[QUOTE=Macgyver;454048]Τι εννοεις μπακαλιστικα , πως το λενε , αυτο το κτθλψη , που ταλαιπωρει κοσμο κ κοσμακη , λες νανοιξω thread ' υπαρχει καλθλιψη ' κ αν ναι που την συνανταμε συνηθως ?
Printable View
[QUOTE=Macgyver;454048]Τι εννοεις μπακαλιστικα , πως το λενε , αυτο το κτθλψη , που ταλαιπωρει κοσμο κ κοσμακη , λες νανοιξω thread ' υπαρχει καλθλιψη ' κ αν ναι που την συνανταμε συνηθως ?
το χριστό μου δεν κατάλαβα όμως...
Leda , στην #41 , στην πραγματικοτητα δεν λεω τπτ , κοινως αλαμπουρνεζικα !!. Οταν αστειευεσαι με την ασθενεια καποιου ( περασμενα μεγαλεια κ διηγωντας τα κλαις ) αυτος τον καποιον δεν τον προδιαθετεις θετικα να συνεχισει την κουβεντα μαζι σου . Κ αυτο το μπακαλιστικα τοχεις ψωμοτυρι ( πολυ κακως διοτι περνας λαθος (αρνητικες ) εντυπωσεις , Εγω μπορω ναστειυτω με την ασθενεια μ ,( κ το κανω ,μου κανει καλο ) εσυ οχι . Οχι εσυ , ΚΑΝΕΙΣ .
Λυπαμαι για το δυσαρεστο ποστ μου , αλλα ετσι μου βγαινει .
http://www.skype-emoticons.com/image...-wondering.gif
Σου πρότεινα έναν τίτλο για να συζητήσουμε το "θέμα" σου.
Δεν βρίσκω το παραμικρό αστείο στην παραπομπή στον εθνικό ύμνο.
Τώρα για τη βαρύτητα των λέξεων και τις λάθος εντυπώσεις, δεν θα κάτσω να το συζητήσω καν.
ΟΚ Leda , ας το προσπερασουμε , αλλωστε μισω τις διαμαχες απο χαρακτηρος . Λοιπον , μου προτεινες να αναλυσω εις βαθος το θεμα 'καταθλιψη ' εις βαθος με ολιγην φιλοσοφια . Ως εκει καλα . Ελα ομως που η κτθλψη μου , δεν μου επιτρεπει να ' συγκεντρωθω ' οσο θαπρεπε για να εντρυφησω σενα τεττοιο θεμα . Κ να φανταστεις η βιβλιοθηκη μου , εχει 300-400 βιβλια , κανενα μυθιστορημα , ολα ειναι πραγματειες κ δοκιμια , καμμια 100στη ειναι πανω στην ανθρωπινη φυση . κ δεν μπορω να συγκετρωθω , εκτος αν με πετυχω σε καλη διαθεση . Γαυτο κ προτιμω τα απλα θεματα . Μ ην ξεχνας οτι τα πιο δημοφιλη θεματα του φορουμ ειναι ' πως αισθανεστε τωρα ' κ ' τι θα θελατε ' , απλα θεματακια με μεγαλες προεκτασεις . Να βαλω το ' ΔΥΝΑΜΗ ' Η 'το ' ΣΑΓΗΝΗ ' του Robert Greene '( τρομερα βιβλια ) λεμε τωρα , θα γινω κ γραφικος .Τωρα το ' θεμα ' μου , επειδη εχει πολυχρονησει , δεν νομιζω οτι μπορεις να βοηθησεις , παρ ολη την καλη σου θεληση . Βοηθιεμαι πλεον μονος μ , βαζει κ ενα χερακι κ ο γιατρος ( καθε 2μηνο ) κ να σου πω , δεν ειμαι κ σε απελπισια , οπως βλεπω αλλα ( νεαρωτερα ) μελη . Εχω αντιμετωπησει σοβαρες καταστασεις στην ζωη μ ( λογω ηλικιας ) μεχρι κ 5ετη αλκοολισμο εχω διακοψει ιδιαις δυναμεις .Φιλικα .
καλησπερα...εαν καποιες φορες στην ζωη μας ερθουν και κατραπακες οπως λες κ πειασουμε πατο η θελουμε να αυτοκτονησουμε παει να πει οτι κατι στο eq και στο iq μας δεν παει καλα..επισεις οπως διαβασα και σε αλλες δημοσιευσεις και χωρις να ειμαι ειδικος θελω να πω,οτι ολοι μας εχουμε iq Και eq και ειναι διαφορετικα αλλα ολα ελεγχοντε απο τον εγκεφαλο,δλδ πεφτω και ποναω(συναισθημα)χωριζω και ποναω ψυχικα(συναισθημα)ποια αποφαση να παρω τωρα(λογικη iq)το ενα φερνει το αλλο και ερχεται το αποτελεσμα,χρειαζεται στα παντα την ζωη μας να λειτουργουμε και με τα δυο,αυτο ομως το ειχαν ξεχασει ή δεν το ηξεραν καν ολα τα τελευταια χρονια και ειχε σαν αποτελεσμα να ειναι ελληπες η καταλαξει του οπου θεματος!!!επιδης δεν υπαρχει εξυπνος η χαζος κτλ γιατι πολλη απλα εχει να κανει με τις συνθηκες που ζησεις ειτε εκεινη την ωρα ειτε απο τις εμπειριες μας το πως θα φερθουμε,απλα υπαρχει μια ταση στο εαν φερθηκαμε στα περισσοτερα εξυπνα!!!
Eφερα στην επιφανεια αυτο το θεμα που ειχα ανοιξει , γιατι νομιζω οτι ειναι ενδιαφερον.
Εγω , με πασα ειλικρινεια , δεν θεωρω τον εαυτο μου ιδαιτερως εξυπνο . Αλλα νομιζω οτι διαθετω κοινο νου .
εγω παλι, αντικειμενικα θεωρω οτι υπαρχουν παρα πολλοι πολυ εξυπνοτεροι απο εμενα, αλλα με την ηλιθιοτητα που βλεπω γυρω μου, νοιωθω συχνα, μεγαλη διανοια...
Νομίζω έξυπνος είναι αυτός που έχει υψηλή συναισθηματική νοημοσύνη. Όχι, δεν αισθάνομαι έξυπνη γιατί στην ζωή μου έκανα πράγματα που με παγίδευσαν και με οδήγησαν σε καταστάσεις που δεν ήθελα, γενικά δεν πήρα τις σωστές αποφάσεις. Εκ του αποτελέσματος δηλαδή κρίνοντας...
Nομιζω θα απαντησω στο ιδιο μοτιβο με την ΚΑΣΣΑΝΔΡΑ.. Ως φαινεται δεν πρεπει να ειμαι και τοσο εξυπνη γιατι οι επιλογες μου και οι αποφασεις μου δεν ηταν τοσο ορθες και επιτυχημενες.
Κυριως σε επαγγελματικο επιπεδο να σημειωσω.
mnimonio , σε αυτο τον κοσμο υπαρχουν δυο ειδων ανθρωποι , αυτοι που κανουν λαθη και τα παραδεχονται , και αυτοι που κανουν και δεν παραδεχονται τιποτα .
Η παραδοχη των λαθων , δειχνει καποιο επιπεδο αυτογνωσιας .
Ομως ακομη και αυτος που πιστευει πως παραδεχεται τα λαθη του , ας διαρρηγνυει τα ιματια του οτι το κανει , δλδ ο ΟΙΟΣΔΗΠΟΤΕ , μηδενος εξαιρουμενου , κυριολεκτικα , κρυβει απο τον ιδιο του τον εαυτο τα σοβαροτερα ελατωμματα του . Ολοι μας το κανουμε αυτο . Δεν εχω γνωρισει ΠΟΤΕ ανθρωπο που να μπορει να δει καταματα τον εαυτο του . Οχι οτι εγω εξαιρουμαι .
Εχω παρατηρησει και κατι αλλο. Οι ανθρωποι με χιουμορ , ειναι αυτοι που οταν ασκησουν κριτικη , θα χρησιμοποιησουν πολυ σκληρα λογια .
Πάντως για τον τρόπο που ασκεί κάποιος κριτική, Macgyver, θα διαφωνήσω μαζί σου ότι συνδέεται με το χιούμορ. Εξαρτάται κατά τη γνώμη μου, πρωτίστως από την ιδιοσυγκρασία του ατόμου που ασκεί κριτική και σε δεύτερο βαθμό σε ποιον, γιατί και υπό ποιες συνθήκες ασκεί κριτική..
Είμαι όμως μεγάλη fan της άποψης ότι το χιούμορ είναι ένας εξαιρετικός δείκτης ευφυίας. :) Ειδικά, όταν μιλάμε για γρήγορο, εύστροφο και ετοιμόλογο χιουμορίστα.
Δεν θεωρω τον εαυτο μου εξυπνο. Πασχω απο διασπαση προσοχης.
Συμφωνώ και εγώ με αυτό! Επίσης πιστεύω ότι ο έξυπνος άνθρωπος δεν θα πει συνήθως, "είμαι έξυπνος". Και συνήθως έχει πολλές απαιτήσεις από τον εαυτό του.
Πάντως η έννοια εξυπνάδα πως ακριβώς προσδιορίζεται? είναι ένα ερώτημα, γιατί διαφορετικά πράγματα αντιλαμβάνεται ο καθένας.
Αισθανομαι ηλιθιος,ειλικρινα.
Κι εγώ μια από τα ίδια
Εγω παλι σε iq tests βγαζω 120 περιπου, στο δημοτικο ημουν ο καλυτερος μαθητης,εχω τεραστια μνημη αλλες φορες με διαβασμα μιας ωρας στο λυκειο μπορει να εγραφα 18αρια ενω δεν ημουν καλος μαθητης στο λυκειο παρολα αυτα με θεωρω ειλικρινα ηλιθιο δεν εκανα και πολλα στην ζωη μου και μετραω πολλες αποτυχιες γνωριζοντας που εφταιξα.
Αγαπητη pink , εχεις δικιο , εξαρταται απο την ιδιοσυγκρασια του ατομου . Το χιουμορ ειναι αλανθαστος δεικτης ευφυιας . Δεν υπαρχει ευφυια χωρις χιουμορ , ισχυει και τι αντιστροφο . Βεβαια υπαρχουν ποιοτητες και ποιοτητες χιουμορ . Δεν ειναι ολοι στην ιδια ' συχνοτητα ' . Ας πουμε οτι εμενα μου αρεσει πολυ το χιουμορ του Γουντυ Αλλεν ( οντως ) , αλλα σε αλλους δεν αρεσει . Ποιος εχει τωρα καλη αισθηση του χιουμορ ?
Breath , πολυ ευστοχη η παρατηρηση σου . Οσον αφορα τον ορισμο της εξυπναδας , ειναι μια λεξη που χρησιμοποιουμε καταχρηστικως , διοτι ειναι συνισταμενη πολλων παραμετρων . Αντιληψη , οξυνεια , καθαροτητα σκεψης , διορατικοτητα , οξυδερκεια , κοινος νους , αυτογνωσια , κριτικη ικανοτητα , καλη εκτιμηση καταστασεων , δεν μουρχονται αλλα !!
μπορω να αισθάνομαι????εξυπνος και καταθληπτικός???μπορώ να θυμάμαι πολλά αλλά τίποτε μεσα σε ενα πλαίσιο όλα σκόρπια μπορώ να εκλογικεύω τα πάντα δεν μπορώ όμως να μαι περισσότερο άνθρωπος όταν χρειάζεται δεν μπορώ να ικανοποιω αληθινά εμένα και όσους θά θελα και θα μπορούσα και μετά όλες οι αποτυχίες οτι νόμιζα αλλά δεν μπορούσα.......αισθανεσαι ???? αυτό είναι το κρίσιμο για εμένα για να ελευθερωθείς από αυτά τα διλλήματα
Χαχαχα, ευχαριστώ Macgyver! Τα ευφυολογήματα του Γούντυ δεν είναι όντως αρεστά από πολλούς, αλλά ναι, είναι έξυπνα. Εμείς ως Έλληνες, πρέπει να νιώθουμε διπλά τυχεροί γιατί εκτός των άλλων έχουμε και ανεξάντλητο γλωσσικό πλούτο για άπειρα λογοπαίγνια. Κι αφού σου αρέσει το στυλ Γούντυ Άλλεν, στοιχηματίζω ότι σου αρέσουν κι αυτά.
Μεσα επεσες !!οχι μονον μου αρεσουν , πεθαινω να διαβαζω τετοια , εχω μαθει απ εξω τα περισσοτερα !!
Γιου αρ α γουντερφουλ ιντιβιτζυαλ νταρλιν !!
Αυτοί που θεωρούν εαυτούς εξυπνότερους των άλλων είτε διαθετουν υψηλά επίπεδα αυτοπεποίθησης είτε τρέφουν μεγάλες ψευδαισθήσεις για το άτομο τους, ειτε συνδυασμός των δυο. Κι όλο αυτό είναι ο κανόνας. Δηλαδή πιστευουν σε κατι που δεν εχει αντικειμενικό έρεισμα. Το τελευταίο διαπιστώνεται όσο περισσότερο συναναστρεφόμαστε με τους άλλους, ιδίως δε σε συζητήσεις που απαιτούν γνώση και οξυδέρκεια. Νοουμένου πάλι ότι διαθέτουμε ένα καλό γνώθις σ' αυτόν.
Εγώ αισθάνομαι καθυστερημένη γιατί αυτό το διάστημα δεν κάνω τίποτα στην ζωή μου.
Εξυπνος, εξ-υπνου.Αυτος που ειναι εκτος υπνου,στην ανωτερη δηλαδη νοητικη κατασταση.Μια ειναι η πραγματικοτητα και ειναι κοινη για ολους, ασχετα αν οι περισσοτεροι βρισκομαστε στον δικο μας ιδιωτικο κοσμο, τον κοσμο των ιδεων.
Οσο ζω μαθαινω και αυτο επιδεχεται συνεχως εξελιξη, για μια ανωτερη συνειδητοτητα, που ειναι και ο σκοπος της φυσεως μας.
Υ.γ. Ωραια λογια τα παραπανω, καυλολογα, που τον τελευταιο καιρο τα εχω γραμμενα ξερετε που, για τον απλουστατο λογο δεν νοηται σχιζοφρενης και φωτισμενος.
Καλημέρα, Macgyver τι το πόσταρες το ερώτημα αυτό! τους παίρνει τους περισσότερους από κάτω... μήπως να διάλεγες καμιά από τις άλλες προτάσεις σου? ;) κάτι πιο αλέγκρο? Εκείνο το "χορεύετε πεντοζάλη?" Παρεπιπτόντως καταπληκτική η κρητική μουσική και οι χοροί.
Ποστάρω μουσική να ανέβουμε λίγο...
https://www.youtube.com/watch?v=qrzJcbKXmhc
https://www.youtube.com/watch?v=AKMLjQycW0UΚαλημερα breath . Απο κατω λες , ε ? !! Καλα , θα προσεχω περισσοτερο τα μελλοντικα μου θρεντ . Ωραια η πεντοζαλη , οντως ωραιος χορος , αλλα θα προτιμουσα να μαθω καποια στιγμη τανγκο . Μου ταιριαζει περισσοτερο στην ιδιοσυγκρασια μου .
Οπως το ανωτερω .
Καλα , breath , τελειως κουφο !!! ποσταραμε το ιδιο τανγκο !! Αυτο θα πει συμπνοια γουστων !!
Κατι θα πατησα λαθος , και ποσταρα ολο το βιντεο , αντι για το λινκ .
Για εμένα θεωρώ έξυπνο έναν άνθρωπο που κάνει αυτοκριτική και ξέρει ποια είναι τα πλεονεκτήματα του και τα μειονεκτήματα του. Όπως επίσης τους ανθρώπους που μιλάνε με σαφήνεια και δεν έχουν άποψη για τα πάντα.