Results 31 to 45 of 248
Thread: τι σας εκνευριζει
-
17-10-2013, 19:34 #31
Τσαντίζεσαι δηλαδή όταν σου εύχονται να εισαι καλά?
....ενδιαφέρον....μάλλον..
Ίσως προτιμάς να σε διαολοστέλνουν? Ή μήπως να μην είναι κανένας ευδιάθετος απέναντι σου? Η μήπως να είναι όλοι τελείως τυπικοί μαζί σου και εφόσον δεν σε ξέρει ο περιπτεράς δεν έχει και κανέναν λόγο να σου πει "να εισαι καλά" να μην το κάνει κιόλας....σου έχω νέα τότε...κανείς εκεί έξω δεν σε ξέρει και για κανέναν δεν έχεις σημασία, οπότε με την ίδια λογική αν εσύ θα ήθελες να είσαι ευγενικός με κάποιον δεν θα έπρεπε να το κάνεις γιατι και για εκείνον εισαι ένας άγνωστος.
Πιάνεις την εικόνα που σχεδιάζω? Προτιμάς αυτό?
Ούτε σου καθορίζει κανείς ούτε ελέγχει την συμπεριφορά σου με το να είναι ευγενικός μαζί σου....το "να είσαι καλά" ειναι απλά ένας ευγενικός τρόπος να αποχαιρετήσεις κάποιον και τίποτα παραπάνω.
- 17-10-2013, 22:17 #32
Aπο την μια tomhet,απο την αλλη ομως καταρχην δεν το κανουν ολοι αλλα μου κανει εντυπωση η συνηθεια να λενε να εισαι καλα κ επισης οτι τις περισσοτερες φορες δεν κολλαει καθολου με ολη την κατασταση (δλδ ζηταω αυτο που θελω απο τον περιπτερα κ φευγω ευγενικα κ αυτος στο ακυρω μου λεει να εισαι καλα..) τελος οτι ειναι ψευτικο!!!υπαρχουν ανθρωποι που χαμογελουν απλα κ εκει πραγματικα τους βαζω στην καρδια μου!!!ειναι υποκειμενικη υποθεση κ επιδη ειμαι παρατηρητικη,σχεδον ολοι που κατι θελουν να σου πουν τυπικα αυτο λενε λες κ τους εχουν βαλει κασετα
υγ.μπορουν να μην πουν τιποτα δεν λεω να με βρισουν κιολας & ναι μου αρεσει να ειμαι μεσα σε αγνωστους,τυπικα,κανενα προβλημα,ισα,ισα!!!
17-10-2013, 23:56 #33
Δεν νομίζω πως σκέφτεσαι καθόλου μα καθόλου λογικά....
Τι εννοείς, πως ενώ φευγεις στο "ακυρο" σου λεει "να εισαι καλα" ο περιπτερας....δεν είναι άκυρο...όπως είπα είναι ένας ευγενικός τρόπος να αποχαιρετήσεις κάποιον. Σαν να σου λέει "να πας στο καλό". Ακριβώς το ίδιο πράγμα είναι....δεν ειναι καθόλου άκυρο. Δική σου παραξενιά αυτή.
Το δευτερο κομμάτι...ειναι ψευτικο....τι εννοεις ψευτικο? απο ευγένια στο λέει.
Ψευτικο είναι απο μεριάς σου να λες πως σου αρέσει να είσαι τυπική μέσα σε αγνώστους. Αν όλοι ήταν τυπικοί και άγνωστοι εσύ που θα βρισκόσουν τώρα? Θα είχες κανέναν φίλο, κανέναν γνωστό καμία σχέση? Όλοι όσοι ήταν ευγενικοί δηλαδή μαζί σου στην ζωή που έζησες μέχρι τώρα χωρίς να είχαν κάποιο όφελος ή λόγο να το κάνουν τους αποκαλείς ψευτες και περιττούς?
Η μήπως θεωρείς πως για κάποιον μαγικό λόγο οι άνθρωποι που "επελεξες" εσυ να εχεις στην ζωη σου είδαν σε εσένα κάτι το ιδιαίτερο και σου είπαν "να εισαι καλα" και το εννοούσαν?
Η αλήθεια alex είναι πως εσύ πρώτη είσαι ψευτικη και περιττή. Δεν στο λέω με κακία αυτό...είναι το πως παρουσιάζεις τον υπόλοιπο κόσμο μέσα όμως απο τα δικά σου μάτια. Του περιπτερά δεν θα του έκανε καμία διαφορά αν 1 λεπτό μετά σε λήστευαν σε βιαζαν και σε σκότωναν. Προτιμάς λοιπόν αυτή την αντιμετώπιση απο εκείνον? να μην δίνει δεκάρα? Γιατί αυτό θα ήταν το τυπικό....και έπειτα αν σε δει μάλιστα να χρειάζεσαι βοήθεια να κάνει επίσης το τυπικό που προτιμάς. Να μην δώσει ούτε εκεί δεκάρα γιατί δεν του είσαι τίποτα παρά άγνωστη και ασήμαντη.
Λες λοιπόν οτι προτιμάς έναν τυπικό κόσμο κάτι που όμως δεν σε συμφέρει καθόλου και μάλιστα η ίδια τρέφεσαι με τους καρπούς αυτού που ισχυρίζεσαι πως δεν σε ενδιαφέρει. Τι πιο ψευτικο απο αυτό?
Μάλλον ο επόμενος που η alex θα πλησιάσει με χαμόγελο θα πρεπει να υποθέσει και εκείνος πως η ίδια ειναι ψευτικη και να προτιμήσει να την κρατήσει μακρυα του απο τυπικότητα.
18-10-2013, 00:28 #34
Μαλλον σε εκνευρισα και δεν το θελω αυτο αλλα tomhet το πας μακρια και αλλου!!!
και η τυπικοτητα εχει τα υπερ της εκει που χρειαζεται και εκει που χρειαζεται να ειμαστε ανθρωπινοι απο εμας εξαρτατε,αλλο το ενα και αλλο το αλλο,αυτο ξερω εγω!!!επισης γιατι παντα υπαρχει κ αναλογη απαντηση εαν εγω ειμαι παραξενη συμφωνα με τα γραπτα σου τοτε μηπως εσυ δεν δεχεσαι την αποψη που εχει για την ιδια του την ζωη ενα αλλο ατομο?που στο κατω κατω δεν επιβαρυνει και κανεναν?δεν εχει νοημα για μενα ολο αυτο,ισως να ξερω γιατι το λεω και ετσι οπως το λεω!!!επισης στην ζωη την δικη μου τουλαχιστον ολα χρειαζονται,τυπικοτητα,φιλ ους κτλ αλλα ο καθενας μας εχει ενα δικο του τροπο να τα βλεπει,ισως να μου προβαλεις την δικη σου ματια για τον κοσμο γιατι ολα αυτα που γραφεις ουτε καν με πλησιαζουν,παρολα αυτα χαρηκα που ειχα εναν ωραιοτατο αντιλογο μαζι σου!!!
18-10-2013, 00:53 #35
Σίγουρα με εκνευρίζει η αντίληψη που έχουν ορισμένοι πως αποτελούν αυτόνομο κρατίδιο στον πλανήτη γιατί η αλήθεια ειναι πως είμαστε όλοι εξαρτώμενοι απο τους άλλους.
Απο πότε η ευγένεια ειναι "άποψη"? Επίσης δεν χρειάζεται να επιβαρύνεις τον πλανήτη και την κοινωνία ενεργά, η απάθεια έχει ακριβώς το ίδιο αποτέλεσμα.
Σίγουρα όλα ειναι απαραίτητα στην ζωή αλλά το να χαρακτηρίζεις την ευγένεια και μάλιστα αυτού του είδους περιττή, μου δίνεις την εντύπωση πως το "εγώ" σου ειναι πολύ μεγαλύτερο απο το "εμείς". Και φυσικά θα σε παραπέμψω στην πρώτη μου πρόταση στο παρόν post...
Αν νομίζεις οτι δεν έχεις ανάγκη τους άλλους είσαι βαθυά νυχτωμένη και σίγουρα δεν ειναι κάτι που το καταλαβαίνουν οι περισσότεροι στην ζωή τους αφού είναι εξαιρετικά δύσκολο να σου κοπεί η παροχή ώστε να καταλάβεις την αξία της...
Σου ευχήθηκε να είσαι καλά, απο ευγένεια για την ανταλλαγή που κάνατε...γιατί τον έχεις και σε έχει ανάγκη. Πιστεύεις οτι δεν έχεις ανάγκη την ευγένεια του?
Το να σε βοηθήσει όταν θα έχεις ανάγκη για το κάνει για τον ίδιο λόγο...απο ευγένεια... (αστείο βέβαια αυτό που είπα γιατί και οταν αγοράζεις κάτι απο τον περιπτερά σε βοηθάει επίσης σε μια στιγμή ανάγκης σου...)
18-10-2013, 07:14 #36
18-10-2013, 07:21 #37
--------------------------------------------------------------------------------------
Last edited by Macgyver; 18-10-2013 at 09:25.
18-10-2013, 11:46 #38
κάποια πρωινά πηγαίνοντας στη δουλειά μου, σταματούσα στο φούρνο και έπαιρνα το ψωμί της ημέρας. το παιδί που δούλευε εκεί, στο τέλος με χαιρετούσε και μου έλεγε : ΄΄στο καλό΄΄. με ευχαριστούσε πολύ που ένας συνάνθρωπος μου ευχόταν......θα μπορούσε να μην το κάνει. όμως το έλεγε με την καρδιά του.δεν ήταν υποκριτικό. μου έκανε εντύπωση. ήθελα να τον ευχαριστήσω για αυτό που έκανε. μου είχε φτιάξει τη διάθεση. σαν να νοιαζόταν κάποιος για μένα. είναι ωραίο να είσαι ευγενικός. είμαστε όλοι άνθρωποι με τα προβλήματα που κουβαλάει ο καθένας. αν δεν είχαμε τον καθημερινό ανταγωνισμό μεταξύ μας, η μέρα μας θα κυλούσε πιο όμορφα. αρχίζοντας από μια απλή ΄΄καλημέρα΄΄.........!!!!!!!!
μην ξεχνάς να είσαι άνθρωπος!!!!!!
18-10-2013, 12:42 #39
βρε παιδια δεν εχω προβλημα με την ευγενεια αλλα με την φραση ''να εισαι καλα''που με τον κοσμο που βλεπουν ο περιπτερας, η κοπελα στο ταμειο του σουπερ μαρκετ κτλ το λενε σαν κασετα,εχει να κανει κ με τον τροπο που το λεει ο αλλος εδω δεν σε κοιταει καν κ λογο πολιτικης μαλλον το εχει ψωμοτυρι.τοσο απλα κατα τα αλλα μια χαρα!!!ας μην το παμε αλλου γιατι περα απο αυτο δεν εννοουσα τιποτα αλλο,εαν θελετε συζηταμε το θεμα ευγενεια αλλα οχι με αφορμη απο αυτο που εγραψα γιατι δεν υπαρχει λογος!!!
18-10-2013, 12:50 #40
Ναι μπορει να ειναι και πολιτικη της εκαστοτε επιχειρησης , αλλα συνηθως το να εκπεμπεις θετικα συναισθηματα κανει καλο και στον αποδεκτη και σε αυτον που τα λεει . Ακομα και εαν ειναι υπαλληλος του σουπερμαρκετ και λεει το να "εισαι καλα" σε 100 διαφορετικους ανθρωπους την ημερα επι 5 ημερες την εβδομαδα λογω πολιτικης του μαγαζιου , γνωμη μου.
[COLOR=#0000cd][SIGPIC][/SIGPIC]Εκφραζω προσωπικες αποψεις χωρις να ειμαι ειδικος.[/COLOR]
18-10-2013, 12:54 #41
18-10-2013, 13:04 #42
Ναι συνεχως μεταβαλλεται η γλωσσα και ο τροπος επικοινωνιας. Το "παρακαλω" εχει ψιλοεξαφανιστει , ισως και να μη ταιριαζε και τοσο στην νοοτροπια σαν εκφραση. Εγω παντως ακομα το χρησιμοποιω:)
Το πιο ενδιαφερον ειναι οταν παιζει κατι με τεραστια τηλεθεαση και προβολη στα ΜΜΕ και γινεται κομματι της γλωσσας και μερικες φορες μενει η απλως εξαφανιζεται μετα απο καποιο χρονικο διαστημα.
Πιστευω παντως οτι οι μεταβολες εχουν γινει πιο ραγδαιες τα τελευταια χρονια με ολες αυτες τις πληροφοριες που λαμβανουμε και οπως τρεχουν ολα πιο γρηγορα. Αρκει να ακουσεις τις νεαρες ηλικιες να μιλανε για κανα βιντεοπαιχνιδι με μισοελληνικα ... μισοαγγλικα (χρειαζεται χρονος σε καθε γλωσσα να προσαρμοστει στις ραγδαιες εξελιξεις της τεχνολογιας) , και να πεις ... WTF , OMG τι λενε τωρα αυτο....λολ :P[COLOR=#0000cd][SIGPIC][/SIGPIC]Εκφραζω προσωπικες αποψεις χωρις να ειμαι ειδικος.[/COLOR]
18-10-2013, 14:15 #43
Εγω καταλαβαινω πως το λες δεν ειναι η φραση που σε ενοχλει οπως και εμενα ειναι οτι δεν ειναι ειλικρινες και δεν ειναι θεμα ουσιαστικης ευγενειας αλλα καθαρα τυπικο και μηχανικο. Οι ανθρωποι δεν ειναι αληθινοι ουτε καλοι ως επι το πλειστον, οι αιτιες πολλες αλλαας μην χαλιομαστε. Νομιζω οτι η καλυτερη αντιδραση σε αυτα που μας ενοχλουν ειναι να καθοριζουμε και να δειχνουμε με σαφη τροπο τα ορια μας, τις αποστασεις και μεχρι που παιρνει τους αλλους το υφος που θα εκφραστουν απεναντι μας. Υπαρχουν βεβαια και καποιοι που ειναι απο τη φυση τους ευγενικοι και αυτο κανει μπαμ οταν ειναι εμφυτο και αυθορμητο.
Προσωπικα σε αυτη την κατηγορια ατομων στην καθημερινοτητα μου φερομαι πολυ τυπικα ειδικα σε συναλλαγες κτλ γεια σας μπαινοντας, γεια σας βγαινοντας και τελος
18-10-2013, 14:41 #44
Με εκνευρίζουν τα πεθερικά μου,οι"άντρες" που περιμένουν να μιλήσουν οι γονείς τους,για να πάρουν μια αποφαση στην οικογένεια τους ή στην προσωπική τους ζωή,οταν δεν εχω χρήματα,οταν μπαίνουν οι εκπτώσεις και δεν εχω χρήματα,να μην μπορώ για μισή ώρα να κοιμηθώ το μεσημέρι,να σκέφτομαι καθημερινά τι να μαγειρέψω,να πρέπει να κανω πράγματα που δεν θέλω........όπως να πηγαίνω διακοπές στα πεθερικά μου γιατι πρέπει να κάνουν μπάνια τα παιδιά....ΟΥΦ!!!!!http://www.youtube.com/watch?v=bEp0xSdTMKU
18-10-2013, 14:47 #45
Κοιτάτε το δέντρο και χάνετε το δάσος μου φαίνεται...
Αντι να χαρακτηρίσετε τον περιπτερά που εξυπηρετεί 100 άτομα τη μέρα λέει ευχαριστω-παρακαλω-καλη μερα-στο καλο-να ειστε καλα σε όλους αυτούς καθημερινά, σαν "μη αληθινό", ανειλικρινή κλπκλπκλπ....γιατί δεν κοιτάτε καλύτερα οτι σας τα λέει όλα αυτά παρά το οτι τα λέει εκατοντάδες φορές τη μέρα και υπο άλλες συνθήκες θα έπρεπε να το είχε βαρεθεί μέχρι αιδίας?
Το οτι συνεχίζει και το κάνει δεν σας δείχνει οτι είναι στοιχειωδώς ευγενικός?
Τι θα έπρεπε να κάνει δηλαδή? να κόψει τις φλέβες του για να μην τον πείτε ψεύτικο?
Είναι γεγονός οτι στην ελλάδα οι δημόσιες σχέσεις και η καθημερινές μικρές επαφές τέτοιου τύπου πάνε απο το κακό στο χειρότερο γιατί πλέον είμαστε όλοι υπεράνω.
Οι γυναίκες είναι ψηλομήτες, οι άντρες είναι "γαμαω", οι πελάτες "εχουν παντα δικιο", ο τυχαίος περαστικός "εχει δικα του προβληματα οποτε σιγα μην κατσει να ασχοληθει", τα αφεντικά έχουν τους υπαλλήλους για αναλώσιμους και ούτω καθεξής.
Τελευταία φορά που πήγα να εξηγήσω σε κάποιον πελάτη στην δουλειά μου οτι έκανε λάθος μου απάντησε "δεν με νοιαζουν εμενα αυτα, εγω έδωσα λεφτα"....τελευταία φορά που πλησίασα κάποια κοπέλα κόντεψα να φάω ψιλές με το κράνος... τελευταία φορά που ρώτησα κάποιον αν είναι καλά μου απάντησε "πες μου γρήγορα τι θες γιατί έχω δουλειά"...τελευταία φορά που έκανα αναφορά στο αφεντικό μου για τα λεφτά που μου χρωστάει μου απάντησε "άργησες σήμερα το πρωί" κλπκλπκλπ.
Θα μπορούσα να παραθέσω εκατοντάδες παραδείγματα, όχι φανταστικά αλλά προσωπικές εμπειρίες για δείγματα αγένιας στην καθημερινότητα που σίγουρα μονο εγώ παρατηρώ...αλλά φτάνουμε στο διατάυτα...."μονο εγώ παρατηρώ" γιατί η πλειοψηφία δεν δίνει δεκάρα. Πιστεύω ακράδαντα πως το 99% των ελλήνων θα γεννηθεί και θα πεθάνει χωρίς να έχει ποτέ του όχι γνώση του αν ειναι αγενής ή οχι αλλά ούτε καν να τον νοιάξει ποτέ το αν συμβαίνει κάτι τέτοιο.
Ο πιο πάνω πελάτης, απλά θα πάει σε άλλη εταιρεία, η πιο πάνω κοπέλα έχει ήδη γκόμενο και όταν θα της λειψει τότε θα επιλέξει να είναι εκείνη ευγενική, ο πιο πάνω που ρώτησα αν είναι καλά έχει δικούς του φίλους που θέλει να νοιάζονται για αυτόν, και το αφεντικό μου ξέρει οτι αν "δεν μου αρέσει να σηκωθώ να φύγω"...
Θα μπορούσα να ισχυριστώ πως αυτή είναι η ζωή και αυτή είναι η λογική πίσω απο το "ζειν"....το να έχεις εναλλακτικές και να δίνεις δεκάρα μονο εκεί που θες εσύ εκμεταλλευόμενος τις συνθήκες....είναι πολύ λογικό ομολογώ... δυστυχώς γιαυτό είμαι όπως είμαι...γιατί δεν μπορώ να αποδεχτώ αυτό το πράγμα....γιαυτό είμαι και θα είμαι μονος, γιατί μέχρι στιγμής στα 30 μου χρόνια δεν έχω συναντήσει ούτε έναν άνθρωπο που οι αξίες του να πλησιάζουν καν τις δικές μου..ούτε σε φιλικό, ούτε σε συντροφικό, ούτε σε κανένα άλλο επίπεδο.
Γιατί όλοι έχουμε εναλλακτικές...η δική μου είναι να είμαι μόνος.
Λάθος διάγνωση
26-06-2025, 22:58 in Ψυχοφαρμακολογία