ενεργειες-βηματα για να παρω τα πραγματα απο την αρχη
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Results 1 to 13 of 13
    Senior Member

ενεργειες-βηματα για να παρω τα πραγματα απο την αρχη

ζητω συγνωμη που γινομαι πιεστικος με τα μηνυματα μου αλλα εχω κολλησει για τα καλα.
    εχω πολυ αγχος με αποτελεσμα να μπερδευτω πολυ αυτον τον καιρο.με ενα συγκεκριμενο φαρμακο ημουν καλυτερα αλλα μου το εκοψαν-(μην προτεινετε να το ξαναπαρω).τα θεματα μου ειναι πολλα και πιστευω πως πρεπει να τα παρω ενα ενα για να δω αποτελεσμα.τι λετε για αυτο? πως να ξεκινησω?δε μπορω να συγκροτησω τη σκεψη μου-χανομαι-οι εμμονες και οι ιδεοληψιες εχουν γινει βαθυτερες εντονοτερες.τα συναισθηματα μου ειναι κενα-μονο θυμο και τον πνιγω μεσα μου.δεν εχω ταυτοτητα.
    ολα αυτα στοιχεια του ψυχαναγκαστικου χαρακτηρα μου.οι ειδικοι δε μου λενε τι να κανω.δεν ειμαι ετοιμος ακομα φαρμακευτικα? η ειμαι κατι σαν χαμενη υποθεση?πως να κανω δουλεια με τον εαυτο μου?

Για αρχή, μάθε να διακρίνεις το λογικό και το παράλογο στη σκέψη σου, το πραγματικό από το φανταστικό, το γεγονος που συνεβηκε απο το σεναριο που πλαθει η φαντασία σου, αυτο που οντως έχει ερεισμα στην πραγματικοτητα από αυτό που δεν έχει. Κατανόησε ότι η σκέψη σου λειτουτργεί σ αυτες τις δυο φασεις, που η μια ειναι η καλή η άλλη η κακή που σου προκαλεί όλο αυτο το βασανο. Ξεχώριζε τες δλδ. Μάθε να καταλαβαίνεις την κατάσταση σκέψης στην οποία βρίσκεσαι ως τετοια. Κάνε τα αυτα για αρχή. Μετα μάθε να τα διωχνεις ως τετοια από τη σκέψη ή να μειώνεις την ένταση ή τη διάρκεια τους. Προσπαθησε λίγο να δουλεψεις τη σκέψη σου μ αυτο τον τροπο εσύ ο ίδιος πέρα απ τα φαρμακα.
    Σου ξανάγραψα κάτι, δεν ξέρω αν το διαβασες. Πόσων χρονων είσαι και υποφέρεις τόσο? Από τι ξεκινησαν όλα αυτα που σε βασανίζουν?
    γιάννης

Senior Member
    Δεν θες να ακολουθησεις φαρμακευτικη αγωγη και λες να μην στο προτεινουμε.

Οι ειδικοι ομως να μην σου λενε τι να κανεις????????????????? (προφανως αυτο μπηκε για να μην σου προτεινουμε ειδικο).

Οποτε τι εμεινε? Συμβουλες γενικης φυσεως.

Προσπαθησε να βρεις ενδιαφεροντα , οπως γυμναστικη ,διαβασμα κλπ ωστε να ξεχνιεσαι απο τις σκεψεις που σε καταπιεζουν και να εχεις αλλα πραγματα να σκεφτεις.
    [COLOR=#0000cd][SIGPIC][/SIGPIC]Εκφραζω προσωπικες αποψεις χωρις να ειμαι ειδικος.[/COLOR]

Senior Member
    καλησπερα,εχω διαβασει το post σου αλλα δεν ειμαι σε κατασταση να πραξω οσα γραφεις.ισως καποιες στιγμες πριν λιγο καιρο να μπορουσα.αυριο γινομαι 26 και μεχρι τα 24 μου ζουσα χωρις να ξερω τι εχω .το ανακαλυψα οταν επαθα κριση πανικου οταν ημουν στο στρατο.ο γιατρος μου ειπε οτι γεννηθηκα με παραπανω απο το κανονικο αγχος.ημουν κλειστος χαρακτηρας,ντροπαλος.εφτια ξα και δικο μου κοσμο,αλλα απο μικρος χανομουν στις σκεψεις και η φαντασια μου οργιαζε.δεν ξερω απο τι προκληθηκε,αλλα αθελα τους οι γονεις μου μου το καλλιεργησαν περισσοτερο.εγινα ενοχικος και και και....να προσπαθησω να κανω αυτο που λες για τους ψυχαναγκασμους?στη συνεχεια τι?

Senior Member
    Quote Originally Posted by keep_walking View Post
    Δεν θες να ακολουθησεις φαρμακευτικη αγωγη και λες να μην στο προτεινουμε.
    Οι ειδικοι ομως να μην σου λενε τι να κανεις????????????????? (προφανως αυτο μπηκε για να μην σου προτεινουμε ειδικο).
    Οποτε τι εμεινε? Συμβουλες γενικης φυσεως.
    Προσπαθησε να βρεις ενδιαφεροντα , οπως γυμναστικη ,διαβασμα κλπ ωστε να ξεχνιεσαι απο τις σκεψεις που σε καταπιεζουν και να εχεις αλλα πραγματα να σκεφτεις.

βλεπω γιατρο και παιρνω αγωγη,απλα σταματησα ενα φαρμακο και ξανακυλησα,ειναι αυτο που λεμε,τα φαρμακα καλυπτουν την παθηση δεν την γιατρευουν.και περισσοτερο αισθανομαι καπως σαν να χειραγωγουμαι με την κυριολεκτικη εννοια.κατι σαν υποδουλος-κατι παρεμφερες.οποτε για αυτο ζηταω συμβουλες επειδη δε μπορω να παρω αποφαση μονος μου.σαν να καθοδηγουμαι απο καποιον,να χρειαζομαι ωθηση για να πραξω...και πολλα αλλα που θα τα αναφερω στη συνεχεια...

Senior Member
    Quote Originally Posted by korman709 View Post
    βλεπω γιατρο και παιρνω αγωγη,απλα σταματησα ενα φαρμακο και ξανακυλησα,ειναι αυτο που λεμε,τα φαρμακα καλυπτουν την παθηση δεν την γιατρευουν.και περισσοτερο αισθανομαι καπως σαν να χειραγωγουμαι με την κυριολεκτικη εννοια.κατι σαν υποδουλος-κατι παρεμφερες.οποτε για αυτο ζηταω συμβουλες επειδη δε μπορω να παρω αποφαση μονος μου.σαν να καθοδηγουμαι απο καποιον,να χρειαζομαι ωθηση για να πραξω...και πολλα αλλα που θα τα αναφερω στη συνεχεια...

Υπαρχουν 100δες ασθενειες που απλουστατα δεν γιατρευονται και τα φαρμακα παιρνονται για συντηρηση. Ελπιζω η δικια σου να ειναι ιασιμη , αλλα εχε στην ακρη του μυαλου σου οτι μπορει και να μην ειναι!!!!

Δεν ξερω πολλα για ΙΨΔ , αλλα σιγουρα θα υπαρχουν αρκετα θεραπευτικα μοντελλα , οπως και βιβλια για το πως να αντιμετωπισεις ορισμενα πραγματα. (Δεν ξερω τι παιζει στην ελληνικη γλωσσα).

Ενημερωσου οσο μπορεις καταρχην....αν ειναι και σωστη η συμβουλη μου δεν ξερω , γιατι ισως να σκεφτεσαι το προβλημα σου να χειροτερευει μια κατασταση.
    [COLOR=#0000cd][SIGPIC][/SIGPIC]Εκφραζω προσωπικες αποψεις χωρις να ειμαι ειδικος.[/COLOR]

Senior Member
    http://en.wikipedia.org/wiki/Obsessi...lsive_disorder

Στα αγγλικα βλεπω διαφορες επιλογες οπως cognitive behavioral therapy......

Senior Member
    ο γιατρος μου λεει οτι ισως και να μην χρειαζομαι,τωρα το θεμα ειναι οτι δεν ειμαι ακομα ικανος η δεν θα ειμαι ποτε?ιδου το ερωτημα.πιστευω οτι με αφηνει μονο μου να σπασω το κεφαλι μου.

Senior Member
    ο γιατρος μου λεει οτι ισως και να μην χρειαζομαι,τωρα το θεμα ειναι οτι δεν ειμαι ακομα ικανος η δεν θα ειμαι ποτε?ιδου το ερωτημα.πιστευω οτι με αφηνει μονο μου να σπασω το κεφαλι μου.

Το πιο πιθανο ειναι να μη ξερει. Βαλε εσενα στη θεση του γιατρου , μπορεις να ξερεις πως θα εξελιχθει κατι που βρισκεται στο κεφαλι καποιου αλλου? Εδω δεν ξερεις εσυ....

Και καλυτερα δεν ειναι ετσι απο ενα στεγνο ΟΧΙ ή απο ενα ναι που μπορει να μη σημαινει και τιποτα για σενα αυτη την περιοδο?

Αγωνισου οσο μπορεις και ακολουθα τις συμβουλες των ειδικων , ενημερωσου και παρε τις καταλληλες αποφασεις για τον εαυτο σου. Μην αποριπτεις τιποτα και τιποτα δεν πρεπει να θεωρεις αδυναμια αρκει να γινεις καλα και να χαρεις τη ζωη.

Senior Member
    γιατρος ειναι και ξερει τι γινεται στους ασθενεις του.μου ειπε οτι θα εχω αυτα τα πισωγυρισματα αλλα σιγουρα δεν ξερει τι εχω στο κεφαλι μου για αυτο και του τα λεω.απλα κανω υπομονη με την καινουργια αγωγη,αυτο μου ειπε κ αυτο κανω.απλα θελω να ακουω και αποψεις κυριως αλλων με την ιδια παθηση και πως το αντιμετωπιζουν.σεβαστες οι τοποθετησεις σου.

καλησπερα,εχω διαβασει το post σου αλλα δεν ειμαι σε κατασταση να πραξω οσα γραφεις.ισως καποιες στιγμες πριν λιγο καιρο να μπορουσα.αυριο γινομαι 26 και μεχρι τα 24 μου ζουσα χωρις να ξερω τι εχω .το ανακαλυψα οταν επαθα κριση πανικου οταν ημουν στο στρατο.ο γιατρος μου ειπε οτι γεννηθηκα με παραπανω απο το κανονικο αγχος.ημουν κλειστος χαρακτηρας,ντροπαλος.εφτια ξα και δικο μου κοσμο,αλλα απο μικρος χανομουν στις σκεψεις και η φαντασια μου οργιαζε.δεν ξερω απο τι προκληθηκε,αλλα αθελα τους οι γονεις μου μου το καλλιεργησαν περισσοτερο.εγινα ενοχικος και και και....να προσπαθησω να κανω αυτο που λες για τους ψυχαναγκασμους?στη συνεχεια τι?
    Αμα δε ξεκηνησεις και με κατι άλλο εκτος από φάρμακα θα κινδυνεύεις καποτε να γίνεις, όπως σου γραφει ο keep_walking, αλλος ένας που παίρνει φαρμακα για συντήρηση. Αυτα που σου προτεινω στο πρωτο μου μνμ είναι από την cognitive behavioral therapy, την οποία σου συστηνει τωρα ο keep_walking. Όσο για το ότι έφτιαξες δικό σου κόσμο και κλείστηκες στο κεφαλι σου, παρόμοια έπαθα και γω και σε καταλαβαίνω. Καιρός να ξεκινήσεις να βγαινεις "εκτός κεφαλιου" στην κανονική ζωή, γιατί το χειρότερο από όλα θα σου συμβει κάποτε όταν πεις μα που είμαι και τι κανω και θα διαπιστωνεις ποσο μονος είσαι στη ζωή. Κάνε τωρα κατι πριν να ναι αργά. Το πολύ θετικό είναι ότι συνηδητοποίησες το πρόβλημα. Δλδ έκανες την αρχή στην πορεία σου να αλλάξεις. Δοκίμασε αυτη τη μεθοδο που σου προτειενει ο Κεπ.
    γιάννης

Senior Member
    ενταξει θα το προσπαθησω.επισης θα ακουσω και αλλες προτασεις.παρακαλω εαν εχετε κατι να προτεινετε η να πειτε πως ξεκινησατε δινοντας τον δικο σας αγωνα ειμαι προθυμος να το ακουσω.ευχαριστω.

Senior Member
    ενεργειες-βηματα για να παρω τα πραγματα απο την αρχη <<
    Δεν ειναι ευκολο αυτο καθως τα πραγματα εχουν αναδιαταχθει μετα απο μια κριση,,δηλαδη δεν υπαρχει η αρχη ποια ...
    Υπαρχουν ομως ακρες καθως οσο και μπερδεμενα να ειναι τα πραγματα μπορεις να τα διακρινεις , να τα ταξινομισεις καπως στα επιμερους...
    Μια σταση ειναι να χαλαρωνεις αρκετα τοσο ωστε να 'αναδιεται' ενα επιμερους θεμα-ζητημα που σε απασχολει και τοτε να επικεντρωνεσαι σε αυτο και να δουλευεις πανω εκει , να το προχωρας οσο μπορεις ,οταν βρισκεις αντισταση το αφηνεις ...
    στην συνεχεια αφηνεσαι ξανα, χαλαρωνεις περιμενοντας να 'αναδιθει ενα νεο θεμα-ζητημα ,,κοκ συνεχιζεις ετσι ωσπου να καλυψεις μια γκαμα , μια ανακαιφαλαιωση των θεματων της ζωης σου ,
    θελει πολυ υπομονη, θελει χρονο , θα νοιωθεις μεταιωρος εν τομεταξυ ,,αλλα δεν υπαρχουν πολοι τροποι να το κανεις αυτο οταν εχεις χασει την συνεχει α των πραγματων σου ,
    με τον καιρο παντως θα δεις θετικα αποτελεσματα και θα χεις περισσοτερη διαθεση να συνεχισεις ...
    Το ποιο δυσκολο με τα ψυχολογικα προβληματα ειναι να πιστεψουμε οτι πλεον θα σκευτομαστε , θα νοιωθουμε , θα δρουμε πια διαφορετικα , θα γινουμε ισως ενας αλλος ανθρωπος γιατι δεν εχουμε επιλογη να κανουμε οπισθεν,,
    οταν το αποδεχθουμε αυτο , αρχιζει το βαρος αυτης της αλαγης να ελαφρυνει ...