Originally Posted by
kozchr
Δε διαφωνώ σε αυτό. Απλά πες μου ποιος θα κατασκευάσει και με τι κριτήρια αυτόν τον μηχανισμό που για χάριν της συζήτησης να το ονομάσω υγιόμετρο.
Οι άνθρωποι έχουν κάτι που λέγεται αυτο-πεποίθηση, αυτο-εκτίμηση, αυτο-εικόνα, εαυτός. Και αυτό πολλές φορές μπορεί να είναι διαστρεβλωμένο ως προς την πραγματική κατάσταση. Και κάποιος να νομίζει ότι έχει όλα τα προσόντα να γίνει ο τέλειος γονιός και τελικά να αποδεικνύεται άκρως ακατάλληλος. Η όντως κάποιος κατά την εργένικη ζωή του ή και στην συνέχεια κατά κάποιοι κατά την συγκατοίκηση τους ως ζευγάρι να είναι όντως τέλειοι για γονείς, σύμφωνα με το υγιόμετρο και μόλις αντικρύσουν τα 2 αθώα ματάκια της νέας ψυχούλας που συνειδητά έφεραν σε αυτόν τον κόσμο, να φρικάρουν και να αποδειχθούν οι πιο κακοί γονείς και το παιδάκι να υποφέρει. Πως μπορείς λοιπόν και με ποιον μηχανισμό να αποκλείσεις 2 ανθρώπους που έχουν όλη την καλή πρόθεση, συνειδητότητα και όλα εκείνα τα "προσόντα" να γίνουν γονείς και πως μπορείς να ξέρεις από πριν ότι τελικά θα είναι έτσι και στο παιδί τους και ότι δε θα φρικάρουν?
Οι άνθρωποι για εμένα προσωπικά δείχνουν ποιοι είναι, όταν καταφέρνουν μέσα από τις καταστάσεις που τους τυχαίνουν να βελτιώνονται και να προσαρμόζονται δυναμικά και πάντα με θετικό τρόπο.
Για εμένα προσωπικά δεν μπορείς για κανένα άνθρωπο να προκαταβάλλεις από πριν το τι θα είναι, αν δεν τον βάλεις να βιώσει μέσα σε μια κατάσταση που δεν έχει ξαναβιώσει. Δε μπορούμε απριόρι να χαρακτηρίσουμε κακό γονέα κατά την προσωπική μου γνώμη, κανέναν άνθρωπο πριν γίνει γονέας.