έχετε διαπιστώσει ότι υπάρχουν εκφράσεις που γίνονται μόδα;κάτι τέτοιο έγινε με το ΄΄νασαι καλά΄΄. παλαιότερα λέγαμε ευχαριστώ-παρακαλώ ενώ τώρα λέμε ευχαριστώ-ναστε καλά
Printable View
Ναι συνεχως μεταβαλλεται η γλωσσα και ο τροπος επικοινωνιας. Το "παρακαλω" εχει ψιλοεξαφανιστει , ισως και να μη ταιριαζε και τοσο στην νοοτροπια σαν εκφραση. Εγω παντως ακομα το χρησιμοποιω:)
Το πιο ενδιαφερον ειναι οταν παιζει κατι με τεραστια τηλεθεαση και προβολη στα ΜΜΕ και γινεται κομματι της γλωσσας και μερικες φορες μενει η απλως εξαφανιζεται μετα απο καποιο χρονικο διαστημα.
Πιστευω παντως οτι οι μεταβολες εχουν γινει πιο ραγδαιες τα τελευταια χρονια με ολες αυτες τις πληροφοριες που λαμβανουμε και οπως τρεχουν ολα πιο γρηγορα. Αρκει να ακουσεις τις νεαρες ηλικιες να μιλανε για κανα βιντεοπαιχνιδι με μισοελληνικα ... μισοαγγλικα (χρειαζεται χρονος σε καθε γλωσσα να προσαρμοστει στις ραγδαιες εξελιξεις της τεχνολογιας) , και να πεις ... WTF , OMG τι λενε τωρα αυτο....λολ :P
Εγω καταλαβαινω πως το λες δεν ειναι η φραση που σε ενοχλει οπως και εμενα ειναι οτι δεν ειναι ειλικρινες και δεν ειναι θεμα ουσιαστικης ευγενειας αλλα καθαρα τυπικο και μηχανικο. Οι ανθρωποι δεν ειναι αληθινοι ουτε καλοι ως επι το πλειστον, οι αιτιες πολλες αλλαας μην χαλιομαστε. Νομιζω οτι η καλυτερη αντιδραση σε αυτα που μας ενοχλουν ειναι να καθοριζουμε και να δειχνουμε με σαφη τροπο τα ορια μας, τις αποστασεις και μεχρι που παιρνει τους αλλους το υφος που θα εκφραστουν απεναντι μας. Υπαρχουν βεβαια και καποιοι που ειναι απο τη φυση τους ευγενικοι και αυτο κανει μπαμ οταν ειναι εμφυτο και αυθορμητο.
Προσωπικα σε αυτη την κατηγορια ατομων στην καθημερινοτητα μου φερομαι πολυ τυπικα ειδικα σε συναλλαγες κτλ γεια σας μπαινοντας, γεια σας βγαινοντας και τελος
Με εκνευρίζουν τα πεθερικά μου,οι"άντρες" που περιμένουν να μιλήσουν οι γονείς τους,για να πάρουν μια αποφαση στην οικογένεια τους ή στην προσωπική τους ζωή,οταν δεν εχω χρήματα,οταν μπαίνουν οι εκπτώσεις και δεν εχω χρήματα,να μην μπορώ για μισή ώρα να κοιμηθώ το μεσημέρι,να σκέφτομαι καθημερινά τι να μαγειρέψω,να πρέπει να κανω πράγματα που δεν θέλω........όπως να πηγαίνω διακοπές στα πεθερικά μου γιατι πρέπει να κάνουν μπάνια τα παιδιά....ΟΥΦ!!!!!http://www.youtube.com/watch?v=bEp0xSdTMKU
Κοιτάτε το δέντρο και χάνετε το δάσος μου φαίνεται...
Αντι να χαρακτηρίσετε τον περιπτερά που εξυπηρετεί 100 άτομα τη μέρα λέει ευχαριστω-παρακαλω-καλη μερα-στο καλο-να ειστε καλα σε όλους αυτούς καθημερινά, σαν "μη αληθινό", ανειλικρινή κλπκλπκλπ....γιατί δεν κοιτάτε καλύτερα οτι σας τα λέει όλα αυτά παρά το οτι τα λέει εκατοντάδες φορές τη μέρα και υπο άλλες συνθήκες θα έπρεπε να το είχε βαρεθεί μέχρι αιδίας?
Το οτι συνεχίζει και το κάνει δεν σας δείχνει οτι είναι στοιχειωδώς ευγενικός?
Τι θα έπρεπε να κάνει δηλαδή? να κόψει τις φλέβες του για να μην τον πείτε ψεύτικο?
Είναι γεγονός οτι στην ελλάδα οι δημόσιες σχέσεις και η καθημερινές μικρές επαφές τέτοιου τύπου πάνε απο το κακό στο χειρότερο γιατί πλέον είμαστε όλοι υπεράνω.
Οι γυναίκες είναι ψηλομήτες, οι άντρες είναι "γαμαω", οι πελάτες "εχουν παντα δικιο", ο τυχαίος περαστικός "εχει δικα του προβληματα οποτε σιγα μην κατσει να ασχοληθει", τα αφεντικά έχουν τους υπαλλήλους για αναλώσιμους και ούτω καθεξής.
Τελευταία φορά που πήγα να εξηγήσω σε κάποιον πελάτη στην δουλειά μου οτι έκανε λάθος μου απάντησε "δεν με νοιαζουν εμενα αυτα, εγω έδωσα λεφτα"....τελευταία φορά που πλησίασα κάποια κοπέλα κόντεψα να φάω ψιλές με το κράνος... τελευταία φορά που ρώτησα κάποιον αν είναι καλά μου απάντησε "πες μου γρήγορα τι θες γιατί έχω δουλειά"...τελευταία φορά που έκανα αναφορά στο αφεντικό μου για τα λεφτά που μου χρωστάει μου απάντησε "άργησες σήμερα το πρωί" κλπκλπκλπ.
Θα μπορούσα να παραθέσω εκατοντάδες παραδείγματα, όχι φανταστικά αλλά προσωπικές εμπειρίες για δείγματα αγένιας στην καθημερινότητα που σίγουρα μονο εγώ παρατηρώ...αλλά φτάνουμε στο διατάυτα...."μονο εγώ παρατηρώ" γιατί η πλειοψηφία δεν δίνει δεκάρα. Πιστεύω ακράδαντα πως το 99% των ελλήνων θα γεννηθεί και θα πεθάνει χωρίς να έχει ποτέ του όχι γνώση του αν ειναι αγενής ή οχι αλλά ούτε καν να τον νοιάξει ποτέ το αν συμβαίνει κάτι τέτοιο.
Ο πιο πάνω πελάτης, απλά θα πάει σε άλλη εταιρεία, η πιο πάνω κοπέλα έχει ήδη γκόμενο και όταν θα της λειψει τότε θα επιλέξει να είναι εκείνη ευγενική, ο πιο πάνω που ρώτησα αν είναι καλά έχει δικούς του φίλους που θέλει να νοιάζονται για αυτόν, και το αφεντικό μου ξέρει οτι αν "δεν μου αρέσει να σηκωθώ να φύγω"...
Θα μπορούσα να ισχυριστώ πως αυτή είναι η ζωή και αυτή είναι η λογική πίσω απο το "ζειν"....το να έχεις εναλλακτικές και να δίνεις δεκάρα μονο εκεί που θες εσύ εκμεταλλευόμενος τις συνθήκες....είναι πολύ λογικό ομολογώ... δυστυχώς γιαυτό είμαι όπως είμαι...γιατί δεν μπορώ να αποδεχτώ αυτό το πράγμα....γιαυτό είμαι και θα είμαι μονος, γιατί μέχρι στιγμής στα 30 μου χρόνια δεν έχω συναντήσει ούτε έναν άνθρωπο που οι αξίες του να πλησιάζουν καν τις δικές μου..ούτε σε φιλικό, ούτε σε συντροφικό, ούτε σε κανένα άλλο επίπεδο.
Γιατί όλοι έχουμε εναλλακτικές...η δική μου είναι να είμαι μόνος.
[QUOTE=stefiv;458916]Με εκνευρίζουν τα πεθερικά μου,οι"άντρες" που περιμένουν να μιλήσουν οι γονείς τους,για να πάρουν μια αποφαση στην οικογένεια τους ή στην προσωπική τους ζωή
Δε φανταζεσαι ποσο σε νιωθω ως παθουσα!!!! "αντρες" μεσα σε εισαγωγικα δυστυχως...
Συμφωνω unlucky για τα λεγομενα σου πανω σε αυτο που εγραψα!!!
:) thanks Αγγελε..!!!
Δεν χρειαζονται ευχαρισστιες , λεω αυτο που πιστευω ......
Δεν ξέρω αν το γράψατε, αλλά με εκνευρίζουν απίστευτα οι αγενείς άνθρωποι.........
Ναι ρε Αλκμηνη , οι αγενεις-αναιδεις κ αυτοι που εχουν μεγαλη ιδεα για τον εαυτο τους , κ οπως ειπε καποιος ' αυτος που εχει μεγαλη ιδεα για τον εαυτο του , να ειστε σιγουροι οτι ειναι η μονη μεγαλη ιδεα που ειχε ποτε ' . Το βρισκω τρομερα εξυπνο .
με εκνευριζουν οι αδυναμιες μου, και με εκνευριζε παλια οταν τις εβλεπα στους αλλους. Δεν καταλαβαινα οτι για αυτο εφταιγε οτι απλα εβλεπα στους αλλους αυτο που ειχα εγω.
Αυτο λιλιουμ δειχνει οτι εισαι εξυπνο παιδι . Εμενα μεκνευριζουν πολυ αυτοι που ειναι πνευματα αντιλογιας . Κ οι μοιρολατρες .
είναι πολλά τα απλά εκνευριστικά .... πάρα πολλά :) :) :) αλλά αυτό που κερδίζει με διαφορά είναι πως με θυμώνουν οι άνθρωποι που επιλέγουν να κάνουν κακό σε κάποιον (θεωρητικά) πιο αδύναμο από αυτούς...πχ. σε παιδιά, ηλικιωμένους ή ανήμπορους, ζώα κτλ
Με εκνευριζουν τα θεματα με τιτλο "Τι σας εκνευριζει" , "Τι υπερδυναμεις θα θελατε να εχετε" "Ποιο ειναι το αγαπημενο σας αντικειμενο" , "Σε τι δεν μπορειτε να αντισταθειτε" , "Τι φαγατε σημερα" , "Τι ηπιατε" και παει λεγοντας.
[QUOTE=betelgeuse;459790]Με εκνευριζουν τα θεματα με τιτλο "Τι σας εκνευριζει" , "Τι υπερδυναμεις θα θελατε να εχετε"
OK betel , αυτα ειναι τα θεματα που εχω θεσει εγω . Κ τα εω θεσει επειδη εχω κατθλψη καραμπινατη , οποτα το να σκεφτω τι θελω να βαλω ως θεμα , με ανακουφιζει , ειτε ως θεμα , ειτε με τις απαντησεις . Ειναι ενας τροπος απασχολησης . Τοσο κακο ειναι . Δεν εβαλα 'τι κανατε την Κυριακη ' , αλλα θεματα που απασχολουν κ εμενα τον ιδιο κ παιρνω ιδεες .
Αν εχεις υπ οψη καποιο θεμα , θεσε το κ αν τα μελη του φορουμ το βρουν ενδιαφερον , θανταποκριθουν .
Στο κατω-κατω δεν παμε για το βραβειο Πουλιτζερ .
Εκτος βεβαια αν προτιμας τα θεματα τυπου ' πεθαινω σωστε με ' που κ αυτα σαυτα οσο μπορω βοηθω , αρκει να ριξεις μια ματια στα ποστ μου ( που δεν θα ριξεις ειναι χαζο , αρκεσου στο λογο μου )
Μακ , μαλλον πηρες πολυ προσωπικα την απαντηση μου .......
Σαν μελος αυτου του φορουμ εχω μια αποψη για την λειτουργια του και για τα θεματα του και την εξεφρασα.
Αν ενοχληθηκες τοσο πολυ σορρυ , δεν ηταν αυτος ο σκοπος μου .
λοιπόν για να "εκτονοθώ" κι εγώ λιγάκι,
ενα απο τα πολλά πράγματα που με εκνευρίζουν είναι όταν είμαι ευγενική, μιλάω ξεκάθαρα (είμαι κατανοητή δλδ σε αυτά που ζητάω ή δίνω) και το άτομο απέναντί μου μου απαντάει αγενέστατα, δίχως να μιλάει ξεκάθαρα!
με εκνευριζει η αχαριστια κ δυστιχως μου εχει συμβει πολες φορες..
ΘΑ συμφωνήσω με τον αλέξανδρο!Πάνω από όλα η αχαριστία και το "ψώνισμα" που έχουν πολλοι/ες στις μέρες μας...
αχ κ να παλευα στη τρικοιμια παρα να αντεξω τη δικη σου αχαριστια...
http://www.youtube.com/watch?v=pqH-E1Uuc84
με εκνευριζουν οι κακοι οδηγοί και όσοι δεν αγαπούν τα ζώα.-
οτι με εκνευριζεις:p
ακουστε αυτο http://www.youtube.com/watch?v=oByZnioCBsg
Επίσης Οταν προσπαθούν να με κάνουν να ζηλέψω!!!!
Με εκνευρίζει που οι άνθρωποι φεύγουν, ξεχνούν εύκολα, διαγράφουν τα πάντα, δεν ανέχονται τίποτα άλλο πέραν αυτού που θέλουν, καμία άλλη γνώμη, μια λέξη, μια κουβέντα. Με εκνευρίζει που πρέπει να ξεχάσω κι εγώ, που δεν μπορώ, που είμαι στο τσακ να στείλω μια ευχή, ένα "μου λείπεις", που το έκανα και στο παρελθόν με άλλους ανθρώπους, αντιμετώπισα ψυχρότητα και επανήλθα στο τίποτα. Με εκνευρίζει που ώρες ώρες αυτά γίνονται ένα κουβάρι μέσα στο μυαλό μου και που αυτές οι σκέψεις δεν θα με αφήσουν ποτέ.
ΟΙ ΠΑΛΙΟΧΑΡΑΚΤΗΡΕΣ
Οι αδυναμοι χαρακτηρες.......