κατάθλιψη με περίεργα συμμτώματα - Page 5
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Page 5 of 6 FirstFirst ... 3456 LastLast
Results 61 to 75 of 77
    Senior Member
    Παιδιά έχω αλλάξει πολλά χάπια που δε μέχουν βοηθήσει ως τώρα, ακόμη σέρνομαι. Τί φταίει;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;; ;;;;;;;;;;;;;;;

Senior Member
    Gingertania αυτα που ξεκινησες ουτε αυτα τελικα σε βοηθησαν?? Ποσος καιρος ειναι που τα παιρνεις??
    Εχεις σκεφτει το ενδεχομενο να ζητησεις κ μια δευτερη γνωμη??
    Γενικοτερα πως νιωθεις??
    " I stopped fighting my inner demons... we are on the same side now..."

Senior Member
    'Εχει ένα μήνα που παίρνω τοπαμακ πρωι και βράδυ έχω δει μια ελάχιστη μικρή βελτίωση αλλά έχω απίστευτες αυπνίες, κόπωση και πολλά άλλα.Φυσικά παίρνω και πολλά άλλα χάπια. Περιμένω να με ειδοποιήσουν να δω μια επιτροπή σενα νοσοκομείο για τα φάρμακα χωρίς φυσικά να το ξέρει η γιατρός μου αυτή.Πάνε έξι μήνες και ακόμη σέρνομαι στα πατώματα, ούτε να σας γράψω μπορώ παιδια δεν έχω δυνάμεις. Τί θα κάνω;;;έκανα καλα με την επιτροπή δεν ξέρω!Πείτε μου τη γώμη σας!

Senior Member
    τανια για το τοπαμακ σου εγραψα στο αλλο το θεμα σου, τι αλλα χαπια παιρνεις?? οταν λες πολλα, δλδ ποσα?? μπορει για αυτο το λογο να αισθανεσαι κοπωση κ αδυναμια...
    ισως θα επρεπε να συζητησεις με το γιατρο σου σχετικα με τα φαρμακα κ να του εξηγησεις πως ακριβως αισθανεσαι..
    οσο για την επιτροπη που λες, πιστευω δεν χανεις κ τιποτα να πας, ισα ισα μπορει να βοηθηθεις κ δεν ξες ποτε τι γινεται, αλλωστε οι δευτερες γνωμες ποτε δεν εβλαψαν κανεναν...:P

Senior Member
    Παίρνω σεροξατ 1 των 20 , 2 τριλεπταλ των 300, 2 τοπαμακ των 0,25, 1,5μγκ ζαναξ και 0,5 ρισπενταλ για τον υπνο.

Senior Member
    τανια αδειασε το inbox σου δεν μπορω να σου στειλω pm...

Senior Member
    done!περιμενω!ειμαι πιο σκατα κι απο σκατα!

Senior Member
    [QUOTE=gingertania1985;219576]Το πρόβλημά μου είναι τόσο σοβαρό που δε μπορώ να βγω από το σπίτι και βλέπω παντού και πάντα σκοτάδι. ΔΕ μπορώ μέσα σε κόσμο ζαλίζομαι και νομίζω πως θα πάθω κρίση πανικού. Περιμένω να ορθοποδήσω λίγο με τα χάπια αλλά ως τώρα δε με έχουν βοηθήσει. Παίρνω ένα cipralex των 20, μισό zypreza, 2 trileptal kai 1 xanaz τη μέρα. Τα cipralex 25 μέρες περίπου. Πότε θα αρχίσουν να λειτουργούν; ΄'Εχει κανείς παρόμοια εμπειρία με cypralex;

QUOTE]

Γεια σου Εχω μια κολλητη η οποια εδω και 2 μιση χρονια παθαινει κρισεις πανικου, τους τελευταιους 2 μηνες οι κρισεις και οι λυποθυμιες ειναι καθημερινες. Οταν σου λεω για κρισεις πανικου , φαντασου να βγαινουμε εξω καθε μερα το βραδυ με παρεα και να πεφτει κατω παντα να κοκαλωνει να σφιγγει τ ματια της και να κανει ελαφρους κινισεις με το σωμα της προς τα πανω..Ορθια δεν μπορει να σταθει πρεπει να την ξαπλωνουμε ..!!!! Πηγε σε νευρολογο και της εδωσε τα cipralex επισης της ειπε πως εχει Ολα τα συμπτωματα μιας κανονικης κρισης πανικου!!! η διαγνωση που εβγαλε ητανε ''αγχωδη καταθλιψη''!! Εχουμε παρατηρισει οτι δεν βοηθανε και πολυ τα φαρμακα και οι λυποθιμιες ξεκινησαν απο τοτε που τα αρχισε...Η φιλη μου ειναι τοσο αδυναμη πλεον που δεν μπορει να παθει κριση πανικου και λυποθυμαει..Την πηγαμε σε ψυχιατρο και μας ειπε οτι τα χαπια το κανουν αυτο πολλες φορες..ειναι παρενεργεια!! Η γνωμη μου ειναι πως χρειαζεστε και ψυχοθεραπεια διοτι το ανεξελεγκτο αγχος ειναι στο μυαλο σας , οι σκεψεις που κανετε πρεπει να μαθουν να ειναι ελεγχομενες πλεον.!! Παντως τα φαρμακα απο μονα τους δεν θα κανουν τιποτα απολυτως!! Επιβαρυνετε τν οργανισμο σας χωρις αποτελεσμα...

Senior Member
    τανια εχεις pm!!!

Junior Member
    Quote Originally Posted by marinaxx View Post
    se katalavaino apoluta..ego na deis pos eimai,,,ypofero apo ponous paraksenous den xreiazetai na sto analuso perissotero,,to thema einai oti me exoun trelanei to myalo k den mporo na zo allo etsi thelo na mou fugoun k ayto pou les na zhso san fusiologikos anthropos na vgo gia ena kafe mia mpura ena taksidi apla kathimerina pragmata,,nomizo trelainomai eilikrina den antexo allo..emena mou grapsan xapia k fovamai k den ta exo parei pote mou na do an tha mou pernouse isos to provlhma mou,,,den mporo na kano allh upomonh k na perimeno na ksupnhso kala kathe mera k na eimai to idio xalia..na skaso mou rxetai
    καλημερα παιδια....
    υποφερω χρονια απο κρισεις πανικου,καταθληψη και ολλα τα συνεπακολουθα.....ΑΛΛΑ διαφονω καθετα με την φιλη που λει οτι ''φοβαται'' να παρει φαρμακα.... ολοι που εχουμε περασει απο τα σταδια της καταθληψης ξερουμε πολυ καλα οτι ειναι εξαιρετικα δυσκολο να βγουμε απο τον ''φαυλο κυκλο'' αυτον χωρις την βοηθεια καποια-ων φαρμακων.....τα φαρμακα βεβαια δεν ειναι το ''μαγικο φιλτρο'' που θα μας θεραπευση η' θα μας κανει να ξεπερασουμε το ''προβλημα'' μας ως δια μαγειας...αλλα ειναι μια εξτρα βοηθεια που με την βοηθεια του ειδικου -γιατρου και την στιριξει του περιβαλοντος μας θα συντομευση και θα κανει ποιο ''ανωδυνη'' την πορεια μας προς την ιαση μας....συνχωριστε με εαν μιλαω με τους ορους ''θεραπεια'',''ιαση'' ''προβλημα'',το κανω για να ειμαι ποιο κατανοητος.... ολοι μας αλλωστε γνωριζουμε οτι δεν ειμαστε ασθενοις,ουτε και υστερουμε πνευματικα εναντη των υπολοιποων ανθρωπων....απλα εχουμε ισως ποιο εντονα συναισθηματα απο τους υπολοιπους η' ποιο σωστα ειμαστε ποιοι ευαισθητα σαν ατομα.(που σε καμια περιπτωση ειδικα στις μερες μας δεν ειναι μειονεκτιμα)....
    επειδη πολλοι θα σκεφτουν ''-αυτος μιλαει εκ του ασφαλους''.... θα σας πω οτι εδω και 10 περιπου ημερες νοσηλευωμαι με δικη μου προθεση σε δημοσιο ψυχιατριο..... δεν με νοιαζει πλεον για το τι θα σκεφτουν φιλοι-γνωστοι-συγγενοις.....με νοιαζει να μπορω να βγω απο το γυαλινο αυτο κουτι που ειμαι εδω και χρονια,να απαλαγω απο τις κρισεις πανικου να μην γινω αυτο που καποτε ειμουν αλλα ακομα καλυτερος......οποτε το Α και το Ω ειναι να πουμε εμεις μονοι μας καποια στιγμη ΑΡΚΕΤΑ.....θα προσπαθησω να απαλαγω απο αυτο το ''πραγμα''...
    συγνωμη εαν σας καουρασα....
    ουδεν κακον αμιγες καλου.

Junior Member
    se katalavaino apoluta..ego na deis pos eimai,,,ypofero apo ponous paraksenous den xreiazetai na sto analuso perissotero,,to thema einai oti me exoun trelanei to myalo k den mporo na zo allo etsi thelo na mou fugoun k ayto pou les na zhso san fusiologikos anthropos na vgo gia ena kafe mia mpura ena taksidi apla kathimerina pragmata,,nomizo trelainomai eilikrina den antexo allo..emena mou grapsan xapia k fovamai k den ta exo parei pote mou na do an tha mou pernouse isos to provlhma mou,,,den mporo na kano allh upomonh k na perimeno na ksupnhso kala kathe mera k na eimai to idio xalia..na skaso mou rxetai
    καλημερα παιδια....
    υποφερω χρονια απο κρισεις πανικου,καταθληψη και ολλα τα συνεπακολουθα.....ΑΛΛΑ διαφονω καθετα με την φιλη που λει οτι ''φοβαται'' να παρει φαρμακα.... ολοι που εχουμε περασει απο τα σταδια της καταθληψης ξερουμε πολυ καλα οτι ειναι εξαιρετικα δυσκολο να βγουμε απο τον ''φαυλο κυκλο'' αυτον χωρις την βοηθεια καποια-ων φαρμακων.....τα φαρμακα βεβαια δεν ειναι το ''μαγικο φιλτρο'' που θα μας θεραπευση η' θα μας κανει να ξεπερασουμε το ''προβλημα'' μας ως δια μαγειας...αλλα ειναι μια εξτρα βοηθεια που με την βοηθεια του ειδικου -γιατρου και την στιριξει του περιβαλοντος μας θα συντομευση και θα κανει ποιο ''ανωδυνη'' την πορεια μας προς την ιαση μας....συνχωριστε με εαν μιλαω με τους ορους ''θεραπεια'',''ιαση'' ''προβλημα'',το κανω για να ειμαι ποιο κατανοητος.... ολοι μας αλλωστε γνωριζουμε οτι δεν ειμαστε ασθενοις,ουτε και υστερουμε πνευματικα εναντη των υπολοιποων ανθρωπων....απλα εχουμε ισως ποιο εντονα συναισθηματα απο τους υπολοιπους η' ποιο σωστα ειμαστε ποιοι ευαισθητα σαν ατομα.(που σε καμια περιπτωση ειδικα στις μερες μας δεν ειναι μειονεκτιμα)....
    επειδη πολλοι θα σκεφτουν ''-αυτος μιλαει εκ του ασφαλους''.... θα σας πω οτι εδω και 10 περιπου ημερες νοσηλευωμαι με δικη μου προθεση σε δημοσιο ψυχιατριο..... δεν με νοιαζει πλεον για το τι θα σκεφτουν φιλοι-γνωστοι-συγγενοις.....με νοιαζει να μπορω να βγω απο το γυαλινο αυτο κουτι που ειμαι εδω και χρονια,να απαλαγω απο τις κρισεις πανικου να μην γινω αυτο που καποτε ειμουν αλλα ακομα καλυτερος......οποτε το Α και το Ω ειναι να πουμε εμεις μονοι μας καποια στιγμη ΑΡΚΕΤΑ.....θα προσπαθησω να απαλαγω απο αυτο το ''πραγμα''...
    συγνωμη εαν σας καουρασα....

Senior Member
    Καλημέρα Σπύρο!

Κι ε΄γω είχα νοσηλευτεί με δική μου πρωτοβουλία και θα το ξανάκανα αν χρειαζόταν, προς το παρόν παλεύω με τα κύματα!Κι εγω διαφωνώ!μερικές αρρώστιες είναι τόσο σοβαρές...όπως αυτός που έχει καρκίνο πρεπει να γιατρευτεί έστσι κι εμείς!!Πάσχεις κι εσύ από αποπραγματοποίηση-αποπροσωποποίηση;

Junior Member
    Quote Originally Posted by gingertania1985 View Post
    Καλημέρα Σπύρο!

Κι ε΄γω είχα νοσηλευτεί με δική μου πρωτοβουλία και θα το ξανάκανα αν χρειαζόταν, προς το παρόν παλεύω με τα κύματα!Κι εγω διαφωνώ!μερικές αρρώστιες είναι τόσο σοβαρές...όπως αυτός που έχει καρκίνο πρεπει να γιατρευτεί έστσι κι εμείς!!Πάσχεις κι εσύ από αποπραγματοποίηση-αποπροσωποποίηση;
    καλημερα φιλη μου.Συγνωμη που αργησα να απαντησω αλλα μου πηραν το λαπ-τοπ στο ψυχιατρειο για ''ευλογους λογους'' (καλωδια κτλ).
    Εχθες μολις βγηκα,ειμαι λιγο καλυτερα με καινουργια φαρμακα (για μια ακομη φορα) αλλα με ενα +,οτι εχω πισμοση να απαλαγω απο ''ολλα αυτα'' (καταθληψη,κρισεις πανικου,αποπραγματοποίηση-αποπροσωποποίηση,τασης αυτοκτονιας,κτλ)..... εχω μιλησει ανοικτα σε φιλους και συγγενοις για το τι μου συμβαινει και ετσι με παροτρυνουν να το ''παλεψω''..
    επειδη νοσυλευτικα σε ψυχιατρειο για πρωτη φορα θελω να σας πω κατι......καλυτερα ειναι να ειμαστε καποια στιγμη στο μελλον υγειης και ας εχουμε την ''βουλα'' του ψυχιατρειου,παρα μονιμα ψυχηκα ''ασθενοις''......προσωπικα εμενα με βοηθησε ακομη κατι που νιωθω την υποχρεωση να το πω.. στο ψυχιατρειο αρχησα να διαβαζω ορθοδοξα χριστιανικα βιβλια (λεω ορθοδοξα χριστιανικα γιατι καποιος μπορει να ειναι μουσουλμανος οποτε μπορει να διαβασει ο καθε ενας βιβλια σε σχεση με τα πνευματικα του πιστευω) τα βιβλια αυτα, προσωπικα με βοηθησαν πολυ,παρα πολυ,πηρα ελπιδα και δυναμη που για εμας ειναι αυτο το ''συστατικο'' που λειπει..... τωρα ειμαι σπιτι ,εξακολουθω να ειμαι χαλια αλλα δεν σερνομαι κατω οπως πριν 15 ημερες....οποτε βλεπω φως εστω και στην ακρη του τουνελ....μην απογουτευωμαστε παιδια, ειναι οτι χειροτερο.......θα λεμε οτι θα το παλεψουμε!!! απο εδω,με του φιλους μας μαζι,με του συγγενοις,με την ΕΛΠΙΔΑ ομως να μην χανετε ποτε!!!
    μην χανετε την ΕΛΠΙΔΑ παιδια!!!
    θα τα ΚΑΤΑΦΕΡΟΥΜΕ ΜΑΖΙ !!!!

Senior Member
    γεια σου σπυρο.. αντιμετωπιζω εδω και 6 μηνες μια αγχωδη διαταραχη με πολλαααα συμπτωματα..εχω παθει τα παντα..κρισεις πανικου,ιδεοληψιες,καταθλι ψη,αποπραγματοποιηση(και μαλιστα εντονη) αγχος κλπ... παντα με προβληματιζε το θεμα τησ νοσηλειας καθως δεν ηξερα ποτε καποιος χρειαζεται και ποτε οχι.. οσες φορες εχω ρωτησει το ψυχολογο μου αν θα χρειαζομουν νοσηλεια γελουσε.. και εγω ελεγα "μα πως??αφου τα βλεπω ολα ψευτικα..ολα ματαια..αναρωτιεμαι συνεχεια για υπαρξιακα,εχω εμμονες ιδεες.. δεν ζω στην πραγματικοτητα.." και ομως παντα με διαβεβαιωνε οτι ολα αυτα ειναι συνηθησ τις αγχωδεις διαταραχες.. θελω λοιπον να μου πεις τι ηταν αυτο που σε εκανε να θες να νοσηλευτεις?? το οτι δεν μπορουσες να το χειριστεις μονος σου?? το οτι φοβοσουν?? ρωταω γιατι εχω μπερδευτει και φοβαμαι.. τελικα χρειαζονται νοσηλεια οι αγχωδεις διαταραχες η οχι?? η εξαρταται απο το ποσο φοβισμενο ειναι το ατομο??

Senior Member
    καλα δεν μπορω να σας καταλαβω! εδω κλεινουν ψυχιατρεια σε αλλες χωρες κ η ιδρυματοποιηση των ασθενων οδηγει στη χρονιοτητα κ εσεις αναρωτιεστε αν πρεπει να γινετε εγκλειστοι γιατι? σας προφυλασει ο εγκλεισμος απο την αυτοκτονια? εχουν γινει πολλες αυτοκτονιες μεσα σε ιδρυματα!
    Για συνελθετε κ προσπαθειστε να ψυχοθεραπευθειτε!
    Συγνωμη βεβαια ειναι επιλογη σας , αλλα ειναι δυνατο να βλεπετε τους ψυχιατρους σα θεους μαγους που θα θεραπευσουν τη ψυχη σας ,οταν οι ιδιοι απορριπτουν την υπαρξη της? κ θεωρουν οτι η ψυχη ειναι η προεκταση του εγκεφαλου ,αρα καποια χημικη ανισοροπια ,κ δεν δινουν δεκαρα για το ποσο ευαισθητοι η ευαλωτοι ειμαστε!
    Η αγνοια δεν μπορει να πεισει τη γνωση,οσο κι αν επαναλαμβανει την αμαθεια της.

Page 5 of 6 FirstFirst ... 3456 LastLast