αισθανεστε εξυπνος ? - Page 4
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Page 4 of 6 FirstFirst ... 23456 LastLast
Results 46 to 60 of 89
    Senior Member
    Quote Originally Posted by Rebos999 View Post
    @nik cave
    Υπάρχουν πολλες θεωριες για να χαρακτηρίσει καποιος το συναισθηματικο επίπεδο αλλα δεν συμφωνώ απόλυτα με τον όρο που έδωσες για τον εξής λόγο. Εαν υποθεσουμε οπως λες οτι κάποιος εχει υψηλο επιπεδο EQ, ειναι κοινωνικος, εξωστρεφής , εχει θετικη σκεψη κλπ και ξαφνικα του τυχουν 1-2 σοβαρες κατραπακιες στην ζωη του, τοτε πανε ολα αυτα, κλεινεται στον εαυτο του και γενικος εμφανιζει τα χαρακτηριστικα καποιου που εχει EQ πατος για ενα διάστημα Χ με ολες τις συνεπειες ακομα και αυτοκτονια. Δηλαδη πως γίνεται απο τον ενα μηνα στον αλλο να αλλαξει το συναισθηματικο επιπεδο ευφιας? Επειδή λοιπόν δεν ξερουμε ποιο προβλημα ή ποια προβληματα θα μας κανουν να πιασουμε πατο στο ΕQ, δεν μπορουμε να θεωρουμε οτι ημαστε σε ενα τετοιο επίπεδο. Ισως μπορουμε να πουμε οτι εχουμε για την παρουσα φαση της ζωης μας αλλα για το αυριο οχι...
    καλησπερα...εαν καποιες φορες στην ζωη μας ερθουν και κατραπακες οπως λες κ πειασουμε πατο η θελουμε να αυτοκτονησουμε παει να πει οτι κατι στο eq και στο iq μας δεν παει καλα..επισεις οπως διαβασα και σε αλλες δημοσιευσεις και χωρις να ειμαι ειδικος θελω να πω,οτι ολοι μας εχουμε iq Και eq και ειναι διαφορετικα αλλα ολα ελεγχοντε απο τον εγκεφαλο,δλδ πεφτω και ποναω(συναισθημα)χωριζω και ποναω ψυχικα(συναισθημα)ποια αποφαση να παρω τωρα(λογικη iq)το ενα φερνει το αλλο και ερχεται το αποτελεσμα,χρειαζεται στα παντα την ζωη μας να λειτουργουμε και με τα δυο,αυτο ομως το ειχαν ξεχασει ή δεν το ηξεραν καν ολα τα τελευταια χρονια και ειχε σαν αποτελεσμα να ειναι ελληπες η καταλαξει του οπου θεματος!!!επιδης δεν υπαρχει εξυπνος η χαζος κτλ γιατι πολλη απλα εχει να κανει με τις συνθηκες που ζησεις ειτε εκεινη την ωρα ειτε απο τις εμπειριες μας το πως θα φερθουμε,απλα υπαρχει μια ταση στο εαν φερθηκαμε στα περισσοτερα εξυπνα!!!
    Last edited by alex5; 12-09-2013 at 19:22.

Senior Member
    Eφερα στην επιφανεια αυτο το θεμα που ειχα ανοιξει , γιατι νομιζω οτι ειναι ενδιαφερον.
    Εγω , με πασα ειλικρινεια , δεν θεωρω τον εαυτο μου ιδαιτερως εξυπνο . Αλλα νομιζω οτι διαθετω κοινο νου .

Senior Member
    εγω παλι, αντικειμενικα θεωρω οτι υπαρχουν παρα πολλοι πολυ εξυπνοτεροι απο εμενα, αλλα με την ηλιθιοτητα που βλεπω γυρω μου, νοιωθω συχνα, μεγαλη διανοια...

Νομίζω έξυπνος είναι αυτός που έχει υψηλή συναισθηματική νοημοσύνη. Όχι, δεν αισθάνομαι έξυπνη γιατί στην ζωή μου έκανα πράγματα που με παγίδευσαν και με οδήγησαν σε καταστάσεις που δεν ήθελα, γενικά δεν πήρα τις σωστές αποφάσεις. Εκ του αποτελέσματος δηλαδή κρίνοντας...

Senior Member
    Quote Originally Posted by ΚΑΣΣΑΝΔΡΑ View Post
    Νομίζω έξυπνος είναι αυτός που έχει υψηλή συναισθηματική νοημοσύνη. Όχι, δεν αισθάνομαι έξυπνη γιατί στην ζωή μου έκανα πράγματα που με παγίδευσαν και με οδήγησαν σε καταστάσεις που δεν ήθελα, γενικά δεν πήρα τις σωστές αποφάσεις. Εκ του αποτελέσματος δηλαδή κρίνοντας...

ΚΑΣΑΝΔΡΑ , ολοι εχουμε κανει λαθη στην ζωη μας , και εχουμε παρει λαθος αποφασεις . Αυτο δεν ειναι ενδειξη βλακειας .
    Ο ορισμος της βλακειας , ειναι να κανεις συνεχως τα ιδια πραματα , και να περιμενεις διαφορετικα αποτελεσματα .

Banned
    Nομιζω θα απαντησω στο ιδιο μοτιβο με την ΚΑΣΣΑΝΔΡΑ.. Ως φαινεται δεν πρεπει να ειμαι και τοσο εξυπνη γιατι οι επιλογες μου και οι αποφασεις μου δεν ηταν τοσο ορθες και επιτυχημενες.

Banned
    Κυριως σε επαγγελματικο επιπεδο να σημειωσω.

Senior Member
    mnimonio , σε αυτο τον κοσμο υπαρχουν δυο ειδων ανθρωποι , αυτοι που κανουν λαθη και τα παραδεχονται , και αυτοι που κανουν και δεν παραδεχονται τιποτα .

Banned
    Quote Originally Posted by Macgyver View Post
    mnimonio , σε αυτο τον κοσμο υπαρχουν δυο ειδων ανθρωποι , αυτοι που κανουν λαθη και τα παραδεχονται , και αυτοι που κανουν και δεν παραδεχονται τιποτα .
    Ναι σιγουρα.. αλλα στην ζωη το αποτελεσμα μετραει , η παραδοχη των λαθων δεν βοηθαει καπου , ισως στο να μην τα επαναλαβεις , αλλα το αποτελεσμα δεν αλλαζει. Ουτε να κλαιμε και πανω απο το χυμενο γαλα βοηθαει καπου.. Αλλα μιας και μιλαμε για εξυπναδα..

Senior Member
    Quote Originally Posted by mnimonio View Post
    Ναι σιγουρα.. αλλα στην ζωη το αποτελεσμα μετραει , η παραδοχη των λαθων δεν βοηθαει καπου , ισως στο να μην τα επαναλαβεις , αλλα το αποτελεσμα δεν αλλαζει. Ουτε να κλαιμε και πανω απο το χυμενο γαλα βοηθαει καπου.. Αλλα μιας και μιλαμε για εξυπναδα..

Η παραδοχη των λαθων , δειχνει καποιο επιπεδο αυτογνωσιας .
    Ομως ακομη και αυτος που πιστευει πως παραδεχεται τα λαθη του , ας διαρρηγνυει τα ιματια του οτι το κανει , δλδ ο ΟΙΟΣΔΗΠΟΤΕ , μηδενος εξαιρουμενου , κυριολεκτικα , κρυβει απο τον ιδιο του τον εαυτο τα σοβαροτερα ελατωμματα του . Ολοι μας το κανουμε αυτο . Δεν εχω γνωρισει ΠΟΤΕ ανθρωπο που να μπορει να δει καταματα τον εαυτο του . Οχι οτι εγω εξαιρουμαι .

Εχω παρατηρησει και κατι αλλο. Οι ανθρωποι με χιουμορ , ειναι αυτοι που οταν ασκησουν κριτικη , θα χρησιμοποιησουν πολυ σκληρα λογια .

Junior Member
    Quote Originally Posted by Macgyver View Post
    Eφερα στην επιφανεια αυτο το θεμα που ειχα ανοιξει , γιατι νομιζω οτι ειναι ενδιαφερον.
    Εγω , με πασα ειλικρινεια , δεν θεωρω τον εαυτο μου ιδαιτερως εξυπνο . Αλλα νομιζω οτι διαθετω κοινο νου .
    Κάπως έτσι θα το έγραφα και εγώ, μάλλον..

Junior Member
    Πάντως για τον τρόπο που ασκεί κάποιος κριτική, Macgyver, θα διαφωνήσω μαζί σου ότι συνδέεται με το χιούμορ. Εξαρτάται κατά τη γνώμη μου, πρωτίστως από την ιδιοσυγκρασία του ατόμου που ασκεί κριτική και σε δεύτερο βαθμό σε ποιον, γιατί και υπό ποιες συνθήκες ασκεί κριτική..
    Είμαι όμως μεγάλη fan της άποψης ότι το χιούμορ είναι ένας εξαιρετικός δείκτης ευφυίας. :) Ειδικά, όταν μιλάμε για γρήγορο, εύστροφο και ετοιμόλογο χιουμορίστα.

Senior Member
    Δεν θεωρω τον εαυτο μου εξυπνο. Πασχω απο διασπαση προσοχης.

Banned
    Quote Originally Posted by pink_1080 View Post
    το χιούμορ είναι ένας εξαιρετικός δείκτης ευφυίας.
    Συμφωνώ και εγώ με αυτό! Επίσης πιστεύω ότι ο έξυπνος άνθρωπος δεν θα πει συνήθως, "είμαι έξυπνος". Και συνήθως έχει πολλές απαιτήσεις από τον εαυτό του.
    Πάντως η έννοια εξυπνάδα πως ακριβώς προσδιορίζεται? είναι ένα ερώτημα, γιατί διαφορετικά πράγματα αντιλαμβάνεται ο καθένας.

Senior Member
    Quote Originally Posted by Remedy View Post
    εγω παλι, αντικειμενικα θεωρω οτι υπαρχουν παρα πολλοι πολυ εξυπνοτεροι απο εμενα, αλλα με την ηλιθιοτητα που βλεπω γυρω μου, νοιωθω συχνα, μεγαλη διανοια...
    Χα χα, δεν θα διαφωνήσω!
    Εγώ πάλι ζήτημα να έχω εντοπίσει κανά δύο εξυπνότερους από μένα!
    Πανέξυπνη ερώτηση πάντως, θα πάρει και τις ανάλογες απαντήσεις!
    Η επόμενη ερώτηση μπορεί να είναι "αισθάνεστε όμορφοι;"

Page 4 of 6 FirstFirst ... 23456 LastLast