εγω εχω να πω πως για ολα φταιει η τεστοστερονη
Printable View
εγω εχω να πω πως για ολα φταιει η τεστοστερονη
Εγω νομιζω πως σημασια εχει το ερωτημα εδω, οχι η απαντηση, και το ερωτημα μου φαινεται λαθος, ειδικα το ρημα ανεχονται. Το σωστο ερωτημα θα ηταν πως εμαθαν καποιοι ανθρωποι να συνδεουν την αγαπη και την συντροφικοτητα με την ελλειψη της και την υπο ορους προσφορα της.
Οπως βλέπεις δεν υπάρχει ανθρωπος που να μην επηρεάζεται απο τα "πάθη" του, τις ενστικτώδεις ανάγκες του, όπως και κάθε άλλο ζώο στον πλανήτη!
Επίσης νοημοσύνη και συναισθήματα έχει και ο σκύλος σου. Το γεγονός οτί είναι διαφορετίκα απο τα δικά μας δεν τα κάνει κατώτερα.
Τέλος τι πάει να πει ποιό ανθρώπινοι? Είναι σαν λες ποιό κρεάτινο κρέας. Οι ανθρωποι μια χαρά σφάζονται μεταξύ τους αιώνες τώρα πολύ χειρότερα απο τα περισσότερα είδη ζώων. Η καταστροφή που έχει επιφέρει το ανθρώπινο είδος στον πλανήτη, ενα είδος ανάμεσα σε εκατομμύρια αλλα, ισοδυναμεί με πτωση μετεωρήτη. Επίσεις δες σε τι κατάσταση εχουμε φέρει την κοινωνία μας.
Αυτό που θέλω να πω είναι οτι αγωνιζόμαστε για την επιβίωση μας όπως και ολλα τα ζωα και μάλιστα με τον ποιο βίαιο τρόπο.
ο σκυλος φτανει εκει που του επιτρεπεται ομως δεν ειναι το ιδιο με τους ανθρωπους τωρα απο κει κ περα ο καθενας βαζει προτεραιοτητες αμα η σαρκικη αναγκη ειναι μεγαλη θα την ψαξει και αλλου! αμα εχει ελειψη στοργης θα την ψαξει αλλου! τωρα το γιατι δεν χωριζει και παλι ειναι θεμα του καθενος , ισως ειναι ανασφαλης ισως δεν εχει την δυναμη να το κανει! κατακριτεος ομως δεν ειναι γιατι ποιος μπορει να κρινει κατι που δεν μπορει να το νιωσει?
Απιστία # Μονογαμία
Υπάρχει διαχωρισμός στο αν είναι γυναίκα ή άνδρας ???
υπαρχει μια λεπτη γραμμη........η οποια δεν ειναι αμελητεα. δεν ειναι ιδιοι οι αντρες με τις γυναικες σε βιολογικα επιπεδα
θα συμφωνησω και με crazy diamond και με λιλιουμ ...
να πω απο την πλευρα μου οτι θεωρω οτι η απιστια ειναι μια ... δεν υπαρχει πολυ απιστος , ολιγον απιστος .... ειτε απιστει μονο το μυαλο ειτε μονο το σωμα το θεωρω απιστια και νομιζω οτι οποιος το κανει αυτο , απιστει πρωτα στον εαυτο του και μετα στους αλλους ...
οσο για το κλισε περι βιολογικων διαφορων μεταξυ αντρων και γυναικων, αυτα ειναι φτηνες δικαιολογιες που δεν στεκουν ... οι γυναικες εχουν εξισου ορμες με τους ανδρες και σε συγκεκριμενες περιοδους μαλλον και περισσοτερες ...
κακως τσουβαλιαζουμε γιατι υπαρχουν και αντρες που συγχωρουν την απιστια ...
εμενα με τρομαζει πιο πολυ το οτι βαφτιζουμε αγαπη το ψεμμα και την υποκρισια ... η συγχωρεση της απιστιας δεν ειναι δειγμα αγαπης, μπορουμε ομως να την βαφτισουμε ετσι οταν φοβομαστε να παραδεχτουμε μια λαθος επιλογη , οταν φοβομαστε την μοναξια ,οταν φοβομαστε να παμε παρακατω κτλπ
δεν συμφωνω με τον διαχωρισμο που γινεται στον γαμο ... ο γαμος δεν '' αγιαζει '' τις πραξεις μας ... υπαρχουν οι καλοι γαμοι , υπαρχουν οι κακοι γαμοι και υπαρχουν και οι γαμοι που δεν θα εππρεπε να γινουν ποτε ...
εγω ειμαι γυναικα γιατι να πω φτηνη δικαιολογια για αντρα! ισχυει και παρα ισχυει!!!! απο αρχαιοτατων χρονων!!!!
Συγνωμη αλλα μαλλον δεν εχεις καταλαβει τι λεω. Ναι εχω ορμες οπως γραφω στο ποστ μου οπως ολοι οι ανθρωποι. Αλλα τι σχεση εχει το πστ μου με αυτο που εγω λεω σε αυτο το θεμα. Ορμες εχουμε αλλα ειναι αναλογα τον καθε ανθρωπο να τις βγαλει με οποιον τροπο θελει. Εγω για παραδειγμα δεν θα παω να γ@μηθω με καποιον ασχετο ή με πολλους για να ικανοποιηθω. Επιλεγω αλλη οδο. Οπως καταλαβαινεις δεν επιλεγω να γινομαι ζωο. Τωρα αλλοι πανε οπου τους παει το πουλακι τους ή το νουνακι τους. Ειναι θεμα επιλογης!
Οσον αφορα τις καταστροφικες και αρνητικες τασεις που γραφεις για το ανθρωπινο ειδος μας που δεν ξερω που αποσκοπει υπαρχουν και οι θετικες τασεις. Εσυ επικεντρωνεσαι εκει γιατι? Σαν δικαιολογια? Υποστηριζοντας το ζωικο βασιλειο στο οποιο θελεις να ανηκεις? Δεν πιστευεις οτι μπορουμε να κανουμε πολλα θετικα? Να ενεργουμε θετικα? Δεν δεχεσαι την αφοσιωση? Δεν ειμαστε ολοι ζωα.. Δεν κατακρινω τα υπεροχα ζωακια της φυσης γιατι τα λατρευω και λατρευω την αθωοτητα τους και την αγνοτητα τους. Οσο για το ενστικτο της επιβιωσης τι ειναι αυτο? Επιβιωνεις με το να απατας?
ΝΑΙ ηταν και ειναι φαλλοκρατικες αλλα οσο αναφορα το σεξ ισχυουν!!!!!!!!
γιατι ? υπαρχουν αποδειξεις ? ποιος μπορει να αποδειξει οτι οι αντρες εχουν περισσοτερες ορμες απο τις γυναικες ? μονο καθαρα ορμονικα να το δεις ( βιολογικο επιπεδο) , θα καταλαβεις οτι οι γυναικες κερδιζουν σε αυτον τον τομεα ...
μονο απο αυτο μπορεις να καταλαβεις γιατι και οι γυναικες μπορουν να ειναι πολυγαμικες ... για αυτο λεω τζαπα γινεται το τσουβαλιασμα ... η πολυγαμια η η μονογαμια ειναι επιλογη ...
Υπαρχουν αρκετες τετοιου τυπου "ερευνες" αλλα προσωπικα αμφισβητω την αξιοπιστια και την εγκυροτητα τους!
Και τα δυο φυλα εχουν ορμες αλλα η κοινωνια φροντιζει να δασκαλεψει απο νωρις τα καριτσια να τις καταπιεζουν σε αντιθεση με τ'αγορια που αφηνονται παντελως ελευθερα...
Στο παρελθον ισχυε περισσοτερο αλλα στις μερες μας αρχιζει να εξαλειφεται αυτου του ειδους η σεξιστικη κοινωνικη διακριση και αντιμετωπιση!
αν δεν εισαι ο ιδιος επιστημονας ομως δεν μπορεις να καταριψεις αλλων μελετες, να τις αμφισβητεις απο μονος σ μπορεις βεβαια και να μην το πιστευεις. αλλα δεν ειναι μονο 1 η μελετη. ειναι απειρες αλλα βαριεμαι να γεμισω λινκ το θεμα, οποτε αμα βαλεις στο google θα βρεις πολλα επι του παροντος. συμφωνω πως ειναι επιλογη ομως δεν μπορει ενας που απο την φυση του ειναι συνεσταλμενος και εχει διαφορα θεματα αυτοπεποιθησης και ανασφαλειας να πηγαινει να την πεφτει σε γκομενες επειδη ειπε μια μερα πως το ''επελεξε''! θα ειναι εναντια στην φυση του! αμα κατι σε ωθει σε μια πραξη μερικες φορες ειναι αδυναμια και οχι επιλογη!
λοιπον ... επειδη εγω αυτη την ερευνα την εχω διαβασει ολοκληρη , σε πληροφορω οτι ο ιδιος ο επιστημονας αναφερει ξεκαθαρα οτι η υπαρξη αυτου του γονιδιου δεν σημαινει τιποτα ... αν ελεγε το αντιθετο θα τον ειχε κραξει καθε επιστημονικη κοινοτητα .... για να καταλαβεις δηλαδη , αυτη η ερευνα υποστηριζει μονο οτι ανακαλυψε το συγκεκριμενο γονιδιο και σε καμια πριπτωση δεν υποστηριζει οτι το γονιδιο αυτο επιφερει πολυγαμια ... θα ηταν γελοιο αλλωστε ... κι εγω μπορει να εχω στο dna μου το γονιδιο της παχυσαρκιας αλλα αυτο δεν σημαινει οτι θα το αναπτυξω ποτε .... το οτι ενας χαζος δημοσιογραφακος παιρνει μια ερευνα και την ερμηνευει οπως του κατεβει, αγνοωντας τον τροπο που λειτουργει η επιστημη της βιολογιας ειναι δικο του προβλημα ...
Δεν ειναι θεμα φυλου...υπαρχουν επισης αντιστοιχες ερευνες κοινωνιολογικης βασης που αμφισβητουν αυτου του ειδους τη λογικη λεγοντας οτι δεν ειναι τιποτε αλλο παρα μια κοινωνικη κατασκευη οπως προανεφερα! Ψαξε και μονη σου...
Εδω κανουμε συζητηση ανταλασσοντας αποψεις! Δεν προσπαθω να σου αλλαξω γνωμη, απλως σου λεω τη δικη μου! Εισαι ελευθερη να πιστευεις αυτου του ειδους τις ερευνες... Προσωπικα, δεν τις εμπιστευομαι!
μιλαω για την τεστοστερονη αυτη καθεαυτη και την επιπτωση στους αντρες καλη μου δεν εχει σημασια οσα επιστημονικα και να πει ο καθενας η αληθεια ειναι μια! οι αντρες χρειαζονται περισσοτερο το σεξ απο μας!
Η αθωοτητα και η αγνότητα που αποδίδεις στα ζώα δεν υφίσταται. Πρόκειτε για δημιουργήματα του ανθρωπινου μυαλού οπως αλλλωστε είναι και η πίστη και η απιστια, αλλα και όλα τα προβληματά μας, είναι όλα επίπλαστα. Δεν μπορείς να πεις οτι ένα λιοντάρι δεν είναι αθωο επιδη σκοτώνει για να φάει (όπως και ο ανθρωπος) αλλα ούτε επιδη σκοτώνει τα παιδια μια λεαινας που είναι απο αλλο πατέρα, για να την αναγκάσει να ερθει σε οίστρο.
καλε τι λες???!!!!!!
μα γιατι το εκανες γαργαρα αυτο που ειπα ? το επιχειρημα σου ηταν αυτη η ερευνα ... οταν σου εξηγησα οτι κανενα σοβαρα επιστημονικο περιοδικο δεν θα μπορουσε να δημοσιευσει μια τετοια ερευνα αν δεν ξεκαθαριζε οτι η υπαρξη του γονιδιου δεν σημαινει τιποτα (που το ξεκαθαρισε ) το γυρισες στην τεστοστερονη ... και τι συμπερασμα βγαινει δηλαδη ? δικαιωμα σου να πιστευεις οτι θελεις αλλα μην χρησιμοποιουμε ορους βιολογιας οταν δεν ξερουμε καν τα κριτηρια με τα οποια λειτουργει μια επιστημη ....
μπλα μπλα μπλα μπλα εγραψα για την τεστοστερονη που ''το γυρισα'' και σε προηγουμενες σελιδες γυρνα μια να δεις
και ξαναχρησιμοποιω την βιολογικη λεξη ΤΕΣΤΟΣΤΕΡΟΝΗ επειδη ξερω τι ειναι!!!!!!!!!!!!!
τι τι λεει brokendoll?? την αληθεια λεει ... στην συγκεκριμενη περιπτωση ενας δημοσιογραφακος της κακιας ωρας , επιασε μια ερευνα και της εδωσε μια ερμηνεια για να κατασκευασει εναν χαζο τιτλο ... εαν ισχυε αυτη η ερμηνεια θα αμφισβητουσε την ιδια την επιστημη της βιολογιας και σε καμμια περιπτωση δεν θα ισχυε το nature vs nurture ...
μακαρι να ισχυαν οι κανονες δεοντολογιας στην δημοσιογραφια γιατι αν ισχυαν δεν θα μπορουσε κανενας δημοσιογραφακος να ερμηνευει οπως του κατεβει μια επιστημονικη ερευνα και θα ειχαμε σωστη και εγκυρη πληροφορηση ...
οπως τα λες .... μπλα μπλα μπλα ... αν αποφασισεις να κανεις συζητηση με επιχειρηματα , τα ξαναλεμε ... μπορεις να πιστευεις οτι θες ασχετα αν δεν ειναι αντικειμενικο ... no problem ! ετσι κι αλλιως στην ελλαδα ζουμε ... ολοι τα ξερουν ολα ακομα κι αν δεν ξερουν για τι μιλανε ....
κοριτσι μ γλυκο μην εχεις βαλθει να με βγαλεις χαζη επειδη εχω θεμα με το να εκφραστω τελευταια! δεν θα μαζεψω ολα μ τα βιβλια να σου δωσω το επιχειρημα που θες αρκει να σου πω πως ΟΛΟΙ μα ΟΛΟΙ οι αντρες εγκληματουν και πραττουν συμφωνα με σεξουαλικο υποβαθρο και αυτο αλληλεπιδρα με την ΤΕΣΤΟΣΤΕΡΟΝΗ το λεω και εδω στην ελλαδα και στην αλαβανια και στο αμπου νταμπι και στο σκουμπι ντου κ οπου αλλου γουσταρεις τωρα η αλλη απο πανω κολισε σε 1 λινκ που εβαλα αμα βαλω ενα αλλο παλι θα πειτε πως ''δεν ειναι εγκυρο'' αμα βαλω ενα 4ο ''δεν ειναι εγκυρο'' επειδη ειναι απο δημοσιογραφους για πειτε μας εσεις λοιπον οι εγκυρες!!!!
Δεν απαντας στο ερωτημα μου ομως! Θεωρεις επιβιωση την απιστια και γιατι? Επισης να σου πω οτι δεν εχει καμια σχεση η φυση του καθε ζωου για ενστικτο να φαει για να επιβιωσει ή να σκοτωσει για να μην σκοτωθει.. απολυτα λογικο ειναι αυτο και δεν καθιστα τα ζωα κακα σαν οντα. Ετσι παραμενουν αγνα.. Απαντησε αν θες στην ερωτηση γιατι θεωρω οτι ειναι ασχετο ολο αυτο που περιγραφεις οπως και τους λογους που τα γραφεις. Δεν εχω καταλαβει τι θες να πεις βασικα.. αν θες εξηγησε μου!
Η αληθεια ειναι οτι πολλα βιντεακια βγαζουν οι επιστημονες και δεν ειναι ξεκαθαρα. Σε αφηνουν να καταλαβεις οτι θες ή οτι μπορεις να δεις/ερμηνευσεις με αποτελεσμα να παρεις λαθος πληροφοριες. Μιλαω γενικα και οχι ειδικα για το συγκεκριμενο βιντεο γιατι δεν εχω δει ακομα, ειμαι στην δουλεια και δεν μπορω αλλα σιγουρα οταν βρω την ευκαιρια θα το κανω..
Αλλα δεν πιστευω οτι η τεστοστερονη κανει τον αντρα να απατα. Ειναι δικαιολογια θεωρω γιατι αν ειναι ετσι γιατι δεν κανουν σεξ σαν το ζωο με την γυναικα τους και θελουν διαφορετικες καθε φορα?
Παρεμπιπτόντως σας ενημερώνω ότι τεστοστερόνη εχουν και οι γυναίκες αλλιως δεν θα είχαν τριχοφυια π.χ.
ρε η ντοπαμίνη και η τεστοστερόνη πέφτει και στις γυναίκες όταν είναι σε μακροχρόνιες σχέσεις. ξέρεις πόσα ζευγάρια υπάρχουν που ο άντρας θέλει και της γυναίκας δεν της κάνει κούκου? επίσης όταν η γυναίκε κάνει παιδί με κάποιον, δεν θέλει να ξανακάνει μαζί του, θέλει να γονιμοποιηθεί και άπο άλλα αρσενικά πιο νέα, πιο ισχυρά που θα δώσουν καλύτερους απογόνους.
ΑΥΤΑ ΟΜΩΣ ΕΊΝΑΙ ΣΤΕΓΝΗ ΒΙΟΛΟΓΙΑ. στην πραγματικότητα, δεν κάνουμε έτσι. και όλα αυτά έχουν σχέση και με το iq.