Results 16 to 30 of 35
-
13-07-2017, 12:55 #16
15% ..και πολύ λές!..Κανείς δεν νομίζω να αμφισβητεί την επιστήμη της ψυχιατρικής.. αυτό που αμφισβητούμε είναι η πρακτική των περισσότερων "δήθεν" επιστημόνων και οτι είναι οι μόνοι "ιατροί" που δεν αναγνωρίζεται το ιατρικό λάθος (!!). Αυτο απο μόνο του λέει πολλά.... Δρούν ανενόχλητοι, χωρίς κανένα έλεγχο και πάντα ρίχνουν την ευθύνη στον "ασθενή". Επίσης αμφισβητούμε την απενεχοποίηση των ψυχοφαρμάκων.
Αν κάτι κάνεις στον εαυτό σου ή στους άλλους και είναι απο τις παρενέργειες κάποιου φαρμάκου ποτέ δεν θα παραδεχθούν οτι το φάρμακο αυτό σε οδήγησε σε αυτή την πράξη γιατί έτσι θα ενοχοποιήσουν μια ολόκληρη φαρμακοβιομηχανία και τον ίδιο τους τον εαυτό.
Αν όμως εσύ βγείς και πείς οτι αυτό το φάρμακο στο έκανε αυτό,τότε θα σε κυνηγήσουν ακόμη και νομικά για δυσφήμιση γιατί δεν θα έχεις τρόπο να αποδείξεις οτι δεν είσαι ελέφαντας. Στην παθολογία αν πάρει κάποιος κάτι και του προκαλέσει πχ εγκεφαλικό..πόσο μάλλον να το πάθουν μόνο έστω 2-3 ακόμη άτομα τότε αμέσως το φάρμακο αποσύρεται και μπορείς να λάβεις και τεράστια αποζημίωση.
Στα ψυχοφάρμακα εκατοντάδες χιλιάδες ίσως και εκατομμύρια άνθρωποι βγάζουν παρενέργειες που φέρνουν ακόμη και τον θάνατο αλλα επειδή το φάρμακο το ίδιο δεν σε σκότωσε αλλά εσύ αυτοκτώνησες ή σκότωσες κάποιον άλλον δεν μπορείς να αποδείξεις οτι το φάρμακο σε οδήγησε σε αυτό. Κρίνεσαι εσύ και όχι το φάρμακο.
Φάρμακο που μπορεί να βοηθήσει 1000 ανθρώπους αλλά να σκοτώσει 100 πιστεύετε οτι θα έπρεπε να υπάρχει στην αγορά? Να σου δίνουν κάτι με την "ευχή"οτι θα είσαι στους 1000 και όχι στους 100?? αρκεί η ευχή??
Σε βαριές ψυχικές νόσους ναι τα ψυχοφάρμακα είναι η μόνη οδός και είναι στο χέρι του ψυχιάτρου να διαγνώσει την σωστή ψυχική νόσο και να δώσει το κατάλληλο φάρμακο και είναι στο χέρι του ασθενούς να πέρνει με συνέπεια το φάρμακό του (για να μην έχει σύνδρομο διακοπής ή να εθιστεί κτλ) ... Όμως για διαταραχές που δεν είναι νόσοι.. αλλά είναι απλά ψυχολογικές διαταραχές όπως το άγχος.. γιατί δεν ξεκινάνε τον κόσμο σε κάποιο συμπλήρωμα διατροφής? σε ένα πλασέμπο? .. και αν δεν πιάσει τότε οκ δοκίμασε τον σε κάποιο φάρμακο. Όμως οι ψυχίατροι είναι τελείος αρνητικοί στην ολιστική θεραπεία.. Οπότε γίνεται το αντίθετο, μας βάζουν στα φάρμακα και μετά πασχίζουμε να βγούμε απο αυτά και ψάχνουμε την πιο natural λύση. Και απο εκεί που πέρναμε αντικαταθληπτικά να πέρνουμε Ω3 και απο εκεί που πέρναμε ζάναξ να πέρνουμε kava kava αφού έχουμε περάσει τα πάθη του Χριστού με τα ψυχοφάρμακα.
Απο την μια οι ψυχίατροι μιλουν για την δύναμη του μυαλού αλλά απο την άλλη δεν την χρησιμοποιούν υπέρ μας.
Θα σας πώ ένα παράδειγμα.. έχω δεί σε ανθρώπους να τους δίνουν ασπιρίνη οτι και καλά είναι έξτασι και να πέρνουν την ασπιρίνη και να έχουν ξεφύγει τελείως και να μιλάνε για τρελό αναίβασμα και χίλια δυο.. Έχω δεί ανθρώπους να περνάνε κρίση πανικού και να τους δίνουν ένα φυτικό χαπάκι με ίδιο χρώμα με το ζάναξ και να νομίζουν οτι είναι ζάναξ και να γίνονται περδίκι στο πι και φί...
Θα προτιμούσα δηλαδή να προσπαθήσει να με πίσει ο ψυχίατρος οτι αυτό το φυτικό χαπάκι θα με βοηθήσει πρίν με κάνει πειραματόζωο με διάφορες χημείες γιατί πολλές φορές αρκεί απλά να πιστέψεις σε κάτι πάρα πολύ για να φτιάξει η ψυχολογία σου. Οπότε ποιος αμφισβητεί ποιον??
Αλλά δεν το κάνουν αυτό για ευνόητους λόγους.
Macgyver αυτό που λές για το εξωτερικό.. είχα βρεθεί σε μια ξένη χώρα και είχα ξεμείνει απο ζάναξ. Πήγα σε ψυχίατρο εκεί να μου "γράψει" και παρόλο που είχα χαρτί ιατρού μαζί μου ήθελε (και το απαιτούσε ο νόμος) να κάνω πρώτα εξετάσεις αίματος για να δεί αν όντως το πέρνω το ζάναξ και σε τι ποσότητες είναι στον οργανισμό μου και όλο αυτό κόστιζε και πανάκριβα. Όμως δεν μου το έγραφε κανείς χωρίς να περάσω αυτή την διαδικασία όσα δικαιολογητικά και αν νόμιζα οτι έχω.
- 13-07-2017, 14:01 #17
Seroxat τι δόση παίρνεις;
Το παίρνεις πρωί ή βράδυ;
Το ladose σε τι δόσεις;
Εμένα το ladose με είχε βγαλει πολλα νεύρα δυστυχώς...
Το ginkgo το είχες παρει; σε βοήθησε; σε τι μορφή χαπι καψουλες βαμμα τσαι;
MAO δε θα ήθελα να παρω γιατί φοβάμαι τις παρενέργειες τους...
13-07-2017, 14:35 #18
Το seroxat το παιρνω μεσημερι. Το gingko δεν το εχω δοκιμασει. Δεν το ηξερα καν... μονο οταν διαβασα ψυχοφαρμακολογια το εμαθα. Δεν ειχα ποτε προβλημα με τη μνημη ή τη συγκεντρωση οποτε υποθετω δεν χρειαστηκε.
13-07-2017, 16:06 #19
Τι ποσοτητα σεροξατ παίρνεις;
Το ginkgo το ξεκίνησα σήμερα αν και σε τσαι που θεωρειται ότι δεν είναι τόσο δυνατό...
13-07-2017, 18:19 #20
14-07-2017, 00:35 #21
Μάλλον είμαι πολυ επιρρεπής στην κατασταλτική δράση των φαρμάκων.
Σεροξάτ 10μγ έπαιρνα και με διέλυσε κούραση και κόπωση...
Τώρα το σιπραλεξ 10μγ και με έχει διαλύσει επίσης... κοιμαμαι συνεχώς νιωθω αδυναμία και ατονία...
Το ginkgo ίσα που με ξυπνάει λίγο το μυαλό βέβαια είναι και πρώτη μέρα...
2 τσαγακια τη μερα με είπε ο βοτανας και αιντε να δουμε
14-07-2017, 01:23 #22
Πάντως το seroxat νομίζω προκαλεί απο μέτρια έως σοβαρή καταστολή. Πάντως μου φαίνεται περίεργο που το cipralex σου προκαλεί καταστολή... η εσιταλοπράμη (5-20 mg την ημέρα) δεν προκαλεί καταστολή. Μήπως φταίει κάτι άλλο; Τι να πω μπορεί ο οργανισμός σου να το δέχτηκε αλλιώς. Να σε ρωτήσω όταν πήρες ladose ή cipralex σου εμφανίστηκαν στην αρχή τάσεις αυτοκτονίας ή αυξημένο άγχος; Ή παίρνοντας το cipralex δεν είσαι πια αυτοκτονικός;
14-07-2017, 13:39 #23
Καλημέρα Κατερίνα,
Με διέλυσε το σιπραλεξ πάλι. Κοιμάμαι 12ωρα και παλι νυσταζω. Νιωθω αδυναμία σε όλο μου το σώμα...
Και παλαιότερα έτσι ήμουν με το σιπραλεξ απλά με τον καιρό στρώνει... Αλλά και παλι κοιμόμουν πολύ και είχα έντονη μυική αδυναμία απλά όχι συνέχεια...
Δεν παίρνω κάτι άλλο και η κούραση βγήκε ήδη απο την 2η μέρα στο σιπραλεξ...
Ξέρω ότι με τον καιρό θα μειωθεί γύρω στις 20 μέρες που θα αρχίσει και η αντικαταθλιψη... ΤΗν θολούρα στο μυαλό δεν αντέχω τόσο γιατί σκέφτομαι να ξεκινήσω ΙΕΚ τον σεπτέμβρη και δε θα τη βγάλω καθαρή με τόση θολούρα...
Άσε που επειδή ακόμα είμαι υπο καταθλιψη δεν ξέρω αν θέλω όντως να γραφτω σε ΙΕΚ ή είναι αποφυγή για να μην ψάξω δουλειά (γίατί τα ωραρια του ΙΕΚ είναι χαοτικά)...
Αυτοκτονικότητα μου έβγαλαν ναι. Ειδικά το σιπραλεξ...
Το λαντόζ επειδή το είχα κουμπώσει ΠΑΝΩ στο σιπραλεξ (δηλαδή ξεκίνησα λαντοζ ενω ήμουν ήδη μήνες στο σιπραλεξ) δεν με είχε βγάλει...
Δυστυχώς τα αντικαταθλιπτικά όταν τα ξεκινάς τις πρώτες 15 μέρες συνήθως γίνεσαι χειρότερα... Τρομερό άγχος και αυτοκτονικότητα....
Πριν ενα μήνα περίπου είχα βάλει σιπραλεξ πάλι 5μγ για 5 μέρες και το έβγαλα γιατί τρόμαξα απο την αυτοκτονικότητα...
Τώρα σήμερα 8η μέρα η αυτοκτονικότητα συνεχώς φωνάζει πιο λίγο σβήνει σιγά σιγά....
Το τζινκγο παρακαλώ να κάνει κα΄τι για την μνήμη...
Δεν είχα ΠΟΤΕ καλή μνήμη για την ακρίβεια χαλια μνημη και αυτό με άγχωνε ακόμα περισσότερο...
Αλλα όταν μπήκε και το σιπραλεξ πριν 2 χρόνια περίπου έγινα... αστα..
14-07-2017, 16:42 #24
Γεια σου Παναγιώτη. Δεν καταλαβαίνω γιατί ο ψυχίατρος δεν σου έγραψε και κάποιο ηρεμιστικό όταν πρωτοξεκίνησες ladose και cipralex. Τα ηρεμιστικά συνταγογραφούνται σε αυτές τις περιπτώσεις γι' αυτόν ακριβώς το λόγο: επειδή τα αντικαταθλιπτικά αργούν να δράσουν και επειδή πολλές φορές τις πρώτες μέρες αυξάνουν το άγχος και την αυτοκτονικότητα. Εγώ όταν ξεκίνησα το ladose έπαιρνα και το tranxene για λίγο καιρό. Και όντως δεν κατάλαβα τίποτα. Με κράτησε πολύ ήρεμη. Τώρα για την υπνηλία που μου λες δεν ξέρω τι να πω. Γενικά έχεις δοκιμάσει μόνο ssri?
15-07-2017, 00:57 #25
Εγώ ποτέ δεν ήθελα βένζο διαζεπινες...
Το λαντοζ μου έβγαζε περισσότερο εκνευρισμό και επιθετικότητα εκει΄νη την περίοδο...
Δεν ήταν λόγω της προσαρμογής, το χει σαν φάρμακο ή απλά δεν κόυμπωσε καλα πανω στο σιπραλεξ
έχω παρει και εφφεξορ, και αναφρανιλ και ρεμερον... (snri, τρικυκλικο, τετρακυκλικο)
15-07-2017, 01:12 #26
Οι βενζοδιαζεπίνες δεν είναι επικίνδυνες αρκεί να μη χρησιμοποιηθούν για πολύ καιρό. Το ladose με το cipralex τα έπαιρνες ταυτόχρονα; Πιστεύω πως αν έπαιρνες κάποιο ηρεμιστικό ίσως να είχες αποφύγει παρενέργειες του ladose. Δεν είμαι βέβαια και σίγουρη. Α το remeron είναι ετεροκυκλικό αντικαταθλιπτικό (μιρταζαπίνη).
15-07-2017, 13:09 #27
Πάντα όταν άλλαζα αντικαταθλιπτικό μου έκανε και καλα ομαλα την μετάβαση δλδ μείωνα το σιπραλεξ οσο αυξανα το λαντοζ....
ΤΟ λαντόζ ίσως μου ταιριάζει περισσότερο δεν ξέρω...
Το σιπραλεξ 5μγ και δεν το αντεχω... νιωθω όλη την ημέρα κουρασμένος...
Ζαλισμένος... με θολό κεφάλι...
Το λαντόζ μου το είχε προτείνει σαν πιο παρακινητικό δηλαδή ότι σε σπρώχνει να κάνεις πράγματα...
15-07-2017, 15:25 #28
Παιδιά είναι κι η ζέστη ούτε εγώ μπορώ να πάρω τα πόδια μου
Φιλικά ο φτωχόΜπίνες της διπλανής πόρτας :)))
15-07-2017, 17:59 #29
16-07-2017, 01:23 #30
Για ηρεμιστικό αυτή την φορά παίρνω έτσι κ αλλιώς βαλεριάνα ...
Θα της πω να με γράψει και ενα κουτί λεξοτανιλ καλου κακού...
Το λαντόζ το θέλω για την τρομερή παρακίνηση που δίνει σε σωματική ενέργεια... το αντίθετο του σιπραλεξ...
Όλη μέρα θέλεις κάτι να κάνεις...
Αλλα ΑΝ δεν κάνεις σε βγαίνει σε νεύρα...