ναι για την ορθοδοξη χριστιανικη εννοουσα , το 14 δεν ειναι ηλικια ειναι ο αγαπημενος μου αριθμος , εγω ειμαι 18 και σε καποιες ημερες θα γινω 19
Printable View
ενταξει ευχαριστω για την απαντηση !!!
το προβλημα δε δημιουργηθηκε απο το αν προσεχες η οχι το προβλημα δημοπουργηθηκε επιδη εχεις τη ψυχολογια αυτου που φταιει οσο ριχνεις το φταιξιμο στον εαυτο σου βγαζοντας του γωνεις σου σωστους θα αισθανεσε συνοχως περιεργα οταν αυτοικανοποιησαι οπως εκανε η κοπελα μου οταν με απο οτι καναμε μου ελεγε δεν ειμαι καλα κ ξεφυσαγε σαν ατμομηχανη.
τη θρησκεια ο καθε ανθρωπος την εχει μεσα του το τι πιστευει το πιστευει για τον εαυτο του το τι ειναι ο καθε ενας το γνωριζει ο ιδιος καλυτερος ανθρωπος δε γινετε κανενας διατυμπανιζοντας οτι ειναι χριστιανος αλλα καλυτερος ανθρωπος γινετε μετανοοντας κ ριχνοντας χαμηλα τον εγωισμο του
οστοσο δεν υπαρχει τιποτα πιο ευκολο απο το να δηλωσεις κατι κ μετα να μινεις στις δηλωσεις. για παραδειγμα εγω μπορω να δηλωσω χριστιανος το θεμα ειναι ομως οτι δε θα μπορουσα να δηλωσω χριστιανος κ μετα να παω σε μια σπαλια να κανω δεκα επικλισεις στον εξω απο δω? :Dοι δηλωσεις δε φτανουν πρεπει να τις ακουλουθει κ κανεις
εγω δε καταλαβαινω τοτε γιατι ειναι αμαρτια η αυτοικανοποιηση αφου δε το γραφει στις 10 εντολες ? δηλαδη αν καποιος αυτοικανοποιειται καθε μερα αλλα ειναι καλος με τους γυρω του , λεγεται αμαρτωλος μονο και μονο επειδη αυτοικανοποιειται ?
Τη θρησκεια την εχουν αλλοιωσει πιστευω οι ανθρωποι , ο θεος δε θα εκρινε τον αυνανισμο και αν υπαρχει θεος λογικα μας αγαπαει ολους και αμαρτιες θεωρουνται ο φονος η αν εισαι κακος ανθρωπος , γιατι να θεωρειται αμαρτια κατι που κανει καποιος απο τη στιγμη που δεν ενοχλει κανεναν ?
Λυπαμαι για την κοπελα σου , πιστευω θα καταλαβαιναμε η μια την αλλη .
Ελπιζω να ειναι καλα τωρα και να μη ντρεπεται κι τοσο .
Θα προσπαθησω να μη ντρεπομαι , τωρα σε συγκριση με παλιοτερα οταν ημουνα 13 η 14 ντρεπομαι καπως λιγοτερο αλλα κι τωρα οταν το κανω νοιωθω αβολα οταν βλεπω τους γονεις μου και θελω να μενω λιγο μονη .
Θ ηθελα πολυ να γνωρισω απο κοντα κοριτσια που το κανουν , πιστευω θα με βοηθουσε λιγο .
το αν ειναι καλα η οχι ενας θεος το ξερει πλεον το γιατι δες αυτο... http://www.google.gr/imgres?imgurl=h...ed=0CEEQ9QEwAw
σοκολατα αυτο που κανεις ειναι μια καραμπινατη αμαρτια!! η αναζητηση ηδωνης!! η αναζητηση ευχαρηστησης οπως ειναι κι η λεμαργια! ειναι αμαρτια!! κι πολυ σοβαρη μαλιστα!! ρωτα κι καποιον θεολογο, μαλον τραβα στην εκκλησια του χωριου σου κι εξομολογησου - για να μην σε βλεπει κι ο ιεαρεας αμα ντεπεσαι, ευχομαι να μην αυνανιστεις μεσα στον χωρο εξομολογησης! ρωτα των, κι θα δεις που θα σου πει οτι ειναι αμαρτια οπως ειναι και η λεμαργια! , η το να αναζητας την εντωνη χαρα κι ηδωνη!
Εχω μια απορια ομως φιλε Γιωργο. Γιατι η αναζητηση ηδωνης ειναι αμαρτια? Και στην τελικη ποιος μπορει να ορισει τι ειναι μια αμαρτια? Δηλαδη ειναι κατι πανω στο σωμα το δικο μου που αμα το κουνησω πανω κατω με κανει ευδιαθετο και χαρουμενο και μου φευγουν τα νευρα μου και δεν ξεσπαω οπου βρω αυτοματα το κανουμε αμαρτια? Αντε και ειναι αμαρτια... Τι θα γινει? Οταν πεθανω θα παω στην κολαση? Δηλαδη εμεις οι ανθρωποι ειμαστε τοσο βλαμμενοι ωρες ωρες που πραγματικα πιστευουμε πως αμα κανουμε αυτο που εχει οριστει σαν ορος αμαρτια πως για μια αιωνιοτητα θα λιωνουμε σε καζανια... Αν ειναι δυνατον? Και που ειναι το κακο φιλε Γιωργο να αναζητας την εντονη χαρα και ηδονη? Δηλαδη θα πρεπει να πεσουμε σε μαυρη καταθλιψη? Να ζουμε μια ζωη χωρις να ζουμε? Ειναι η φυση μας τετοια.. Και εγω προσωπικα οπως και η φιλη η Σοκολατα δεν μπορουμε να παμε εναντια στην φυση μας. Ποιος θα μας κρινει? Ο Θεος? Ας γελασω. Ειμαστε μονοι μας φιλε μου. Δεν χρειαζεται να εχουμε κανεναν πανω απο το κεφαλι μας να μας λεει τι ειναι σωστο και τι οχι. Αυτο πρεπει να υπαρχει μεσα μας. Εφοσον δεν βλαπτεις τον εαυτο σου με το να αυνανιζεσαι και δεν παραβιαζεις την ελευθερια κανενος οπως εξηγησα παραπανω τοτε εισαι ελευθερος να το κανεις. Που επιστημονικα στο κατω κατω εχει αποδειχτει πως κανει καλο στην υγεια! Ζουμε στον 21ο αιωνα καλο θα ηταν να ανοιξουμε λιγο το μυαλο μας αλλιως ολοι προχωραμε στον γκρεμο. Και να σου πω και κατι αλλο? Δεν θα κατσω να αναπτυξω φοβιες για το τι ειναι αμαρτια και τι οχι... Εχω σωσει ζωη καποιου απο σιγουρο θανατο.. Βοηθαω ατομα καθε μερα να ξεπερασουν τις φοβιες τους και τις διαταραχες πανικου! Αλλα επειδη ομως κλειδωνομαι στην τουαλετα μου καθε μερα ειμαι αμαρτωλος και θα παω στην κολαση. Εξυπναδες.
Ευτυχώς που οι Δέκα Εντολές δεν λένε τίποτα για τη βλακεία.
Θα σας είχε πάρει όλους ο διάολος σ' αυτό το θέμα!
Δε το κανω ολη την ωρα , μερικες φορες μονο και για λιγη ωρα .
Δε πιστευω οτι θα τιμωρηθω απο αυτο δεν ενοχλω κανεναν , θα πηγαινα να εξομολογηθω μονο αν ειχα κανει πραγματικα σοβαρο αμαρτημα οπως φονο η να κλεψω κατι η να στεναχωρησω πολυ καποιον .
Προτιμω να παω σε εναν ψυχολογο παρα σε ιερεα .
Δε θα αυτοικανοποιουμουνα ποτε στο χωρο εξομολογησης αν πηγαινα , θα σεβομουνα το μερος .
Προσπαθω να ειμαι καλος χαρακτηρας γιατι να τιμωρηθω απο αυτο ? εσυ δε το εχεις κανει ποτε ποτε ? ουτε εχεις σκεφτει να συνουσιαζεσαι με αλλο ατομο ? γιατι κι ιδια η σκεψη αμαρτια θεωρειται .
σοκολατα , ξερω οτι εχεις νευριασει μαζι μου, εγω παντος οχι, κι με κανεναν εδω μεσα¨) ,απεναντιας καταλαβαινω πολλες φορες το θυμο του αλλου κι για αυτο τον δικαιολογο κι δεν αντιδρω αναλογα.
Αυτα που σου ειπα δεν τα βγαζω απο το μυαλο μου, μπορεις να ψαξεις να βρεις τι θεορει αμαρια κι το οχι η ορθοδοξια. Στο ειπα γτ. αναφερεις πολλες φορες τη πιστη, αρα πιστευεις πολυ κι θες να εισαι σωστη προς την πιστη σου. ετσι δεν ειναι?
Στην τελικη εγω δεν πιστευω!!! δεν ειμαι ουτε χριστιανος ουτε μουσουλμανος ουτε κατι αλλο.Εσεις που πιστευτε εχετε τετοια προβληματα, εγω δεν εχω! γτ. δεν πιστευω!!! πολυ απλα, ομως απο την αλλη δεν θεωρω φυσιολογηκο να το κανεις μονος σου μετα απο καποια ηλικια κι γτ. να μην το κανεις με εναν αλλο ανθρωπο!! να μου πεις για τα πρωτα χρονια ο.κ. λογικο, μετα ομως? γτ. δεν ψαχνεις να βρεις ενα αγορακι, που να σε θελει κι να περνατε ομορφο κι φυσιολογικα? το να το κανεις μια στο τοσο, ειναι λογικο αν ομως σου γινει παθος, αν το πρωτημας απο το σεξ εε τωτες υπαρχει θεμα κι πολυ καλα λες για ψυχολογο!! κι εγω θα πηγαινα αμα ειχα τετοιο θεμα, προσωπικα προτημω να κανω σεξ παρα να το καμω μονος μου, κι απο οτι ξερω οι πιο πολλοι ανθρωποι ετσι κανουν . δεν το κανουν μοναχοι τους καθε μερα, βρησκουν συντροφο!! κι απο πωτες ειναι καλο αυτο?? πρωτη φορα ακουω οτι ειναι καλο να εισαι μαλακας!
Τις παπαδιστικες αηδιες ειναι καλο να μην τις μπερδευουμε με την θρησκεια!Το αισθημα της ηδονης,τις ορμες και τον ερωτα ο καλος ο Θεουλης μα τα χαρισε!Οχι δεν ειναι αμαρτια ο αυνανισμος,ουτε το σεξ πριν τον γαμο..Δεν θα καει κανενας στα καζανια της κολασεως για τις ανθρωπινες αναγκες του.
Oχι ειλικρινα δε θυμωσα , δε ξερω αν πιστευω η οχι .
Θελω ομως να ειμαι σεμνη και αξιοπρεπης .
Δεν ειμαι ετοιμη να συνουσιαστω ακομη ,
δε θελω να βρω αγορι ,μαρεσει να ειμαι ελευθερη .
Στην ιδεα οτι θα ειχα αγορι με κανει να νοιωθω φυλακισμενη και επισης η ιδεα του γαμου κιολας με τρομαζει .
Αγορι δεν ειχα ποτε , ουτε με εχει ερωτευτει ποτε κανενας , κι αν γινοταν σιγουρα θα ενοιωθα παρα πολυ αβολα.
Επισης δε πιστευω οτι θα με κοιτουσε κανεις , δε το λεω επιτηδες αυτο για να με λυπηθει κανεις , ειναι αληθεια .
Η εμφανιση που εχω και που θελω να εχω ειναι να εχω τα μαλλια μου κοτσιδακια και να φοραω πουκαμισο και σακακι και μια φουστα μεχρι τα γονατα και να φοραω γυαλια (ετσι κι αλλιως φοραω) , μια τετοια εμφανιση δε νομιζω να αρεσει σε καποιο αγορι .
Δεν ειναι μονο η εμφανιση ομως ο χαρακτηρας μου ειναι απομακρος και εσωστρεφης και παιδιαστικος , ακομη και να με αγγιξει ενα αγορι τιναζομαι αν ειχα αγορι θα ηθελε να παμε σε ενα κλαμπ εγω θα προτιμουσα να πηγαιναμε σε μια παιδικη χαρα.
Θα ηθελα μια σχεση με αγορι αλλα να ειναι απολυτα φιλικη μεχρι αδερφικη .
Τωρα ισως μου πεις τοτε να αλλαξω καποια πραγματα για να βρω ενα αγορι , μου το εχουν πει κι αλλοι γενικα να αλλαξω συμπεριφορα επειδη τη θεωρουν παιδιαστικη , δε μπορω να αλλαξω αυτο που ειμαι ετσι νοιωθω ελευθερια , αν αλλαζα προφανως θα ηταν υποκρισια και θα ενοιωθα πιεση και το σημαντικοτερο θα ενοιωθα θλιψη .
" ΖΗΣΕΕΕΕ!!!!¨¨¨ Αγαπητημου κι μικρημου συνφορμητησα ζησε!!!! δεν φανταζεσαι τι ασχημο είναι να ερθει η καταραμενη μερα που θα πεις "τι χαζη που ειμουν τωτες? γτ. δεν εκανα ,,,,"" αν κι δεν σε ξερω δεν θα θελα πωτες να το πεις αυτό!!! το ειπα εγω κι το λεω ατες τις μερες, μπορει για άλλο λογο, ο κάθε ενας εχει τα δικα του θεματα, προσωπικα μπορει να μην μου λυπει ουτε να λεω αν ειχα αυτην, η αν ειχα ερωτευθεί κι τετοια, μακαρι να ηταν αυτό το αποθυμενομου!! μακαρι γτ. αυτό το "ΑΝ" ευκολα θα μπορουσα να το φτιαξω! προσωπικα εχω μετανοιωσει για κοπελες κι σχεσεις που εκανα , μακαρι να μην ειχα βρει πωτες το θαρρος να ερωτευθω! μακαρι να μην ειχα πωτες μου αγγιξει καποιες κοπελες! αλλα το κανα!! . δυστυχως το δικομου το αν είναι ότι δεν αγαπησα τον εαυτομου!!! ότι δεν εζησα σωστα!! ότι κινηγησα την ηδωνη χωρις ενδιασμους!! ότι ειχα σκοπομου το παθος κι την ευχαρηστηση χωρις να ψαξω το σωστο!! ότι ειχα μεγαλη εντυπωση για τον εαυτομου!! αυτά τα "αν" εμενα νε τιρανουν!!
Απεναντίας εσυ μικρημου φιλη εχεις βρει την απλη κι σωστη κριση των πραγματων, εχεις βρει τον τροπο να δαμάζεις τα παθοι σου κι τις ηδωνες σου!! το λαθος σου - κατά την ταπινη κι αμορφοτη γνωμημου - είναι ότι εχεις υπερβολικα δαμασει τον εαυτοσου!! δεν εισαι ελευθερη που λες αν δεν εχεις αγορι!! δλδη τι θα σου κανει ??? θα σε δεσει?? η θα σε βαλει να γραφεις τι κανεις κι κάθε μεσημερι να δινεις αναφορα ??? αυτος που θα σε αγαπησει!! που θα σε ερωτευεθει!!! θα είναι αυτος που θα τον εχεις αγαπησει κι εσυ!! είναι αυτος που θα σε κανει να γελας κι μονο που θα ερχετε στο μυαλοσου!! είναι αυτος που κι με μια του χαλαρη κουβεντουλα θα σε κανει να ξεχνας κάθε σκοτουρα κι να ταξιδευεις σε χρωματιστα συναισθηματα!! αυτος που θα ερωτευθειες!! είναι αυτος που με ένα του αγγιγμα θα ανατριχιάζεις! θα πετας!!
ευχομαι γρηγορα να αφησεις τον εαυτοσου να τον ερωτευθουν!! κι να ερωτευθεί!! αυτό μαλον είναι το μονο σου θεμα, ότι δεν αφηνεσε!! δεν είναι αναγκη να εισαι καμια θεα!! καποια πενταμορφη κουκλαρα!! απεναντίας αυτές εχουν πρόβλημα γτ. δυσκολα καποιος θα τις ερωτευθεί για το πνευμα τους!! συνηθως τις πλισιαζουν για την εξωτερικη εμφανηση! κι το γνωριζουν και αυτές για αυτό εχουν πολλα προβλήματα. Να μην σκέφτεσαι για το τι φενεσαι αλλα για το τι νιώθεις!! όμως αυτό δεν πρεπει να σε κανει να ντινεσαι αποκρουστικα για καποιον, θα σου ελεγα να ρχισεις να ντινεσαι καπως αλλιος, βαλε χρωμα στα ρουχασου!! ντισου απλα κι λιτα αλλα ομορφα!! βρες τι τεριαζει στο σωαμτοτυποσου! ρωτα!! ψαξε τι τεριαζει στα μαλλακιασου! στο χρωμα τους!! στις σωματικες σου αναλογιες! δλδη αναλογα με το υψος σου κι τις αναλογιες αυτου! δλδη το υψος των ποδιων σου! κι γενικα τα παντα στο ντισιμο εχουν το δικο τους στυλ! ακομα κι μια κοπελα που είναι χοντρουλα, που δεν εχει αυτό που μας πλασαρει η κολοτηλεοραση ακομα κι αυτή εάν ντιθει σωστα! εάν φερθει ομορφα κι αποκτισει μια κινηση κι ένα ομορφο χαμογελο στο προσωπακι της μπορει να κατακτησει κι να καμει πολλους ανδρες να την ποθουν κι να την κυνηγουν!!! ΖΗΣΕΕΕΕΕ !!!!!!!!!!!! μην πεις πωτες αυτό το αναθεματησμενο το "ΑΝ"
Σοκολάτα 14 , αυτό που κάνεις είναι φυσιολογικό ,δεν νομίζω να θεωρείτε αμαρτία αυτή η πράξη εφόσον εφαρμόζεται απο τους αρχαίους χρόνους , σκοπός της εκκλησίας στην πραγματικότητα είναι να περιορίσει την πονηρή σκέψη και όχι την πράξη , έτσι προσπαθεί να απονθαρρύνει τέτοιου είδους πράξεις σαν σύνολο λέγοντας οτι είναι αμαρτία ώστε να περιοριστούν .Δεν ξέρω γιατί το θέμα έχει πάρει τεράστιες διαστάσεις , μακάρι και τα υπόλοιπα threads του forum να είχαν τόση συμετοχή.
Βασικα σε πολλες ανατολικες θρησκειες ο αυνανισμος συνδιαζεται με διαλογισμο για διαχειριση της εσωτερικης ενεργειας.. Ψαξε λιγο για Κουνταλίνι, Τσακρας, Ταντρα κτλ..
Ο αυνανισμος χρησιμοποιηθηκε και σαν παυσιπονο τα παλια χρονια.. ειδικα για τον πονοκεφαλο..
Η εκκλησια εχει λογο που τον θεωρει αμαρτια, οπως και την ομοφυλοφιλια και τον πρωκτικο ερωτα.. γιατι οι περισσοτεροι παπαδες και καλογεροι με αυτα ασχολουνται ολη μερα.. προσπαθει δηλαδη να το μαζεψει καπως.. αλλα δυστυχως υπάρχει και πολυς κοσμος που τους περνει στα σοβαρα..
Η θρησκεία το θεωρεί αμαρτία ως χάσιμο χρόνου όχι με την έννοια της δολοφονίας π.χ.Αμαρτία είναι κάθε τι που μας τρώει χρόνο χωρίς να χρειάζεται.Π.χ το κουτσομπολιό αμαρτία.Κατά την ίδια έννοια και το τσιγάρο αμαρτία είναι.Γενικά αν δεν είναι έμμονη ιδέα δηλαδή πάθος τότε δεν είναι κάτι τόσο τραγικό είναι βέβαια αμαρτία για την Εκκλησία αλλά της βαρύτητος του άι στο διάολο.Μην απελπίζεσαι όλοι είμαστε αμαρτωλοί που κάνουμε αγώνα να ξεφύγουμε από τις αμαρτίες και θα κριθούμε από την προσπάθεια και όχι από την επιτυχία αυτή καθαυτή.
Πλακα μας κανεις? Αμαρτια ειναι και το σεξ πριν απο το γαμο γιατι η σεξουαλικη πραξη προοριζεται μονο για αναπαραγωγη.. Ομοιως και ο στοματικος και πρωκτικος ερωτας..
Αμα περναμε στα σοβαρα αυτα που υποστηριζει η εκκλησια τοτε θα επρεπε να καναμε 10 κρυα ντουζ καθε μερα.. χο χο χο
Αντιθετως εγω προτεινω να δοκιμασετε κανα θρησκευτικο φετιχ.. τα καλυτερα!
δεν χρειαζεται να ντρεπεσαι για κατι που ειναι απολυτος φυσιολογικο....
Ευχαριστω οσους απαντησαν , κι εγω πιστευω οτι δεν ειναι αμαρτια ομως μερικες φορες ντρεπομαι πολυ .
Τωρα (οχι οριστικα) το εχω σταματησει , δε μου βγαινει και τοσο τωρα ταιλευταια .
Το μήνυμα τροποποιήθηκε από τη διαχείριση για παραβίαση των όρων χρήσης.
Παίζει η διαχείριση να διαβάζει όλα τα μηνύματα;;;;;
Πωπω δεν παίζει πόσοι είναι διαχειριστές άραγε;;;
Ντόινγκ! Ένα για το ποιος μας "χάρισε" οτιδήποτε, δύο για το ο καλός θεούλης, τρία για το πώς απαλείφεις τις αντιφάσεις για να κρατήσεις την πίστη σου στο θεό,
τέταρτο γιατί δυσκολεύομαι να πιστέψω πως ένας άνθρωπος μπορεί να πιστεύει ταυτόχρονα σε τόσες βλακείες μαζί. Η ηδονή και οι ορμές του ανθρώπινου είδους
εξυπηρετούν την αναπαραγωγή του, έχουν βιολογική βάση, καθώς έτσι έτυχε το είδος μας να αναπαράγεται. Υπάρχει επίσης και αναπαραγωγή δίχως σεχς, ρώτα τον θεούλη γιατί
δεν το έκανε σε όλα τα είδη και μορφές ζωής.
1ον σε καμία περίπτωση δεν έπρεπε να σε χτυπήσουν οι γονείς σου και αυτό δεν ήταν σωστό εκ μέρους τους. Έπρεπε να συζητήσουν μαζί σου, και μάλλον η μητέρα σου έπρεπε να συζητήσει μαζί σου.
Λέγοντας όμως αυτό, πρέπει να πω ότι η ψευτοπρόοδος έχει περάσει και σε αυτήν τη συζήτηση δυστυχώς.
Είναι απόλυτα φυσιολογικό να νιώθεις ενοχές διότι όντως η πρακτική του αυνανισμού ΔΕΝ είναι σωστή σύμφωνα με την Αγία Γραφή και τους Αγίους. ΔΕΝ λέω ότι πρέπει να νιώθεις ενοχές και να τυρανάς τον εαυτό σου αν το κάνεις, αλλά ότι είναι φυσιολογικό να νιώθεις ενοχές διότι είναι όντως αμαρτία. Βέβαια, Όχι, Δεν θα αρρωστήσουμε και ψυχολογικά από τις ενοχές. Αλλά να λέμε τα πράγματα με το όνομά τους. Και εγώ, στα 32 μου μπορεί να αυνανιστώ επειδή θα νιώθω διέγερση και δεν θα μπορέσω να την συγκρατήσω. Αυτό όμως ΔΕΝ σημαίνει ότι δεν τρέχει τίποτα. Πρέπει να πολεμάμε το αίσθημα της διέγερσης, άσχετα αν κάποιες φορές θα αποτύχουμε και θα πέσουμε στην αμαρτία του αυνανισμού. Για αυτό είναι η εξομολόγηση. Η διέγερση μπορεί να συγκρατηθεί και να ελεγθεί αν κάνει κάποιος/κάποια αγώνα, με προσευχή και με συμβουλές από τον πνευματικό του/της.
Ας δούμε τι λέει ο Άγιος Παύλος
Προς Κορινθίους Α, 7,2
"Επειδή όμως ο άνθρωπος είναι αδύνατος και υπάρχει φόβος να παρασυρθή εις πορνείας, ας έχη ο καθένας την γυναίκα του και καθεμία ας έχη τον άνδρα της"
Κάποιοι άνθρωποι από την φύση τους, έχουν μικρή διέγερση σεξουαλική. καποιοι μέτρια. κάποιοι μεγάλη. όσοι μπορούν να την ελέγξουν, έχει καλώς. όσοι όμως δεν μπορούν, δεν χρειάζεται να νιώθουν ενοχές, διότι υπάρχει η λύση του γάμου με έναν σωστό άνθρωπο. Όχι βέβαια ότι θα παντρευτεί κάποιος μόνο για το σεξ. Αλλά ότι μέσα στον γάμο, δεν είναι αμαρτία το σεξ (εκτός αν επιδίδονται σε ανωμαλίες και παρα φύσην πράξεις).
Ο απόστολος Παύλος μας λέει ότι εξ αιτίας της "ακρασίας" μας, ας έχουμε τον/την σύζυγό μας. Οπότε, όποιος θέλει να έχει σεξουαλική απόλαυση, είτε μέσω αυνανισμού, είτε με διάφορους συντρόφους, και δεν μπορεί να την συγκρατήσει (ακρασία) καλό είναι να συνετιστεί και να βρει έναν σωστό άνθρωπο, με τον οποίον να συνάψει γάμο, και εντός του γάμου να κάνει παιδιά (τα οποία αν αγαπάει θα πάρουν το μυαλό του/της από το να σκέπτεται τόσο συχνά το σεξ), και επίσης θα μπορεί να σβήνει το σαρκικό πάθος με τον/την σύζυγό του/της, όπως μας λένε οι άγιοι μας και η εκκλησία μας.
Τώρα, ξαναλέω, ΔΕΝ είμαι εγώ ο αναμάρτητος που λέει τι πρέπει να κάνεις. Και εγώ κάποιες φορές, δεν μπορώ να συγκρατήσω την διέγερση και πέφτω σε αυνανισμό και νιώθω ενοχές. Αλλά δεν θα γίνω υποκριτής. Το ότι εγώ κάποιες φορές δεν μπορώ (ή και δεν θέλω λογω μεγάλης διέγερσης) να ελέγξω το πάθος και να κάνω κράτει, δεν σημαίνει ότι το πάθος/ο αυνανισμός είναι φυσιολογικό/ς. Η αγία γραφή και οι πατέρες είναι ξεκάθαροι ότι είναι αμαρτία ο αυνανισμός, όπως και το σεξ εκτός γάμου. Και για αυτό πρέπει να πηγαίνουμε στον πνευματικό μας να μας συμβουλεύει και να εξομολογούμαστε.
Επίσης, γιατί να ακούγονται τέτοιες ανώμαλες ιδέες όπως "Μήπως σου αρέσουν τα κοριτσάκια; ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΚΟ - για σκέψου το.! ".
Είναι κακό!! και μάλιστα ΠΟΛΥ κακό!! Αν ο αυνανισμός είναι αμαρτία, η ομοφυλοφιλία είναι ΜΕΓΙΣΤΗ αμαρτία σύμφωνα με την Αγία Γραφή.
Οι παραπομπές είναι πολλές όπου λέγεται ξεκάθαρα ότι η ομοφυλοφιλία είναι μεγάλη αμαρτία και ότι οι ομοφυλόφιλοι ΔΕΝ θα κληρονομήσουν την βασιλεία των ουρανών.
"Μη πλανάσθε, ούτε πόρνοι ούτε ειδωλολάτραι ούτε μοιχοί ούτε θηλυπρεπείς ούτε αρσενοκοίται ούτε πλεονέκται ούτε κλέπται ούτε μέθυσοι ούτε ύβρισται ούτε άρπαγες θα κληρονομήσουν βασιλείαν Θεού." Ά κορινθίους 6:9-10
Με το θηλυπρεπείς και αρσενοκαίται, ενοούνται οι ομοφυλόφιλοι. Στους "πόρνους" συγκαταλέγονται επίσης όσοι "κερατώνουν" τον/την σύζυγό τους. Το λέω αυτό, γιατί πολλοί "και καλά" άνδρακλες που κερατώνουν τις γυναίκες τους, ή μερικές κατίνες που κερατώνουν τους άνδρες τους, βρίζουν/ασκούν βία τους/στους ομοφυλόφιλους, ενώ την ίδια μοίρα τελικά θα έχουν στην κόλαση. Η ομοφυλοφιλία είναι μεγιστη αμαρτία. Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι πρέπει να βρίζουμε τους ομοφυλόφιλους. Είναι αδέλφια μας που επιδίδονται σε ένα σαρκικό πάθος, και υπάρχει γυρισμός και σωτηρία και για αυτούς μέσω της εξομολόγησης.
Δική μου γνώμη, σύμφωνα με αυτά που λέει η Ορθοδοξία μας, να κοιτάξω και εγώ, αλλά και εσύ, να βρούμε έναν σωστό και καλόκαρδο άνθρωπο να παντρευτούμε, και εντωμεταξύ, να συμβουλευόμαστε τον πνευματικό μας και όταν πεφτουμε σε αυνανισμό ή άλλη αμαρτία, να εξομολογούμαστε.
μονο που αυτο το θεμα το ειχαμε συζητισει με τη σοκολατα το καιρο της κατοχης :):):) τωρα δε βρισκεται στο φορουμ