Results 151 to 165 of 179
-
01-12-2011, 16:18 #151
"Σκέφτομαι πως ο άνθρωπος ορίζεται από τα όχι του. Ο χώρος γύρω του, ο αέρας που αναπνέει, το κλειστό αυτό κουτί του που μπορεί και να είναι ανοιχτότερο άλλων τεράστιων χώρων που διαφεντεύονται από ναι, είναι δικός του, να τον κάνει ό,τι θέλει. Σκέφτομαι ότι μόλις πήρα ιμέιλ προσβλητικό γιατί είμαι άθεη και τολμώ να εκφράζω το λόγο μου με παρρησία και το έσβησα δίχως να με νοιάξει. Δε με νοιάζουν ποτέ άτομα που η προπαγάνδα τα έχει κάνει φανατισμένα, αφιονισμένα πλάσματα, που βλέπουν τριγύρω τους εχθρούς της μοναδικής τους προαιώνιας αλήθειας. Μη φοβάσαι. Δε θα πω το όνομά σου. Ποιος ο λόγος? Στην ουσία δε φταις και συ.
Θέλω να με καθορίζουν τα όχι μου. Όχι τα ναι μου. Για μένα το σημαντικό άλλο, για σένα άλλο. Αυτό είν' όλο. Όσο έχεις δικαίωμα να πιστεύεις, δεν έχεις όμως σε όποιον δεν πιστεύει να στέλνεις hate emails να τον λες εμπαθή και ανασφαλή, γιατί? Ω, γιατί δεν πιστεύει σε κάτι που δεν μπορείς ούτε να του το αποδείξεις, μόνο θες να του το χώσεις στο λαρύγγι, στο μυαλό, στην ψυχολογία του. Να φοβάται να λέει την άποψή του. Από άτομα σαν εσένα γεννιούνται φασισμοί."
ρειν, για μενα ηταν αυτο το ποστ, αφου μου απαντας στις σκεψεις δημοσια, αναφερε κ το ονομα μου, μην τα αφηνεις μισα!!!
επειδη σπερνεις υπονοιες οτι προσπαθω να προσυλητισω ανθρωπους κ οτι σου στελνω κ εμαιλ προσβλητικο οτι εισαι αθεη, το δημοσιευω διοτι δεν νομιζω πραγματικα οτι ηταν προσβλητικο κ δε νομιζω οτι προσπαθησα να σε προσυλητισω πουθενα. αφαιρεσα ονοματα τριτων κλπ.
εδω ειναι το πμ, αυτο ηταν:
''σου απαντησα στο ποστακι σου.
δεν ηταν τιποτα.
εισαι ευκολη περιπτωση.
ακομα κ για μια απλοϊκης πλατινοξανθης νοημοσυνης σαν κ εμενα!
εχω βρει κ σε ενα βιβλιο μια παραγραφο που σε ψυχαναλυει γαντι!
θα σου το στειλω καποια φορα, οταν το εχω προχειρο!
σε εχω καταλαβει μεσες ακρες, πώς λειτουργεις κ πισω απο τις γραμμες, νομιζω τουλαχιστον.
κ νομιζω οτι πισω απο αυτη την εικονα της τουρμπο σουπερ dynamic γυναικας που βγαζεις, κρυβεις ενα φοβισμενο κοριτσακι στο βαθος του ειναι σου, το οποιο απλα δεν αντεχεις να κοιταξεις καταματα.
νομιζω οτι απλα δεν αντεχεις να αντικρισεις τις αδυναμιες σου. κ εχεις αναγκη να τις καλυπτεις πισω απο αμυνες διανοητικες, επιχειρηματων, σχεσεις οπου εσυ θα εισαι η δυνατη κ θα το παιζεις προστατης κ ο αλλος προστατευομενος κλπ.
με εμενα νομιζω οτι ενοχληθηκες κ στραβωσες επειδη σου ειπα τοτε στο καφε οτι σε βρισκω καπως εγωκεντρικη!
κ δεν αντεξες την αρνητικη κριτικη. δεν το ειχα καταλαβει τοτε οτι η κριτικη σε ενοχλει! σε θεωρουσα ανοιχτο ατομο κ φιλελευθερη. δεν το εκανα τοτε με προθεση να σε ενοχλησω!
αλλα μετα καταλαβα κ γιατι σε ενοχλησε τοσο πολυ ο χ που σε ειχε πει ναρκισσιστρια, οπως κ ο ψ!
εσυ εχεις αναγκη να βρισκεις ατομα που να τα θεωρεις πιο αδυνατα απο σενα κ να το παιζεις προστατης τους. μαλλον γι αυτο τη βρισκεις τοσο στο gay pride. δε νομιζω οτι αντεχεις να σχετιστεις ισοτιμα με καποιον.
αυτα καταλαβα για σενα. δεν ξερω αν πεφτω μεσα. μπορει να κανω κ λαθος. αν σου ειναι χρησιμα εχει καλως. αλλιως πετα τα. αλλα μη νομιζεις οτι επειδη προσπαθεις να κρυφτεις απο τον εαυτο σου, θα κρυφτεις κ απο τους αλλους.
καλη συνεχεια κ καλη αυτογνωσια!''Last edited by Lou!; 02-12-2011 at 01:46.
- 01-12-2011, 16:44 #152
"άσε τις υποκρισίες και κοίτα όπως μίλησες στο προσωπικό μήνυμα να μιλάς και δημοσίως."
κ ενα δευτερο πμ που σου εστειλα, πριν δω οτι θες να μιλαμε μονο δημοσια, δεν υποκρινομαι κατι, ειμαι πολυ αυθεντικος ανθρωπος!
αγνοησε το ως πμ, κ στο γραφω δημοσια!
αστεια εισαι! γιατι ποσταρεις στο τι σκεφτεστε δημοσια χωρις να πεις το ονομα μου;
ε, πες το!
το οτι δε συμπαθιομαστε πλεον, μαλλον το εχει καταλαβει ολο το φορουμ, δε νομιζω να ειναι μυστικο!
τι ειναι αυτα τα πραγματα. πηρες εμαιλ, αλλα εσυ απαντας στις σκεψεις, κ δεν θα πεις κ το ονομα μου! ε, αφου απαντας κ στις σκεψεις πες κ το ονομα μου!
επισης ποιος σου ειπε να πιστεψεις αν δε θελεις; σου ειπα εγω κατι τετοιο;
κ στην χειροτερη των περιπτωσεων που υπαρχει Θεος, οποιος θελει μπορει να τον αγνοησει. δεν ειναι υποχρεωτικο να ασχολειται κανεις με το Θεο.
εγω σου ειπα οτι το προβλημα σου δεν ειναι αυτο που νομιζεις.
δε σε καταδιωκει κανενας Θεος κ καμια εκκλησια. αυτοι που πανε στην εκκλησια πανε γιατι το θελουν. ακομα κ αν ειναι θυματα των παπαδων.
καποιοι μπορει να ειναι θυματα. καποιοι παλι οχι. αλλα αυτο ειναι πολυ προχωρημενο για σενα, για να το καταλαβεις.
το θελουν παντως. ισως αυτο δεν μπορεις να το καταλαβεις, οτι καποιοι θελουν να πανε στην εκκλησια. τι να κανουμε, δεν ειναι ολοι σαν κι εσενα που δε θελεις.
ολα τα αλλα ειναι δικα σου.
πχ οτι σε εμποδισα να εκφραστεις κ σου επεβαλα να πιστευεις.
κ οτι δεχεσαι απειλητικα εμαιλ!!!!!!! το εχω το εμαιλ, σορι, αλλα δε νομιζω να ηταν απειλητικο!
εισαι σιγουρη;
απλα εφοσον εκφραζεσαι, κ επειδη τον τελευταιο χρονο εχω ψαξει παρα πολυ πανω σε αυτο το θεμα, κ επειδη κ εμενα μου πατησε σε φοβους κ ανασφαλειες κλπ, εμαθα αρκετα πραγματα κ ειμαι σε θεση να κανω καλο debate πανω στις ανακριβειες που γραφεις μονιμως. κ εμαθα κ αρκετα κ για την ψυχολογια μου κ βλεπω πως κ η ψυχολογια επηρεαζει.
γιατι κατανταει βαρετο, να διαβαζω πραγματα που απλα δεν ισχυουν.
αυτα.Last edited by Lou!; 02-12-2011 at 01:53.
01-12-2011, 16:50 #153
συμφωνω κ εγω μαζι σου σε αυτο!
ειμαι υπερ να διαχωριστει η εκκλησια απο το κρατος, για πολλους κ διαφορους λογους.
ενας απο αυτους ειναι κ το οικονομικο.
να κανει μονη της η εκκλησια το οικονομικο της κουμαντο κ να πληρωνει τους παπαδες απο τις εθελοντικες δωρεες των πιστων.
θα αισθανεσαι κ σε αυτη την περιπτωση οτι η εκκλησια σε κλεβει;
01-12-2011, 17:40 #154
νομιζω οτι αυτο που διαχωριζει τον αυθεντικο ανθρωπο απο τον υποκριτη, δεν ειναι το αν θα ειναι αθεος ή ενθεος, αλλα η τιμια διαθεση κ το παθος του να ψαχνει για την αληθεια.
πολλοι ανθρωποι που πανε στην εκκλησια οχυρωνονται μεσα στους κανονες της εκκλησιας, για να αποφυγουν τη συναντηση με τον εαυτο τους, για να ΜΗΝ αντικρισουν τις αδυναμιες τους!
το ιδιο κανουν κ καποιοι αθεοι. οχυρωνονται μεσα στο προστατευτικο καβουκι της αθεϊας τους, επισης για να μην συναντησουν τον εαυτο τους.
μιλα μου οπως νιωθεις, κ σεβασου με οσο νιωθεις.
απλα να εχεις υπ οψιν σου, οτι οπως υπαρχουν φανατικοι χριστιανοι, ετσι υπαρχουν κ φανατικοι αθεοι.
κ δε διαφερουν καθολου μεταξυ τους.
προσεξε μη γινεις η Λουκα των αθεων!
01-12-2011, 19:57 #155
Ο λόγος που θα εξαφανιστεί η θρησκεία αλλά και η πίστη στο θεό είναι οι ίδιοι οι πιστοί/ες που χρησιμοποιούν είτε ηλίθια επιχειρήματα για "εθελοντικές" δωρεές, ενώ έχουν φάει προπαγάνδα από γεννησιμιού τους, ενώ σιωπούν για καίρια ζητήματα όπως κακοποίηση για πίστη, όπως τερατώδεις διαχωρισμούς από υποτίθεται εκπροσώπους της δήθεν αγάπης, σε πλάσματα ομαλά και μη-ομαλά, σε κορμιά που επιτρέπονται και σε άλλα που είναι εξοβελιστέα, γιατί σιγοντάρουν ατασθαλίες ενώ είναι εξώφθαλμες, και σου ρίχνουν στάχτη στα μάτια, ή μάλλον προσπαθούν να το κάνουν, γιατί μιλάνε χρησιμοποιώντας κάτι έννοιες που φτιάχτηκαν μόνο για να θολώνουν την κρίση των ανθρώπων, όπως η αιωνιότητα και τα έγχρονα δεσμά-παπαριά, όπως ο κάθε θεωρητικός θεολόγος, θρησκομούρης, που αλλάζει τις έννοιες μεταπλάθοντάς τις για να εξυπηρετούν την παραμονή των ανθρώπων σε στάση επίκυψης. Δε χρειαζόμαστε κανένα αόρατο μη αποδείξιμο μη παρόντα οργανισμό που μοιάζει με πολιτικό μαυρογιαλούρο πριν τις μούτζες, δε χρειάζομαι να μου λένε ότι πρέπει να πιστεύω σώνει και καλά κάπου γιατί το σύμπαν και παρλαπίπες τέτοιες δίχως κατάληξη και ευχαριστώ, είμαι καλά. Βαρέθηκα επίσης, γεια σας.
"Δε με νοιάζει να έρθουν όλοι οι ξένοι στην Ελλάδα και οι Έλληνες να πάνε αλλού. Θεωρώ ότι πατρίδα μας είναι η γη. Από μικρό παιδί απέρριπτα τα σύνορα."
Σπύρος Μπιμπίλας
01-12-2011, 21:14 #156
01-12-2011, 23:29 #157
Ωραία δεν υπάρχει. Εσύ γιατί έχεις τόση μανία να υποστηρίζεις την ανυπαρξία Θεού; Συνήθως ο άνθρωπος έχει την ανάγκη να πιστεύει σε κάποιον Θεό, να νιώθει λιγότερο περήφανος, να έχει κάποια ηθική συνείδηση των πράξεων του. Έχεις την εντύπωση πως είσαι καλύτερηος άνθρωπος από τους υπόλοιπους και διψάς για κολακεία, έτσι πιστεύω για σένα. Αντικατέστησες την πίστη σου με ναρκισισμό, ένα εγωιστικό νόημα υπαρξης, άραγε έχεις την επίγνωση της απογοήτευσης για το "ανώτερο" είδος σύμφωνα με τον αθεισμό;
01-12-2011, 23:59 #158
Ίνσταντ, κι ελπίζοντας να μη με παρεξηγήσεις όπως τις προάλλες, είσαι... Θεός ρε φίλε όμως...:)... το ότι πιστεύω πολύ στην ομορφιά των στίχων σου δε ξέρω αν το θυμάσαι - και για να μη παρεξηγηθώ γενικότερα - πέρα απ' τον διαπληκτισμό που έχει αναπτυχθεί ανάμεσα σε χρήστες, σου βγάζω γενικώς την καπελαδούρα μου για πολλά ποστς σου των τελευταίων ημερών, λολ! Άσχετο, ναι. Όσο για αυτό, και σε γενικότερα πάντα πλαίσια... "άραγε έχεις την επίγνωση της απογοήτευσης για το "ανώτερο" είδος σύμφωνα με τον αθεισμό;"... πάει πολύ μακριά η βαλίτσα ιντίντ... αλλά χαίρομαι όταν τίθενται τέτοια ζητήματα/ερωτήματα και με τέτοιο τρόπο διατύπωσης. Έχεις σπουδαίο μυαλό φίλε μου και χαίρομαι να σε διαβάζω έτσι! Ελπίζω μόνο... να μην αναπτυχθεί το ερώτημα γιατί προβλέπω να γίνεται της μουρλής το κάγκελο, λολ και αγαλλιάσθε...:)...
02-12-2011, 00:04 #159
Να 'σαι καλά! Αποκωδικοποίηση των πηγών μου τις περισσότερες φορές. Ο μονόλογος μετά το διάβασμα.
Θα προτιμούσα σαφώς να είχα μια καλύτερη προσέγγιση στην επικοινωνία με ανθρώπους που ενδιαφέρονται να ανταλλάξουν απόψεις και ειδήσεις, όσοι έχουν να πούνε κάτι όπως και εσύ άλλωστε.
02-12-2011, 00:41 #160
Εγώ έχω διαλέξει το δρόμο Ίνσταντ... η φωνή μου στον κόσμο γίνεται χωρίς πρόσωπο, γιατί τα μάτια είναι οι λέξεις και εκεί οφείλει να σε κοιτά ο άλλος... εσύ του μιλάς γράφοντας κι αυτός σε γνωρίζει κοιτώντας σε βαθιά στα μαύρα σημαδάκια... σου στέλνω το μήνυμα για του λόγου το αληθές και σε καληνυχτώ, γιατί όπως λέει και η Μαριάννα Τόλη... πάμε για δουλειά, λολ!... ά, και καλό μας μήνα γαμώ το φελέκι μου!...:)...
Έντιτ:... αν βεβαίως ο άλλος έχει... πρεσβυωπία συναισθήματος και δε μπορεί να διακρίνει, αυτό δε συνεπάγεται πως εσύ θα σταματήσεις να μιλάς...Last edited by RockElCasbah; 02-12-2011 at 00:57.
02-12-2011, 01:15 #161
Καλό μήνα RockE! Εγώ δεν ξέρω αν έχω διαλέξει κάποιο δρόμο ακόμα η μόνη μου παρηγοριά είναι οι προσωρινές απολαύσεις και η λίγη παρέα που έχω. αυτά!
02-12-2011, 01:17 #162
εισαι ιδια ο μπαμπας μου!
ετσι κανει κ αυτος οταν τον στριμωχνω αυτογνωσιακα κ του βαζω δυσκολα, φευγει κ λεει: "παρατηστε με ησυχο!" :)
οσο για την προπαγανδα απο γεννησιμιου μου, εχασες! πρωην αθεη ειμαι κ εγω, απλα οσο αρχισα να τα ψαχνω σφαιρικοτερα, αρχισα να κλινω προς την εντυπωση οτι υπαρχει Θεος!
το σπιτι μου ειναι πολυ φιλελευθερο, μονη μου εψαξα περι μεταφυσικης, φιλοσοφιας κλπ, οι δικοι μου δε μου εμαθαν τιποτα περι αυτου! ακομα κ η μανα μου που παει τα τελευταια χρονια στην εκκλησια ειναι πολυ φιλελευθερη κ δεν εχει πιεσει κανεναν να την ακολουθησει! ουτε εμενα, ουτε τον ανδρα της, ουτε κ κανεναν αλλο!
αυτα! κ εγω βαρεθηκα, δε βγαζει πουθενα η κοντρα μαζι σου!Last edited by Lou!; 02-12-2011 at 01:41.
02-12-2011, 01:40 #163
αλλα επειδη το θεμα μου αρεσει...
ενας προβληματισμος σχετικα με την αποψη που ακουω συχνα, οτι η επιστημη θα λυσει το μυστηριο του ανθρωπου συντομα.
καλη ειναι η επιστημη κ οι αποδειξεις, απλα αναρωτιεμαι πως γινεται η επιστημη να αποδειξει οτι δεν υπαρχει Θεος, οταν η επιστημονικες μεθοδοι κ τα επιστημονικα οργανα εξαρτωνται απο τις ανθρωπινες αντιληπτικες, κ νοητικες δυνατοτητες.
πώς θα βλεπουν αραγε τα μυρμηγκια τον ανθρωπο, μεσα απο τις μυρμηγκικες αντιληπτικες κ γνωστικες ικανοτητες;
ετσι θα βλεπουμε κ εμεις το Θεο, μεσα απο τις ανθρωπινες αντιληπτικες κ γνωστικες δυνατοτητες (αν υπαρχει).
θεωρω οτι ο Θεος ειναι μια οντοτητα που υπερβαινει κατα πολυ τον ανθρωπο, δεν τον φανταζομαι σαν μια οντοτητα μεσα στα ανθρωπινα μετρα.
οποτε την επιστημη τη βλεπω λιγη για να μπορει να αποδειξει ειτε οτι υπαρχει, ειτε οτι δεν υπαρχει Θεος.Last edited by Lou!; 02-12-2011 at 20:17.
02-12-2011, 02:21 #164
Βασικά αυτό είναι ένα πολύ ενδιαφέρον θέμα Λου! Προσωπικά είμαι αγνωστικιστής και πιστεύω (yep, πιστεύω λολ) ότι στο τέλος η επιστήμη θα φτάσει να ακυρώσει-η να επιβεβαιώσει μέσω της ακύρωσης ΟΛΩΝ των εναλλακτικών- την ύπαρξη του θεού. Αν και όλη η επιστήμη είναι προέκταση των αισθήσεων του ανθρώπου, η γλώσσα και τα μαθηματικά έχουν υπερβεί αυτό το στενό όριο και-σαν ψηλο-πλατωνιστής που είμαι (λολ)- θέλω να πιστεύω ότι μέσα από αυτά τα σύμβολα μπορούν να ανακαλυφθούν καθολικές και βαθιές σταθερές και αλήθειες που οι αισθήσεις μας από μόνες τους δεν μπορούν (κάτι που έχει γίνει ήδη π.χ. με τις θεωρίς των πάντων όπως «των χορδών» η της «κβαντικής βαρύτητας» κλπ.). Μέχρι στιγμής, πάρα πολλά πράγματα που νομίζαμε ότι τα έκανε ο θεός, τελικά αποκαλύφθηκαν να έχουν άλλη αιτία. Οπότε η ιστορία μέχρι τώρα μας έχει δείξει ότι η διόγκωση της γνώσης όλο και σπρώχνει τον θεό πιο μακριά παρά πιο κοντά. Άλλωστε τα κίνητρα πολλών φιλοσόφων και επιστημόνων ήταν να ανακαλύψουν/να βρουν ίχνη από το θείο. Και στον δρόμο τους αυτό τελικά ανακάλυπταν ένα μεγαλιώδες φυσικό φαινόμενο.
Αν και τα όργανα μέτρησης ξεκίνησαν κάποτε σαν προέκταση των αισθήσεων (π.χ. μικροσκόπιο, τηλεσκόπιο κλπ.) πλέον έχουν υπερβεί αυτές (ηλεκτρομαγνητική ακτινοβολία, υποατομικά σωματίδια) και ίσως κάποτε να φτάνουν να αντιλαμβάνονται πράγματα που ούτε καν μπορούμε να φανταστούμε (όπως οι αρχαίοι δεν μπορούσαν ούτε καν να διανοηθούν τι είναι π.χ. το "ηλεκτρομαγνητικό φάσμα" κλπ.).
Π.χ. αν τα μυρμήγκια είχαν έναν σύνθετο τρόπο επικοινωνίας συμβόλων και μπορούσαν να επικοινωνούν και να δημιουργούν ιδέες-οπότε και προεκτάσεις των αισθήσεων τους- κάποτε θα έφταναν να αντιληφθούν την ύπαρξη των ανθρώπων. Ίσως σαν τεράστιες μεταβολές στον αέρα από πάνω τους, είτε σαν τεράστιες μάζες θερμότητας που εμπεριέχουν βιολογικές διεργασίες σαν τις δικές τους, η ίσως αποκωδικοποιώντας την ομιλία τους κλπ.
02-12-2011, 02:29 #165
Πολύ ωραίο το πάράδειγμα με τα μυρμίγκια. Φίλε τα ποστ σου τα διαβάζω ολόκληρα επειδή γράφεις όμορφα και με φοβερό περιεχόμενο ώρες ώρες! Σκέψου δηλαδή να έχει κάποια λογική ο μύθος παρομοίωση του Άτλα που κρατάει τη Γη ψηλά!:
http://www.toplumdusmani.net/v2/imag...ries/atlas.jpg
Από την αρχαία Ελληνική μυθολογία. Έδωσαν στον Άτλα ανθρώπινη διάσταση άραγε επειδή η δύναμη δώθηκε στους ανθρώπους;