"Σκέφτομαι πως ο άνθρωπος ορίζεται από τα όχι του. Ο χώρος γύρω του, ο αέρας που αναπνέει, το κλειστό αυτό κουτί του που μπορεί και να είναι ανοιχτότερο άλλων τεράστιων χώρων που διαφεντεύονται από ναι, είναι δικός του, να τον κάνει ό,τι θέλει. Σκέφτομαι ότι μόλις πήρα ιμέιλ προσβλητικό γιατί είμαι άθεη και τολμώ να εκφράζω το λόγο μου με παρρησία και το έσβησα δίχως να με νοιάξει. Δε με νοιάζουν ποτέ άτομα που η προπαγάνδα τα έχει κάνει φανατισμένα, αφιονισμένα πλάσματα, που βλέπουν τριγύρω τους εχθρούς της μοναδικής τους προαιώνιας αλήθειας. Μη φοβάσαι. Δε θα πω το όνομά σου. Ποιος ο λόγος? Στην ουσία δε φταις και συ.
Θέλω να με καθορίζουν τα όχι μου. Όχι τα ναι μου. Για μένα το σημαντικό άλλο, για σένα άλλο. Αυτό είν' όλο. Όσο έχεις δικαίωμα να πιστεύεις, δεν έχεις όμως σε όποιον δεν πιστεύει να στέλνεις hate emails να τον λες εμπαθή και ανασφαλή, γιατί? Ω, γιατί δεν πιστεύει σε κάτι που δεν μπορείς ούτε να του το αποδείξεις, μόνο θες να του το χώσεις στο λαρύγγι, στο μυαλό, στην ψυχολογία του. Να φοβάται να λέει την άποψή του. Από άτομα σαν εσένα γεννιούνται φασισμοί."
ρειν, για μενα ηταν αυτο το ποστ, αφου μου απαντας στις σκεψεις δημοσια, αναφερε κ το ονομα μου, μην τα αφηνεις μισα!!!
επειδη σπερνεις υπονοιες οτι προσπαθω να προσυλητισω ανθρωπους κ οτι σου στελνω κ εμαιλ προσβλητικο οτι εισαι αθεη, το δημοσιευω διοτι δεν νομιζω πραγματικα οτι ηταν προσβλητικο κ δε νομιζω οτι προσπαθησα να σε προσυλητισω πουθενα. αφαιρεσα ονοματα τριτων κλπ.
εδω ειναι το πμ, αυτο ηταν:
''σου απαντησα στο ποστακι σου.
δεν ηταν τιποτα.
εισαι ευκολη περιπτωση.
ακομα κ για μια απλοϊκης πλατινοξανθης νοημοσυνης σαν κ εμενα!
εχω βρει κ σε ενα βιβλιο μια παραγραφο που σε ψυχαναλυει γαντι!
θα σου το στειλω καποια φορα, οταν το εχω προχειρο!
σε εχω καταλαβει μεσες ακρες, πώς λειτουργεις κ πισω απο τις γραμμες, νομιζω τουλαχιστον.
κ νομιζω οτι πισω απο αυτη την εικονα της τουρμπο σουπερ dynamic γυναικας που βγαζεις, κρυβεις ενα φοβισμενο κοριτσακι στο βαθος του ειναι σου, το οποιο απλα δεν αντεχεις να κοιταξεις καταματα.
νομιζω οτι απλα δεν αντεχεις να αντικρισεις τις αδυναμιες σου. κ εχεις αναγκη να τις καλυπτεις πισω απο αμυνες διανοητικες, επιχειρηματων, σχεσεις οπου εσυ θα εισαι η δυνατη κ θα το παιζεις προστατης κ ο αλλος προστατευομενος κλπ.
με εμενα νομιζω οτι ενοχληθηκες κ στραβωσες επειδη σου ειπα τοτε στο καφε οτι σε βρισκω καπως εγωκεντρικη!
κ δεν αντεξες την αρνητικη κριτικη. δεν το ειχα καταλαβει τοτε οτι η κριτικη σε ενοχλει! σε θεωρουσα ανοιχτο ατομο κ φιλελευθερη. δεν το εκανα τοτε με προθεση να σε ενοχλησω!
αλλα μετα καταλαβα κ γιατι σε ενοχλησε τοσο πολυ ο χ που σε ειχε πει ναρκισσιστρια, οπως κ ο ψ!
εσυ εχεις αναγκη να βρισκεις ατομα που να τα θεωρεις πιο αδυνατα απο σενα κ να το παιζεις προστατης τους. μαλλον γι αυτο τη βρισκεις τοσο στο gay pride. δε νομιζω οτι αντεχεις να σχετιστεις ισοτιμα με καποιον.
αυτα καταλαβα για σενα. δεν ξερω αν πεφτω μεσα. μπορει να κανω κ λαθος. αν σου ειναι χρησιμα εχει καλως. αλλιως πετα τα. αλλα μη νομιζεις οτι επειδη προσπαθεις να κρυφτεις απο τον εαυτο σου, θα κρυφτεις κ απο τους αλλους.
καλη συνεχεια κ καλη αυτογνωσια!''