Originally Posted by
marian_m
Εγώ δεν υπονοώ κάτι, παραθέτω δικούς σου προβληματισμούς παλαιότερων θεμάτων που άνοιξες.
Δεν υπονοώ, υποστηρίζω ξεκάθαρα ότι η σεξουαλικότητα είναι σημαντικότατο θέμα, ειδικά όταν μιλάμε για ερωτικές σχέσεις.
Έχω την εντύπωση ότι εσύ ξεκίνησες το θέμα με αφορμή τους προβληματισμούς σου για τη σχέση σου και όχι για να εκθέσουμε τις απόψεις μας, γενικώς και αορίστως. Εκεί επάνω τοποθετούμαι λοιπόν. Παρατηρώ όμως ότι, γενικεύεις και ειδικεύεις, κατά πώς νομίζεις ότι σε συμφέρει.
Τέλος, συζητάμε ή απλά τοποθετούμαστε σε ένα θέμα, όχι γενικά αλλά ειδικά. Ειδικότερα, στο δικό σου θέμα.
Προσωπικά, πότε δε με απασχόλησε το θέμα της σεξουαλικής συμπεριφοράς μέσα στις σχέσεις μου, τουλάχιστον όχι κατ' αυτό τον τρόπο. Θεωρώ αυτονόητο και απαραίτητο να υπάρχει το σεξ σε μια ερωτική σχέση. Αλλιώς, για μένα η σχέση είναι ανάπηρη.
Υ.Γ. σχετικό και άσχετο
Έχω, γενικότερα μια ιδιοτροπία. Με ενοχλεί όταν κάποιος, ενώ μιλάει για τον εαυτό του και γι' αυτά που τον απασχολούν, διστάζει να χρησιμοποιήσει το πρώτο ενικό "εγώ νιώθω έτσι", "εγώ πιστεύω αυτό", "εγώ έκανα αυτό" και γενικεύει συνεχώς "όλοι κάνουν έτσι", " πολλοί άνθρωποι σκέφτονται αυτό" κλπ.
Ας έχουμε το θάρρος να μιλήσουμε για τον εαυτό μας -όταν γι' αυτό ξεκινήσαμε να μιλάμε- και ας αφήνουμε τους άλλους να μιλήσουν για αυτά που απασχολούν εκείνους.