Εχω και εγω μια ταινια να προτεινω, αρκετα πιστη στο αφορητο αισθημα που γεννα η καταθλιψη -http://www.imdb.com/title/tt1012729/
Printable View
Εχω και εγω μια ταινια να προτεινω, αρκετα πιστη στο αφορητο αισθημα που γεννα η καταθλιψη -http://www.imdb.com/title/tt1012729/
καλημερα agnostix... διάβασα με πολυ προσοχή αυτο που μου εστειλες, ειδικα για τις μεταμορφωσεις, ταυτίζομαι απόλυτα!!... με βοηθας πάρα πολύ ... το ενδιαφερον σου ειναι δωρο για εμενα, ... ήθελα να σε ρωτησω τι γινεται με τον αγαπημενο σου... είχες καποια επικοινωνία, σας σκεφτομαι πολυ συχνα
είναι μεσα στην λίστα που ειχε γραψει η agnostix πριν λίγο καιρο, την εχω αποθηκευση και την χρησιμοποιω, εχω δει καποιες καταπληκτικες ταινίες απο την λίστα της
agnostix agnostix είναι συνδεδεμένοι τώρα
Senior Member
Ημ. Εγγραφής
Aug 2015
ICPS banner
Βρηκα μια λιστα ταινιων για την καταθλιψη αν εχετε δει καποια απο αυτες κ σας αρεσε να μου πειτε...
Clinical depression
It's a Wonderful Life (1946)
The Wrong Man (1957)
The Fire Within (1963)
Interiors (1978)
Ordinary People (1980)
Dead Ringers (1988)
An Angel at My Table (1990)
Leaving Las Vegas (1995)
Sue (1997)
The Butcher Boy (1997)
What Dreams May Come (1998)
Rushmore (1998)
Girl, Interrupted (1999)
American Beauty (1999)
The Virgin Suicides (1999)
On the Edge (2001)
Prozac Nation (2001)
The Royal Tenenbaums (2001)
About a Boy (2002)
Love Liza (2002)
The Hours (2002)
House of Sand and Fog (2003)
The Butterfly Effect (2004)
The Assassination of Richard Nixon (2004)
Little Miss Sunshine (2006)
Wristcutters: A Love Story (2006)
Goodbye Solo (2008)
A Single Man (2009)
Antichrist (2009)
Helen (2009)
My Suicide (2009)
Shrink (2009)
Veronika Decides to Die (2009)
It's Kind of a Funny Story (2010)
Winter's Bone (2010)
Chatroom (2010)
Detachment (2011)
Melancholia (2011)
Suicide Room (2011)
I Melt with You (2011)
Oslo, 31. august (2011)
We Have a Pope (2011)
The Beaver (2011)
Tsure ga Utsu ni Narimashite (My SO Has Depression) (2011)
The Perks of Being a Wallflower (2012) (Major depression with psychotic features)
Call Me Crazy: A Five Film (2013)
Side Effects (2013)
Two Days, One Night (2014)
Cake (2014)
Inside Out (2015)
απο αυτες εχω δει και προτεινω ανεπιφυλακτα
What Dreams May Come (1998) την ειχα δει παλια θελω να την ξαναδω γιατι δεν την πολυθυμαμαι
Girl, Interrupted (1999)οκ κλασσικη ταινιαρα, απο την πρωτη φορα που την ειδα ...μαστ για οποια δεν την εχει δει
American Beauty (1999)- εχω ερωτα με αυτην την ταινια... την εχω δει πάνω απο 5 φορες και καθε φορα σου δίνει και κατι διαφορετικο, πραγματικα αριστουργημα
The Hours (2002)
Little Miss Sunshine (2006) η αγαπημενη μου :) την ειδα και ξετρελάθηκα... τα λέει όλα αυτη η ταινια!!!!
Melancholia (2011)
I Melt with You (2011)
Side Effects (2013) αυτες εχω δει μεχρι στιγμης...και ναι ειναι όλες κατ εμε πολυ καλες!
θελω να βαλω και μια αλλη που θεωρω πολυ κορυφαια ταινια
as good as it gets... ΛΑΤΡΕΙΑ ΚΑΙ ΠΟΟΟΟΟΛΥ ΓΕΛΙΟ!!!https://www.youtube.com/watch?v=rrRl2QQKkI8
αυτο είναι σαν το παραπάνω κειμενο...το οποιο σιγουρα θα το χρησιμοποιήσω ...σαν ημερολόγιο ...θα με βοηθησει πολυ να τακτοποιω τις σκεψεις μου, γιατι η αληθια ειμαι πάντα κάπως υπερβολικη και δραμματοποιω καταστασεις, και αυτο με κανει να χανω τα πραγματικά μεγεθη ...πολυ χρήσιμο και σκοπευω να το αυτοματοποιήσω στον τροπο σκεψης μου, θα με βοηθησει να βγω απο την καταθλιψη...;)
Αν δεν εμφανιζει την ιστοσελιδα, λεγεται Helen, 2009 βγηκε. Καλη προβολη:):):)
http://web4health.info/el/answers/bipolar-depr-thou.htm
Κατάθλιψη και λάθη στη σκέψη
με βοηθας πάρα πολύ ... το ενδιαφερον σου ειναι δωρο για εμενα
Nα ξερες ποσο χαιρομαι για αυτο που λες,περνω κ εγω μεγαλυτερη δυναμη να το συννεχισω λοιπον :)
Mε τον καλο μου τωρα κ ευχαριστω που με ρωτας, κραταμε επαφη περιορισμενη ομως.Μου ειπε κανα 2 φορες πως ειναι παλι χαλια γιατι θελει(θελει πραγματικα?δεν νομιζω αλλα αυτο αισθανεται κ το σεβομαι)να σταματησει απο την δουλεια ομως τα αφεντικα κανουν οτι δεν καταλαβαινουν.Ισως θεωρει οτι δεν θα τα καταφερει οτι ειναι αναξιος οτι οτι ποιος ξερει τι νιωθει μεσα του κ πιστευει οτι πρεπει να φυγει.Εγω ξερω ομως τις ικανοτητες κ τις δυνατοτητες του κ σιγουρα το εχουν δει κ εκεινοι κ σαν να μην του εδωσαν σημασια.Αλλη μια φορα με ρωτησε τι κανω κ εγω ηθελε να μαθει τα νεα μου κ οταν του το γυρισα στο πως ειναι εκεινος μου πε πως αυτη την φορα ηθελε να μαθει μονο για μενα κ πως εκεινος βαρεθηκε να λεει πως δεν ειναι καλα.Του ζητησα να βρεθουμε οπωσδηποτε καποια στιγμη αλλωστε το ζηταει η ψυχη μου κ εμενα γιατι ειναι διαφορετικο να μιλας με καποιον πισω απο μια οθονη.Και μαζι μου πλεον δεν χρειαζεται να υπαρχουν μασκες,με τον χωρισμο μας ειχαμε κ οι δυο την ευκαιρια να ανοιξουμε βαθυτερα τις ψυχες μας κ οι δυο πραγμα που δεν το καναμε 2,5 χρονια που ειμασταν μαζι.Και τελος τον εχω ευχαριστησει που μου εμπιστευτηκε τοτε αυτο το συναισθηματικο κενο που νιωθει,τον διαβεβαιωσα πως αυτο που με ριχνει δεν ειναι η κατασταση του,γιατι σε μενα υπαρχει κ το συναισθημα της ελπιδας(κατι που λειπει απο κεινον) οτι αν το θελησει υπαρχουν τροποι να απαλλαχτει απο αυτο,με ριχνει ομως αυτη μας η αποσταση που κραταει κ ο χρονος που περναει μοιαζει να γινε ο χειροτερος μου εχθρος.Μου ειπε λοιπον να μην αγχωνομαι κ πιστευει πως θα τα πουμε συντομα.Το ελπιζω κ εγω αλλωστε δεν θα τον δεσμευσω σε κατι ομως εστω μια φορα μετα απο ολα τα γεγονοτα για μενα ειναι απαραιτητο κ νομιζω κ για εκεινον,χωρις αισθημα ντροπης ειδικα μαζι μου δεν θα πρεπει να νιωθει ετσι αφου κ εγω τα χω τα θεματακια μου γιαυτο μπορω κ να νιωσω :)
O Διαλογισμός του ενός λεπτού!
Μια πολύ καλή τεχνική χαλάρωσης κι αυτοσυγκέντρωσης, για αντιμετώπιση του άγχους και της νευρικότητας, αναζωογόνηση και πνευματική διαύγεια.
https://www.youtube.com/watch?v=RCbiZFIlqM4
Ψυχοσωματικές τεχνικές, σκέψεις και σχέσεις που μας ηρεμούν.
http://www.psychologyhealth.gr/Press..._gia_Chalarosi
το πιο σημαντικο ειναι το θελω να το κανω και το πωσ θα γινει αυτα ειναι τα σημαντικα
αμα σου πουνε το πωσ και σιγα σιγα λειτουργησεισ μετα το βρισκεισ το δικο σου τροπο
χμμ...μαλλον περιμενει να γινει καλα για να σε δει. γι αυτο το αποφευγει... το ξέρει οτι εσυ δεν τον αντιμετωπίζεις σαν καταθλιψη, αλλα αισθανεται την αναγκη να κρυβετε απο εσενα..ξερει οτι ξερεις οτι εχει πρόβλημα και αυτο τον κανει να απομακρυνεται... δεν θελει να σου "κλαιγεται" συνεχεια, απο την αλλη η αρρωστια του του εχει πάρει τον ρολο του αντρα στην σχεση σας...που μπορει να τελειωσε αλλα στην ουσια δεν τελειωσε . δεν κανει ψυχοθεραπεια ουτε παιρνει χαπια, εχει πέσει στην ιδια παγιδα που ειχα πεσει και εγω "θα το αντιμετωπίσω μονος μου, δεν εχω τιποτα, θα μου περασει"
agnostix νομιζω οτι ήρθε η ωρα να επιστρατευσουμε τα μεγαλα κολπα. Για να τον δεις θα πρεπει να δοκιμασεις καποια τεχνασματα, αλλιως θα αργησει πολυ να καταλαβει οτι μονος του δεν θα τα καταφερει, και μεχρι τοτε μπορει να χασει και την δουλεια του και τα πραγματα να γινουν πολυ πιο δυσκολα για εκεινον.
Για τους ανθρώπους που έχουν καταθλιψη αλλα δεν θέλουν να επισκεφτούν εναν ειδικό.
Συχνα ατομα μου εκφράζουν το αγχος και την αγωνία τους για μια επίσκεψη σε κάποιον ειδικό. Ιδιαίτερα για ασχημη διάθεση, ατονία, θλίψη, μελαγχολία, αυτο που εμεις ονομάζουμε καταθλιψη.
Αυτο που πιστεύουν για μας τους ειδικούς ψυχικής υγείας ειναι πολλα και διαφορα. Φράσεις οπως: "τι να μου πει κι αυτός;" "Θα μου πει να μη στεναχωριέμαι, να βγω, να κανω φίλους, να συνεχίσω την ζωή μου", "μου τα λεει και η μανα μου, οι φιλοι μου".
Δεν ξερω ποιοι ειδικοί τα λενε αυτα. Η ψυχοθεραπεία ομως απέχει έτη φωτός απο αυτο. Επικεντρώνεται στις σκέψεις και τα συναισθήματα. Τις διαστρεβλώσεις που κανει καποιος και την ελλειψη εκλογίκευσης. Τον εναλλακτικό τροπο αντίληψης και τις μαθημένες συμπεριφορές που δεν οδηγούν σε ωφέλιμο αποτέλεσμα.
Ο ειδικός πρεπει να καθοδηγεί και να μην συμβουλεύει. Δεν ειναι το ζητούμενο να πει την γνωμη του. Δεν κρίνει ουτε χαρακτηρίζει. Αν ενας ειδικός σας πει "βρες κάποιον άλλον", "μην στεναχωριέσαι, μην ανησυχείς" και αλλα σχετικά τοτε ξανασκεφτείτε το.
Να γνωρίζετε οτι ο ειδικός ειναι ανθρωπος. Το πιθανότερο ειναι οτι εχει περάσει ανάλογα συναισθήματα με εσάς. Ειχε ανάλογες σκέψεις και πιθανον εμπειρίες. Ίσως ο λόγος που δεν έμεινε σε αυτο το σημείο για όσο διάστημα μείνατε εσείς ειναι επειδη ξερει την θεωρία και την χρησιμοποιεί για να μην υπερβάλει και να εκλογικεύει πιο γρήγορα και εύκολα τις καταστάσεις.
Αν και εςεις θέλετε να μάθετε εναν τροπο δώστε μια ευκαιρία στον εαυτο σας.
απο που το συμπερανες οτι ο ειδικος καθοδηγει δε μπορω να καταλαβω ο φρουντ ειχε πει οτι ο ψυχαναλυτης πρεπει να ναι ανεκφραστος σαν καθρεφτης κ να διχνει οτι του δειχνουν.. αυτο δε λεγετε καθοδηγιση αλλα μιμηση δε μπορες να πεισεις καπιον που ΔΕ ΘΕΛΕΙ να κανει κατι να το κανει ισα ισα η πολυ επιμονη κανει τους ανθρωπους αντιδραστικους μεχρι τωρα μονο 2 ανθρωποι μου εχουν μιλησει ανοιχτα για αυτο που λεω ο πρτος ηταν ενας φιλος μου που σπουδαζε στην αγγλια ψυχολογια κ μια φοιτητρια που συναντησα σε ενα φορουμ.ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΚΑΝΟΥΝ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΓΙΑΤΙ ΤΑ ΘΕΛΟΥΝ
Να ξερεις αλεξανδρε πως δεν τα γραφω προσωπικα εγω,αυτα που αναρτω,δεν ειμαι καν ειδικος ψυχικης υγειας,τα βρισκω ομως απο τις σελιδες που εχουν καποιοι ειδικοι.
Δεν ειμαι αρμοδια στο να απαντησω αν η λεξη καθοδηγει ηταν σωστη..εσυ εμεινες σε αυτο κ εγω στα υπολοιπα... να μην συμβουλεύει. Δεν ειναι το ζητούμενο να πει την γνωμη του. Δεν κρίνει ουτε χαρακτηρίζει. Αν ενας ειδικός σας πει "βρες κάποιον άλλον", "μην στεναχωριέσαι, μην ανησυχείς" και αλλα σχετικά τοτε ξανασκεφτείτε το.
Να ξερεις αλεξανδρε πως δεν τα γραφω προσωπικα εγω,αυτα που αναρτω,δεν ειμαι καν ειδικος ψυχικης υγειας,τα βρισκω ομως απο τις σελιδες που εχουν καποιοι ειδικοι.
Δεν ειμαι αρμοδια στο να απαντησω αν η λεξη καθοδηγει ηταν σωστη..εσυ εμεινες σε αυτο κ εγω στα υπολοιπα... να μην συμβουλεύει. Δεν ειναι το ζητούμενο να πει την γνωμη του. Δεν κρίνει ουτε χαρακτηρίζει. Αν ενας ειδικός σας πει "βρες κάποιον άλλον", "μην στεναχωριέσαι, μην ανησυχείς" και αλλα σχετικά τοτε ξανασκεφτείτε το. Δηλαδη αλλαξτε ειδικο..εγω αυτο καταλαβα
αν το πας ετσι ομως με το βρειτε καπιον αλλον θα του ερθουν κ αυτουνου πελατες με τον ιδιο ακριβως τροπο αρα εμενα αυτο πιο πολυ σαν τρικ μου ακουγεται.
αν λενε ολοι βρειτε καπιον αλλον θα κανουν απλα αλαξιες τους πελατες τους.
οπως σου εχω ήδη πει ζω απομονωμένη. από όλες μου τις φίλες ..κράτησα 1.. πολύ παλια φίλη, η οποία δεν έχει ιδέα για την αρρωστια μου, παρόλο που μιλάμε καθημερινα στο τηλέφωνο, δεν έχει καταλάβει τίποτα... την έχω κρατήσει για αυτόν τον λόγο. όταν μιλάω μαζί της αισθάνομαι φυσιολογική.
μου ζητάει μονίμως βοηθεια για τα χαζοερωτικά της, και καθε μου λέξη την υπολογίζει σαν να της μιλάει καποια γκουρού του ερωτα. μου αρεσει να την βοηθαω, να ξεχνάω τα δικά μου... και με κάποιο τροπο...βοηθ'οντας τα δικά της θέματα.. βοηθάω και εμενα.
περίπου όπως συμβαινει και εδω..αλλα εδω είμαι εγω...αλλα απο την αλλη κανεις δεν ξερει ποια είμαι οποτε μπορω ελευθερα να ειμαι εγω. αλλα καθε φορα που προσπαθω να βοηθησω καποιον τελικα βοηθαω και εμενα.
εσυ οταν ξεκινησε το πρόβλημα με τον φίλο σου πήγες σε ειδικο για να τον βοηθησεις.
αυτο που θελω να πω, ο καταθλιπτικος σε αρνηση, νιωθει καλα οταν βοηθαει...γιατι ξεχναει τα δικα του και δινεται ολοκληρος σε καποιο αλλο προβλημα. αυτο ισως τον κινητοποιησει...μπορει να του ειναι δυσκολο να δει μια πρωην και πολυ σημαντικη γυναικα της ζωής του γιατι θα δει την αληθεια της καταστασης του...αλλα... θα ετρεχε για να βοηθησει ενα ...ερηπιο..ποσο μαλλον αν το ερηπιο αυτο.. ήταν μια γυναικα που λατρευει...πως το βλέπεις το θεμα ως εδω? βγαζω καποιο νοημα?
Νομιζω θελει να πει,πως σε περιπτωση που καποιος εχει μια ερωτικη απογητευση,η εναν προβληματικο γαμο,σχεση κτλπ κ ο ειδικος σου λεει τις φρασεις "βρες καποιον αλλον" "μην στεναχωριεσαι","μην ανησυχεις" κτλπ τα φερει ως παραδειγμα για να σου πει πως μαλλον δεν ειναι κ τοσο καταλληλος για να σε αναλαβει γιατι ο ρολος του δεν ειναι να σε συμβουλευσει αλλα ολα τα αλλα.
το να δηλωνεις οτι δεν ειναι καταληλος για ενα πραγμα αυτο λεγετε στρατηγικη.
θα ηταν πιο αποστομωτικο να ελεγες ναι αυτο ακριβως κανουν οι ψυχαναλυτες για να ειναι ο αλλος σα να συνομιλει καπιος με τον εαυτο του οπως μου ελεγε κ μια φοιτητρια σε αλλο επεισοδειο..αλλα θα μου πεις τωρα οτι δε τα γραφεις προσωπικα ολα αυτα.
βρε αλεξανδρε το ιδιο πραγμα που ειπες πριν σου λέει , οτι ο γιατρος ΔΕΝ πρεπει να καθοδηγει με αυτον τον τροπο και τωρα διαφωνεις ακομα και με την δικη σου αποψη μονο και μόνο για να διαφωνήσεις... πες ενα μπραβο στην κοπέλα που εφαγε τόσες ωρες να κατσει να βρει όλα αυτα για χαρη μας τουλάχιστον!
καταρχην εγω δεν ειμαι τοσο καλος στα λογοπαιγνια ενα αυτο κ δευτερο αν καταφερεις να βγαλεις εμενα λαθος θα παραχωρισω το λογο σε αλλους αρα μη πεδευεσαι τζαμπα γιατι στο τελος θα κανεις μια τρυπα στο νερο...αντι λοιπον να ΨΑΧΝΕΙΣ ΑΣΑΦΕΙΕΣ που γραφω για υποστηριξεις τα επιχειρηματα σου ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΥΤΟ Κ ΑΠΑΝΤΑ ΠΑΝΩ ΣΕ ΑΥΤΟ ΓΙΑ ΝΑ ΣΕ ΠΑΡΑΔΕΧΤΩ.
Ο ψυχαναλυτής θα πρέπει να είναι εντελώς ανέκφραστος προς τον ασθενή και -όπως ένας καθρέφτης- δεν θα πρέπει να δείχνει τίποτε άλλο πέρα από αυτό που του δείχνουν.
Sigmund Freud
κ αμα τωρα απαντησεις σφυρα μου...
Ουυυυ αν καταλαβα λεει,γιατι εγω τι κανω τωρα???
Ειμαι στην ιδια φαση,παντα μου αρεσε να βοηθω κ να ακουω τα προβληματα των αλλων,για μενα ηταν κ ειναι τροπος εκτονωσης της δικης μου αρνητικης ενεργειας με κανει να νιωθω ομορφα κ με εμενα.Ρε συ Ρεα μου ειπε η ψυχολογος πως θελει να το συζητησουμε κ αυτο το κομματι του εαυτου μου.Ποιος ξερει μπορει να οφειλεται κ σε κατι πιο βαθυ.
Με τον καλο μου θα ελεγα πως ειχαμε ενα τετοιου ειδους ψυχοθεραπειας μεταξυ μας,(του το πα κιολας πως μου χει λειψει αυτο)το λεγαμε κ γελαγαμε κιολας πως καναμε παλι το γκρουπ θεραπι οι δυο μας τις περισσοτερες φορες.και εκεινες τις περισσοτερες φορες ηταν που με επιαναν εμενα οι φοβιες μου,θυμαμαι εκεινον να με πειραζει να γελαει κ να με ηρεμει,οταν ομως σκαλιζα την ψυχη του(γιατι με τρωγε) τον θυμαμαι να γινεται πιο ευαλωτος,πιο μοιρολατρης πιο αρνητικος...τωρα καταλαβαινω βεβαια.
οποτε η επομενη κινηση αν δεν δω κινητοποιηση θα ειναι καμια κρισαρα δικη μου,τουλαχιστον τωρα που νομιζω πως εχει απαλλαγει απο τις τυψεις κ ενοχες που ενιωθε στην αρχη για εμενα,και ειχα πολυ δουλεια να κανω κ μ'αυτο.Σ'ευχαριστω πολυ ρε φιλη που με ξεμπλοκαρες εισαι γκουρου τελικα!Και θα θελα πολυ μια μερα να σε γνωρισω κ εξω απο εδω,ειμαι θαυμαστρια των "μυαλων" στο χω πει κ αλλη φορα
Καταρχην για αρχη θα σου στειλω αυτο για να χαβαλεδιασουμε κ λιγο,μια κ δεν εχω κακες προθεσεις
https://www.youtube.com/watch?v=gM2RWFlmlzs
Και μετα χωρις να ξερω κ εγω τα πολλα,ΛΕΩ τωρα ο ψυχαναλυτης ισως να ναι ο καθρεφτης ο ψυχοθεραπευτης ομως αποκλειεται να ειναι κ κατι παραπανω???
δε μου λεει κατι η συγκεκριμενη ερωτηση
νομιζω οτι αυτη ειναι αρκετα ενδιαφερουσα φραση.
Η ψυχική ανάπτυξη του ατόμου είναι μια σύντομη
επανάληψη
της πορείας ανάπτυξης του ανθρώπινου είδους.
Sigmund Freud
Γιατι πρεπει να το αναλυσουμε εμεις οι δυο δεν ξερω.Αυτο που μας ενδιαφερει ειναι πως ο ρολος του ειδικου ειναι να σου αποδυναμωσει την βαρυτητα του ψυχικου τραυματος που φερεις,τωρα πως θα το κανει αυτο δεν θα το απαντησουμε εμεις.Εγω τουλαχιστον δεν φερω γνωσεις,ενοειται πως συμφωνω πως δεν θα πρεπει να κανει γκριματσες οταν αρχιζεις να του μιλας για το εσω σου,το να γινει ομως συνοδοιπορος στο σκοταδι της ψυχης σου σου ακουγεται καλυτερο?Οπως και να χει αυτος εχεις τις τεχνικες για να σε βοηθησει να βγεις απο το μαυρο τουνελ,ειλικρινα παραπανω δεν ξερω να σου πω.