Για ποιο λόγο θα εξαφανιστεί η θρησκεία - Page 10
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Page 10 of 12 FirstFirst ... 89101112 LastLast
Results 136 to 150 of 179
    Senior Member
    Περι θρησκειας ο λογος....

Ο κοσμος των θρησκειων περιβαλλεται απο εικασιες. Δε χωραει η σκεψη "αποδεικνυω ή δεν αποδεικνυω" αλλα "πιστευω ή δεν πιστευω".
    Θεωρω οτι η θρησκεια θα επρεπε να ειναι αποκομμενη απο τον κρατικο μηχανισμο καθε χωρας.
    Γενικοτερα, μεχρι τωρα τουλαχιστον, δεν εχω ασπαστει καποια συγκεκριμενη θρησκεια. Με λιγα λογια, ειμαι αθρησκη αλλα ενθεη. Πιστευω στον συμπαντικο νομοτελειακο Θεο οπου δεν μπαινει σε κουστουμακια και δεν παρεμβαινει στις ανθρωπινες ζωες.
    Τετοιου ειδους φιλοσοφικες προεκτασεις θα ηταν συνετο να παρεχονται και στο χωρο της θεολογιας κι οχι αστειρευτη θρησκευτικη (στη χωρα μας συγκεκριμενα ορθοδοξη χριστιανικη) προπαγανδα.

Τελος, τρεις οροι που συγχεονται αρκετα ειναι οι εξης:
    αθεος= πληρη αρνηση της υπαρξης του Θεου
    αθρησκος= αρνηση ενταξης σ'ενα οργανωμενο θρησκευμα
    αγνωστικιστης= δηλωση αγνοιας για την υπαρξη του Θεου

Αυτα τα ολιγα απο εμενα:)
    Η ανησυχία μοιάζει με την κουνιστή πολυθρόνα. Σε κρατάει απασχολημένο χωρίς να σε πηγαίνει πουθενά.

Senior Member
    Quote Originally Posted by marian_m View Post
    Θα δείξω κάποια επιείκεια, υπό τον όρο ότι το παραπάνω μήνυμα αφορά έκθεση ιδεών δεκάχρονου που, μη έχοντας καταλάβει και πολλά για το θέμα, προσπαθεί να γεμίσει μια σελίδα με ό,τι έχει πάρει το αυτί του και του φαίνεται σχετικό , έτσι ώστε να μη φανεί αδιάβαστο.
    Αν όχι, ουδέν σχόλιον.
    Τι σε ενόχλησε μπορείς να μου το εξηγήσεις με ξεκάθαρα λόγια; Η έγραψες για να μου μιλήσεις άσχημα; Αν είναι έτσι ουδέν σχολίον.

Senior Member
    Quote Originally Posted by PETRAN View Post
    Εντάξει μωρέ, ας μην είμαστε τόσο αυστηροί. Μερικές φορές είναι και από την ασθένεια που μπερδεύεται ο βινς, οκ :P
    Ποιά ασθένεια ρε φίλε; Η ασθένεια είναι κοινωνική όχι οργανική... απομόνωση, κοροιδεία από το σύνολο, ρατσισμός, κτλ αν αυτά εννοείς ασθένεια ατόμου τότε τι να πω ρε συ.

Senior Member
    Quote Originally Posted by ALIA View Post
    Περι θρησκειας ο λογος....

Ο κοσμος των θρησκειων περιβαλλεται απο εικασιες. Δε χωραει η σκεψη "αποδεικνυω ή δεν αποδεικνυω" αλλα "πιστευω ή δεν πιστευω".
    Θεωρω οτι η θρησκεια θα επρεπε να ειναι αποκομμενη απο τον κρατικο μηχανισμο καθε χωρας.
    Γενικοτερα, μεχρι τωρα τουλαχιστον, δεν εχω ασπαστει καποια συγκεκριμενη θρησκεια. Με λιγα λογια, ειμαι αθρησκη αλλα ενθεη. Πιστευω στον συμπαντικο νομοτελειακο Θεο οπου δεν μπαινει σε κουστουμακια και δεν παρεμβαινει στις ανθρωπινες ζωες.
    Τετοιου ειδους φιλοσοφικες προεκτασεις θα ηταν συνετο να παρεχονται και στο χωρο της θεολογιας κι οχι αστειρευτη θρησκευτικη (στη χωρα μας συγκεκριμενα ορθοδοξη χριστιανικη) προπαγανδα.

Τελος, τρεις οροι που συγχεονται αρκετα ειναι οι εξης:
    αθεος= πληρη αρνηση της υπαρξης του Θεου
    αθρησκος= αρνηση ενταξης σ'ενα οργανωμενο θρησκευμα
    αγνωστικιστης= δηλωση αγνοιας για την υπαρξη του Θεου

Αυτα τα ολιγα απο εμενα:)
    Η κατηγοριοποίηση βοηθάει σε κάτι; Οκ ας πούμε πως δεν υπάρχει Θεός αλλά τίμώνται ιστορικά πρόσωπα με ηθικά διδάγματα; Κι αυτό να καταργηθεί;

Senior Member
    Quote Originally Posted by Instant View Post
    Η κατηγοριοποίηση βοηθάει σε κάτι; Οκ ας πούμε πως δεν υπάρχει Θεός αλλά τίμώνται ιστορικά πρόσωπα με ηθικά διδάγματα; Κι αυτό να καταργηθεί;
    ???? Μηπως εκανες λαθος quote? Γιατι αυτα που γραφεις δεν εχουν ροη-συγγενεια με αυτα που εγραψα παραπανω!
    Η ανησυχία μοιάζει με την κουνιστή πολυθρόνα. Σε κρατάει απασχολημένο χωρίς να σε πηγαίνει πουθενά.

Senior Member
    ???? Μηπως εκανες λαθος quote? Γιατι αυτα που γραφεις δεν εχουν ροη-συγγενεια με αυτα που εγραψα παραπανω!
    Έκανα λάθος. Θα με συγχωρέσεις η θα έρθεις από δω να με απαυτώσεις;

Senior Member
    Έκανα λάθος. Θα με συγχωρέσεις η θα έρθεις από δω να με απαυτώσεις;
    Θα σε συγχωρεσω τεκνον μου!

Senior Member
    Θα σε συγχωρεσω τεκνον μου!
    Κρίμα και γω νόμιζα ότι θα κάνουμε τρελίτσες :p

Senior Member
    Κρίμα και γω νόμιζα ότι θα κάνουμε τρελίτσες :p
    Η συγχωρεσις ειναι διδαχη του Υψιστου! Λυπουμαι, δεν μπορω να κανω αλλιως!

Senior Member
    Quote Originally Posted by RainAndWind View Post
    Εκτός του ότι από δω και στο εξής όλο και περισσότερες φωνές πρέπει να ενώνονται στο να φύγει η εκκλησία από τη φορολόγηση του πολίτη με το έτσι θέλω "ελέω θεού βασιλεύς", ο δημόσιος κορβανάς υποτίθεται είναι ξετιναγμένος, δεν είναι? Η εκκλησία γιατί φοροαπαλλάσσεται, να μετράται η συμμετοχή της με ελαφρυντικούς όρους και όχι ΥΠΕΡΒΑΡΕΟΥΣ όπως θα έπρεπε,ενώ πολίτες χαρατσώνονται, τους παίρνουν σπίτια, τους στερούν αγαθά απαραίτητα όπως το ρεύμα και κοίτα ρε! στέλνονται κείμενα με "θείες" παραινέσεις να δοθεί προσοχή στο ΕΡΓΟ της, που είναι αγνό, και προδέρμ.. Ε ναι ρε χάχα, γιατί τα πάντα είναι ΧΡΗΜΑ στον καπιταλισμό, και η εταιρία Εκκλησία της Ελλάδος θα σου αποδείξω ότι είναι μια εταιρία όπως τόσες και τόσες άλλες, όπως αυτή που δουλεύει η ξαδέρφη σου η Καίτη και ο θείος σου ο Χαράλαμπος.

Για να δούμε αν θα αλλάξει το επιχείρημα για το αν με ενοχλεί ακριβώς ο ιερέας ή όχι και πού ακριβώς μπορεί να με ενοχλήσει χωρίς να έρθει ρε παιδί μου και να μου χτυπήσει την πόρτα (άσε που τόσο απλοικό, 'πλατινόξανθο' και λαικίστικο ερώτημα έχει καιρό να μου τεθεί)

"Στα Ηλιοθερμικά Επενδύει η Εκκλησία της Ελλάδος"
    Η PMC Joint Venture είναι θυγατρική της Εκκλησίας της Ελλάδος, που προφανώς συνειδητοποίησε τελευταίως και τις μεγάλες υπεραξίες που κρύβουν οι επενδύσεις σε ΑΠΕ.
    "Για να αντιληφθεί κανείς για τι τάξη μεγέθους επενδύσεις μιλάμε, το ΚΑΘΕ μεγαβάτ ηλιοθερμικού κοστίζει γύρω στα 2 ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΕΥΡΩ, οπότε τα 963 αθροίζουν ένα ποσό της τάξης των 2 ΔΙΣΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΩΝ ΕΥΡΩ.

Από το txvs.gr τώρα, tvxs.gr/node/865
    Έσοδα 19,6 εκατομμυρίων ευρώ η επιχείρηση Εκκλησία της Ελλάδος ΑΕ.
    Πλεόνασμα 7,2 εκατομμυρίων από την οικονομική της χρήση"

Εχμ, ο οικονομικός αυτός πλεονασμός δε μου φαίνεται λόγος για επιστολές να προσεχτεί το έργο της (κόψε κάτι δλδ σε μετάφραση) Εσένα σου φαίνεται?

Και από το Amen.gr έτσι για να δείτε τι θεοσεβούμενη είμαι κατά βάθος που διαβάζω και αμήν και αλληλούια.
    άρθρο Νοεμ.2,2011
    "Σε αναζήτηση επενδυτικών εταίρων η Εκκλησία της Ελλάδος"
    "Το χρυσοφόρο εμιράτο του Κατάρ φαίνεται ότι είναι μόνο η αρχή στην προσπάθεια της εκκλησίας να βρει πρόθυμους χρηματοδότες για να επιχορηγήσουν τα ΕΠΕΝΔΥΤΙΚΑ της σχέδια"

άτσα της το χαρτοφυλάκιο! Τι διαφορά έχει η Τζένεραλ Μότορς ή η Shell είπαμε από την εκκλησία? Θα δούμε. Μάλλον πολλά κοινά θα ανακαλύψεις αν έχεις τα μάτια σου ανοιχτά.
    Γιατί για υπεραξίες διαβάζω, για επενδυτικά σχέδια, για κινήσεις για φοροαπαλλαγές κάτω από το τραπέζι, για Κατάρ... Κατάρα δλδ.

Θα βρω άλλες ομοιότητες άραγε? Να άλλη μία.
    Συνέντευξη του ΜΑΝΑΤΖΕΡ της, Γιάννη Λιάκου, Διευθύνοντα Συμβούλου του Αναπτυξιακού Οργανισμού της Εκκλησίας της Ελλάδος Α.Ε.
    στο www.epistimonikomarketing.gr
    Ώπα, άτσα της και πάλι. Και διευθύνοντες σύμβουλοι και μάρκετινγκ, σας κόβω όχι και τόσο φτωχαδάκια φιλάρα, γιατί ΚΛΑΙΓΕΣΤΕ? Δεν είπε ο Χριστός ότι ο πλούσιος δε θα περάσει ποτέ στη βασιλεία των ουρανών?

Δεν είναι έργο του διαβόλου τούτο το καπιταλιστικό που κάμετε, ή τσου γιατί έτσι?
    α, οικονομικο ηταν το προβλημα σου; σορι, νομιζα οτι η πρεμουρα σου ηταν μη σε αναγκασει η εκκλησια να πιστεψεις με το ζορι στο Θεο!!! αλλα βλεπεις εχω κ μυαλο ξανθιας, που να το πιασω η αμοιρη οτι εσενα σε ενοχλουν τα οικονομικα σκανδαλα της εκκλησιας!!!

οι προσβολες να υποθεσω οτι δυναμωνουν τα επιχειρηματα σου; πώς τις εντασσεις στο σχημα της επιστημης, του επιχειρηματος κ της αποδειξης;

συμφωνω μαζι σου, πραγματι η εκκλησια ειναι γεματη απο οικονομικα σκανδαλα.

αλλα εχω δυο αποριες πανω σε αυτο:

1) τι σχεση εχει η θεσμικη εκκλησια κ οι θρησκειες γενικοτερα, που ειναι ανθρωπινα δημιουργηματα, με την υπαρξη η τη μη υπαρξη ενος αληθινου Θεου;

2) στηλιτευεις τη διαφθορα της εκκλησιας. καποιοι ανθρωποι ειναι μεσα στην εκκλησια κ κλεβουν. αν η εκκλησια καταργηθει σαν θεσμος, ας πουμε οτι με καποιο μαγικο τροπο μπορουσαμε να την καταργησουμε, αυτοι οι ανθρωποι που βρισκουν ποστα στην εκκλησια κ κλεβουν, υπονοεις οτι θα σταματουσαν να κλεβουν; δηλ αυτοι οι ανθρωποι με την καταργηση της εκκλησιας, θα γινονταν τιμιοι πολιτες; η εκκλησια τους κανει κ κλεβουν;

η δικη μου γνωμη ειναι οτι οι κλεφτες της εκκλησιας θα ηταν εξ ισου κλεφτες κ στην κοσμικη κοινωνια. συνεπως το κοινωνικο κοστος της κλεψιας ορισμενων ανθρωπων θα εμενε το ιδιο. απλα, αν η εκκλησια δεν υπηρχε, αυτοι οι ανθρωποι θα εβρισκαν κοσμικα ποστα κλοπης.

Senior Member
    Κάποτε θα έρθει η στιγμή. Να μπορούμε να είμαστε ελεύθεροι. Να μη μας χώνετε στο μυαλό καύτρες μίσους. Καύτρες διχασμών. Να μη μας διδάσκετε τον φανατισμό, τον κόσμο στο υπερπέραν. Κάποτε θα μπορούμε να διαλέγουμε τι θα πιστεύουμε. Οh, δες. Μπορούμε ακόμη και τώρα.
    "Δε με νοιάζει να έρθουν όλοι οι ξένοι στην Ελλάδα και οι Έλληνες να πάνε αλλού. Θεωρώ ότι πατρίδα μας είναι η γη. Από μικρό παιδί απέρριπτα τα σύνορα."
    Σπύρος Μπιμπίλας

Senior Member
    Quote Originally Posted by RainAndWind View Post
    Κάποτε θα έρθει η στιγμή. Να μπορούμε να είμαστε ελεύθεροι. Να μη μας χώνετε στο μυαλό καύτρες μίσους. Καύτρες διχασμών. Να μη μας διδάσκετε τον φανατισμό, τον κόσμο στο υπερπέραν. Κάποτε θα μπορούμε να διαλέγουμε τι θα πιστεύουμε. Οh, δες. Μπορούμε ακόμη και τώρα.
    βλεπω τωρα το γυρισες μονη σου στο επιχειρημα με τον ιερεα! :)

να υποθεσω οτι η απαντηση μου στο σεντονακι σου για τα οικονομικα σκανδαλα της εκκλησιας ηταν καλη; κ δεν εχεις τι να πεις;

στην αρχη σε ρωτησα αν σε επιασε κανας παπας να πιστεψεις με το ζορι. αν κανενας παπας σου στερησε την ελευθερια σου.
    κ τωρα εισαι ελευθερη φυσικα να μην πιστευεις αν δεν θελεις. χαιρομαι που το συνειδητοποιησες.
    οπως βλεπεις το πλατινοξανθο επιχειρημα, δεν ηταν κ τοσο πλατινοξανθο τελικα, αλλα ουσιωδες! :)

το προβλημα σου δεν ειναι η θρησκεια, ουτε ο Θεος. το προβλημα σου ειναι οι ανεμομυλοι που νομιζεις οτι σε καταδιωκουν. το προβλημα σου ειναι οτι δεν τα εχεις βρει με τον εαυτο σου κ το προβαλλεις αυτο σε εξωτερικους παραγοντες. νομιζεις οτι για τις δικες σου ανασφαλειες κ τους δικους σου φοβους, που τους εχεις θαψει μεσα σου, σου φταινε οι παπαδες. δε σου φταινε οι παπαδες, δικη σου ειναι η ανασφαλεια κ η συγχυση. κ χωρις παπαδες, παλι ετσι θα ησουν [κ προς αποφυγη παρεξηγησεων, δεν ισχυριζομαι οτι οι ολοι παπαδες ειναι ενταξει].

καλη αυτογνωσια!

Senior Member
    Ούτε ήρθα στα λόγια σου κοριτσάκι ούτε και θά'ρθω στα λημέρια σου ποτέ. Οι ανεμόμυλοι μου κλέβουνε λεφτά που δεν τα λες και σκέτα ανεμόμυλους, αλλά βιοποριστικούς τρόπους.
    Αν αρχίσεις να πληρώνεις για την ανάγκη μου να ζήσω δίχως θεό, θα δεχτώ να πληρώνω για τη δική σου να πιστεύεις. Μέχρι τότε, άσε τις υποκρισίες και κοίτα όπως μίλησες στο προσωπικό μήνυμα να μιλάς και δημοσίως. Αλλιώς σου τραβάω και ένα ιγκνόρ και χτυπήσου μόνη σου. Απ΄όσο με έχει μάθει η επιστήμη, δε μπορώ να ζήσω δίχως νερό και τροφή. Δίχως θεό μπορώ και θα το κάνω. Να μιλάς για πάρτη σου, που ο τρόμος σε έχει πάει στο δρόμο της Λουκά.
    Θρήσκοι, τέρμα οι άθεοι φοβισμένοι που ξέρατε. Απέναντί σας έχετε πολέμιους πλέον. Πέρασε ο καιρός της διακριτικής κόντρας. Δεν ξέρω αν το έχετε καταλάβει γιατί. Ο κόσμος πεινάει. Για δικαιοσύνη, για ισότητα, ΚΑΙ για ψωμί.
    "Δε με νοιάζει να έρθουν όλοι οι ξένοι στην Ελλάδα και οι Έλληνες να πάνε αλλού. Θεωρώ ότι πατρίδα μας είναι η γη. Από μικρό παιδί απέρριπτα τα σύνορα."
    Σπύρος Μπιμπίλας

Senior Member
    Πάμε.

ΔΕΝ είμαστε υποχρεωμένοι να πληρώνουμε τις ανάγκες των πιστών.
    Το ξαναγράφω. ΔΕΝ είμαστε υποχρεωμένοι στον "πολιτισμό" ενώ μας παπαρολογείτε δίχως ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΑ.
    Μόνο με προσωπικές ανάγκες. Και γω έχω την ανάγκη να πιστέψω σε μια πέτρα που έχω στον κήπο μου. Ακόμη κι αυτή είναι ανώτερη του θεού.
    Γιατί? Γιατί εγώ μπορώ να στην φέρω στο κεφάλι, ενώ εσύ τον θεό σου όχι. χαχαα
    Σπύρος Μπιμπίλας

Senior Member
    Θες αποδείξεις πως δεν υπάρχει θεός είπες?
    Easy as Sunday mornin'
    Ορθοδοξοταλιμπάν. Αλλαχοταλιμπάν. Καθολικοταλιμπάν. Θεοταλιμπάν γενικότερα. Σε θεωρώ έναν απ΄αυτούς και με τον ίδιο σεβασμό θα σου μιλάω.

Εν τω μεταξύ, σκέφτομαι και κείνη τη μαλακία για τις "ρωγμές κι αγγίγματα" κι έχω κλάσει στο γέλιο. Όχι ρωγμές κι αγγίγματα σου αρχίζουν ad hominem ελλείψει αποδείξεων οι πιστοί αλλά ΧΑΡΑΔΡΕΣ ΚΑΙ ΧΑΣΙΜΑΤΑ εφευρίσκουν. Αν θες να σε σέβομαι, θα σέβεσαι τον κανόνα "δίχως αποδείξεις στο σπαγγετοτέρας σου, δε σου χρωστάω αποδείξεις για τον μονόκερό μου"
    Σπύρος Μπιμπίλας

Page 10 of 12 FirstFirst ... 89101112 LastLast