μ87, σοβαρα πιστευεις οτι με την αναρτηση σου εχεις αλλαξει κατι στον τροπο που σκεφτονται θεραπευτες και θεραπευομενοι?
χωρις πλακα. το σχολιο σου αυτο με τρομαζει.
τα πραγματα ειναι πολυ χειροτερα απ οσο αρχικα φαινονταν..
Printable View
ουτε τις γνωσεις εχει ο θεραπευομενος, αλλα απο την αλλη, οι γνωσεις και η εκπαιδευση του θεραπευτη, ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΥΝ αυτες τις γνωσεις και ολο τον τροπο της θεραπειας σε ολα τα βηματα. τα πλανα και οι @@ριες που αναφερει δλδ ο μ7 δεν ειναισ το χερι του θεραπευομενου. ειναι αυθαιρεσιες ολα αυτα .
Μα δεν είπα πουθενά ότι οι σχολές τους και οι καθηγητές τους δεν είναι εξίσουν ένοχοι. Ίσα-ίσα. Το επισήμανα σελίδες πριν αυτό. Αν θεωρείς "μη-σοβαρό" τον θεραπευτή που θα δεχθεί τον εξορθολογισμό της συναλλαγής, ίσως επειδή δεν έχει κάτι να κρύψει ή ίσως επειδή βλέπει ότι πλέον δεν τον παίρνει να κάνει τις μ******* τις οποίες έκανε μέχρι την προηγούμενη βδομάδα και δεν θέλει να αρχίσει να κοιτάει αγγελίες για 2η απασχόληση, αυτό είναι δικό σου θέμα. Να μη το αφήσεις όμως... να το κοιτάξεις. Υποθέτω ότι ο θεραπευτής σου, σου πουλάει ισόβια συντήρηση.
ειναι ΜΗ ΣΟΒΑΡΟΣ, γιατι οφειλει ολα αυτα να τα εχει ηδη μελετημενα και προαποφασισμενα λογω μελετης και ειδικευσης.
αν περιμενει τον καθε ασθενη να του τα θεσει, ειναι ΑΚΑΤΑΛΛΗΛΟΣ ΘΕΡΑΠΕΥΤΗΣ.
Για όσους μόλις βρέθηκαν σε αυτή τη σελίδα, η συζήτηση ξεκινάει στην 10η περίπου σελίδα, παίρνει φωτιά στις σελίδες 12 και 13 και μετά από μια διακοπή στη μέση της 13 συνεχίζει από τη σελίδα 15 πάνω-πάνω μέχρι εδώ με τις σελίδες 17~20 σε πιο χαλαρούς ρυθμούς συζήτησης. Στην σελίδα 21 ξαναπιάσαμε το όλο θέμα και συνεχίζουμε! Άποψη μου είναι ότι η συζήτηση που διεξήχθηκε είναι εξίσου καλή - αν όχι καλύτερη - με την ανάρτηση την ίδια.
Καυτές σελίδες:
12 εώς 13,
16 εώς 17,
21 εώς 23
Παραθέτω ένα απόσπασμα από τη σελίδα 12:
Εάν ο στόχος ήταν να βγάζουν οι ΨΕΣ / ΠΨΣ αποθεραπευμένους, κάθε χρόνο θα ανακοίνωναν ετήσια ποσοστά με πανηγυρικό τρόπο προκειμένου να δείξουν ότι επιτυγχάνουν τους στόχους / σκοπούς τους. Είδες εσύ κάτι τέτοιο; Το να κρατάνε μετρήσεις και να μη τις ανακοινώνουν, μπορείς να το πιστεύεις εσύ αν θέλεις, αλλά μη μου ζητάς να το πιστέψω και εγω. Συνεπώς αυτό το "εμείς οι θεραπευτές είμαστε για να αποθεραπευουμε κόσμο αλλά είμαστε σεμνοί και ταπεινοί και γι' αυτό δεν ανακοινώνουμε τα αποτελέσματα μας / τα κρατάμε μυστικά" για μένα υπερβαίνουν τα όρια της μπούρδας. Εκτός αυτού, εάν υπήρχε ένας θεραπευτής ο οποίος έβγαζε αποθεραπευμένους, θα χάλαγε την "πιάτσα" και το επακόλουθο του τρόπου λειτουργίας του, θα ήταν α. να εκθέσει τους θεραπευτές που πουλάνε ισόβια συντήρηση (η διαφορά θα φαινόταν με απλή σύγκριση) και β. να συγκεντρώσει το σύνολο των θεραπευομένων έξω από την πόρτα του γραφείου του (ποιός στραβός δεν θέλει το φως του;).
Πιστεύω όμως, ότι υπάρχουν πολλοί που ΝΟΜΙΖΟΥΝ ότι είναι αποθεραπευμένοι, ενδεχομένως επειδή έτσι τους είπε ο θεραπευτής τους. Και μάλιστα πολλοί από αυτούς μπορεί να ήταν και εξαιρετικά ανακουφισμένοι που ένας επαγγελματίας τους έλεγε κάτι τέτοιο γιατί δεν θα χρειάζονταν να κοιτάξουν βαθιά μέσα τους και να αντιμετωπίσουν τον εαυτό τους.
Πέρα από αυτά τα δύο επιχειρήματα, υπάρχει ένα πλήθος προιόντων και υπηρεσιών με ετήσιο κύκλο δισεκατομμυρίων το οποίο θα συρρικνωνόταν αφάνταστα εάν υπήρχαν αποθεραπευμένοι. Ενδεικτικά αναφέρω:
Ψυχοθεραπεία, τσιγάρα, αλκοόλ, βιομηχανία τροφίμων, βιομηχανία ζάχαρης, ψυχοφαρμακευτικά σκευάσματα, ογκολογικά σκευάσματα για την καταπολέμηση του καρκίνου, υπερτασικά σκευάσματα, βαρβιτουρικά, φάρμακα για την κύρωση του ήπατος, διαβήτης και τα συναφή σκευάσματα, γυμναστήρια για την αντιμετώπιση της παχυσαρκίας, μελέτες ύπνου, βιομηχανία τζόγου και νόμιμων/παράνομων στοιχημάτων, πορνεία, ναρκωτικά και δεν συμμαζεύεται.
Πολύ λίγος κόσμος, κερδίζει πολλά δισεκατομμύρια από την ψυχική ασθένεια μας. Καταλαβαίνεις ότι μιλάμε για απόλυτη διαφθορά. Εάν εσύ θέλεις - αφελώς κατά τη γνώμη μου - να πιστεύεις ότι όλα αυτά θα τα αφήνανε να χαθούν μέσα σε μια νύχτα (περίοδο 3 ετίας;) επειδή του κ*****ε του θεραπευτή να βγάλει αποθεραπευμένους, νομίζω ότι κάνεις λάθος. Θα σου συνδέσει το συμφέρον του (να μην υπάρχουν αποθεραπευμένοι) με το συμφέρον του θεραπευτή (ισόβια συντήρηση και μόνιμη κονόμα) και θα συνεργαστούν. Και ειδικά οι παραπάνω κλάδοι έχουν την τάση να ανακοινώνουν τα αποτελέσματα του κάθε τριμήνου καλύτερα από τα αποτελέσματα του προηγούμενου.
Μόνο για την ψυχοθεραπεία στην Ελλάδα - και χωρίς να λάβεις υπόψιν σου τους ψυχίατρους - αν υποθέσουμε πολύ συντηρητικά 10 θεραπευομενους ανά θεραπευτή* και 30 ευρώ τη συνεδρία εν μέσω κρίσης έχουμε:
*Αγνοώ όλες τις άλλες δραστηριότητες τους, το οποίο δίνει ένα ετήσιο τζίρο ανά θεραπευτή ίσο με 10*52*30 = 15.600 ευρώ ετησίως το οποίο είναι επαρκές για να ζήσει ΑΝ: Δεν κάνει οικογένεια, δεν πληρώνει νοίκι, φόρους και λογαριασμούς. Σε εκείνη την περίπτωση, μπορεί να κάνει είτε μια άνετη ζωή ή αν προσέχει να αποταμιεύει κιόλας.
1700 μέλη το ΠΨΣ, 1400 το ΣΕΨ, δηλαδή 3100 θεραπευτές.
10 θεραπευομένους ανά θεραπευτή.
52 εβδομάδες ανά έτος.
30 ευρώ η συνεδρία.
3100*10*52*30 = 48.360.000 ευρώ ετήσιο τζίρο... ΕΝ ΜΕΣΩ ΚΡΙΣΗΣ! Και κάποτε "ο βασικός" ήταν 50 ευρώ με μέσω όρο στα 70 ευρώ την ώρα. Χωρίς να πειράξω την υπόθεση των 10 θεραπευομένων ανά θεραπευτή αυτό δίνει 112.840.000 ευρώ ετήσιο τζίρο. Για τα υπόλοιπα νούμερα (καπνοβιομηχανία, φαρμακοβιομηχανίες, ιδιωτικά/δημόσια νοσοκομεία κλπ) ανατρέξτε στις ετήσιες εκθέσεις της εκάστοτε χώρας.
ο ψυχ πληρωνεται σε καθε συνεδρια. ακομα και πιο αραια να πληρωθει, πχ εβδομαδιαια, αν δεν παρει τα λεφτα του ετσι με τσαμπουκα, επειδη δεν γουσταρει το θεραπευομενος, κι οχι επειδη δενε χει λεφτα και παρακαλει για μια παραταση.
τα @@ του θα τα παρει ο θεραπευομενος.
απλα θα τον διωξει και θα ψαχνει μετα αλλον θεραπευτη να τον κουραρει χωρις λεφτα.
το μήνυμα τροποποιήθηκε από τη διαχείριση.
Δεν πειράζει που δεν θέλεις να καταλάβεις εσύ. Να, θα το επαναλάβω εδώ να το καταλάβουν οι υπόλοιποι:
Ο θεραπευτής εξαρτάται από τα χρήματα των θεραπευομένων για να ζήσει. Αν ο θεραπευόμενος αποφασίσει ότι ΑΠΟ ΔΩ ΚΑΙ ΠΕΡΑ ΘΑ ΔΙΑΣΦΑΛΙΣΩ ΤΗΝ ΚΑΛΗ ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΤΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΕΠΕΙΔΗ 8 ΧΡΟΝΙΑ ΤΩΡΑ ΔΕΝ ΕΙΔΑ ΠΡΟΚΟΠΗ το μόνο που μπορεί να επιλέξει ο θεραπευτής είναι είτε την εφαρμογή τους (έγγραφη συναίνεση στην καταγραφή των συνδριέων, έγγραφη ενυπόγραφη διάγνωση και πλάνο εργασίας), είτε να αρνηθεί επιβεβαιώνοντας τις ΗΔΗ ΥΠΑΡΧΟΥΣΕΣ ΥΠΟΨΙΕΣ ΤΟΥ ΘΕΡΑΠΕΥΟΜΕΝΟΥ ότι "ο θεραπευτής ΜΟΝΟ εκμεταλλεύεται και τώρα που ήρθε ο εξορθολογισμός της συναλλαγής εκείνος αρνείται την περαιτέρω συνεργασία". Φυσικά, μαζί με την άρνηση χάνει και τον θεραπευόμενο και τις αμοιβές που αυτό συνεπάγεται.
Αν αυτό δεν το καταλαβαίνεις εσύ Remedy δεν πειράζει. Το καταλαβαινουν όλοι οι υπόλοιποι και κυρίως οι θεραπευτές.
εχεις γραψει ατελειωτα κατεβατα που επαναλαμβανεις συνεχως με ρυθμο τρολαρας, που δεν αποδεικνυουν απολυτως τιποτε απο οσα ισχυριζεσαι, με την ελπιδα οτι ο ογκος της φλυαριας θα πεισει οτι αποτελουν επιχειρηματα/ αποδειξεις.
στην πραγματικοτητα:
ξεκινησες με προσωπικη παρατηρηση καποιων εμπειριων σου (σωστο/ λογικο),
τα οποια μετα θεωρησες οχι απλες αφορμες/ ενδειξεις , αλλα ΑΠΟΔΕΙΞΕΙΣ για οσα ισχυριζεσαι (ΛΑΘΟΣ / αστηριχτο)
και στην συνεχεια επισης χωρις αποδειξεις θεωρησες αυθαιρετα οτι εχουν πανελληνια και ΚΑΘΟΛΙΚΗ εφαρμογη (ΛΟΓΙΚΟ ΑΛΜΑ / ΠΑΡΑΛΟΓΟ)
ολο αυτο το περιβαλεις με φωνες και επαναληψεις προσπαθωντας να ταλαιπωρησεις τους αναγνωστες και να πεισεις τον εαυτο σου οτι η ελλειψη ενδιαφεροντος και αντιδρασης, σημαινει και αποδοχη...
ουτε οι επαναληψεις ουτε τα κατεβατα ουτε οι φωνες μπορουν να πεισουν κανεναν. ο βασιλιας ειναι γυμνος και δεν ειπε απολυτως τιποτε.
η μαλλον οχι, ειπε.
ειπε την προσωπικη του απογοπητευτικη εμπειρια με καποιον/ καποιους θεραπευτες και αυτο ειναι σεβαστο, αλλα το να μη υπολογιζεις στο παραμικρο και να ακυρωνεις τις εμπειριες τοσων που ασχοληθιηκαν με τις φωνες σου, σου ειπαν ομως οτι ειχαν διαφορετικες και πολυ θετικες εμπειριες, δεν θα το χαρακτηρισω. βρες το εσυ... εμεις τις διαβασαμε και τις παραδεχτηκαμε. μονο εσυ κανεις οτι δεν τις ειδες...
δοκιμασε τον ψυχιατρο του νικ η του μαιντ αντι να τους ακυρωνεις και να φωναζεις οτι ολοι ειναι απατεωνες, αφενος γιατι προφανως και δ εν ειναι ΟΛΟΙ, αφετερου γιατι τους συκοφαντεις, αφετριτου γιατι αποκαρδιωνεις αλλους ασθενεις και αφετεταρτου μπας και βρεις κι εσυ την υγεια σου...
κυκνε παντως, περα απ την πλακα, ειχα πολλα χρονια την απορια του τι τρεχει με τον μκ9.
τωρα μου λυθηκε...
Αληθεια και εγω εχω καταλαβει τι εχει,αλλα δεν θελει να το πει,τον ρωτησα επανλειμενος και δεν απανταγε.
ρεμεντυ πες την διαγνωση μπας και εχουμε πεσει στην ιδια
Εγώ προσωπικα για τον εαυτο μου νιώθω καλα γτ δεν εχω εξαπατησει ανθρωπο στην ζωη μου.
Νιώθω ασχημα που πολλοι συνανθρωποι εκει εξω ,εχουν εξαπατηθει και υποφερει σε περισσοτερο ψυχικο πονο ,απο οτι επρεπε βάσει της ψυχικης τους αρρωστιας και ολα αυτα λογω κακων ψυχοθεραπευτων.
Σου ελυσα την απορια?
λυσε και εσυ την δικια μου τωρα
Remedy πρόχειρο διαγώνισμα:
Απάντησε μου σε όσα σε ρωτάω εδώ, δεν υπάρχει λόγος να υπεκφύγεις ή να αλλάξεις θέμα.
"Προτιμάς να καταδικάσεις τον θεραπευόμενο σε συνεχή επανεκκίνηση της ψυχοθεραπείας όποτε θίγει τα κυρίως θέματα του, παρά να διασφαλίσεις την ποιότητα των υπηρεσιών για τις οποίες πληρώνει, το οποίο στο κάτω-κάτω της γραφής δεν ζημιώνει τον ηθικό ψυχοθεραπευτή (αν και εφόσον αυτός υπάρχει). Δεν βλέπω ΚΑΝΕΝΑ λόγο να μην απαιτήσει ο θεραπευόμενος την έγγραφη συναίνεση του θεραπευτή προκειμένου να ηχογραφεί ή βιντεοσκοπεί τις συνεδρίες του καθώς επίσης και το να λαμβάνει έγγραφη/ενυπόγραφη διάγνωση και πλάνο εργασίας.
Εγώ σου λέω ότι ο εκάστοτε ψυχοθεραπευτής, όποτε ο θεραπευόμενος αρχίζει να πιέζει προς τα κυρίως θέματα του, αρχίζει τα όσα αναφέρω στο ΚΑΚΕΣ ΠΡΑΚΤΙΚΕΣ ΨΥΧΟΛΟΓΩΝ / ΨΥΧΟΘΕΡΑΠΕΥΤΩΝ καθώς επίσης και τις παράπλευρες συζητήσεις. Πως θα εξασφαλίσεις ΕΣΥ Remedy ότι ο θεραπευόμενος θα μπορέσει να τελειώσει αυτό το οποίο άρχισε;
σου απαντω ευθεως και χωρις καμια υπεκφυγη.
τα διλληματα που βαζεις ειναι ΠΛΑΣΤΑ. ΔΕΝ ΥΦΙΣΤΑΝΤΑΙ.
δεν διασφαλιζεις απολυτως τπτ με τους τροπους που προτεινεις, ουτε καλυτερευεις κανεναν.
Ο χρόνος μετράει Remedy...
Επειδη μου πηρε δυο μερες να απαντησω δεν λεει κατι.Με νευριασαν τα αναπαντητα ερωτηματα που σ εθεσα και ετσι επελεξα και εγω τον ιδιο "δρομο"
Δεν ειμαι ουτε ψυχολογος ουτε ψυχοθεραπευτης, με βλεπεις ποτε να συμφωνησα με κατι τετοιο και ουτε χειριστικος βεβαια.
Απλα σου ειπα αμα θες να γινει διαλογος τις εμπειριες σ στο παρελθον κατι που εσυ δεν αποκαλυπτεις και δεν μπορω να καταλαβω γιατι ,εφοσον ειμαστε δυο αγνωστοι σε ενα ανωνυμο φορουμ
θα σου πω τι θα εκανα εγω.
μολις συνειδητοποιουσα κατι που με χαλαει, ακομα κι αν ειχα αδικο, οπως ειναι πολυ πιθανον, γιατι εσυ παιρνεις σαν ΑΞΙΩΜΑ οτι εχεις βγαλει σωστα συμπερασματα ενω εγω υποστηριζω οτι εχεις παραμορφωτικο φακο στο πως βλεπεις τα πραγματα, θα του το ελεγα αμεσα και θα ζητουσα εξηγησεις.
δλδ. μου την σπανε τα τακουνια του? ας ειναι παραλογο, εγω θα του το ελεγα.
στελνει μηνυματα? θα ελεγα, γιατρε,θα ηθελα τον λιγο χρονο που μου αναλογει να ασχολειστε αποκλειστικα με μενα.
δεν θα περιμενα 8 χρονια για να ζητησω τα ρεστα.
θα εβαζα ΣΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΜΟΥ χρονοδιαγραμματα για το ποση υπομονη θα κανω για να δω καλυτερευση η να νοιωσω καλα. οχι στον αλλον
Η διάγνωση μου είναι χρήσιμη μόνο σε έναν ψυχολόγο / ψυχοθεραπευτή. Ένας οικοδόμος δεν θα τη ζητούσε. Έτσι δεν είναι; Εκτός αυτού είσαι και λίγο δόλιος αφού μου έλεγες τη μια ότι "φοβάμαι" και την άλλη ότι "ντρέπομαι". Έτσι δεν είναι; Να, δες:
Όμως μπορεί ΕΞ' ΑΙΤΙΑΣ ΤΟΥ να σε πήρε 8 χρόνια να φτάσεις στο σημείο να αντιμετωπίσεις τα κυρίως θέματα σου Remedy. Και εκείνος τώρα γράφει μηνύματα, κουνάει τα πόδια του όταν εσύ συγκεντρώνεσαι προκειμένου να νιώσεις "κάτι" και ξύνει τα αρχίδια του! Τι θα κάνεις τότε; Πως θα εξασφαλίσεις ότι θα τελειώσεις αυτό το οποίο άρχισες;