Σχεση απολυτης εξαρτησης!!!! - Page 30
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Page 30 of 35 FirstFirst ... 202829303132 ... LastLast
Results 436 to 450 of 522
    Senior Member
    Quote Originally Posted by Maira View Post
    Σ ευχαριστω παρα πολυ που αφιερωσες χρονο κ τα διαβασες ολα κ σ ευχαριστω για τα ωραια σου λογια... Πραγματικα τα εχω αναγκη!!! Εδω κ μερες σταματησα να γραφω για να μην ανακυκλωνω τα ιδια κ ιδια κ σιγουρα σκεφτηκα ολα αυτα που εχουν γραψει εδω. Το μηνυμα σου ηρθε τη πιο καταλληλη στιγμη.
    Φοβαμαι να μεινω μονη κ ας εχω γονεις κ 2 φιλες, βαρεθηκαν να μ ακουνε... Ομως ξερω οτι πρεπει να προχωρησω οσο κ αν τον αγαπω γιατι δεν ειμαι ευτυχισμεν. Δεν ζω. Αυτες τις μερες κρατω αποσταση απ αυτον αλλα οπως εχω πει δουλευουμς μαζι συνεργαζομαστε οποτε δεν μπορω να αποφυγω την επαφη κ αν δε του μιλαω με το τροπο ρου με κανει ρεζιλι στους συναδελφους.
    Αυτος οχι μονο δεν νοιωθει τυψεις αλλα θεωρει οτι φταιω εγω για ολα κ δεν καταλαβαινω σε ποσο δυσκολη θεση ειναι κ τι περναει.
    Δυστυχως ολα αυτα τα χρονια μ εκανε να εξαρταμαι συναισθηματικα απο κεινον! Οικονομικα δεν εχει ξοδεψει ποτε τιποτα για μενα μονο δωρα σε γιορτη γεννεθλια. Κ μια φορα μια κ μοναδικη που πηγαμε σε ξενοδοχειο το πληρωσαμε απο μισα.Το αναλυω γιατι πολυ θεωρουν οτι οι γκομενες τρωνε λεφτα.
    Μακαρι να βρεθει στο δρομο μου αυτος που θα καταφερει να με τραβηξει απ αυτον!!! Γιατι μονη πως να τα καταφερω...?
    δυστυχως , εχεις στηριξει τις ελπιδες σου για να ανακτησεις την αξιοπρεπεια σου και την ζωη σου, σε καποιον τριτο παλι, που θα σε παρει απ το χερι σαν 8χρονο και θα σε σωσει απο τον εαυτο σου...
    το κακο ειναι, οτι ακομα και να βρεθει αυτος ο ανθρωπος, πιθανοτατα θα ειναι σαν τον προηγουμενο, ισως και χειροτερος, γιατι ενας αξιολογος ανδρας που θελει μια ομορφη σχεση, θα στραφει σε μια ελευθερη που σεβεται τονε αυτο της, οχι σε μια γυναικα που δεν σεβεται τον εαυτο της και αυτοκαταστρεφεται.

Senior Member
    Quote Originally Posted by sirakao View Post
    Και κάτι αλλο που ξέχασα σε σχεση με τη δουλειά. Βαζω στοιχημα οτι ολοι θα τον κραζουν που σε κανει ρεζιλι. Μην δινεις σημασία. Αυτος θα έχει βγει μ@@@@@ς. Αγνόησε τον κι εκει. Αμα δει οτι δεν πιανει θα σταματήσει να το κανει γιατι στο τελος θα νιωθει αυτος ρεζιλι.
    δεν την κανει αυτος ρεζιλι. μονη της γινεται ρεζιλι.
    αν του γυρνουσε την πλατη, δεν θα γινοταν.
    και ειμαι σιγουρη οτι δεν εχει καμια αμεση αναγκη την δουλεια, μιας και ζει με τους γονεις της και δεν δειχνει να θελει και να φυγει, να ζησει μονη.
    μενει στην δουλεια για να τον βλεπει.

Junior Member
    Εντάξει, νομίζω ότι υπερβάλλεις λίγο Remedy. Το ότι μένει με τους γονείς της δεν πάει να πεί ότι πρέπει να τρώει από τα έτοιμα. Κι επίσης δεν είναι και τόσο εύκολο να παρατήσει τη δουλειά της. Τώρα αν υπάρχουν κι άλλοι λόγοι για να αφήσει την δουλειά της συμφωνώ ότι είναι ευκαιρία να το κάνει. Ένας παραπάνω λόγος είναι να μην τον βλέπει. Αλλά όχι και ότι δεν έχει ανάγκη τη δουλειά. Δεν μπορείς να ξέρεις.

Senior Member
    Μπράβο ρε Remedy, αυτό λέω κι εγώ σε όλα τα μηνύματα, ότι η ίδια δεν θέλει να αναλάβει τις ευθύνες της.

sirakao, αν θες να κάνεις μία σημαντική αλλαγή στην ζωή σου και το έχεις πάρει απόφαση, πρέπει και να ζοριστείς λίγο. Με κάθε επιλογή μας κάτι κερδίζουμε και κάτι χάνουμε. Η Μάιρα έχει πλαίσιο υποστήριξης για να αλλάξει δουλειά. Είναι πιο σημαντική μία δουλειά ή η ίδια η ζωή της και η ψυχική της ηρεμία; Απλά δεν φαίνεται να το έχει πάρει πραγματικά απόφαση να ξεκόψει και σε ότι κι αν πούμε βρίσκει προφάσεις.

Junior Member
    Ναι συμφωνώ ότι αυτό θα ήταν η καλύτερη λύση, αλλά δεν είναι και το πιο εύκολο πράγμα. Δηλαδή να είσαι ας πουμε ευχαριστημένος από τη δουλειά σου, που βέβαια δεν ξέρω αν είναι, και να πρέπει να την αφήσεις μόνο και μόνο επειδή υπάρχει κι αυτός εκεί. Αυτό δεν είναι κάτι που γίνεται από τη μια μέρα στην άλλη.
    Μπορεί να είναι φυγόπονη η Maira, αλλά μην τα ισοπεδώνουμε και όλα.

Senior Member
    Δεν είπα ότι είναι εύκολο. Αλλά δεν βλέπω να αλλάζει τίποτα όπως έχει η κατάσταση. Και δεν είναι από την μία μέρα στην άλλη. Είναι εδώ και χρόνια που βρίσκεται μέσα σε μία αρρωστημένη κατάσταση και τουλάχιστον ένας χρόνος που προσπαθεί κάπως περισσότερο να ξεκόψει από αυτόν και δεν το καταφέρνει. Δεν μπορείς να ξεκόψεις από μία εξάρτηση αν το αντικείμενο της εξάρτησης είναι συνεχώς γύρω σου. Έχω χρησιμοποιήσει ένα σωρό παραδείγματα σε προηγούμενα μηνύματά μου.

Junior Member
    Σίγουρα είναι δύσκολο αν είσαι στο ίδιο περιβάλλον με τον άλλο. Απλά πιστευώ ότι αν όντως το πάρει απόφαση δεν είναι αυτό που θα την εμποδίσει. Και να φύγει από την δουλεια γι' αυτό τον λόγο, αν δεν το έχει πάρει όντως απόφαση ότι θέλει να ξεκόψει σίγουρα θα βρεί διάφορους τρόπους επικοινωνίας.

Senior Member
    Σωστό κι αυτό. Απλά μήπως δεν το έχει πάρει καν απόφαση; Αυτό λέω. Αν το είχε πάρει απόφαση, δεν θα δίσταζε να κάνει ότι είναι απαραίτητο, ακόμα και να αφήσει την δουλειά αν χρειαζόταν. Φαύλος κύκλος. Πάντως πολύ στην θεωρία το έχουμε ρίξει και πρακτικές κινήσεις, πόσο μάλλον αποτελέσματα δεν βλέπω...

Junior Member
    Ε, προφανώς και δεν το έχει πάρει απόφαση. Τα λέμε και τα ξαναλέμε μπας και φάει κανένα φλας και συνειδητοποιήσει τι γίνεται, αλλά αν δεν φτάσει στα όριά της πραγματικά έτσι ώστε να το πάρει απόφαση δεν υπάρχει περίπτωση να το τελειώσει. Και να το τελειώσει θα είναι παροδικό. Και εγώ τα ίδια έκανα. Ώσπου απογοητεύτηκα και κατάλαβα ότι πραγματικά δεν πρόκειται να έφτιαχναν τα πράγματα, μόνο χειρότερα θα γίνονταν.

Senior Member
    Πολυ ωραια τα λετε κ σας ευχαριστω. Αλλα
    Να ξεκαθαρισω κατι. Με τη δουλεια μου ειμαι ευχαριστημενη. Δουλευω 15 χρονια κ εχω χτιση μια σημαντικη καριερα που δε θελω να χαλασω για κανεναν. Κ ειναι κ το μοναδικο που εχω πετυχει μονη μου με προσωπικη δουλεια κ τα χω καταφερει. Οποτε δεν σκοπευω να φυγω. Οποτε το οτι θα συνεχισω να τον βλεπω ατην δουλεια εκτος κ αν αυρος φυγει ειναι δεδομενο που δεν αλλαζει.
    Σας ειπα πολλες φορες οτι θελω να ξεφυγω απ αυτον απ αυτη τη σχεση εξαρτησης. Ηδη κραταω αποστασεις βρισκοντας δικαιολογιες... Δεν ειμαι ετοιμη να κοψω εντελως καθε επικοινωνια. Το παω σιγα σιγα... Δεν ακολουθω το προγραμμα του για τις μερες που θελει να συναντηθουμε κ ετσι δεν εχουμε βρεθει τωρα πανω απο βδομαδα... Αυτος φυσικα δεν εχει σκοπο να ακολουθησει το δικο μου προγραμμα κ να χαλασει τις ισορροπιες του σπιτιου του...
    Σιγουρα ετρεφα κ ισως ακομη τρεφω ελπιδες οτι μπορει κατι ν αλλαξει προς το καλυτερο κ ειναι κ λογικο μετα απο τοσα χρονια...
    Ομως το εχω παρει αποφαση να αλλαξω σελιδα στη ζωη μου... Αλλα θελω χρονο....

Senior Member
    Να ξεκαθαρισω κατι. Με τη δουλεια μου ειμαι ευχαριστημενη. Δουλευω 15 χρονια κ εχω χτιση μια σημαντικη καριερα που δε θελω να χαλασω για κανεναν. Κ ειναι κ το μοναδικο που εχω πετυχει μονη μου με προσωπικη δουλεια κ τα χω καταφερει. Οποτε δεν σκοπευω να φυγω. Οποτε το οτι θα συνεχισω να τον βλεπω ατην δουλεια εκτος κ αν αυρος φυγει ειναι δεδομενο που δεν αλλαζει.
    Σας ειπα πολλες φορες οτι θελω να ξεφυγω απ αυτον απ αυτη τη σχεση εξαρτησης. Ηδη κραταω αποστασεις βρισκοντας δικαιολογιες... Δεν ειμαι ετοιμη να κοψω εντελως καθε επικοινωνια. Το παω σιγα σιγα... Δεν ακολουθω το προγραμμα του για τις μερες που θελει να συναντηθουμε κ ετσι δεν εχουμε βρεθει τωρα πανω απο βδομαδα... Αυτος φυσικα δεν εχει σκοπο να ακολουθησει το δικο μου προγραμμα κ να χαλασει τις ισορροπιες του σπιτιου του...
    Σιγουρα ετρεφα κ ισως ακομη τρεφω ελπιδες οτι μπορει κατι ν αλλαξει προς το καλυτερο κ ειναι κ λογικο μετα απο τοσα χρονια...
    οχι μαιρα, δεν ειναι λογικο.
    και δεν ειναι λογικο, γιατι τα πραγματα δεν ειναι ιδια με οταν γνωριστηκατε.
    εχουν χειροτερευσει ΠΟΛΥ για σενα. δεν κανει καν τον κοπο να σου λεει το παραμυθι που λενε πολλοι σαλιαρηδες παντρεμενοι, οτι θα χωρισει δλδ, εστω και χωρις να το εννοει. σε τι ελπιζεις δλδ; να πεθανει η γυναικα του πριν απο αυτον; ποτε; στα 80;
    αντιθετα σε καθε αναλογη συζητηση σου ξεκαθαριζει οτι δεν προκειται να χωρισει κι ουτε εχει χρονο για πολυωρες συναντησεις η εκδρομες κλπ..

επομενως τι θα μπορουσε να αλλαξει προς το καλυτερο οταν δεν στο υποσχεται ΚΑΝ , εστω και ψευτικα;

Senior Member
    Δηλαδη αν βαλει μπρος το διαζυγιο και σου λεει να παντρευτειτε, τι θα κανεις;
    Ζησε τη λιγο νοητα αυτη τη φαση και πες τι θα κανεις; Δε ξερω γιατι αλλα βαζω στοιχημα οσο θελεις οτι θα γινεις λουης.

Senior Member
    @Maira Γεια σου. Για εμένα είναι πολύ σημαντικό το ότι έχεις αντίληψη της πραγματικότητας στην οποία ζεις. Το ότι αυτή η κατάσταση νοσεί και σε κάνει και εσένα να νοσείς ψυχικά παρά να χαίρεσαι την ζωή σου. Ελπιδοφόρο είναι όχι μόνο ότι έχεις αυτογνωσία αλλά και το ότι προσπάθησες να κάνεις κάτι για να αλλάξεις την κατάσταση αυτή. Έδρασες ακόμη και αν δεν στέφτηκε με απόλυτη επιτυχία το εγχείρημα. Όπως και πολλοί σου γράψαν πιο πάνω, θα πρότεινα να πας σε ένα ψυχολόγο και να αρχίσετε μαζί να στήνετε μια στρατηγική για να τον βγάλεις οριστικά από την ζωή σου. Πιστεύω πως έχεις θέληση απλά δεν ξέρεις τον κατάλληλο τρόπο. Συχνά οι άνθρωποι που είναι σε χειριστικές σχέσεις είναι υπνωτισμένοι και δεν βλέπουν μπροστά τους. Εσύ όμως δεν είσαι σε το σημείο και σίγουρα πιστεύω πως με τη βοήθεια ενός ειδικού θα τον στείλεις πίσω στη γυναίκα του να κλάιγεται. Βρες λοιπόν έναν ψυχολόγο, θέσε από την αρχή και ανοιχτά το θέμα ούσα ξεκάθαρη ότι πήγες στο γραφείο του για αυτό το λόγο και ρώτησε τον αν μπορείτε να συνεργαστείτε. Βρες έναν ειδικό που ξέρει να αναλύει προφιλ ατόμων για να σε βοηθήσει να δράσεις αντίστοιχα στα τεχνάσματά του. Αν δεν μπορείς να πάρεις μιαν αποφαση εύκολα, πες το στον ειδικό για να σου δίνει μια σπρωξιά όταν δεν μπορείς να πεις στον παντρεμένο όχι και να τον γράψει ώστε να μπαίνεις στον ίσιο δρόμο του στόχου που έθεσες. Επίσης σε τέτοια θέματα πρέπει να έχεις υπομονή, μην περιμένεις σε ένα μήνα να τον έχεις αφήσει αιώνες πίσω. Θέλει χρόνο και δουλειά. Πρόθυμη είσαι και όσο για χρόνο όσον σπαταλάς να τον σκέφτεσαι αφιέρωσέ τον για να τον διώξεις.

Banned
    Maira, ούτε για πλάκα να μην σκεφτείς να αφήσεις την δουλειά σου. Όποιος δεν έχει κάτσει χρόνια άνεργος και να τρώει μακαρόνια και ρύζια και πατάτες για εβδομάδες συνεχόμενα, εύκολα δίνει τέτοιου είδους συμβουλές. Να μην έχεις ούτε για έναν καφέ να πας να ξεσκάσεις. Σιγά μην καταστραφείς για τον καραγκιόζη. Η δουλειά είναι πολύ σημαντική στις μέρες μας.

Senior Member
    Quote Originally Posted by Remedy View Post
    οχι μαιρα, δεν ειναι λογικο.
    και δεν ειναι λογικο, γιατι τα πραγματα δεν ειναι ιδια με οταν γνωριστηκατε.
    εχουν χειροτερευσει ΠΟΛΥ για σενα. δεν κανει καν τον κοπο να σου λεει το παραμυθι που λενε πολλοι σαλιαρηδες παντρεμενοι, οτι θα χωρισει δλδ, εστω και χωρις να το εννοει. σε τι ελπιζεις δλδ; να πεθανει η γυναικα του πριν απο αυτον; ποτε; στα 80;
    αντιθετα σε καθε αναλογη συζητηση σου ξεκαθαριζει οτι δεν προκειται να χωρισει κι ουτε εχει χρονο για πολυωρες συναντησεις η εκδρομες κλπ..

επομενως τι θα μπορουσε να αλλαξει προς το καλυτερο οταν δεν στο υποσχεται ΚΑΝ , εστω και ψευτικα;
    Οχι δεν υποαχεται τιποτα ειναι ξεκαθαρος οτι δεν χωριζει κ εγω θα πρεπει να δεχτω να τον βλεπω οποτς μπορει κ οσο μπορει.κ μαλιστα χωρις να μιλαω γιατι ειναι χαλια ψυχολογικα κ δε μπορει να χαλιεται κ με μενα οπως λεει.

Page 30 of 35 FirstFirst ... 202829303132 ... LastLast