15% ..και πολύ λές!..Κανείς δεν νομίζω να αμφισβητεί την επιστήμη της ψυχιατρικής.. αυτό που αμφισβητούμε είναι η πρακτική των περισσότερων "δήθεν" επιστημόνων και οτι είναι οι μόνοι "ιατροί" που δεν αναγνωρίζεται το ιατρικό λάθος (!!). Αυτο απο μόνο του λέει πολλά.... Δρούν ανενόχλητοι, χωρίς κανένα έλεγχο και πάντα ρίχνουν την ευθύνη στον "ασθενή". Επίσης αμφισβητούμε την απενεχοποίηση των ψυχοφαρμάκων.
Αν κάτι κάνεις στον εαυτό σου ή στους άλλους και είναι απο τις παρενέργειες κάποιου φαρμάκου ποτέ δεν θα παραδεχθούν οτι το φάρμακο αυτό σε οδήγησε σε αυτή την πράξη γιατί έτσι θα ενοχοποιήσουν μια ολόκληρη φαρμακοβιομηχανία και τον ίδιο τους τον εαυτό.
Αν όμως εσύ βγείς και πείς οτι αυτό το φάρμακο στο έκανε αυτό,τότε θα σε κυνηγήσουν ακόμη και νομικά για δυσφήμιση γιατί δεν θα έχεις τρόπο να αποδείξεις οτι δεν είσαι ελέφαντας. Στην παθολογία αν πάρει κάποιος κάτι και του προκαλέσει πχ εγκεφαλικό..πόσο μάλλον να το πάθουν μόνο έστω 2-3 ακόμη άτομα τότε αμέσως το φάρμακο αποσύρεται και μπορείς να λάβεις και τεράστια αποζημίωση.
Στα ψυχοφάρμακα εκατοντάδες χιλιάδες ίσως και εκατομμύρια άνθρωποι βγάζουν παρενέργειες που φέρνουν ακόμη και τον θάνατο αλλα επειδή το φάρμακο το ίδιο δεν σε σκότωσε αλλά εσύ αυτοκτώνησες ή σκότωσες κάποιον άλλον δεν μπορείς να αποδείξεις οτι το φάρμακο σε οδήγησε σε αυτό. Κρίνεσαι εσύ και όχι το φάρμακο.
Φάρμακο που μπορεί να βοηθήσει 1000 ανθρώπους αλλά να σκοτώσει 100 πιστεύετε οτι θα έπρεπε να υπάρχει στην αγορά? Να σου δίνουν κάτι με την "ευχή"οτι θα είσαι στους 1000 και όχι στους 100?? αρκεί η ευχή??
Σε βαριές ψυχικές νόσους ναι τα ψυχοφάρμακα είναι η μόνη οδός και είναι στο χέρι του ψυχιάτρου να διαγνώσει την σωστή ψυχική νόσο και να δώσει το κατάλληλο φάρμακο και είναι στο χέρι του ασθενούς να πέρνει με συνέπεια το φάρμακό του (για να μην έχει σύνδρομο διακοπής ή να εθιστεί κτλ) ... Όμως για διαταραχές που δεν είναι νόσοι.. αλλά είναι απλά ψυχολογικές διαταραχές όπως το άγχος.. γιατί δεν ξεκινάνε τον κόσμο σε κάποιο συμπλήρωμα διατροφής? σε ένα πλασέμπο? .. και αν δεν πιάσει τότε οκ δοκίμασε τον σε κάποιο φάρμακο. Όμως οι ψυχίατροι είναι τελείος αρνητικοί στην ολιστική θεραπεία.. Οπότε γίνεται το αντίθετο, μας βάζουν στα φάρμακα και μετά πασχίζουμε να βγούμε απο αυτά και ψάχνουμε την πιο natural λύση. Και απο εκεί που πέρναμε αντικαταθληπτικά να πέρνουμε Ω3 και απο εκεί που πέρναμε ζάναξ να πέρνουμε kava kava αφού έχουμε περάσει τα πάθη του Χριστού με τα ψυχοφάρμακα.
Απο την μια οι ψυχίατροι μιλουν για την δύναμη του μυαλού αλλά απο την άλλη δεν την χρησιμοποιούν υπέρ μας.
Θα σας πώ ένα παράδειγμα.. έχω δεί σε ανθρώπους να τους δίνουν ασπιρίνη οτι και καλά είναι έξτασι και να πέρνουν την ασπιρίνη και να έχουν ξεφύγει τελείως και να μιλάνε για τρελό αναίβασμα και χίλια δυο.. Έχω δεί ανθρώπους να περνάνε κρίση πανικού και να τους δίνουν ένα φυτικό χαπάκι με ίδιο χρώμα με το ζάναξ και να νομίζουν οτι είναι ζάναξ και να γίνονται περδίκι στο πι και φί...
Θα προτιμούσα δηλαδή να προσπαθήσει να με πίσει ο ψυχίατρος οτι αυτό το φυτικό χαπάκι θα με βοηθήσει πρίν με κάνει πειραματόζωο με διάφορες χημείες γιατί πολλές φορές αρκεί απλά να πιστέψεις σε κάτι πάρα πολύ για να φτιάξει η ψυχολογία σου. Οπότε ποιος αμφισβητεί ποιον??
Αλλά δεν το κάνουν αυτό για ευνόητους λόγους.
Macgyver αυτό που λές για το εξωτερικό.. είχα βρεθεί σε μια ξένη χώρα και είχα ξεμείνει απο ζάναξ. Πήγα σε ψυχίατρο εκεί να μου "γράψει" και παρόλο που είχα χαρτί ιατρού μαζί μου ήθελε (και το απαιτούσε ο νόμος) να κάνω πρώτα εξετάσεις αίματος για να δεί αν όντως το πέρνω το ζάναξ και σε τι ποσότητες είναι στον οργανισμό μου και όλο αυτό κόστιζε και πανάκριβα. Όμως δεν μου το έγραφε κανείς χωρίς να περάσω αυτή την διαδικασία όσα δικαιολογητικά και αν νόμιζα οτι έχω.