Results 136 to 150 of 179
-
30-11-2011, 20:53 #136
Περι θρησκειας ο λογος....
Ο κοσμος των θρησκειων περιβαλλεται απο εικασιες. Δε χωραει η σκεψη "αποδεικνυω ή δεν αποδεικνυω" αλλα "πιστευω ή δεν πιστευω".
Θεωρω οτι η θρησκεια θα επρεπε να ειναι αποκομμενη απο τον κρατικο μηχανισμο καθε χωρας.
Γενικοτερα, μεχρι τωρα τουλαχιστον, δεν εχω ασπαστει καποια συγκεκριμενη θρησκεια. Με λιγα λογια, ειμαι αθρησκη αλλα ενθεη. Πιστευω στον συμπαντικο νομοτελειακο Θεο οπου δεν μπαινει σε κουστουμακια και δεν παρεμβαινει στις ανθρωπινες ζωες.
Τετοιου ειδους φιλοσοφικες προεκτασεις θα ηταν συνετο να παρεχονται και στο χωρο της θεολογιας κι οχι αστειρευτη θρησκευτικη (στη χωρα μας συγκεκριμενα ορθοδοξη χριστιανικη) προπαγανδα.
Τελος, τρεις οροι που συγχεονται αρκετα ειναι οι εξης:
αθεος= πληρη αρνηση της υπαρξης του Θεου
αθρησκος= αρνηση ενταξης σ'ενα οργανωμενο θρησκευμα
αγνωστικιστης= δηλωση αγνοιας για την υπαρξη του Θεου
Αυτα τα ολιγα απο εμενα:)Η ανησυχία μοιάζει με την κουνιστή πολυθρόνα. Σε κρατάει απασχολημένο χωρίς να σε πηγαίνει πουθενά.
- 30-11-2011, 22:00 #137
30-11-2011, 22:01 #138
30-11-2011, 22:03 #139
30-11-2011, 22:08 #140
30-11-2011, 22:09 #141
30-11-2011, 22:12 #142
30-11-2011, 22:13 #143
30-11-2011, 22:15 #144
01-12-2011, 06:20 #145
α, οικονομικο ηταν το προβλημα σου; σορι, νομιζα οτι η πρεμουρα σου ηταν μη σε αναγκασει η εκκλησια να πιστεψεις με το ζορι στο Θεο!!! αλλα βλεπεις εχω κ μυαλο ξανθιας, που να το πιασω η αμοιρη οτι εσενα σε ενοχλουν τα οικονομικα σκανδαλα της εκκλησιας!!!
οι προσβολες να υποθεσω οτι δυναμωνουν τα επιχειρηματα σου; πώς τις εντασσεις στο σχημα της επιστημης, του επιχειρηματος κ της αποδειξης;
συμφωνω μαζι σου, πραγματι η εκκλησια ειναι γεματη απο οικονομικα σκανδαλα.
αλλα εχω δυο αποριες πανω σε αυτο:
1) τι σχεση εχει η θεσμικη εκκλησια κ οι θρησκειες γενικοτερα, που ειναι ανθρωπινα δημιουργηματα, με την υπαρξη η τη μη υπαρξη ενος αληθινου Θεου;
2) στηλιτευεις τη διαφθορα της εκκλησιας. καποιοι ανθρωποι ειναι μεσα στην εκκλησια κ κλεβουν. αν η εκκλησια καταργηθει σαν θεσμος, ας πουμε οτι με καποιο μαγικο τροπο μπορουσαμε να την καταργησουμε, αυτοι οι ανθρωποι που βρισκουν ποστα στην εκκλησια κ κλεβουν, υπονοεις οτι θα σταματουσαν να κλεβουν; δηλ αυτοι οι ανθρωποι με την καταργηση της εκκλησιας, θα γινονταν τιμιοι πολιτες; η εκκλησια τους κανει κ κλεβουν;
η δικη μου γνωμη ειναι οτι οι κλεφτες της εκκλησιας θα ηταν εξ ισου κλεφτες κ στην κοσμικη κοινωνια. συνεπως το κοινωνικο κοστος της κλεψιας ορισμενων ανθρωπων θα εμενε το ιδιο. απλα, αν η εκκλησια δεν υπηρχε, αυτοι οι ανθρωποι θα εβρισκαν κοσμικα ποστα κλοπης.
01-12-2011, 09:23 #146
Κάποτε θα έρθει η στιγμή. Να μπορούμε να είμαστε ελεύθεροι. Να μη μας χώνετε στο μυαλό καύτρες μίσους. Καύτρες διχασμών. Να μη μας διδάσκετε τον φανατισμό, τον κόσμο στο υπερπέραν. Κάποτε θα μπορούμε να διαλέγουμε τι θα πιστεύουμε. Οh, δες. Μπορούμε ακόμη και τώρα.
"Δε με νοιάζει να έρθουν όλοι οι ξένοι στην Ελλάδα και οι Έλληνες να πάνε αλλού. Θεωρώ ότι πατρίδα μας είναι η γη. Από μικρό παιδί απέρριπτα τα σύνορα."
Σπύρος Μπιμπίλας
01-12-2011, 15:32 #147
βλεπω τωρα το γυρισες μονη σου στο επιχειρημα με τον ιερεα! :)
να υποθεσω οτι η απαντηση μου στο σεντονακι σου για τα οικονομικα σκανδαλα της εκκλησιας ηταν καλη; κ δεν εχεις τι να πεις;
στην αρχη σε ρωτησα αν σε επιασε κανας παπας να πιστεψεις με το ζορι. αν κανενας παπας σου στερησε την ελευθερια σου.
κ τωρα εισαι ελευθερη φυσικα να μην πιστευεις αν δεν θελεις. χαιρομαι που το συνειδητοποιησες.
οπως βλεπεις το πλατινοξανθο επιχειρημα, δεν ηταν κ τοσο πλατινοξανθο τελικα, αλλα ουσιωδες! :)
το προβλημα σου δεν ειναι η θρησκεια, ουτε ο Θεος. το προβλημα σου ειναι οι ανεμομυλοι που νομιζεις οτι σε καταδιωκουν. το προβλημα σου ειναι οτι δεν τα εχεις βρει με τον εαυτο σου κ το προβαλλεις αυτο σε εξωτερικους παραγοντες. νομιζεις οτι για τις δικες σου ανασφαλειες κ τους δικους σου φοβους, που τους εχεις θαψει μεσα σου, σου φταινε οι παπαδες. δε σου φταινε οι παπαδες, δικη σου ειναι η ανασφαλεια κ η συγχυση. κ χωρις παπαδες, παλι ετσι θα ησουν [κ προς αποφυγη παρεξηγησεων, δεν ισχυριζομαι οτι οι ολοι παπαδες ειναι ενταξει].
καλη αυτογνωσια!
01-12-2011, 15:51 #148
Ούτε ήρθα στα λόγια σου κοριτσάκι ούτε και θά'ρθω στα λημέρια σου ποτέ. Οι ανεμόμυλοι μου κλέβουνε λεφτά που δεν τα λες και σκέτα ανεμόμυλους, αλλά βιοποριστικούς τρόπους.
Αν αρχίσεις να πληρώνεις για την ανάγκη μου να ζήσω δίχως θεό, θα δεχτώ να πληρώνω για τη δική σου να πιστεύεις. Μέχρι τότε, άσε τις υποκρισίες και κοίτα όπως μίλησες στο προσωπικό μήνυμα να μιλάς και δημοσίως. Αλλιώς σου τραβάω και ένα ιγκνόρ και χτυπήσου μόνη σου. Απ΄όσο με έχει μάθει η επιστήμη, δε μπορώ να ζήσω δίχως νερό και τροφή. Δίχως θεό μπορώ και θα το κάνω. Να μιλάς για πάρτη σου, που ο τρόμος σε έχει πάει στο δρόμο της Λουκά.
Θρήσκοι, τέρμα οι άθεοι φοβισμένοι που ξέρατε. Απέναντί σας έχετε πολέμιους πλέον. Πέρασε ο καιρός της διακριτικής κόντρας. Δεν ξέρω αν το έχετε καταλάβει γιατί. Ο κόσμος πεινάει. Για δικαιοσύνη, για ισότητα, ΚΑΙ για ψωμί."Δε με νοιάζει να έρθουν όλοι οι ξένοι στην Ελλάδα και οι Έλληνες να πάνε αλλού. Θεωρώ ότι πατρίδα μας είναι η γη. Από μικρό παιδί απέρριπτα τα σύνορα."
Σπύρος Μπιμπίλας
01-12-2011, 15:55 #149
Πάμε.
ΔΕΝ είμαστε υποχρεωμένοι να πληρώνουμε τις ανάγκες των πιστών.
Το ξαναγράφω. ΔΕΝ είμαστε υποχρεωμένοι στον "πολιτισμό" ενώ μας παπαρολογείτε δίχως ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΑ.
Μόνο με προσωπικές ανάγκες. Και γω έχω την ανάγκη να πιστέψω σε μια πέτρα που έχω στον κήπο μου. Ακόμη κι αυτή είναι ανώτερη του θεού.
Γιατί? Γιατί εγώ μπορώ να στην φέρω στο κεφάλι, ενώ εσύ τον θεό σου όχι. χαχαα"Δε με νοιάζει να έρθουν όλοι οι ξένοι στην Ελλάδα και οι Έλληνες να πάνε αλλού. Θεωρώ ότι πατρίδα μας είναι η γη. Από μικρό παιδί απέρριπτα τα σύνορα."
Σπύρος Μπιμπίλας
01-12-2011, 15:58 #150
Θες αποδείξεις πως δεν υπάρχει θεός είπες?
Easy as Sunday mornin'
Ορθοδοξοταλιμπάν. Αλλαχοταλιμπάν. Καθολικοταλιμπάν. Θεοταλιμπάν γενικότερα. Σε θεωρώ έναν απ΄αυτούς και με τον ίδιο σεβασμό θα σου μιλάω.
Εν τω μεταξύ, σκέφτομαι και κείνη τη μαλακία για τις "ρωγμές κι αγγίγματα" κι έχω κλάσει στο γέλιο. Όχι ρωγμές κι αγγίγματα σου αρχίζουν ad hominem ελλείψει αποδείξεων οι πιστοί αλλά ΧΑΡΑΔΡΕΣ ΚΑΙ ΧΑΣΙΜΑΤΑ εφευρίσκουν. Αν θες να σε σέβομαι, θα σέβεσαι τον κανόνα "δίχως αποδείξεις στο σπαγγετοτέρας σου, δε σου χρωστάω αποδείξεις για τον μονόκερό μου""Δε με νοιάζει να έρθουν όλοι οι ξένοι στην Ελλάδα και οι Έλληνες να πάνε αλλού. Θεωρώ ότι πατρίδα μας είναι η γη. Από μικρό παιδί απέρριπτα τα σύνορα."
Σπύρος Μπιμπίλας