παρακολουθηση και ψυχαναγκασμοι - Page 36
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Page 36 of 52 FirstFirst ... 26343536373846 ... LastLast
Results 526 to 540 of 776
    Senior Member
    Quote Originally Posted by boo View Post
    γεια σου elisabet!
    που λες για τη ψυχοθεραπεια το σκεφτομαι γιατι βλεπω πως μονη μου δε μπορω να ξεπερασω καποια κοληματα μου.τα φαρμακα βοηθανε ως ενα βαθμο αλλα ως εκει.στην καθημερινοτητα μου θελω να βοηθηθω.
    για παραδειγμα οταν ειχα παει τωρα σ αυτην την ομιλια και περασα τη φρικη μου θα ηθελα καποιος να μου ειχε δωσει ενα τροπο αντιμετωπισης εκεινη την ωρα απο το να αναστατωνομαι και μαλιστα να με επηρεαζει για μερες.
    τα παιζω ολα για ολα.ή που θα νιωσω ανετα και θα κανουμε μια κουβεντα ή που θα ξανακυλησω το οποιο ομως δε θα μου ειναι κατι καινουριο.οποτε δε χανω κατι να δοκιμασω.
    φυσικα μιλαω για αλλη ψυχολογο βεβαια.αυτη που πηγαινα δεν την εμπιστευομαι ξανα παρολο που σε καποια πραγματα με ειχεβοηθησει οπως για παραδειγμα στις φωνες.
    να της πω οτι εχω κολημα με τους ψυχολογους?
    αυριο ειναι το ραντεβου
    Δεν είμαι ειδική ξέρεις, αλλά νομίζω πως ναι είναι καλύτερα να της πεις όλη την αλήθεια απτην αρχή. Αν είναι να κρύβεις το πώς νιώθεις νομίζω θα είναι ανώφελο.
    Αφου το αποφάσισες και θα πας, πες όλη την αλήθεια από την αρχή και ίσως μια καλή ιδέα θα ήταν να της πεις αυτά τα συγκεκριμένα που είπες τώρα και σε μένα στα οποία χρειάζεσαι βοήθεια. Δηλαδή το να τα παίξεις όλα για όλα και να ρισκάρεις πάλι να ξύσεις πληγές που δεν είσαι έτοιμη, δεν το βρίσκω καλή ιδέα. Έχεις ταλαιπωρηθεί πολύ βρε μπου! Καλύτερα πήγαινε το αργά το πράγμα, πες της οτι θες απλά τρόπους συγκεκριμένους να αντιμετωπίζεις τα καθημερινά θέματα χωρίς πολλές αναφορές σε βιώματα που θα σε κάνουν να νιώσεις άσχημα.

Senior Member
    αυτα θα της το πω.το ειπαμε και στο τηλ οτι θελω βοηθεια στο εδω και τωρα χωρις να ξινω πληγες γιατι δε μου κανει καλο.κανει γνωσιακη ψυχοθεραπεια που μου εχε προτεινει μια κλινικη ψυχολογος στην αθηνα.
    να της πω το κολημα μου με τους ψυχολογους ή λες να μου την πει?πως να της το πω οτι νομιζω οτι μας παρακολουθουν?
    είμαι ςοδοπανα ανθρωπος

Senior Member
    αυτα θα της το πω.το ειπαμε και στο τηλ οτι θελω βοηθεια στο εδω και τωρα χωρις να ξινω πληγες γιατι δε μου κανει καλο.κανει γνωσιακη ψυχοθεραπεια που μου εχε προτεινει μια κλινικη ψυχολογος στην αθηνα.
    να της πω το κολημα μου με τους ψυχολογους ή λες να μου την πει?πως να της το πω οτι νομιζω οτι μας παρακολουθουν?
    Να της το πεις ναι! αν το ξερει θα μπορεσει να σε βοηθησει καλυτερα! Να της το πεις ώστε να το κουβεντιάσετε και μαζί αν θες μέχρι να νιώσεις άνετα. Αν είναι να μην την εμπιστεύεσαι δεν θα μπορέσεις να βοηθήθεις.

Senior Member
    και πως να της το πω?πως να παω την κουβεντα εκει?
    είμαι ςοδοπανα ανθρωπος

Senior Member
    μεθαυριο ειναι το ραντεβου εκανα λαθος την παρασκευη
    είμαι ςοδοπανα ανθρωπος

Senior Member
    και πως να της το πω?πως να παω την κουβεντα εκει?
    Οταν ξεκινησετε την κουβεντα σας, θα σε ρωτησει τι σε εφερε εκει, τι σε απασχολει, τι θελεις και θα σε ρωτησει αν εχεις προηγουμενες ψυχοθεραπευτικες εμπειριες. Ειναι μια καλη αφορμη για να της αναφερεις προηγουμενες εμπειριες, υποτροπες, την τελευταια απομακρυνση σου, τους φοβους σου οτι οι ψυχολογοι μας παρακολουθουν, το θυμο σου προς την προηγουμενη ψυχολογο.

Ετσι κι αλλιως φαινεται να ειναι πολυ συχνο και γνωστο συμπτωμα της ψυχωσης οι ιδεες παρακολουθησης, καταδιωξης κλπ. Δε θα της φανει καθολου παραξενο, ισα ισα θα εκτιμησει την ευθυτητα και την ειλικρινεια σου και θα βοηθηθει η θεραπεια σου.
    Everything that irritates us about others can lead us to an understanding of ourselves C G Jung

Senior Member
    ηρθε η αδερφη μου.την υπεραγαπω.ειναι η αδυναμια μου.σκοτωνω για παρτη της
    πριν της ειπα να της δωσω ενα αρχειο με κομικς και μικρα κειμενα για ατομα που εχουν σχιζο μου το προτεινε η ψυχολογος να το διαβασω.
    της ειπα να της το στειλω και εκεινη γελασε σαν να ηξερε περι τινος προκειται.λες και ηταν αναμενομενο να της το πω.
    ε απο τοτε καταλαβα οτι με παρακολουθει.και ολοι.και οι ψυχολογος και οι φιλοι και η οικογενεια και η γιατρος και ολοι.εχω παρα πολυ αγχος απο ολο αυτο.
    δε θελω να παω στη ψυχολογο αυριο.αυτα που σημειωνει τα προωθει στους απο πανω που εχουν στησει ολη αυτην την πλεκτανη.
    αν παω πρεπει να δειξω οτι ειμαι μια χαρα και οτι δεν εχω καταλαβει τιποτα αλλο αλλα δε ξερω αν μπορω να το καταφερω.
    τι να κανω?
    είμαι ςοδοπανα ανθρωπος

Senior Member
    φοβαμαι και εχω αγχος
    είμαι ςοδοπανα ανθρωπος

Senior Member
    Δηλαδη επειδη γελασε εβγαλες το συμπέρασμα οτι ηξερε? Εγω σου λεω γελασε επειδη της φανηκε χαριτωμενο και σε καραγαπαει. Απλα η κίνηση σου να της στειλεις κομικς της φανηκε παιδικα χαριτωμένη και γελασε σκεφτομενη αααχ γλυκεια μου αδερφουλα. Στανταρ αυτο που σου λεω

Senior Member
    Καλημέρα μπου
    Η αδερφή σου ξέρει για σένα; Δεν θυμάμαι αν το συζητούσες μαζί της γενικά.

Τώρα βρισκόμαστε πάλι μπροστά στο εξής δίλημμα : να πιεστείς παραπάνω για να κάνεις κάτι που το φοβάσαι ή να ακούσεις τον εαυτό σου και να περιμένεις μέχρι να είσαι πιο έτοιμη;

Νομίζω οτι έχεις περάσει αρκετά τον τελευταίο καιρό κι ότι δεν είναι καιρός για να πιεστείς παραπάνω.
    Δεν σε παρακολουθεί κανείς βρε μπου, η αδερφή σου μάλλον χαμογέλασε επειδή σε αγαπάει και είδε οτι θες να μοιραστείς κάτι μαζί της, μπορεί να σε είδε πιο άνετη αυτή τη φορά και να χάρηκε που είσαι καλύτερα....μπορεί και να γέλασε από αμηχανία. Εξάλλου στην επόμενη συνάντηση με την ψυχολόγο είχατε πει πως θα κάνατε κάτι σαν μάθημα, θα σου εξηγούσε πώς λειτουργεί ο εγκέφαλος. Αυτό θες να αποφύγεις; Μήπως φοβάσαι πως άμα μάθεις περισσότερα για την ασθένεια σου και το πώς λειτουργεί ο εγκέφαλος θα αναγκαστείς να απορρίψεις πολλές από τις ιδέες που έχεις; Το είπες μόνη σου σε κάποιο προηγούμενο μνμ σου οτι έχεις μάθει πολλά χρόνια τώρα να λειτουργείς έτσι, είναι το καταφύγιο σου αυτές οι ιδέες παρακολούθησης κι όλα αυτά, ίσως δεν νιώθεις έτοιμη ακόμα να τις αποχωριστείς.

Θυμήσου την ιστορία με τον πρώην μου που σου είχα πει. ΚΙ αυτός πίστευε πως τον παρακολουθούσαν διάφοροι κι εγώ μαζί. Εσύ πιστεύεις πως τον παρακολουθούσα; Δεν σου ήταν πασιφανές σαν τρίτη που άκουγες την ιστορία πως δεν τον παρακολουθούσε κανείς κι ήταν απλά ο φόβος του κι ανασφάλεια του; Έτσι έκανε κι εκείνος μπου, έπαιρνε μικρά ασήμαντα γεγονότα όπως τώρα εσύ το χαμόγελο της αδερφής σου,τα ερμήνευε όπως ήθελε και δεν μπορούσα να του αποδείξω με τίποτα πως δεν ήμουν ελέφαντας. Προσπάθησε να σκεφτείς σαν τρίτη σε παρακαλώ, σε έχω δει πως σε άλλους μιλάς πολύ λογικά και εμπεριστατωμένα.

Senior Member
    καλημερα παιδια

η αδερφη μου ξερει καποια πραγματα για εμενα ναι.δεν της ελεγα και πολλα για να μην τη στεναχωρω.
    ναι η ψυχολογος θελει να μου κανει κατι σαν μαθημα να μου εξηγησει για τον εγκεφαλο και μετα θελει να κανουμε και ενα τεστ με καποιες ερωτησεις για να εχει καλυτερη εικονα για εμενα λεει..
    δε φοβαμαι να μαθω πραγματα για το τι γινεται αν και σου λεω νομιζω πως δεν κανω λαθος..φανηκε οτι κατι ηξερε..
    θυμαμαι για τον πρωην σου ναι.. ισχυει οτι δεν τον παρακολοθουσες.
    παλι κανει λαθος το μυαλο μου????

χτες με βοηθησε το ζαναξ.θα μπουκωθω σημερα αλλιως δε ξερω πως θα ειμαι
    είμαι ςοδοπανα ανθρωπος

Senior Member
    καλημερα παιδια

η αδερφη μου ξερει καποια πραγματα για εμενα ναι.δεν της ελεγα και πολλα για να μην τη στεναχωρω.
    ναι η ψυχολογος θελει να μου κανει κατι σαν μαθημα να μου εξηγησει για τον εγκεφαλο και μετα θελει να κανουμε και ενα τεστ με καποιες ερωτησεις για να εχει καλυτερη εικονα για εμενα λεει..
    δε φοβαμαι να μαθω πραγματα για το τι γινεται αν και σου λεω νομιζω πως δεν κανω λαθος..φανηκε οτι κατι ηξερε..
    θυμαμαι για τον πρωην σου ναι.. ισχυει οτι δεν τον παρακολοθουσες.
    παλι κανει λαθος το μυαλο μου????

χτες με βοηθησε το ζαναξ.θα μπουκωθω σημερα αλλιως δε ξερω πως θα ειμαι
    Κι όμως άμα σου πω πόσα "στοιχεία" είχε βρει , έτσι όπως εσύ με το χαμόγελο της αδερφή σου, που στήριζε αυτά που έλεγε θα πάθεις πλάκα! Και το κουλό είναι πως όντως τύχαιναν κάποιες συμπτώσεις που κόλλαγαν με αυτό που έλεγε και έτσι πείθονταν περισσότερο για αυτά που πίστευε.
    Το κοινό που έχω παρατηρήσει σε όσους έχουν τέτοιες ιδέες παρακολούθησης είναι ότι είστε πολύ παρατηρητικοί. Αυτό μπορεί να είναι πολύ θετικό για κάποιον και να τον βοηθήσει σε διάφορα θέματα, αλλά όταν έχεις την ιδέα πως σε παρακολουθούν και ταυτόχρονα είσαι τόσο παρατηρητικός τότε όλα καταλήγεις να τα ερμηνεύεις ως σημάδια. Πράγματα δηλαδή που σε μένα ή σε κάποιον άλλον θα περνούσαν απαρατήρητα, εσύ τα κρατάς και τα ερμηνεύεις έτσι ώστε να επιβεβαιώνεις την ιδέα που έχεις. Πολλές φορές δε, μπορεί κι ο άλλος απέναντι σου όντως να έχει κάπως παράξενη συμπεριφορά γιατί μπορεί να φοβάται για το πώς πρέπει να φερθεί ώστε να μην τον παρεξηγήσεις κι αυτό να σε κάνει να πείθεσαι ακόμα περισσότερο. Εγώ πχ απέναντι του όταν κατάλαβα ότι παρεξηγεί τα πάντα, όντως δεν ήμουν φυσιολογική. Ήμουν συνεχώς στην τσίτα για το τι θα πω, πώς θα το πω, πώς θα καθίσω, πού θα ακουμπήσω τα χέρια μου, τι έκφραση θα έχω... οπότε προφανώς δεν ήμουν άνετη και φυσιολογική. Και γιαυτόν αυτό ήταν μια ακόμη απόδειξη ενοχής γιατί πολύ λογικά σκεφτόταν ότι "να δεν είσαι άνετη, άρα κάτι κρύβεις!"
    Γύρω μας κάθε μέρα της ζωής μας, κάθε λεπτό, συμβαίνουν εκατομμύρια πράγματα, είναι η δική μας οπτική που τα χρωματίζει τελικά. Αν εγώ τώρα αρχίζω και παρατηρώ πόσο χάλια είναι όλα μπορώ να βρω γύρω μου πολλά που να το επιβεβαιώνουν αυτό. Αν αρχίζω και σκέφτομαι πως με παρακολουθεί η τάδε φίλη μου και μετράω κάθε κουβέντα της, κάθε έκφραση... σίγουρα θα βρω "στοιχεία" για να το επιβεβαιώσω στο μυαλό μου.

Να σου πω κι ένα αστείο; Ο πρώην μου με κατηγορούσε ανάμεσα στα άλλα ότι γράφω και σε ένα φόρουμ με ψευδώνυμο "χταπόδι" (λέω τυχαία ένα ψευδώνυμο). Όταν πήγα πρώτη φορά σε έναν ψυχολόγο προσπαθώντας να βγάλω άκρη για το τι συμβαίνει γιατί είχα φρικάρει, αφού συζητήσαμε διάφορα (δεν του είχα αναφέρει το ψευδώνυμο γιατί δεν είχε και σημασία) και η κουβέντα είχε πάει στο γενικό περί ανθρώπινης συμπεριφοράς κτλ, κάποια στιγμή ο ψυχολόγος μου λέει " μη σου φαίνεται παραξενο, όλοι οι άνθρωποι είμαστε σαν τα χταπόδια"!!!! Θυμάμαι ότι ήμουν σε τέτοια σύγχυση που για μερικά δευτερόλεπτα μου πέρασε η σκέψη απτο μυαλό " έχει συνεννοηθεί ο ψυχολόγος με τον πρώην μου για να μου το πει αυτό; πώς ξέρει για το χταπόδι; Βρήκε τον ψυχολόγο που πηγαίνω και ήρθε και του τα είπε;;;" Φυσικά ήταν απλά μια σύμπτωση που δεν θα παρατηρούσα καν αν δεν ήμουν τόσο συναισθηματικά φορτισμένη.

Senior Member
    ναι ισχυει οτι ειμαι αρκετα παρατηρητικη.
    γι αυτο και οταν γνωριζω καποιον ανθρωπο μεσα σε μια παρεα πρεπι να περασουν 3-4 καφεδες ωστε να αρχισω να ανοιγομαι και να πω και εγω καμια κουβεντα.παρατηρω
    αν μου ειχε πει εμενα καποιος για το "χταποδι" και μετα το ανεφερε και η αλλη στανταρ θα το επαιρνω οτι ειναι συνενοημενοι..!
    είμαι ςοδοπανα ανθρωπος

Senior Member
    Καλα ρε boo τι να πω κι εγω που οταν γνωρισα μια κοπελα μου εστειλε ενα τραγουδι και κανα χρονο αργοτερα
    σε καφετρια ενω ξεκινησα να της λεω οτι θα το ληξουμε, αρχισε να παιζει το τραγουδι. Πρεπει να ήταν και ο dj στο κολπο χαχα

Senior Member
    ναι ισχυει οτι ειμαι αρκετα παρατηρητικη.
    γι αυτο και οταν γνωριζω καποιον ανθρωπο μεσα σε μια παρεα πρεπι να περασουν 3-4 καφεδες ωστε να αρχισω να ανοιγομαι και να πω και εγω καμια κουβεντα.παρατηρω
    αν μου ειχε πει εμενα καποιος για το "χταποδι" και μετα το ανεφερε και η αλλη στανταρ θα το επαιρνω οτι ειναι συνενοημενοι..!
    Μα κι εγώ που δεν έχω ψύχωση αλλά ήμουν πολύ φορτισμένη εκείνο το διάστημα, αυτό σκέφτηκα εκείνη την στιγμή! Τώρα μου φαίνεται απλά αστείο και γελάω αλλά τότε καθόλου δεν γέλασα! χαχα

Αυτό που θέλω να πω είναι ότι όταν μας έχει μπει μια ιδέα, όλα τα ερμηνεύουμε έτσι ώστε να επιβεβαιωθούμε και παρατηρούμε και πράγματα που μπορεί να συμβαίνουν καθημερινά αλλά μέχρι τότε ποτέ δεν είχαμε παρατηρήσει πριν. Ξέρω γω...πριν μπορεί άλλα χίλια άτομα να μου είχαν αναφέρει το "χταπόδι" και να μην είχα δώσει σημασία γιατί δεν σήμαινε τίποτα για μένα, μετά ξαφνικά το παρατήρησα αμέσως.

Κάπως έτσι πιστεύω οτι λειτουργεί και με σένα. Έχεις μάθει να λειτουργείς χρόνια με την ιδέα πως σε παρακολουθούν οπότε παρατηρείς και το πιο παραμικρό που μπορεί καπως να στο επιβεβαιώσει αυτό. Και μένα πχ μπορεί να με κοιτάξουν κάποιοι περίεργα στον δρόμο γιατί μπορεί να τους θυμίζω κάποια γνωστή τους, γιατί μπορεί να μου χει κολλήσει κάτι στο δόντι και να είναι αστείο γιατί μπορεί να άρεσα σε κάποιον... δεν θα πάει ποτέ το μυαλό μου οτι με παρακολουθεί. Μάλλον θα κοιταχτώ να δω αν είμαι οκ. Εσύ όμως αν συμβεί αυτό θα το θεωρήσεις αμέσως σημάδι ότι σε παρακολουθούν.

Page 36 of 52 FirstFirst ... 26343536373846 ... LastLast