Originally Posted by
RainAndWind
Αχ. αυτές οι λεπτομέρειες, πόση σημασία έχουν. Πχ οι λέξεις ρε παιδί μου, μερικές φορές, πώς μπορούμε να τις προσπερνάμε ή να μας τραβάνε την προσοχή και να το ψάχνουμε περισσότερο. Να αναφέρω ένα παράδειγμα Driver? Γιατί να "καταλήγει" μόνο ο γκέι και όχι να "καταλήγω" εγώ ετεροφυλόφιλη ας πούμε? Το έχεις διαβάσει πουθενά το "κατέληξα ετεροφυλόφιλος/η? Don't think so. ΓΙΑΤΙ? Πρώτο γιατί.
"Κατηγορίες που δεν είναι επιθυμητές αλλά ανέχονται" από driver πάλι. Πού το είδες το ανέχονται? Δεν ανέχονται από πολλά άτομα, ένα αυτό, και δεύτερον μπορεί και το πιστεύω αυτό, να μη ΓΟΥΣΤΑΡΟΥΝ να τους ανέχεται κανένας/μια/α! Ρε άι που θα θέλουν να τους "ανέχονται". Από τέτοιους ανθρώπους μη σώσουν να ανεχτούν λέω γω. Το ανέχομαι εμπεριέχει βία, υποτίμηση, εμπεριέχει είσαι ένα ελάττωμα στην τέλειά μου κοινωνία, αλλά αφού δεν μπορώ να σε ξεφορτωθώ και ζεις και συ, άντε, ας σε αφήσω να αναπνέεις τον ίδιο αέρα με μένα, μεγάλη σου τιμή!
Μετά πάλι από driver "σωστή" σεξουαλική ταυτότητα. Την ίδια ένσταση με betelgeuse. Ποια την ορίζει ως τέτοια? Παίζει μεγάλη σημασία από πού προέρχεται η κανονικότητα. Από ποια ξεστομίζεται, από πού προωθείται, από ποια μέσα καναλοποιείται, μέσω ποιων τεχνικών/τρόπων προωθείται και τελικά πώς γίνεται κυρίαρχη, ηγεμονική, επιβαλλόμενη, από πάνω προς τα κάτω. Από τον "ισχυρό" προς τον υποτίθεται "ανίσχυρο". Ποια δίνει τη δύναμη στην πλειοψηφία να καθορίσει τον τρόπο/τη θέληση του αυτοκαθορισμού του κάθε πλάσματος? Δεν είμαστε ελεύθερες να επιλέξουμε όταν η προσωπικότητά μας, δεν δημιουργείται ελεύθερα και ανεπηρέαστα. Όταν η προσωπικότητά μας συνεχώς βομβαρδίζεται, η συνείδησή μας, τα αυτιά μας, τα μάτια μας, οι αισθήσεις μας όλες υποβάλλονται διαρκώς σε έναν πόλεμο επιρροών που σμιλεύουν είτε με βία προφανή είτε με υποβόλιμους τρόπους, πιο ήσυχου/φαινομενικά low profile τρόπους τις επιλογές μας.
Δεν είναι μόνο ο εθνικισμός, η εθνική περηφάνια, η συλλογική πατριδολατρεία που διδάσκεται περνώντας από χίλια δύο κύματα ερτζιανά κοινωνικά, από πολιτικούς φορείς, από οικογένεια, από εκπαίδευση, από μέσα μαζικής εξημέρωσης, από εκκλησία, από θεσμικά καλούπια, η εξουσία περνάει εκτός από τη συνείδηση και στο σώμα, που του ασκείται πίεση να υποταχθεί σε κανονικότητα, να μείνει μέσα στα αρεστά πλαίσια, μέσα στα όρια που του δίνονται έτοιμα, που δεν τα επιλέγει το ίδιο αλλά έχουν προκαθοριστεί πριν απ' αυτό γι αυτό. Τόσο η σεξουαλικότητά μας, όσο και η έμφυλή μας ταυτότητα επιτάσσονται, λογοκρίνονται, και διαρκώς εφευρίσκονται νέες μέθοδοι επιβολής ελέγχου, όταν ένας λοιπόν δεν λειτουργήσει το περιβάλλον θα προχωρήσει σε άλλον τρόπο. Δεν είναι κάτι νέο, είναι παλιό, βρισκόμαστε συνέχεια κάτω από πλαίσια, δίκτυα ολόκληρα μοχλών πίεσης.
Η ανθρώπινη σεξουαλικότητα είναι ρευστή, υποβαλλόμενη και αυτή σε επιδράσεις, νέα δεδομένα, όχι μόνο η εμπειρία αλλά και ο χρόνος, ο χαρακτήρας, το κοινωνικό πεδίο, όλα αλλάζουν, αναδιαμορφώνονται, αναπλάθονται ξανά και ξανά.
Θα ήθελα να θέσω κάποια ερωτήματα. Αν το περπάτημά μου αλλάξει Πετράν, γιατί έχω ένα ατύχημα, ή γιατί έχω πλατυποδία, λολ, αυτό θα είναι ικανό να με ορίσει ως άντρα ή γυναίκα? Οι αμαζόνες στην αρχαία ελλάδα που το ένα τους στήθος σμιλευόταν μικρότερο για να είναι το σώμα κατάλληλα διαμορφωμένο για μάχη και ικανότερο για τη χρήσιμη στην κοινωνική αυτή ομάδα τοξοβολία, το ξέρετε πως σύμφωνα με τα σημερινά δεδομένα ήταν gender non conforming ομάδα ατόμων? Αν μου αφαιρεθεί η μήτρα θα είμαι πάλι γυναίκα ή άντρας? Αν σε ένα ατύχημα ένας άντρας χάσει το πέος του, το κοπεί ρε άνθρωπε, θα είναι γυναίκα? Τι ακριβώς θα είναι? Οι "διαστροφές" επίσης αλλάζουν χωροχρονικά και επιδράσεις πάμπολλες συνεργατικά αθροίζονται για ένα αποτέλεσμα που κι αυτό μπορεί να μην είναι στατικό, ούτε μόνιμο.
Αυτά για τώρα, ο διάλογος έχει μεγάλο ενδιαφέρον, και θα επανέλθω.:)