτους και δινω βαση σε μενα .Μου αρεσει το σκεπτικο σου και οτι γραφεις ειναι τροφη για σκεψη .Μου αρεσουν και τα παραδειγματα που δινεις .Εχεις κανει ψυχαναλυση ; ειχες αγοραφοβια σε βλεπω οτι το προβλημα το αντιμετωπιζεις διαφοραετικα απο οτι οι περισσοτεροι ουτε ο ψυχολογος δεν μου τα ειπε ετσι η συμβουλη του ηταν να παω σε μια καφετερια ,να γραφτω στο γυμναστηριο ενω αυτα δεν με βοηθουν σαν λυσεις στην αιτια

Page 2 of 3 FirstFirst 123 LastLast