ευχαριστω savatage που ρωτας..
τα ιδια εδω.κενο
Printable View
ευχαριστω savatage που ρωτας..
τα ιδια εδω.κενο
Μηπως το ηρεμιστικο πρεπει να το παιρνεις πριν εκτεθεις σε στρεσογονο περιβαλλον και οχι οταν εχει ηδη πια ξεκινησει η κριση? Το εχεις συζητησει με τη γιατρο σου?
η γιατρος μου εχει δωσει το ελευθερο να παιζω με 1-1.5mg xanax οποτε το εχω αναγκη με την προυποθεση να το κανω με μετρο.δε γινεται να το παιρνω καθε μερα ή οποτε βγαινω εξω.θα ηταν καταχρηση.
θελω να περασω ενα "φυσιολογικο" μηνα να παρω μια ανασα και να αναπτερωθει το ηθικο μου αλλα δεν το βλεπω.
εχω και διαφορα που με πιεζουν και 0περιμενω να ερθει καλοκαιρι μπας και χαλαρωσω λιγο.γι αυτο και μου ειπε η γιατρος οτι μεχρι να τελειωσω αυτο που κανω δε μειωνουμε τα χαπια.τα κραταμε αυξημενα.
θελω να ξαναξεκινσω ψυχοθεραπεια αλλα φοβαμαι να εμπιστευτω καποιον ψυχολογο νιωθω οτι με παρακολουθουν και οτι αυτα που θα τους ελεγα θα τα πουν στους απο πανω..
Καλημέρα μπου!
Εχεις δίκιο, χρειάζεσαι ένα διάστημα ηρεμίας μετά από όλη αυτή την ταλαιπωρία που τράβηξες, προσπάθησε να κάνεις ακριβώς ο, τι νιώθεις χωρίς να ζορίζεις τον εαυτό σου.
Για την ψυχοθεραπεία ένιωσες την ανάγκη να το κάνεις; Σου έλειψε η διαδικασία, ένιωθες πως σε βοηθούσε να μιλάς; Ξέχνα τι υποτίθεται πως πρέπει να κάνεις ή τι λένε οι άλλοι ή εμείς, εσύ μέσα σου πώς νιώθεις; Αν ένιωσες αυτή την ανάγκη από μόνη σου το θεωρώ καλό σημάδι αλλά και πάλι μη βιαστείς. Άσε τον φόβο να ξεθωριάσει από μόνος του πρώτα.
γεια σου elisabet!
που λες για τη ψυχοθεραπεια το σκεφτομαι γιατι βλεπω πως μονη μου δε μπορω να ξεπερασω καποια κοληματα μου.τα φαρμακα βοηθανε ως ενα βαθμο αλλα ως εκει.στην καθημερινοτητα μου θελω να βοηθηθω.
για παραδειγμα οταν ειχα παει τωρα σ αυτην την ομιλια και περασα τη φρικη μου θα ηθελα καποιος να μου ειχε δωσει ενα τροπο αντιμετωπισης εκεινη την ωρα απο το να αναστατωνομαι και μαλιστα να με επηρεαζει για μερες.
τα παιζω ολα για ολα.ή που θα νιωσω ανετα και θα κανουμε μια κουβεντα ή που θα ξανακυλησω το οποιο ομως δε θα μου ειναι κατι καινουριο.οποτε δε χανω κατι να δοκιμασω.
φυσικα μιλαω για αλλη ψυχολογο βεβαια.αυτη που πηγαινα δεν την εμπιστευομαι ξανα παρολο που σε καποια πραγματα με ειχεβοηθησει οπως για παραδειγμα στις φωνες.
να της πω οτι εχω κολημα με τους ψυχολογους?
αυριο ειναι το ραντεβου
Δεν είμαι ειδική ξέρεις, αλλά νομίζω πως ναι είναι καλύτερα να της πεις όλη την αλήθεια απτην αρχή. Αν είναι να κρύβεις το πώς νιώθεις νομίζω θα είναι ανώφελο.
Αφου το αποφάσισες και θα πας, πες όλη την αλήθεια από την αρχή και ίσως μια καλή ιδέα θα ήταν να της πεις αυτά τα συγκεκριμένα που είπες τώρα και σε μένα στα οποία χρειάζεσαι βοήθεια. Δηλαδή το να τα παίξεις όλα για όλα και να ρισκάρεις πάλι να ξύσεις πληγές που δεν είσαι έτοιμη, δεν το βρίσκω καλή ιδέα. Έχεις ταλαιπωρηθεί πολύ βρε μπου! Καλύτερα πήγαινε το αργά το πράγμα, πες της οτι θες απλά τρόπους συγκεκριμένους να αντιμετωπίζεις τα καθημερινά θέματα χωρίς πολλές αναφορές σε βιώματα που θα σε κάνουν να νιώσεις άσχημα.
αυτα θα της το πω.το ειπαμε και στο τηλ οτι θελω βοηθεια στο εδω και τωρα χωρις να ξινω πληγες γιατι δε μου κανει καλο.κανει γνωσιακη ψυχοθεραπεια που μου εχε προτεινει μια κλινικη ψυχολογος στην αθηνα.
να της πω το κολημα μου με τους ψυχολογους ή λες να μου την πει?πως να της το πω οτι νομιζω οτι μας παρακολουθουν?
και πως να της το πω?πως να παω την κουβεντα εκει?
μεθαυριο ειναι το ραντεβου εκανα λαθος την παρασκευη
Οταν ξεκινησετε την κουβεντα σας, θα σε ρωτησει τι σε εφερε εκει, τι σε απασχολει, τι θελεις και θα σε ρωτησει αν εχεις προηγουμενες ψυχοθεραπευτικες εμπειριες. Ειναι μια καλη αφορμη για να της αναφερεις προηγουμενες εμπειριες, υποτροπες, την τελευταια απομακρυνση σου, τους φοβους σου οτι οι ψυχολογοι μας παρακολουθουν, το θυμο σου προς την προηγουμενη ψυχολογο.
Ετσι κι αλλιως φαινεται να ειναι πολυ συχνο και γνωστο συμπτωμα της ψυχωσης οι ιδεες παρακολουθησης, καταδιωξης κλπ. Δε θα της φανει καθολου παραξενο, ισα ισα θα εκτιμησει την ευθυτητα και την ειλικρινεια σου και θα βοηθηθει η θεραπεια σου.
ηρθε η αδερφη μου.την υπεραγαπω.ειναι η αδυναμια μου.σκοτωνω για παρτη της
πριν της ειπα να της δωσω ενα αρχειο με κομικς και μικρα κειμενα για ατομα που εχουν σχιζο μου το προτεινε η ψυχολογος να το διαβασω.
της ειπα να της το στειλω και εκεινη γελασε σαν να ηξερε περι τινος προκειται.λες και ηταν αναμενομενο να της το πω.
ε απο τοτε καταλαβα οτι με παρακολουθει.και ολοι.και οι ψυχολογος και οι φιλοι και η οικογενεια και η γιατρος και ολοι.εχω παρα πολυ αγχος απο ολο αυτο.
δε θελω να παω στη ψυχολογο αυριο.αυτα που σημειωνει τα προωθει στους απο πανω που εχουν στησει ολη αυτην την πλεκτανη.
αν παω πρεπει να δειξω οτι ειμαι μια χαρα και οτι δεν εχω καταλαβει τιποτα αλλο αλλα δε ξερω αν μπορω να το καταφερω.
τι να κανω?
φοβαμαι και εχω αγχος
Δηλαδη επειδη γελασε εβγαλες το συμπέρασμα οτι ηξερε? Εγω σου λεω γελασε επειδη της φανηκε χαριτωμενο και σε καραγαπαει. Απλα η κίνηση σου να της στειλεις κομικς της φανηκε παιδικα χαριτωμένη και γελασε σκεφτομενη αααχ γλυκεια μου αδερφουλα. Στανταρ αυτο που σου λεω
Καλημέρα μπου
Η αδερφή σου ξέρει για σένα; Δεν θυμάμαι αν το συζητούσες μαζί της γενικά.
Τώρα βρισκόμαστε πάλι μπροστά στο εξής δίλημμα : να πιεστείς παραπάνω για να κάνεις κάτι που το φοβάσαι ή να ακούσεις τον εαυτό σου και να περιμένεις μέχρι να είσαι πιο έτοιμη;
Νομίζω οτι έχεις περάσει αρκετά τον τελευταίο καιρό κι ότι δεν είναι καιρός για να πιεστείς παραπάνω.
Δεν σε παρακολουθεί κανείς βρε μπου, η αδερφή σου μάλλον χαμογέλασε επειδή σε αγαπάει και είδε οτι θες να μοιραστείς κάτι μαζί της, μπορεί να σε είδε πιο άνετη αυτή τη φορά και να χάρηκε που είσαι καλύτερα....μπορεί και να γέλασε από αμηχανία. Εξάλλου στην επόμενη συνάντηση με την ψυχολόγο είχατε πει πως θα κάνατε κάτι σαν μάθημα, θα σου εξηγούσε πώς λειτουργεί ο εγκέφαλος. Αυτό θες να αποφύγεις; Μήπως φοβάσαι πως άμα μάθεις περισσότερα για την ασθένεια σου και το πώς λειτουργεί ο εγκέφαλος θα αναγκαστείς να απορρίψεις πολλές από τις ιδέες που έχεις; Το είπες μόνη σου σε κάποιο προηγούμενο μνμ σου οτι έχεις μάθει πολλά χρόνια τώρα να λειτουργείς έτσι, είναι το καταφύγιο σου αυτές οι ιδέες παρακολούθησης κι όλα αυτά, ίσως δεν νιώθεις έτοιμη ακόμα να τις αποχωριστείς.
Θυμήσου την ιστορία με τον πρώην μου που σου είχα πει. ΚΙ αυτός πίστευε πως τον παρακολουθούσαν διάφοροι κι εγώ μαζί. Εσύ πιστεύεις πως τον παρακολουθούσα; Δεν σου ήταν πασιφανές σαν τρίτη που άκουγες την ιστορία πως δεν τον παρακολουθούσε κανείς κι ήταν απλά ο φόβος του κι ανασφάλεια του; Έτσι έκανε κι εκείνος μπου, έπαιρνε μικρά ασήμαντα γεγονότα όπως τώρα εσύ το χαμόγελο της αδερφής σου,τα ερμήνευε όπως ήθελε και δεν μπορούσα να του αποδείξω με τίποτα πως δεν ήμουν ελέφαντας. Προσπάθησε να σκεφτείς σαν τρίτη σε παρακαλώ, σε έχω δει πως σε άλλους μιλάς πολύ λογικά και εμπεριστατωμένα.
καλημερα παιδια
η αδερφη μου ξερει καποια πραγματα για εμενα ναι.δεν της ελεγα και πολλα για να μην τη στεναχωρω.
ναι η ψυχολογος θελει να μου κανει κατι σαν μαθημα να μου εξηγησει για τον εγκεφαλο και μετα θελει να κανουμε και ενα τεστ με καποιες ερωτησεις για να εχει καλυτερη εικονα για εμενα λεει..
δε φοβαμαι να μαθω πραγματα για το τι γινεται αν και σου λεω νομιζω πως δεν κανω λαθος..φανηκε οτι κατι ηξερε..
θυμαμαι για τον πρωην σου ναι.. ισχυει οτι δεν τον παρακολοθουσες.
παλι κανει λαθος το μυαλο μου????
χτες με βοηθησε το ζαναξ.θα μπουκωθω σημερα αλλιως δε ξερω πως θα ειμαι
Κι όμως άμα σου πω πόσα "στοιχεία" είχε βρει , έτσι όπως εσύ με το χαμόγελο της αδερφή σου, που στήριζε αυτά που έλεγε θα πάθεις πλάκα! Και το κουλό είναι πως όντως τύχαιναν κάποιες συμπτώσεις που κόλλαγαν με αυτό που έλεγε και έτσι πείθονταν περισσότερο για αυτά που πίστευε.
Το κοινό που έχω παρατηρήσει σε όσους έχουν τέτοιες ιδέες παρακολούθησης είναι ότι είστε πολύ παρατηρητικοί. Αυτό μπορεί να είναι πολύ θετικό για κάποιον και να τον βοηθήσει σε διάφορα θέματα, αλλά όταν έχεις την ιδέα πως σε παρακολουθούν και ταυτόχρονα είσαι τόσο παρατηρητικός τότε όλα καταλήγεις να τα ερμηνεύεις ως σημάδια. Πράγματα δηλαδή που σε μένα ή σε κάποιον άλλον θα περνούσαν απαρατήρητα, εσύ τα κρατάς και τα ερμηνεύεις έτσι ώστε να επιβεβαιώνεις την ιδέα που έχεις. Πολλές φορές δε, μπορεί κι ο άλλος απέναντι σου όντως να έχει κάπως παράξενη συμπεριφορά γιατί μπορεί να φοβάται για το πώς πρέπει να φερθεί ώστε να μην τον παρεξηγήσεις κι αυτό να σε κάνει να πείθεσαι ακόμα περισσότερο. Εγώ πχ απέναντι του όταν κατάλαβα ότι παρεξηγεί τα πάντα, όντως δεν ήμουν φυσιολογική. Ήμουν συνεχώς στην τσίτα για το τι θα πω, πώς θα το πω, πώς θα καθίσω, πού θα ακουμπήσω τα χέρια μου, τι έκφραση θα έχω... οπότε προφανώς δεν ήμουν άνετη και φυσιολογική. Και γιαυτόν αυτό ήταν μια ακόμη απόδειξη ενοχής γιατί πολύ λογικά σκεφτόταν ότι "να δεν είσαι άνετη, άρα κάτι κρύβεις!"
Γύρω μας κάθε μέρα της ζωής μας, κάθε λεπτό, συμβαίνουν εκατομμύρια πράγματα, είναι η δική μας οπτική που τα χρωματίζει τελικά. Αν εγώ τώρα αρχίζω και παρατηρώ πόσο χάλια είναι όλα μπορώ να βρω γύρω μου πολλά που να το επιβεβαιώνουν αυτό. Αν αρχίζω και σκέφτομαι πως με παρακολουθεί η τάδε φίλη μου και μετράω κάθε κουβέντα της, κάθε έκφραση... σίγουρα θα βρω "στοιχεία" για να το επιβεβαιώσω στο μυαλό μου.
Να σου πω κι ένα αστείο; Ο πρώην μου με κατηγορούσε ανάμεσα στα άλλα ότι γράφω και σε ένα φόρουμ με ψευδώνυμο "χταπόδι" (λέω τυχαία ένα ψευδώνυμο). Όταν πήγα πρώτη φορά σε έναν ψυχολόγο προσπαθώντας να βγάλω άκρη για το τι συμβαίνει γιατί είχα φρικάρει, αφού συζητήσαμε διάφορα (δεν του είχα αναφέρει το ψευδώνυμο γιατί δεν είχε και σημασία) και η κουβέντα είχε πάει στο γενικό περί ανθρώπινης συμπεριφοράς κτλ, κάποια στιγμή ο ψυχολόγος μου λέει " μη σου φαίνεται παραξενο, όλοι οι άνθρωποι είμαστε σαν τα χταπόδια"!!!! Θυμάμαι ότι ήμουν σε τέτοια σύγχυση που για μερικά δευτερόλεπτα μου πέρασε η σκέψη απτο μυαλό " έχει συνεννοηθεί ο ψυχολόγος με τον πρώην μου για να μου το πει αυτό; πώς ξέρει για το χταπόδι; Βρήκε τον ψυχολόγο που πηγαίνω και ήρθε και του τα είπε;;;" Φυσικά ήταν απλά μια σύμπτωση που δεν θα παρατηρούσα καν αν δεν ήμουν τόσο συναισθηματικά φορτισμένη.
ναι ισχυει οτι ειμαι αρκετα παρατηρητικη.
γι αυτο και οταν γνωριζω καποιον ανθρωπο μεσα σε μια παρεα πρεπι να περασουν 3-4 καφεδες ωστε να αρχισω να ανοιγομαι και να πω και εγω καμια κουβεντα.παρατηρω
αν μου ειχε πει εμενα καποιος για το "χταποδι" και μετα το ανεφερε και η αλλη στανταρ θα το επαιρνω οτι ειναι συνενοημενοι..!
Καλα ρε boo τι να πω κι εγω που οταν γνωρισα μια κοπελα μου εστειλε ενα τραγουδι και κανα χρονο αργοτερα
σε καφετρια ενω ξεκινησα να της λεω οτι θα το ληξουμε, αρχισε να παιζει το τραγουδι. Πρεπει να ήταν και ο dj στο κολπο χαχα
Μα κι εγώ που δεν έχω ψύχωση αλλά ήμουν πολύ φορτισμένη εκείνο το διάστημα, αυτό σκέφτηκα εκείνη την στιγμή! Τώρα μου φαίνεται απλά αστείο και γελάω αλλά τότε καθόλου δεν γέλασα! χαχα
Αυτό που θέλω να πω είναι ότι όταν μας έχει μπει μια ιδέα, όλα τα ερμηνεύουμε έτσι ώστε να επιβεβαιωθούμε και παρατηρούμε και πράγματα που μπορεί να συμβαίνουν καθημερινά αλλά μέχρι τότε ποτέ δεν είχαμε παρατηρήσει πριν. Ξέρω γω...πριν μπορεί άλλα χίλια άτομα να μου είχαν αναφέρει το "χταπόδι" και να μην είχα δώσει σημασία γιατί δεν σήμαινε τίποτα για μένα, μετά ξαφνικά το παρατήρησα αμέσως.
Κάπως έτσι πιστεύω οτι λειτουργεί και με σένα. Έχεις μάθει να λειτουργείς χρόνια με την ιδέα πως σε παρακολουθούν οπότε παρατηρείς και το πιο παραμικρό που μπορεί καπως να στο επιβεβαιώσει αυτό. Και μένα πχ μπορεί να με κοιτάξουν κάποιοι περίεργα στον δρόμο γιατί μπορεί να τους θυμίζω κάποια γνωστή τους, γιατί μπορεί να μου χει κολλήσει κάτι στο δόντι και να είναι αστείο γιατί μπορεί να άρεσα σε κάποιον... δεν θα πάει ποτέ το μυαλό μου οτι με παρακολουθεί. Μάλλον θα κοιταχτώ να δω αν είμαι οκ. Εσύ όμως αν συμβεί αυτό θα το θεωρήσεις αμέσως σημάδι ότι σε παρακολουθούν.
χαχαχα σου έστελνε σημάδι το σύμπαν να μην την χωρίσεις!!
Πιο παλιά με πρώην πάλι, ο οποίος λόγω δουλειάς ασχολούνταν πολύ με τεχνολογία όπως υπολογιστές, κινητά κτλ, μόλις χωρίσαμε μετά από λίγο καιρό έφαγε μια φλασιά το κινητό μου κι ο, τι μήνυμα έστελνα μου ερχόταν η αναφορά οτι πήγε σε εκείνον!!! Έστελνα ένα μνμ στην κολλητή μου πχ, ερχόταν η αναφορά ότι παραδόθηκε στον τάδε (πρώην).
Θα μπορούσα να είχα σκεφτεί οτι κάτι είχε κάνει στο κινητό μου για να διαβάζει τα μνμ μου. Επέλεξα να σκεφτώ πως το κινητό μου ήταν ακόμα ερωτευμένο μαζί του χαχαχαχα
εμενα αμα μου συνεβαινε αυτο στανταρ θα πιστευα οτι κατι εχει κανει στο κινητο μου.. οτι θα με παρακολουθουσε.
εχω κοιμηθει 3 ωρες πηρα και 1mg xanax και εχω χαζεψει.τουλαχιστον δεν εχω τοσο αγχος
Είδες πόσα μπορούν να τύχουν όμως και να μας βάλουν ιδέες; Και τι θα είχα καταφέρει; Θα είχα φρικάρει χωρίς λόγο...μετά από λίγο καιρό επιβεβαιώθηκε πως απλά τα είχε παίξει το κινητό γιατί έκανε το ίδιο και με άλλες επαφές μου. Και στην τελική, άντε ας το σκεφτούμε κι απ την άλλη. Πες οτι με παρακολουθούσε. Και τι έγινε; Σιγά τα μυστικά του κράτους που έκρυβα για να μάθει. Ο τελευταίος μου το είχε παραδεχτεί εν μέρει πως το έκανε. Τσέκαρε με διάφορους τρόπους πού είμαι, με ποιους μιλάω, τι ώρα γυρνάω απτην δουλειά... τι να έκανα; Δεν είναι ευχάριστο συναίσθημα αλλά οκ το πήρα χαλαρά στο τέλος. Λέω ας ψάχνει όσο θέλει, σκοτίστηκα. Αφου δεν έχει τίποτα σημαντικότερο να ασχοληθεί ας ασχολείται με το τι ώρα γύρισα εγώ από το γυμναστήριο!
Είσαι σε μεγάλο στρες μάλλον μπου, πρέπει να χαλαρώσεις. Μην πιέζεις τον εαυτό σου να πας στην ψυχολόγο αν δεν θες. Δεν είναι υποχρεωτικό. Μήπως πρέπει να πάρεις την γιατρό σου και να της το πεις;
Μπου αυτό που κατάλαβε η Ελισάβετ ότι είμαστε παρατηρητικοί είναι περίπου αλήθεια βλέπουμε την πραγματικότητα χωρίς το θέατρο που μπορεί να παίζει κάποιος είναι της ασθενείας εγώ έχω φίλους για αυτόν ακριβώς τον λόγο συζητά με την ψυχολόγο σου εγώ ξέρω τα πάντα για την ψύχωση
εγω καταλαβα τι εκανε εκει που ελεγε αποστολη μυνηματος ειχε συμπεριλαβει τον αριθμο του στους παραληπτες και τον ειχε κανει αποκρυψη ξεχασε ομως την αναφορα παραδοσης γι αυτο και στο ελεγε
η ψυχολογος μου ειπε οτι ειμαι λεει πολυ ευαισθητη.
κι οτι εχω μια πολυ ευαισθητη κεραια που παρατηρει πααααρα πολυ μικρα πραγματα στους αλλους που αλλοι δε θα τους εδιναν σημασια και θα τα περνουσαν στο ντουκου.και οταν ταιριαζει με τις προσδοκιες μου αυτο που παρατηρω ειμαι μια χαρα και οταν δεν δεν..
εχω μαθει να το ερμηνευω οτι κατι κακο γινεται.κι οτι εχω μαθει να τα φιλτραρω ετσι τα πραγματα επειδη απο πολυ μικρη η οικογενεια μου περασε στο μυαλο για τις προσδοκιες που εχουν οι αλλοι απο εμενα αλλα και σαν οικογενεια γι αυτο κι εγω κοιταω τις παραμικρες λεπτομεριες.
κατι τετοιο ελεγε.δε ξερω αν τα καταλαβα καλα ή αν εχουν βαση ολα αυτα
μου ειπε επισης οτι ειναι πολυ καλο που πηγα και δεν το ακυρωσα και οτι το καλο ειναι οτι εχω εναισθησια.οτι καταλαβαινω δηλαδη οτι κατι δε παει καλα.
της ειπα οτι με παρακολουθει κι αυτη και οτι αυτα που σημειωνε θα τα εδινε στους απο πανω και εκανε κατι που με ηρεμησε.
μου εδειξε οτι ειχε σημειωσει και αφου δεν ειδα καποιο κρυφο μηνυμα το τσαλακωσε και μου ειπε να ττο παρω εγω μαζι μου να το πεταξω.και δε κρατησε σημειωσεις σε ολη τη συνεδρια απο εκει και μετα.
μου ειπε επισης οτι θα κατσει να μου μαθει ασκησεις ηρεμιας με αναπνοες σε καποια συνεδρια για να μειωνω το αγχος μου.λεει αυτο το κανει σε οσους εχουν αγχωδη διαταραχη αλλα οτι θα ειναι χρησιμο και σε εμενα
της ειπα οτι οι φωνες μου λενε να σκοτωσω τους αλλους και φοβαμαι μηπως το κανω και μου απαντησε πως μου το υπογραφει οτι δεν προκειται να πειραξω κανεναν.
που το ξερει?
Μπου αν θυμάμαι καλά έχεις και ιδεοληψίες με ψυχαναγκασμούς; Αυτό σημαίνει πως θες να έχεις τον απόλυτο έλεγχο σε όλα, να είσαι σωστή και ηθική, γι' αυτό έχεις τόσο άγχος. Οι φωνές σου λένε πράγματα που δεν γουστάρεις, που δεν θα ήθελες να κάνεις ποτέ. Το ίδιο και ένας ιδεοψυχαναγκαστικός ο οποιός σκέφτεται ότι θα κάνει πράγματα που δεν θέλει και φοβάται. Όσο πιο πολύ το σκέφτεσαι ή ακούς κάτι που η ηθική σου καλλιέργεια δεν το εγκρίνει, άλλο τόσο το απωθείς. Εγώ έτσι το βλέπω. Είναι στο μυαλό σου και μόνο. Άλλο σκέψη και φόβος, άλλο δράση.
Στα υπόλοιπα συμφωνώ με την ψυχολόγο. Και εγώ κάπως έτσι το βιώνω, πέρα από το βιολογικό κομμάτι.
επρεπε να σε ρωτησει ποιος στα ελεγε αυτα που ακους στις σκεψεις σου που τις ονομαζεις φωνες.
Εμένα μια χαρά μου ακούγονται αυτά που σου είπε. Είναι το ίδιο νόημα με αυτά που συζητούσαμε κι εδώ αυτές τις μέρες, ότι είσαι πολύ παρατηρητική κι απλά τα ερμηνεύεις αρνητικά. Το ότι είσαι παρατηρητική όμως είναι πολύ καλό, μπορείς να το γυρίσεις υπερ σου!
Σε έπεισε η συμπεριφορά της τώρα που είδες τι σημειώσεις κρατούσε και σου έδωσε και το χαρτί ή ακόμα έχεις αμφιβολίες; Βρίσκω πολύ έξυπνη την κίνηση της ώστε να σε κάνει να νιώσεις ασφαλής.
Και οι ασκήσεις για το άγχος νομίζω θα σου φανούν πολύ χρήσιμες!
Τώρα για το τελευταίο που λες...βρε μπου όλοι εδώ μέσα που σε ξέρουμε τόσο καιρό μπορούμε να σου υπογράψουμε πως δεν θα πειράξεις ποτέ κανέναν ο, τι κι αν σου λένε οι φωνές. Πρώτον δεν το έχεις κάνει ποτέ μέχρι τώρα. Δεν είσαι καθόλου επιθετική ούτε καν στον λόγο σου εδώ με κανέναν και δεύτερον έχεις αποδείξει οτι δεν τις ακους τις φωνές. Σε επηρεάζουν βέβαια, βασανίζεσαι αλλά κατά βάθος δεν τις πιστεύεις και δεν τις ακους. Και για την ψυχολόγο σου λέγανε τόσα αλλά εσύ κατάφερες και πήγες και ήσουν κι ειλικρινής μαζί της! Έχεις αποδείξει πως είσαι πιο δυνατή από τους φόβους σου (που είναι οι φωνές), λες να μη το κατάλαβε αυτό η ψυχολόγος; Εδώ το χουμε καταλάβει εμείς που δεν είμαστε ψυχολόγοι! :)
Μπου εγω καταλαβα οτι εισαι πανεξυπνη κ γκαυλερη
ευχαριστω elisabet για τα ομορφα λογια!πραγματικα παιρνω κουραγιο!
ελις χαχαχαα δεν παλευεσαι!!! με κανεις και γελαω..
blackbird ναι εχω και ψυχαναγκασμους.ειμαι στη φαση που προσπαθω να τους πηγαινω κοντρα..
τι υπερ μπορω να εχω απο την παρατηρητικοτητα?
δεν εχω αμφιβολιες αφοτου μου εδειξε το χαρτι οχι ενταξει
κι αν μου γυρισει το ματι καμια ωρα και παρω κανεναν στο λαιμο μου?
Κι εγω τα σκεφτομαι αυτα μπου γι αυτο παιρνω τα φαρμακα υποτιθεται εισαι ασφαλησ οταν τα παιρνεισ ρωτησα το γιατρο πεντακοσιεσ φορεσ μην αγχωνεσαι εγω δουλευω κυκλοφορω ολη μερα εδω κ δεκα χρονια
Θα παιρνεις τα φαρμακα σου μπου μου και δε θα σου γυρισει το ματι :)
καλημερα παιδια
τα φαρμακα ενοειται οτι θα τα παιρνω.εδω εχω παρατηρησει πως καμια φορα οταν ξεχναω να παρω τα πρωινα τα βλεπω ολα περιεργα λες και μπαινω σε αλλον κοσμο.παρανοω..
μια αλλη απορια που εχω...
γιατι οταν μπω σε ψυχωτικο επεισοδιο φευγουν και οι ψυχαναγκασμοι και η καταθλιψη και οταν περασει το ψυχωτικο εμφανιζονται παλι αυτα??
μια εξηγηση μπακαλιστικη που σκεφτομαι ειναι πως το ψυχωτικο επεισοδιο "γεμιζει" τοσο πολυ τον εγκεφαλο μου με καποιες ψυχωτικες σκεψεις που δεν εχει χωρο να σκεφτει τιποτα παραπερα..
δε ξερω τι να σκεφτω αλλο..
εχετε καμια ιδεα γιατι μπορει να συμβαινει αυτο?
Κι εγώ κάτι τέτοιο θα σκεφτόμουν σαν αυτό που λες.
Άσε που το σκέφτομαι κάπως σαν "άμυνα" του οργανισμού σου στην κατάθλιψη ή στο υπερβολικό άγχος. Δηλαδή για να ξεφύγεις από αυτό το συνεχόμενο άγχος και την μαυρίλα, δημιουργεί το μυαλό μια εσφαλμένη αίσθηση μεγαλείου όπως πχ είμαι ο μεσσίας, ή είμαι κάτι ξεχωριστό και με παρακολουθούν οι άλλοι για να μπορέσει να ισορροπήσει λιγάκι. Αν το σκεφτείς ακόμα και οι ιδέες για παρακολούθηση κτλ έχουν αυτή την αίσθηση μεγαλείου, ότι είμαι κάτι ξεχωριστό, έχω κάτι ιδιαίτερο και γιαυτό κάποιοι με παρακολουθούν. Είναι σαν απάντηση στο κομμάτι εκείνο του εαυτού σου που σε υποβιβάζει συνεχώς, που θεωρείς πως δεν αξίζεις, πως δεν έχεις δυνατότητες και το κρίνεις πολύ αυστηρά.
Μπορεί να λέω βλακείες αλλά κάπως έτσι το αντιλαμβάνομαι εγώ.
Δεν ξέρω τι έρχεται πρώτο.
Το άγχος ή η κατάθλιψη ή το ψυχωτικό. Πιστεύουν πως η ψύχωση είναι πολλές παθήσεις μαζί. Δηλαδή αν πέσεις σε αυτό το λούκι το ένα θα φέρει το άλλο. Το άγχος θα φέρει κατάθλιψη και μετά θα απομονωθείς κ με το που ακούσεις την πρώτη φωνή ή ψευδαίσθηση θα την ερμηνεύσεις με τέτοιο τρόπο που θα καταλήξει σε παραλήρημα διωκτικό ή μεγαλείου ή με άλλο θέμα.
Επειτα μετα το επεισόδιο της ψύχωσης έχεις πάλι μεγάλα ποσοστά άγχους λόγω γνωστικών προβλημάτων και δυσλειτουργιών που μπορεί να σε κάνουν ψυχαναγκαστική και η συνειδητοποίηση της κατάστασης σου θα δημιουργήσει καταθλιπτικά συμπτώματα.
Κάπως έτσι το ερμηνεύω αλλά ακόμα και οι γνωστικοί δεν γνωρίζουν.
Μπέεεεεεεεεεεερδεμα boo!!
καλησπερα παιδια και ευχαριστω για τις προηγουμενες απαντησεις!
παρατηρω πως μετα το τελευταιο επεισοδιο δε μπορω να διαβασω πολυ ευκολα.δε μπορω να εμβαθυνω, δε μπορω να σκεφτω, δε μπορω να καταλαβω κειμενα, δε μπορω να συγκεντρωθω.
στο elearning που κανω η επιδοσεις εχουν πεσει σε οριακα επειπεδα για να κοπω..
επισης προσπαθησα να διαβασω τα θεματα εδω που θα μου αρεσαν οπως το ΠΑΡΕΛΘΟΝ ΥΠΕΡΚΙΝΗΤΙΚΑ & ΑΤΑΚΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΗΤΑΝ ΠΟΛΥ ΕΞΥΠΝΑ...ΣΗΜΕΡΑ ΤΑ ΨΥΧΟΦΑΡΜΑΚΟΝΟΥΝ!! και το Το λούνα-παρκ του ανθρώπου που λέγεται ζωή αλλα και πολλα αλλα θεματα παιδιων εδω μεσα.. απλα αυτα μου κεντρισαν λιγο παραπανω το ενδιαφερον.. αλλα τιποτα. δε καταλαβαινω τι διαβαζω.
κατι εχω παθει.δε μπορω να συζητησω
επισης εχω παρατηρησει και στην ψυχοθεραπεια αν η ψυχολογος μου κανει μια μεγαλη ερωτηση εγω χανομαι. δε μπορω να την παρακολουθησω και να κανω συζητηση.
τι ειναι αυτο?
εγω μπου τα πρωτα 3 χρονια δεν μπωρουσα να συγκεντρωθω σε τιποτα, μετα απο τα 4 χρονια εχω στρωσει και μπωρο και διαβαζω.... μπωρει να φταιει η ασθενεια μπωρει τα φαρμακα.
εμενα παντως ειχαι επηρεαστη πολυ η συγκεντρωση και η υπομονη μου, ειχα γινει ανυπομονος και ηθελα να τελιωνω γρηγορα με οτι καταπιανωμουν, τωρα μετα απο 4.5 χρονια θεραπειας εχω αρχησει να συνερχομαι.
μπου ειναι θεμα αντιληψης και συγκεντρωσης οταν νοσηλευτικα με εισαγγελικη στο αχεπα το πανεπιστημιακο νοσοκομειο θεσσαλονικης μου εκαναν καποια τεστ συγκεντρωσεως εκει δεν εκανα κανενα λαθος ειμουν τελειως τωρα επι του παροντος δεν διαβαζω γιατι βαριεμαι
παλιοτερα διαβαζα και 18 ωρες την ημερα οταν με εκαναν καποιες ερωτησεις σχετικα με τα μαθηματικα τους εβαλα τα γυαλια στην κυριολεξια αλλα πιστευω η συγκεντρωση ειναι στον ανθρωπο αλλιως θα καταλαβει τον καιρο για παραδειγμα ενας μετεορολογος και αλλιως η γιαγια μου